Surround preamp til musikk? - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 22 av 22
 1. #21
  Active
  Medlem siden
  Nov 2006
  Sted
  Gjøvik
  Poster
  350
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Skal prøve å komme med noen svar, men hva som er viktig og ikke blir ofte veldig personlig.

  1. Fint lite Så lenge preampen er god på det du har bruk for (DD, DTS og Stereo) så klarer man seg helt fint uten det siste av "lage surround av stereolyd" funksjoner, karaoke effekter, romklang, dårlig romkorreksjon(veldig subjektivt da jeg ikke har noe tro på romkorreksjonen du får i billige recievere, mens mange andre mener dette definitvt er veien å gå. Er en annen tråd om dette på forumet).
  Det du ikke får i en litt eldre pre/pro er videoswitching på HDMI eller component. I mitt eget oppsett med kun en videokilde er ikke dette noe savn i det hele tatt, men for de som har en haug av bildekilder de skal koble til, kan jeg skjønne at dette er noe man vil ha. frittstående videoswitch er også en mulighet hvis dette er en nødvendighet og man vil bruke en pre/pro uten dette.

  2. En pre/pro er nok for de som setter kravet til lydkvalitet litt høyere, og som ikke orker å være med på oppraderingsirkuset som mange av reciever folka driver med hele tiden. En pre/pro er også fint for de som bruker anlegget sitt mye til musikk i stereo også, men som ikke har plass og råd til flere anlegg.

  3. Du trenger 5(eventuelt 6 eller 7) kanaler med effektforsterker. Hvordan du løser dette er det ikke noe fasit på, men noen alternativ er: surround effektforsterkere, 3 monobloker til front og senter og en litt enklere 2 kanals forsterker til bakhøytalere, 2 kanals effekt eller monoblokker til front og en av de 3 kanals forsterkerne som NAD og sikkert en del andre drev med akkurat for denne typen bruk.

  Hvis valget skulle falle på en pre/pro så dukker det som tidligere nevnt i denne tråden mye fint og forholdvis rimelig på bruktmarkedet. Det dukker også fra tid til annen opp meget gode kjøp i klassen 5 og 6 kanals effektrinn fra NAD, Rotel, Arcam, Parasound, Jeff Rowland, EAD, Thule, Primate og Cayin.

 2. #22
  Intermediate
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  1,229
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk for svar. Interessen stiger stadig så vi får se hva fremtiden bringer

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •