Ingen sub på tv titting:( Edit: ingen sub i det hele tatt..

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 18 av 18
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ingen sub på tv titting:( Edit: ingen sub i det hele tatt..

    Edit: Sub'en spiller ikke i det hele tatt lenger. Lyser rødt(standby) og holder seg der uansett.

    Jeg har sub når jeg spiller DVD, CD, radio og PS3. Men ikke når jeg titter på TV. Ikke engang på filmer med ac3 på tv1000. Ufattelig irriterende.

    Anlegget: Yamaha RX V661, 4 x F6 Dynavoice, C4 Dynavoice og en XTZ 12" sub. Jeg skulle egentlig ikke ha sub, men leste litt for mye i forumet her...


    Merklige ting for en lyd ferskis.
    Auto setup tenkte jeg var glimrende greier, men auto setup tok jo ikke med sub i det hele tatt. Mens alle høytalerne ble satt til large og speaker level ble satt til nesten fullt, så fikk den stakkars suben nesten null på speaker level. Sub volum var satt til 50 prosent fra før. Ble ikke mye lyd fra den. Den var også satt til 60 hertz på crossover.

    Jeg satte alle høytalerne til small, crossover til 80 og satte opp sub speaker level til ca halvparten. Da ble det lyd, men er dette riktig? Det er også en 50 - 250 hertz filter på suben. Hva skal denne stå på?

  2. #2
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    X-over (LP filtret) til Sub er greit og ha mellom 40-120hz etter hvor store resten av høyatalerne er. Vil tro 60-80hz er fint for ditt oppsett.

    Slå av delefiltret i suben og la Yamaha reciveren styre suben !!!

    For og få max ut av suben har plasseringen mye og si !!!!!
    Et tips er og sette subben opp i stolen/sofaen i sweetspott og krype rundt på golvet langs veggene og høre etter hvor bassen høres best ut, selv 5 cm kan ha mye og si på hvordan lyden der du sitter høres best ut.

    Etter og ha brukt auto oppsett må som regel "sub" heves et par hakk...

    Vær ups på og plassere høytalerne PARVIS like langt fra sweetspot.
    Parvis eksempel... Front står begge 3 meter fra sweetspott....
    Surround høytalerne står begge 2 meter fra sweetspott....
    Før auto oppsettet startes i en Yamaha reciver.

  3. #3
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Om du ikke får lyd fra suben så prøv og bytte lydformat...

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høytalerne sin plassering er nok ikke helt topp, men der har jeg ikke så mye valg. Jeg synes også det høres greit ut når jeg ser på film fra DVD eller PS3.

    Jeg har trykket på det meste på fjernkontrollen når det gjelder lydformater. Men ingen forskjell.

    Kan problemet ligge i dreamboxen?

  5. #5
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruke stereo PCM signal da digitalt signal ?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av harman/kardon
    Bruke stereo PCM signal da digitalt signal ?
    Jeg bruker optisk kabel fra parabol dekoderen. Hvis det var det du lurte på.

  7. #7
    Active Soundispower sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    380
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    husk å sjekk kombinasjonen mellom large/small mot
    Sub: front / BOTH / og kun Sub

  8. #8
    Intermediate Muffinman sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    1,127
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sub mode (eller noe sånt) i receiveren må stå på LFE+Main og høytalere som small.

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Soundispower
    husk å sjekk kombinasjonen mellom large/small mot
    Sub: front / BOTH / og kun Sub
    Alle høytalere er satt til small og sub'en til kun sub.

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    1
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv å sett sub til "both". Hadde samme problem, med oppsett til both ble det lyd.

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av uffi98
    Prøv å sett sub til "both". Hadde samme problem, med oppsett til both ble det lyd.
    Skal teste, men vil jo helst at sub'en skal gjøre jobben alene

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Alt var bra med sub'en på fredag, men nå er det ikke noe respons i det hele tatt. Den går ikke ut av standby. Er det forsterkeren eller selve sub'en som har tatt kvelden? Noen enkle muligheter å sjekke det på?

  13. #13
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan koble den direkte til en CD/DVD spiller, men pass på volumet.

    Da skal du få lyd ut av den.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg får prøve det når jeg kommer hjem.

  15. #15
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fortsatt ingen lyd her

    Tenkte jeg skulle prøve med en annen kabel før jeg leverer den inn.

  16. #16
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av jan.terje
    Alle høytalere er satt til small og sub'en til kun sub.
    Dette svaret fikk jeg engang av en som kan Yamaha. Svaret gjelder RX-V659 men kan kanskje hjelpe deg:

    Veien for sub signaler styres av LFE/Bass ut innstillingen , og i 2. rekke av de enkelte høyttaleres angivelse av størrelse. Side 79 - 81 i manualen.
    Det vil være en kombinasjon som gir veien for subsignalene.
    Hvis all sublyd forsvinner når du setter fra SML til LRG (hvilke høyttalere ? front?)virker det på meg som du ikke har sub, og satt LFE/Bass til SWFR. Velger du FRNT eller BOTH skulle den komme gjennom til frontene, forutsatt at det er subfrekvenser
    .

  17. #17
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av jan.terje
    Fortsatt ingen lyd her

    Tenkte jeg skulle prøve med en annen kabel før jeg leverer den inn.
    Med CD spiller?

    Dersom det ikke hjelper å bytte kabel så er det vel ingen vei utenom verkstedet desverre.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    17
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sleit med de innsillingene når jeg satte opp annlegget første gangen
    Men de er riktige nå.

    Prøvde med dvd spilleren og den gamle(splitter nye) kabelen. Skjedde ikke mye.
    Jeg fatter egentlig ikke at en kabel kan ta kvelden sånn plutselig, men får prøve det.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •