Jeg trenger enkelt og greit noe hjelp. Jeg har bestemt meg for at dagens hjemmekino anlegg + receiver ikke helt møter min standard i henhold til lyd-kvalitet/bredde på lyd, men at jeg egnetlig selv ikke har så veldig god peiling på hva som er bra/ikke fullt så bra. Per dags dato har jeg et litt sånn halveis selvkomponert/arvet hjemmekinoanlegg med en Kenwood KRF-V5090D som reciever, 5 stk. US Blaster høyttalere (konfirmasjonsinvistering) samt en Magnat sub (tysk er det ikke?) og kjører et ganske typisk 5.1 oppsett. Subben er etter mitt øret ikke så altfor gærn.

Ellers består oppsettet av en Panasonic TH-42PV70, Denon 1920 DVD-spiller, Toshiba HD-EP10 som HD-DVD spiller, PlayStation 3 og en NAD C555 platespiller.

Grunnen til at jeg vil begynne med å bytte ut receiveren baserer jeg enkelt og greit på at den i mitt åsyn er en flaskehals. Bare en optisk lydinngang, ingen HDMI innganger og et ønske om å slippe å dra ut og inn HDMI-kabler hver gang jeg har lyst å switche mellom TV og PS3. Ellers må jeg innrømme at jeg ikke har greid å fulgt med på hvordan receiverne har utviklet seg.

Mine kriterier for en recivere, uten tips fra dere (noe jeg gledelig tar imot); muligheter for HDMI inn x 2-3, flere optiske lydinnganger, en receiver som like godt kan spille vinylplatene mine som heftige film-lydspor. Prismessig blir jeg ikke lei meg om det går an å holde seg under 5000,-, men her finnes det rom for pushing og oppsalg :-D

Noen her som kan hjelpe meg i gang?

Alle svar mottas med stort takk!