Yamaha RX-V1900/3900 - Side 65

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 65 av 72 FørsteFørste ... 5 15 25 35 45 55 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... SisteSiste
Viser resultater 1,281 til 1,300 av 1428
  1. #1281
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    779
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei du trenger ikke det , eneste forskjellen er at den nye sender signalet videre til reciveren , jeg vil si at det ikke lønner seg og kjøte ny bare for den delen.

  2. #1282
    Intermediate leifeinar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    515
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok, men muligens årets spørsmål. hvordan får jeg inn bananpluggene? eller er det kun skru-terminal? er litt redd for og ødelegge noe

  3. #1283
    Intermediate Millmaker sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    4,120
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av leifeinar
    Ok, men muligens årets spørsmål. hvordan får jeg inn bananpluggene? eller er det kun skru-terminal? er litt redd for og ødelegge noe
    Det er et lite "plastdeksel" eller en liten plugg om du vil i midten av tilkoblingene,finn noe å pirke de ut med. Deretter kan du bruke bananpluggene!

    Mange som har spurt om det samme, så du er ikke alene!

  4. #1284
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,344
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av leifeinar
    Ok, men muligens årets spørsmål. hvordan får jeg inn bananpluggene? eller er det kun skru-terminal? er litt redd for og ødelegge noe

    Litt opplæring i videoformat :-D YouTube - Banana Plug Installation Tutorial

  5. #1285
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    779
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Letteste måten og få de ut et med et tynt lite flatjern.

  6. #1286
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,384
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av yuri555
    Letteste måten og få de ut et med et tynt lite flatjern.
    Eller en passende skrue med grove gjenger (treskrue). Skru inn og trekk ut plasten i terminalene.

  7. #1287
    Intermediate leifeinar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    515
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker igjen, var litt redd og poste det spørsmålet

    et ny/gammel bilde (Sony STR-DH500 øverst, V1900 under)


  8. #1288
    Intermediate Millmaker sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    4,120
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Der ser du tydelig den innerste plastringen som må nappes ut.

    Deretter er det bare plug&play!

    Var en lur ide med den skruen syns jeg, men det er ikke noe problem å få de ut uansett.

  9. #1289
    Intermediate heanwi sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    674
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Danke
    Pure direct setter frontene som large/stereo OG kobler ut videokretsene for stereolytting..
    Skulle tro det, men hos meg spiller ihvertfall subwooferen også. Eller kan det hende at høytalerene får elementet i subwooferen til å bevege seg?

  10. #1290
    Intermediate unified86 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    1,678
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av heanwi
    Skulle tro det, men hos meg spiller ihvertfall subwooferen også. Eller kan det hende at høytalerene får elementet i subwooferen til å bevege seg?
    Man kan ha stereo som 2.1. Da vil jo også subben spille.
    Forutsetter at kilden har dette formatet.

  11. #1291
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,354
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bare et lite tips hvis andre lurer på det samme som jeg lurte på.
    Har tidligere vært litt nysgjerrig på hvorfor auto-setup alltid sier at subwooferen står mye lengre unna enn den står.
    Den står rett ved siden av venstre høytaler som er 3.7m unna, men subben blir plassert til 4.4m.

    Så har jeg lurt på om jeg selv skulle måle med målebånd og plotte korrekt verdi, eller om Yamahaen sier 4.4 for å rette opp i noe.
    Og sistnevnte stemmer.
    Yamahaen (RX-V3900 i mitt tilfelle) bruker verdien 4.4 for å rette opp i et faseproblem.

    I dag satte jeg opp Radioshack lydtrykksmåler og kjørte en 60hz lyd ut gjennom fronter og subwoofer.
    Og med målet 4.4 spillte sub og fronter best.
    Når jeg justerte sub ned mot 3.7 m som den faktisk står på, så mistet jeg 3dB.
    Og når jeg av nysgjerrighet justerte sub oppover, så mistet jeg hele 6dB når jeg nådde 5.7m.
    Altså bruker YPAO avstanden til å få korrigert fasen.
    Dermed virker det for meg som det ikke er å anbefale å selv gå med målebånd og plotte verdier på avstander. For YPAO vil løse dette på beste måte selv ved å foreta noen "lure triks".

    Som noen har nevnt for meg tidligere, så setter nok YPAO subben lengre vekk for å kompensere for en liten forsinkelse i og med at signalet skal igjennom subben sin forsterker innen lyden blir spillt.

  12. #1292
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,344
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    YAPO forsøker og finne den beste avstanden/phasen mellom subwoofer og høytalere, derfor kan avstanden virke helt feil

  13. #1293
    Expert da-ty@online.no sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    5,595
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen

    I dag satte jeg opp Radioshack lydtrykksmåler og kjørte en 60hz lyd ut gjennom fronter og subwoofer.
    Og med målet 4.4 spillte sub og fronter best.
    Er vel ikke så rart du får fasefeil om du kjører LFE både til sub og front.

  14. #1294
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan være flere årsaker. Husk at prosessering i suben tar tid. Siden signalet faktisk må gjennom en forsterker som kanskje også har EQ osv, risikerer du fort at det oppstår ekstra forsinkelse som da må kompenseres ved at suben stilles lengre unna lengdemessig elektronisk. Det kan også være at romrefleksjoner o.l lurer målingene til å tro at avstanden er lengre unna. Jeg vet ikke om ting som bassrefleks, plassering av element osv har noe å si i tillegg. Selv mener jeg å huske at SVS PC13 Ultra ble plassert lengre enn reell avstand unna, mens Fathom F112 blir plassert riktig. Jeg tenker da at bassrefleksen gjør noe med opplevd tidsforsinkelse på lyden, men det kan hende jeg husker helt feil eller er helt på jordet.

  15. #1295
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,354
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av da-ty@online.no
    Er vel ikke så rart du får fasefeil om du kjører LFE både til sub og front.
    Virker for meg som du ikke helt har styr på hvordan man setter opp forsterkeren når man skal fintune fasen i rommet mellom fronter og sub.

  16. #1296
    Expert da-ty@online.no sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    5,595
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen
    Virker for meg som du ikke helt har styr på hvordan man setter opp forsterkeren når man skal fintune fasen i rommet mellom fronter og sub.
    Javel. Lykke til med kalibreringen

  17. #1297
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,354
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når fronter skal rulle av mot 80Hz, og sub rulle igang for å overta, så VIL bass fra fronter og sub overlappe hverandre.
    Når man så skal stille fasen korrekt mellom sub og fronter, så kan man foreksempel får frontene til å spille 80dB alene.
    Så justerer man sub til å spille 80dB alene.
    Så spiller sub og fronter samtidig, og lydtrykket skal øke til ca 86 dB når det spiller i fase. Spiller det i motfase vil lydtrykket falle under 80dB når de ikke harmonerer.

    Men jeg er litt nysgjerrig på om jeg gjør noe hakkende galt kalibrasjonsmessig, eller om noen andre kan forklare meg en bedre metode.

  18. #1298
    Expert da-ty@online.no sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    5,595
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen
    Når fronter skal rulle av mot 80Hz, og sub rulle igang for å overta, så VIL bass fra fronter og sub overlappe hverandre.
    Når man så skal stille fasen korrekt mellom sub og fronter, så kan man foreksempel får frontene til å spille 80dB alene.
    Så justerer man sub til å spille 80dB alene.
    Så spiller sub og fronter samtidig, og lydtrykket skal øke til ca 86 dB når det spiller i fase. Spiller det i motfase vil lydtrykket falle under 80dB når de ikke harmonerer.

    Men jeg er litt nysgjerrig på om jeg gjør noe hakkende galt kalibrasjonsmessig, eller om noen andre kan forklare meg en bedre metode.
    Vi sier 85db og ikke 80db.
    Først justerer du gain på sub til 85db fra sweetspot når MV er satt til -20 på receiver. Bruk en 50Hz sinustone. Fase på sub er selvsagt satt til 0. Om du har to subber så gjør du det samme med sub nr2. 85db fra sweetspot. Juster så fase på sub 2 til du får 91db på måleren. Kjør deretter auto-setup.
    Om receiver har satt HT til andre frekvenser enn 80Hz på X-over, så setter du all deling på 80Hz og alle HT til small.
    Du skal ikke ha noe mer fasefeil mellom sub og front enn de andre HT i oppsettet ditt.

  19. #1299
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,354
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mitt system krever nå uansett fasen til reverse (180deg).
    Ellers får jeg total utfasing, og det er ubehagelig å sitte i sweetspot.
    Og når jeg samkjører fronter og sub, så får jeg et kraftig dB drop.

  20. #1300
    Intermediate leifeinar sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    515
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    2 spørsmål:

    er det ok lyd ved bruk av hodetelefoner?

    Hadde det vært bedre lyd og blidemessig og bruke en HTPC med et nyere ati kort.? da vs en ps3 gammel type.??

Side 65 av 72 FørsteFørste ... 5 15 25 35 45 55 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •