Hjelp til biamp på 4308

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 32
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hjelp til biamp på 4308

    Har en Denon 4308 og fikk akkurat et par B&W 683 inn døren. Ser bra ut der de står! Skulle bare hatt litt lyd i dem også...
    Tenkte jeg skulle prøve meg med biamp, men har tydeligvis gjort noe feil. Skulle kjøre auto-setup, men fikk feilmelding om fasefeil. Dette kan jo ikke være bra...
    I mangel av kamera fant jeg et bilde på nettet av baksiden på recieveren.
    Jeg har koblet front (utganger helt til høyre) til HF på høyttaleren, og amp-assign 2 til LF.
    Har dobbelt og trippeltsjekket at rette kabler går til rett høyttaler og at +/- stemmer.

    I oppsettet på recieveren har jeg satt opp Amp-assign til Bi-amp.
    Kjører bare 2.1 oppsett foreløpig, og får ikke noe særlig fornuftig ut av manualen for 2.1..

    Håper noen har mulighet til å hjelpe meg litt!


    Edit: Har forresten også husket å ta av broene på høyttalerene

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Litt mer input. Kjørte gjennom en auto-setup nå og bare trykket skip da feilmeldingen kom. Leste gjennom et par andre tråder her og så det var folk som hadde "løst" det på denne måten.
    Etterpå gikk jeg inn og tittet på crossover frekvensen. Frontene var blitt satt til 240Hz!
    Her må det jo være noe galt!

  3. #3
    Expert Hellnoob sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    5,851
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Først av alt må du (RTFM...) koble i tråd med tegningen og instruksjonene for bi-amp nederst til høyre på side 70 i bruksanvisningen.

    Dernest må du forsikre deg om at du velger riktig oppsett når du kjører autooppsett (husker ikke helt hva det valget er, men det er ihvertfall ikke 7.1 som er default hos meg når jeg starter autooppsettet).

    At du får 240hz som crossover tyder på at LF-koblingen din er feil / ikke aktiv.

  4. #4
    Newcomer samye83 sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    180
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skrev litt fort her, så det jeg svarte på tidligere svarer ikke dine spørsmål. Men jeg får litt over 200hz på senter høytaleren også. Tror at jeg bør stille litt på innstillingene i receiveren.
    Samsung UE55F9005 | Parasound Halo Integrated | Yamaha RX-A2050 | MA GX300 | MA GXC350 | Monitor Audio GXW15 | Cambridge Audio WS30 | Kef 2005.2 Atmos

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Hellnoob
    Først av alt må du (RTFM...) koble i tråd med tegningen og instruksjonene for bi-amp nederst til høyre på side 70 i bruksanvisningen.
    Skjønte som sagt ikke stort av bruksanvisningen. Står mye fornuftig der om oppsett av 7.1, 5.1 og ulike soner, men fant ikke noe om 2.1.
    Når det er sagt, står det ihvertfall ikke noe å bli klok av på side 70, som omhandler ekstrafjernkontrollen...

    Sitat Opprinnelig postet av Hellnoob
    Dernest må du forsikre deg om at du velger riktig oppsett når du kjører autooppsett (husker ikke helt hva det valget er, men det er ihvertfall ikke 7.1 som er default hos meg når jeg starter autooppsettet).
    Brukte opsettet for 5.1. Eneste valgene er 7.1B, 7.1 og 5.1.

    Sitat Opprinnelig postet av Hellnoob
    At du får 240hz som crossover tyder på at LF-koblingen din er feil / ikke aktiv.
    Her er jeg med deg! Kan bare ikke helt skjønne hva som er feil... Utifra det jeg forstår av bruksanvisningen brukes Amp-assign 2 som amp på frontene når oppsettet settes til Bi-amp. Tipper det er her feilen ligger, men hvilken utgang skal jeg bruke da?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av samye83
    Skrev litt fort her, så det jeg svarte på tidligere svarer ikke dine spørsmål. Men jeg får litt over 200hz på senter høytaleren også. Tror at jeg bør stille litt på innstillingene i receiveren.
    Hehe... Satte front til 40Hz og sub til 80 nå. Ble litt mer liv da... Men åssen frekvensene fordeler seg på portene nå aner jeg ikke

  7. #7
    Expert Hellnoob sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    5,851
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker denne manualen, lettere å søke i enn papirversjonen:

    http://usa.denon.com/AVR-4308CI-OM-E_101.pdf

  8. #8
    Expert Hellnoob sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    5,851
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Akeem
    Hehe... Satte front til 40Hz og sub til 80 nå. Ble litt mer liv da... Men åssen frekvensene fordeler seg på portene nå aner jeg ikke
    Får du liv når du kobler fra de høyfrekvente signalene (HF) til høyttalerne og suben også?

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Hellnoob
    Får du liv når du kobler fra de høyfrekvente signalene (HF) til høyttalerne og suben også?
    Når jeg kobler ut kabelen til HF mister jeg diskanten. Virker som det funker der ihvertfall.
    Skal ta en titt i manualen du linket til også! Kanskje jeg blir mer klok på den.

    Edit: Er sånn jeg har koblet, ja. Så da bør det være i orden. Får gå over koblinger en gang til og se om jeg finner noe. Kan ikke høre noe feil egentlig. Ihvertfall ikke etter å ha endret crossover..

  10. #10
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Akkurat det samme sjedde med meg da jeg biampet frontene, og kjørte autoopsett på min 3808. Får feilmelding på fas på LF.

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Kriller
    Akkurat det samme sjedde med meg da jeg biampet frontene, og kjørte autoopsett på min 3808. Får feilmelding på fas på LF.
    Det var betryggende! Er helt ny i dette gamet, så jeg vet ikke helt åssen man kan ødelegge ting og hvor mye ting tåler og sånt.
    Hva gjorde du med det? Bare trykket skip og kjørte på eller?

  12. #12
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det blir MYE bedre lyd (fra frontene) da jeg kjører 5 channel stereo enn cd direct

    Skal vel være motsatt?

  13. #13
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Akeem
    Det var betryggende! Er helt ny i dette gamet, så jeg vet ikke helt åssen man kan ødelegge ting og hvor mye ting tåler og sånt.
    Hva gjorde du med det? Bare trykket skip og kjørte på eller?

    Ja, skipet den, men resultatet leser du på forrige svar.
    Kan du og teste det?

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Kriller
    Det blir MYE bedre lyd (fra frontene) da jeg kjører 5 channel stereo enn cd direct

    Skal vel være motsatt?
    Blir ikke så lett med 5 channel, men lyden blir veldig mye bedre i stereo enn direct hos meg også.
    Sånn jeg har forstått det kjører direkt bare signalet rett igjennom uten å gjøre noe særlig med det. Det vil si at om du ikke har LFE inn, vil den heller ikke sende noe ut til suben.
    I stereo går alt gjennom audyssey-filteret, og lyden fordeles til de kanaler som er koblet til.

    Ikke ta det for god fisk! Men det er nå ihvertfall sånn jeg tror det funker

  15. #15
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når jeg trykker på 5 channel stereo, går lyden igjennom audyssey filteret.
    ved stereo direct lyser den ikke.

    om jeg har forstått dette riktig så skal de andre forsterkerne kobles ut når en trykker stereo direct knappen.

  16. #16
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Akeem
    Blir ikke så lett med 5 channel, men lyden blir veldig mye bedre i stereo enn direct hos meg også.
    Sånn jeg har forstått det kjører direkt bare signalet rett igjennom uten å gjøre noe særlig med det. Det vil si at om du ikke har LFE inn, vil den heller ikke sende noe ut til suben.
    I stereo går alt gjennom audyssey-filteret, og lyden fordeles til de kanaler som er koblet til.

    Ikke ta det for god fisk! Men det er nå ihvertfall sånn jeg tror det funker

    Du må sette på LFE + main for å få lyd i suben.

  17. #17
    Expert AndersT2 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    5,463
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kanskje ett dumt spørsmål, men dere har husket å fjerne lasken bakpå høytaller?

  18. #18
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av AndersT2
    Kanskje ett dumt spørsmål, men dere har husket å fjerne lasken bakpå høytaller?

    jepp.

  19. #19
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    202
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av AndersT2
    Kanskje ett dumt spørsmål, men dere har husket å fjerne lasken bakpå høytaller?
    Dette er kanskje et dumt svar. Eller... Det er vel egentlig ikke et svar heller. Men hva er en lask?

  20. #20
    Intermediate Kriller sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2007
    Poster
    2,332
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Akeem
    Dette er kanskje et dumt svar. Eller... Det er vel egentlig ikke et svar heller. Men hva er en lask?

    Det er bøylen som er mellom ht terminalene. (inngangen bak på ht)

    de skal tas av ved biamp.

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •