CAV A8M blir utrolig varm og lukter

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    268
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    CAV A8M blir utrolig varm og lukter

    Har begynt å få et problem med CAV A8M`n min.
    Om den står på på og spiller i en time eller to, begynner den å bli veldig varm på topplata. Den har massive kjøleribber på hver side, men de er ikke spesielt varme overhodet.
    Den begynner også å lukte "varmt", og det blir verre og verre jo lenger jeg spiller. Merker også at den "klipper" i lyden innimellom når den er varm.

    Er redd det er noen komponenter som har begynt å feile, og at de har helt gale toleranser når ting blir varmt. Alt spiller veldig bra når den er rimelig kald.

    Noen som har vært borti noe slikt før?
    Lurer litt på om jeg skal få åpnet den og sjekke at ingen kondensatorer buler og lekker el.no.

    Vil det ha noe for seg å prøve å gi den mer kjøling? Kjøleriller på toppen, og kanskje kjøleribber. Og kanskje plassere kjøleribber på kondensatorene i forsterkeren.

    Håper virkelig ikke den tar kvelden... blir litt for dyrt.

    -J

    PS: Fant verktøy så jeg fikk åpnet den. Veldig ryddig layout oppi her.
    Er hovedstrømforsyninga som er helt vanvittig varm.
    Kan også virke som det er den som lukter.
    Får sjekke litt rundt, om det kan være mulig å kjøle ned strømforsyningen på noe vis. Den burde nok hatt en skikkelig kjøleribbe el.no på seg.

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    268
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Liten oppdatering til:

    Slo den på idag igjen, uten lokk. Og det som skaper støy (during som mange har hatt problemer med), er trafoen/strømforsyninga. MYE støy i den.

    Hmm, lurer på om det hadde vært mulig å bytte til en bedre trafo.
    Da hadde duringa forsvunnet...

    -J

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    268
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fått tatt et bilde og, rimelig ryddig layout synes jeg.



    Fikk svar fra CAV veldig raskt, får håpe de finner ut noe mer.

    -J

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    min CAV A8 (tror det er "samme" forsterkerdel som i A8M)
    står på hele tiden, blir bare lunken, blir ikke varm selv med godt pådrag.
    Tror nok det er noe som smeller snart i din..:-?

    mvh øyvind

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    268
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det jeg og er redd for.

    Sendt mail med bilder (etter forespørsel fra CAV).
    Litt usikker, men ser ut som det lekker/eller er noe problem med transformatoren.



    Beklager stort bilde, men gjør det enklere å se detaljer.


    -J

  6. #6
    Intermediate ruxxy sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2006
    Poster
    1,612
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det der ser ut som ett resultat av ekstrem varmgang i strømforsyningen som har smeltet noe av skilleplasten i spolen...

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •