[LØST] Yamaha RX-V861 + dynavoice M65 - lav lyd, må skru opp mye, forvregning

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 36
  1. #1
    Intermediate JKJK sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    533
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    [LØST] Yamaha RX-V861 + dynavoice M65 - lav lyd, må skru opp mye, forvregning

    Hei
    Holder på å koble opp et surroundanlegg bestående av bla.a Yamaha RX-V861 og Dynavoice M-65 i front. Har kun koblet opp front enda for å teste med musikk.

    Kilde er PS3 (via HDMI), format som spilles av er MP3.

    Har problemer med at jeg må skru opp veldig mye for å få noe "sputt" (-25 på volumkontrolleren), noe som resulterer i forvregning.

    Har i utgangspunktet biampet front og bakkanalene, men det blir akurat det samme hvis jeg kjører frontene på "front som normalt".

    Har prøvd auto-setup på romkorreksjon, og manuell justering på audio-setup menyen. Har prøvd å guffet opp speakers på max i audiosetup menyen, men da vrenger det bare mer, selv om jeg ikke trenger å gå så høyt på volumkontrollen.

    Noen som kan fortelle meg hva vesentlig jeg har misset?

    Edit: når jeg kjører alaog lyd inn, så vrenger det ikke noe særlig, men må fortsatt høyt på volumkontrolleren
    Stua:
    Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
    Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

    Bil:
    Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
    Bak: Focal 130VR.
    Sub: Gladen SQX 15
    Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
    Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

  2. #2
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    er den 861 ny og aldri brukt før?

    Høres ut som en feilkobling, særlig når du har samme problem på analog lyd.
    Sjekk alle kabler en gang til - kjør vanlig høyttalerkobling uten bi-amp.

  3. #3
    Expert cybervision_ sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    5,673
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du koplet med uterminert kabel, sjekk at det ikke ligger ledere mellom +/-

  4. #4
    Intermediate JKJK sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    533
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Forsterkeren er splitter ny ja.
    Koblet opp resten av høyttalerene og kjørte auto-setup på nytt, og da ble det vesentlig bedre. Fant også ut at ps3'ens ut-signal vrengte da volum-kontrolleren på selve ps3'en sto på +2 og ikke normal. Så ble kvitt vrengiga.

    Men synes fortsatt at jeg må udugelig opp på volumhjulet for å få "nok sputt". Har jo hørt M-65'ene før, og er rimelig sikker på at det er mye å gå på enda!

    Kjører forøvrig brokobling på frontene.

    Kablene er foreløbig uterminert, men er ikke noen uønsket kontakt mellom.
    Stua:
    Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
    Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

    Bil:
    Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
    Bak: Focal 130VR.
    Sub: Gladen SQX 15
    Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
    Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

  5. #5
    Expert cybervision_ sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    5,673
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv uten brokopling?

    Brodern har en Yamaha 6xx på sine og det spiller mer enn høyt nok - vil tro 861 har enda mer guffe.

  6. #6
    Intermediate JKJK sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    533
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har prøvd uten brokobling (kommer fram i første post). Blir ikke noe annerledes.
    Stua:
    Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
    Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

    Bil:
    Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
    Bak: Focal 130VR.
    Sub: Gladen SQX 15
    Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
    Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

  7. #7
    Intermediate PiXeL sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    2,709
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvordan er volumet på PS3'n stilt da?

  8. #8
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,730
    Takk & like
    Nevnt
    7 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av JKJK
    Forsterkeren er splitter ny ja.
    Koblet opp resten av høyttalerene og kjørte auto-setup på nytt, og da ble det vesentlig bedre. Fant også ut at ps3'ens ut-signal vrengte da volum-kontrolleren på selve ps3'en sto på +2 og ikke normal. Så ble kvitt vrengiga.

    Men synes fortsatt at jeg må udugelig opp på volumhjulet for å få "nok sputt". Har jo hørt M-65'ene før, og er rimelig sikker på at det er mye å gå på enda!

    Kjører forøvrig brokobling på frontene.

    Kablene er foreløbig uterminert, men er ikke noen uønsket kontakt mellom.
    Hvorfor brokobler du de?
    Det er jo hjemmekino det er snakk og om ikke noe stereoanlegg.
    Har du noe ekstra effekt koblet til da eller???

    Sikker på at du ikke mener at du biamper?


    Anyways, jeg opplevde samme problem som du med forvrengning når jeg biampet M65 med Yamaha661.
    Jeg merket ikke noe til forvrengning når jeg kjørte vanlig oppsett uten 5.1 biamping av fronter.

    I mitt tilfelle så viste det seg at det bare var høytalerne og særlig bassen på M65 som trengte å spilles inn i Biamp modus.
    Med en gang basselementene løste seg litt mer opp så ble lydkvalitet og volumfølelse osv mye, mye bedre... faktisk så bra at jeg er meget fornøyd med lyd.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har noe av det samme, synes jeg må skru "mye" opp for å få nok volum/ trøkk i M-65 ene. Prøvde bi-amp men ble ikke fornøyd. Har et problem med at den ene m-65 en er "out of sync", når jeg kjører autooppsett med 861-en, dette retter seg imidlertid når jeg snur + og - på den høytaleren som er "out of sync". Ikke helt fornøyd, vurderer faktisk å kjøpe nye ht pga dette.

    GeirB

  10. #10
    Newcomer Kenneth_T sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    137
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    når du skriver at du må skru opp til -21dB så synes ikke jeg det er så gale, hjemme hos meg er det dette nivået pluss gjerne litt til jeg ser film på, og da er det bra med trøkk. På min Denon Reciever må jeg inn på menyen å velge at jeg biamper frontene. Har du gjort dette på din Yamaha? (hvis du må det da)

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Må sette forsterkeren til "bi-amp" i menyen, problemet bestod i den "out of sync" meldingen. Ble så mye surr med + og - og feil som angivelig flyttet seg, at jeg ga opp, irriterende. Mulig jeg prøver igjen når jeg kjenner at jeg har bygget opp nok tålmodighet. Ellers må jeg ofte ned mot 0-en når jeg spiller i to kanaler (pure direct) og da blir jeg gjerne litt nervøs for at noe skal gå til H.....

    GeirB

  12. #12
    Intermediate Vincent_vega sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    2,338
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er jo ikke så forferdelig unormalt å spille ned til f.eks -5? ;-)

    Men når man kryper opp andre veien og får + fremfor tallet derimot, da kommer det nok litt forvrenging... :roll:

  13. #13
    Intermediate JKJK sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    533
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    NB: LES 1. post før dere svarer. Utrolig irriterende å svare FLERE GANGER på noe jeg allerede har nevnt.

    Jeg biamper/brokobler bak og frontkanalen på 861'en. Dette skurs på i "den avanserte lydmenyen" man får opp når man holder inn tone knappen når man skrur på forsterkern.

    Før nte gang... volumet på ps3'en står på normal.

    Men ser ut til at det ble greit når jeg fikk koblet til alle høyttalerene, satt volumet på ps'3en til "normal" istedet for +2 og kjørt autooppsett på nytt.

    Virker som at det "skal være sånn" når det kommer til at jeg må høyt opp på volumknappen....
    Stua:
    Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
    Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

    Bil:
    Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
    Bak: Focal 130VR.
    Sub: Gladen SQX 15
    Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
    Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

  14. #14
    Newcomer Kenneth_T sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    137
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av JKJK
    NB: LES 1. post før dere svarer. Utrolig irriterende å svare FLERE GANGER på noe jeg allerede har nevnt.

    Jeg biamper/brokobler bak og frontkanalen på 861'en. Dette skurs på i "den avanserte lydmenyen" man får opp når man holder inn tone knappen når man skrur på forsterkern.

    Før nte gang... volumet på ps3'en står på normal.

    Men ser ut til at det ble greit når jeg fikk koblet til alle høyttalerene, satt volumet på ps'3en til "normal" istedet for +2 og kjørt autooppsett på nytt.

    Virker som at det "skal være sånn" når det kommer til at jeg må høyt opp på volumknappen....
    Lurer på om du får flere svar etter den der!! Takk for meg

  15. #15
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,730
    Takk & like
    Nevnt
    7 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av GeirB
    Har noe av det samme, synes jeg må skru "mye" opp for å få nok volum/ trøkk i M-65 ene. Prøvde bi-amp men ble ikke fornøyd. Har et problem med at den ene m-65 en er "out of sync", når jeg kjører autooppsett med 861-en, dette retter seg imidlertid når jeg snur + og - på den høytaleren som er "out of sync". Ikke helt fornøyd, vurderer faktisk å kjøpe nye ht pga dette.

    GeirB

    Vel det står at mine er unsynk også, men tror det bare er Yamaha som leser feil.

    Dette kan ha med noe så enkelt å gjøre som avstanden mellom vegg og høytaler.

    Dette er utrolig vanlig i forhold til Yamaha at den leser feil fase med fronter.
    Jeg har også hørt at det er økt sjangse for at det leses feil på høytalere som har panel med brokoblings/biamp mulighet med 4 kontakter.
    Grunnen til dette er en strømsikring som det er vanlig å putte i slike.
    Prinsippet er at høytalerne også til nød kan spille i baklengs modus, etter som jeg har forstått så minsker dette skade ved høy effekt eller kortslutting.

    Men dette gjør også at Wire sjekken til Yamaha blir lurt trill rundt siden den leser dette som feil iforhold til + -...
    Bare til opplysning, dersom du kjører phase testen som blandt annet ligger ute på AVforum så skal du enkelt selv kunne sjekke phase.
    Dersom lydtesten for normal phase stereo høres ut som den er sentrert så er fasene korrekt...
    Høres lydtesten for normal stereo derimot ut som om den er langt ute i rommet eller bak så er den ute av fase.

    Det er denne testen du skal lytte på og ikke Yamaha sin Wire test siden den som sagt er så lettlurt pga høytalerens plassering ut fra vegg eller terminalenes sikringer....

  16. #16
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av JKJK
    NB: LES 1. post før dere svarer. Utrolig irriterende å svare FLERE GANGER på noe jeg allerede har nevnt.
    ....
    denne fra 1.innlegg:
    Har problemer med at jeg må skru opp veldig mye for å få noe "sputt" (-25 på volumkontrolleren), noe som resulterer i forvregning.

    A) enten er jeg døv&blind og overså den, beklager
    B) eller du la til det uthevede etterpå

    Hvis B: da kan du nesten ikke regne med andre svar enn de du har fått.

    -25 er normalt og noen vil si "høyt nok", andre vil si "gi på"

  17. #17
    Intermediate Danke sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    4,730
    Takk & like
    Nevnt
    7 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har han forvrengning i -25... så burde han kanskje uansett sjekke ting....

  18. #18
    Intermediate JKJK sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    533
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Herregud... GÅR DET AN Å LESE FØR MAN SVARER??!?!!
    Har sikkert nevnt minst 2 ganger at forvregningen skyltes at PS3'en var feil innstilt! Forvregningen er BORTE nå.
    Stua:
    Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
    Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

    Bil:
    Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
    Bak: Focal 130VR.
    Sub: Gladen SQX 15
    Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
    Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

  19. #19
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan du i bekrefte/avkrefte at du redigerte inn "-25 på volumkontrolleren" etter at du hadde fått noen svar?

  20. #20
    Active emoll76 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2007
    Poster
    343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    [HASTER!]
    Sitat Opprinnelig postet av JKJK
    Herregud... GÅR DET AN Å LESE FØR MAN SVARER??!?!!
    Har sikkert nevnt minst 2 ganger at forvregningen skyltes at PS3'en var feil innstilt! Forvregningen er BORTE nå.
    Utrolig irriterende å svare FLERE GANGER på noe jeg allerede har nevnt.
    Før nte gang

    Så fint at alle prøvde å hjelpe deg, da.
    Ikke særlig forumvennlig det der, og hvis man ser gjennom dine innlegg, finner man sikkert at du også har svart på noe som ikke lenger krevde svar.
    Ta deg sammen JKJK :!:

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •