Ming MC34A erfaringer - Side 4

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 4 av 5 FørsteFørste 1 2 3 4 5 SisteSiste
Viser resultater 61 til 80 av 84
 1. #61
  Expert BGuarden sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  7,813
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har no begynt å jobb litt for Resonans..
  Ble spurt om muigheten å få en lytt til Primaluna rør.
  Prøvde på Triangle.. Ble vakker musikk av det:-)
  Tror i likhet med Ming'en så har de godt av rør bytte, men potensiale er der.

 2. #62
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nye JJ KT-77 effekt rør

  Har testet nye JJ KT-77 effekt rør (går an å bruke istedenfor EL-34) sammen med JJ inngangsrørene litt nå.

  Førsteintrykket er at disse virker litt mindre "tunge på labben" enn Winged-C rørene og videre gir et litt mer musikalsk inntrykk.

  Bassmessig havner de et sted imellom Kina-rørene og Winged-C, men en god del nærmere Winged-C i bassen enn førstnevnte. Jeg vil si dette er et godt kjøp også.

  Helt noe euforisk inntrykk som jeg leser i endel anmeldelser har de ennå ikke gitt, men nå har jeg heller ikke hatt særlig tid til å spille på de...

  Oppdatering følger etterhvert. Jeg kjøpte i samme slengen et matchet sett med Sino-China rør bare for å ha som referanse - men først skal KT-77'ene få bli "varme i trøya". Ellers har jeg nå såpass kombinasjonsmuligheter at rørkjøpene er ferdig i denne omgangen tror jeg...

 3. #63
  Expert
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  5,563
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  dere er klar over at rør må kjøres inn. å sammenligne helt nye bli vel litt feigt?
  tja 50timer?
  såvitt jeg vet

 4. #64
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Regnet med no' sånt ja...

  Derfor er dikke dette mer enn førsteinntrykk.

  Må forresten korrigere litt ift førsteinntrykket over - fant at jeg sannsynligvis hadde stilt bias'en før rørene var varme nok - for ved kontrollmåling senere målte det plutselig 0,4V istedenfor 0,43V - og for lav bias gir litt mer bass...

  Men ellers - hva gjelder oppvarmingstid av selve Mingen, så synes jeg den spiller utmerket uten særlig oppvarmingstid. Hadde forventet større forskjell mellom kald og varm forsterker utifra vanlige råd om å la rørforsterkere stå på en halvtime ca før de er klare til bruk.

  Men OK, 50 timer innspilling for rørene høres sannsynlig ut...dvs 26 timer igjen kanskje siden de jeg har kjøpt er matchet: "The power tubes go through 24 hour burn in, then matched for Ip and gm. "

 5. #65
  Newcomer mferkingstad sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2006
  Poster
  9
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Mc34

  Takker for masse bra info, spesielt fra deg NF
  Kjøpte prototypen til Mk2`en av Audiofoni for ei tid tilbake og har lurt litt på hvordan den ville oppføre seg med andre rør, har nå bestilt JJ Tesla KT77,
  ECC82 og ECC83s pluss et sett med 12AU7 Electro Harmonics, bestilte disse fra BOI-Audioworks... Gleder meg til å få testet dette, synest forsterkeren spiller meget bra som den er også spesielt på Polk, kanskje litt kald lyd når jeg spiller med Klipsch, men håper dette blir bedre med nye rør. Kommer tilbake med resultater når jeg har fått lyttet litt

 6. #66
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Interessant tråd om flere variasjoner av MC34 og om forskjellige "moddinger" som er mulige...

  Ming-Da MC34-B [Archive] - AudioKarma.org Discussion Forums

  Men p.t. synes jeg forsterkeren "synger" helt utmerket - kanskje å forvente siden den er en videreutvikling i forhold til utgangspunktet i tråden over.

  Men dette med hhv batteri-bias av inngangsrørene og bytte til bedre kondensatorer er jo ting man kan ha i bakhodet om oppgraderings-basillen skulle gripe tak igjen. Foreløpig er jeg fornøyd med å bare lytte til musikk

  Ad Polk og denne forsterkeren: Tror det er en spesielt god match mellom disse to. Nå har jeg ikke hørt Klipsch, men fikk kommentar fra en annen som hadde enda mer effektive høyttalere enn Klipsch at det låt "tynt" og "spisst" med hans nyinnkjøpte Ming. Har tenkt endel på dette og det kan vel være slik at denne forsterkeren rett og slett liker litt belastning og/eller at ihvertfall innspillingen av den går fortere da. Jeg var jo i utgangspunktet usikker på om det ville gå bra med mine 4 Ohm/88dB Polk'er på rørforsterker - siden det meste jeg har lest antyder at minimum 8 Ohms og gjerne 16 ohm eller mer er ideelt for rørforsterkere. Men det viste seg altså å være full klaff med LSi9.

 7. #67
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Da har jeg forsøkt endel forskjellig mhp rør og kilder.

  Nåværende oppsett tror jeg blir værende i laaang tid - det er veldig veldig bra Ihvertfall et oppsett jeg for egen del trives med og synes byr på mye morro både til musikk og film.

  Kilde: DVD spiller NAD T514 har erstattet NAD L53 som kilde. Umiddelbart ble støygulvet senket pga at det lille brummet fra L53 forsvant. Som en ekstra bonus gir T514 hakket mer romfølelse, bedre diskant og bedre bass - flere vare detaljer kommer fram - rett og slett bedre musikalsk.

  Forsterker: Selvfølgelig MC34A, men med forskellige rør i denne er det omtrent som å veksle mellom forskjellige forsterkere med litt forskjellig lydsignatur. Rørene som nå sitter i har jeg kommet til har et godt samspill og lyd som med siste endring av kilde er en ren nytelse. Det som er igjen er evt å gå for en større oppgraderingen på kilden (T585 frister men koster...). Musikalsk med både atakk og driv er det ihvertfall - så kan man alltids diskutere definisjonen av hva som er musikalsk.

  Jeg fikk forresten en aha-opplevelse angående kilde når jeg nylig bestilte Panasonic DVD-S99 (pga faroudja DCDi, HDMI osv). Da gikk det virkelig opp for meg hvor middels lyd de store produsentene kan by på... Lang historie kort, så blir S99 totalt gruset på lydsiden av NAD (bass, stereoperspektiv, alt!)


  Nåvel over til rørene (som nå sikkert er spilt 100-200 timer):

  Utgangsrør: JJ Electronics KT-77 Disse gir bedre bass men samtidig veldig god sammenheng i mellomtone og diskant i forhold til standardrørene EL34B. EL34B virker litt lettere og kvikkere i sammenligning. Bassen med KT-77 tar ikke overhånd slik jeg syntes Winged C rørene gjorde. Men her er det sikkert at matching til høyttalere er minst like viktig.

  Inngangsrør:
  12AU7 standardrør byttet mot Electro Harmonix 12AU7/ECC82.
  12AX7 standardrør byttet mot JJ Electronics ECC83S

  Det er såpass lenge siden jeg satte i disse men totalt sett er det nå en veldig helstøpt sammenheng hvor detaljer kommer godt fram i hele frekvensspekteret fra bunn til topp. Jeg hører jo på mye rart, men ta f.eks. "The Chieftains - The bells of Dublin" har et par artige spor "The Arrival of the Wren Boys" og "The Farewell". Kan vel si at det nå virker som jeg sitter _i_ rommet istedenfor rett utenfor en åpen dør til det samme rommet. Bedre livefølelse med andre ord. Kvinnelige vokalister er også meget bra - og det er f.eks. enkelt å høre hvordan stemmen til Laura Pausini utvikler seg fra det ene albumet til det andre. Rytmisk driv og tempo er fengende - f.eks. Paula Abdul's "I need you" (album "Forever your girl") har et tett tempo, som allikevel ofte blir masete eller bare platt og kjedelig på transistor. På MC34A med Polk blir det hele straks mer interessant og engasjerende - sannsynligvis fordi man bedre får med seg både basslinjen og alt det som egentlig skjer samtidig i den låten... (teknisk vellaget album vil jeg si).

  Høyttalere: Polk LSi9 får stadig fram smilet med sin evne til dra på med bass og rytme - uten at mellomtone og diskant lider på noen måte. Et presisjons-instrument med overraskende trøkk. Jeg assosierer stadig disse høyttalerne med at de må være høyttalerverdenens svar på Dodge Viper. Små men med en modifisert lastebil-motor under panseret som gir en usannsynlig trekkvillighet Passer sikkert ikke i alle mulige rom, men med et rom i størrelsesorden fra 3x3 til 5x5m bør disse holde i lange baner.

  Kabler: Kimber 4PR - Har et nøkternt forhold til kabler, men noen hører jeg da forskjell på, og disse er en oppgradering i forhold til diverse Elkjøp kabler. Kan vel si at de slipper lyden igjennom uten å farge den. Virker bare klarere enn nevnte billigkabler.

 8. #68
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Morsom lesing i denne tråden, spesielt om erfaringene deres med rørbytte og hva hvert enkelt bytte gjør lydmessig. Keep em coming...

  Har riktignok ikke en MingDa-forsterker, men men..... ;-)

  Testet ut nye 6SN7 og 12AX7-rør i min Rogue Stereo 90, og det er helt klart at endringer av disse små rørene påvirker lydbildet enormt. Testet noen gode gamle Brimar 12AX7-rør, men de ble altfor basstunge for min smak, og jeg mistet litt av luftigheten enn med standardrørene. Når jeg skiftet ut standardvariantene av 6SN7-rørene med noen titalls år gamle Sylvania-rør ble det andre boller. Du verden for en bredde og luftighet, en organisk nytelse.

  Dette med rørbytte er jo en enorm fordel, en trenger jo ikke bytte forsterker "i eninga" for å endre lydkarakter. Rør er jo skikkelig kos, og det eneste jeg angrer på er at det tok så lang tid før jeg fikk en rørforsterker i hus.

 9. #69
  Expert BGuarden sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  7,813
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Anfield
  Rør er jo skikkelig kos, og det eneste jeg angrer på er at det tok så lang tid før jeg fikk en rørforsterker i hus.
  Så enig så enig...

 10. #70
  Expert Niels Nielsen sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  8,360
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flotte greier, de fleste er jo "livredde" rør ! Det er jo 60 talls audio, ubrukelig gammel teknikk.....!

 11. #71
  Newcomer mferkingstad sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2006
  Poster
  9
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ming og Triangle

  Heisann
  Interesant og lese litt om andres erfaringer med denne typen forsterker, har selv testet den i masse forskjellige oppsett å må vel si det at jeg har aldri før hatt så mye morro med ein forsterker, denne kan ein jo få til å låte nesten nett som ein vil...
  Testet ut et nytt opsett i helga:
  Ming da MC34a MK1 (2) med Mcap supreme condiser, Eichman cablepods, JJ Tesla KT77, ECC82 og ECC83s rør.
  Cayin 251 CD spiller
  Audio Note DAC-1 (lånt)
  Triangle Comet (lånt)
  Div forskjellige kabler.. Xindak, Monster, Eicman, Supra...

  Dette er ikkje det mest "rocka" oppsettet eg har prøvd (det er heller ikkje målet mitt da) men det er uten tvil den beste kombinasjonen eg har hatt når det gjelder lyd kvalitet, og dynamikk. Var bra dynamikk med klipsch også, men Triangle har eit mye varmere og behagligere lydbilde. Triangle og rør er uten tvil ein kjempe bra match, spesielt når jeg fikk koblet til DAC`en. Synest Comet var litt slank i bunn så idag har jeg bestilt meg Triangle Altea ESW og er på jakt etter rørbasert DAC.. Gleder meg til å få testet ut dette

 12. #72
  Newcomer mferkingstad sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2006
  Poster
  9
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av nf
  Interessant tråd om flere variasjoner av MC34 og om forskjellige "moddinger" som er mulige...

  Ming-Da MC34-B [Archive] - AudioKarma.org Discussion Forums

  Men p.t. synes jeg forsterkeren "synger" helt utmerket - kanskje å forvente siden den er en videreutvikling i forhold til utgangspunktet i tråden over.

  Men dette med hhv batteri-bias av inngangsrørene og bytte til bedre kondensatorer er jo ting man kan ha i bakhodet om oppgraderings-basillen skulle gripe tak igjen. Foreløpig er jeg fornøyd med å bare lytte til musikk

  Heisann NF

  Vist oppgraderings basillen skulle gripe tak igjenn, så vil jeg absolutt anbefale deg å bytte kondiser og eventuelt terminaler, det er heilt klar merkbar forbedring ved overgang til sølv i olje kondiser og Eichman cable pods terminaler...

 13. #73
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En langtidserfaring ang MC34

  Jeg målte bias-spenningen nå etter at jeg har latt den gå uten måling et par mnd - men spesielt i det siste syntes jeg at diskanten hadde blitt for spiss. Målingen bekreftet dette og viste at bias-spenningen over tid hadde øket noe fra 0,430V til 0,467V

  Erfaringen fra tidligere eksperimenteirng med bias spenning er at avvik på 0,01 Volt og mer er ganske hørbart. For lav bias spenning gir for mye bass og for høy bias spenning gir for mye diskant.

  Jeg justerte den tilbake til det korrekte som er 0,430Volt og vips falt lyden "på plass" igjen - så et godt råd er å måle denne hvis du synes det er noe som ikke stemmer helt...

  Jeg har til nå brukt et Fluke multimeter som jeg vet er et kvalitetsinstrument, men de fleste bruker vel det medfølgende DT-830B Multimeter Precision.

  Heldigvis for dere som bruker dette, så ser det ut som om dette også er nøyaktig nok. Målte spenningen på et oppladbart batteri. Fluke målte 1,210 Volt mens DT-830B målte litt varierende 1,1211 og 1,212 Volt - dvs kun 0,002 i avvik.

  Og pass på å mål når den er godt varm først. Spenningen stiger nemlig litt i oppvarmingsfasen, så stiller man for tidlig vil man få for diskantpreget lyd...

 14. #74
  Expert
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  5,563
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  dette tviler jeg veldig sterkt på ... psykologisk? ifølge rørfolk på sentralen er en 100mV variasjon ved dette røret ikke hørbart.

  0.01 er knapt målbart.
  spenningen på strømnettet flexer ofte med 10V alt etter tid på døgnet og. med å stille 0.01V må du isåfall måle til du blir grønn

 15. #75
  Newcomer
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  95
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvordan er denne forsterkeren til digitale lydkilder?
  Trenger man en dac i tillegg da?
  Hvor mange innganger (og hva slags) er det forrresten på den?

  Blir jo til at en del musikk kommer fra pcen...
  Er det å banne i kirken å spille mp3 på et slikt oppsett? Tenker da kanskje sammen med klipsch høyttalere.

 16. #76
  Intermediate G|zO sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  1,799
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av [space]
  Hvordan er denne forsterkeren til digitale lydkilder?
  Trenger man en dac i tillegg da?
  Hvor mange innganger (og hva slags) er det forrresten på den?

  Blir jo til at en del musikk kommer fra pcen...
  Er det å banne i kirken å spille mp3 på et slikt oppsett? Tenker da kanskje sammen med klipsch høyttalere.

  Digitale lydkilder funker helt fint det om den har analoge utganger
  Har du derimot kun optisk\coax el. ut så må du ha en DAC..

  Har aldri testa å spille mp3 med denne forsterkeren på klipschene, om det er å banne i kirka må du nesten finne ut selv

  Selv opplever jeg musikken mye bedre på en skikkelig avspiller...

 17. #77
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av einis
  dette tviler jeg veldig sterkt på ... psykologisk? ifølge rørfolk på sentralen er en 100mV variasjon ved dette røret ikke hørbart.

  0.01 er knapt målbart.
  spenningen på strømnettet flexer ofte med 10V alt etter tid på døgnet og. med å stille 0.01V må du isåfall måle til du blir grønn
  Tja, ikke psykologisk ihvertfall. (JJ KT-77 utgangsrør nå forøvrig og triode drift.) Kjørte en kort stund med ca 0,1V (=100mV) for lav spenning siden den kom med bias stilt litt unøyaktig fra fabrikk - men fikk klar beskjed fra Audiofoni om å sette den til 0,43V snarest...

  Er det enda større avvik blir det jo illevarslende brumming - så det er nok lurest å stille det riktig. Om det er kretsløsningen som gjør den mer fintfølende enn hva rørene skulle tilsi, vet jeg ikke - men det er den. Med 0,1 V for lavt er det ihvertfall altfor mye og ullen bass.

  Sitat Opprinnelig postet av space
  Hvordan er denne forsterkeren til digitale lydkilder?
  Trenger man en dac i tillegg da?
  Hvor mange innganger (og hva slags) er det forrresten på den?
  Har nå koblet en Squeezebox v3 på den via analog-utgangene (dvs bruker innebyd DAC i Squeezebox'en) og spiller både mp3 (192 kbps, 320 kbps) og FLAC (Free Lossless Audio Codec - dvs ripp'et musikk CD med en komprimering som ikke fjerner noen "bits" - det blir stort men man sparer nesten 50% i forhold til ukomprimert musikk CD.) Hvis du vil høre noen eksempler på FLAC koding så kan du bl.a. gå til Linn Records Linn Records - specialists in Classical, Jazz and Celtic music som har noen album kodet i .flac formatet.

  Forskjellen på 320 kbps og flac er der - i prinsippet gir flac enda litt mer detaljer og romfølelse i forhold til 320 kbps mp3 - men her er det mulig psykologien spiller noen puss - ikke sikkert jeg kunne sagt forskjell i en blindtest...
  Squeezeboxen krever selvfølgelig en PC og trådløst aksesspunkt påslått i tillegg - hvis man ikke kun skal bruke internett-radioen som går rett mot internett via aksesspunktet (da trenger man ikke PC på).

  Veldig behagelig og åpen lyd.

  I tillegg kan man via Squeezebox'en lytte til div internett-radioer - og her hører man helt klart at det blir ganske dårlig når noen koder i f.eks. 24, 32, 48 og 64 kbps. Men fra 96 kbps og opp er det brukbart - men selvfølgelig fortsatt hørbart. Noen få koder i 192, 256 kbps og da er det absolutt bra - morsomt å f.eks. kunne høre på radio fra andre steder i verden med en haug av kanaler (eller streams burdte jeg kanskje si) som man garantert ikke får inn via vanlig radio.

  Kun analoge innganger på rørforsterkeren. Og antall? Husker ikke i farten siden jeg ikke er hjemme akkurat nå, men det er vel 4 stk tror jeg... Og manuell bryter mellom kildene - ikke styring via fjernkontroll m.a.o.

  Har man en digital kilde som kun har digitale utganger - så trenger man en DAC (Digital to Analog Converter). F.eks. Behringer SRC 2496 har jeg lest på forumer skal være en billig og god DAC - dessverre ser den ikke akkurat veldig "stuevennlig" ut... Ellers er det ofte slik at separate DAC'er fort kan koste mye i hifi sammenheng...

 18. #78
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2006
  Poster
  216
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Jeg føler meg litt som postbudet i reklamen

  her: Skeptisk til noe som egentlig fungerer MER enn godt nok og til tider JEEEKLA bra.

  Men kunne jeg fått en liste med "pros and cons" eller er det som følger:

  Pros:-D
  *Pris
  *Selve lydkvaliteten
  (Her er det jo da musikalitet jeg mener)
  *Utseende?
  *Geekfaktoren?

  Cons
  *Skjør?
  *Avansert?
  *Varme?
  *Vedlikehold?
  *Passer ikke alle typer høytalere?
  *Ikke akkurat "Metallica-forsterkeren"?
  (Litt svak for musikk av det litt tygre slaget)
  *Geekfaktoren  Idiotspørsmål: Hvis jeg kjøper en gitarforsterker med rør(selvfølgelig med litt tanke for hva man kjøper)... er det samma røra i den som jeg kan da eventuelt putte i ming-da`en?

  Må si jeg er rimelig nyskjerrig på åssen en rør-forsterker ville låte på revelane jeg har hjemme....
  Har jo egentlig tenkt til å kjøpe en transistor forsterker til det dobbelte av hva en rørforsterker ville kosta (rundt 10k) Er det penger rett ut av vindu? Lønner det seg å bruke alle pengane på en rør-forsterker i stedet?

  Leser mine egene spørsmål og ser at jeg sansynlighvis kjøper en rørforsterker en gang

 19. #79
  Expert
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  5,563
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  de fleste gitarforsterkere bruker el34 såvitt jeg har skjønt.

  vedlikehold er ikke annet enn å justere tomgangstrøm når du bytter rør. etter et par års normal bruk.

 20. #80
  Intermediate nf sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  542
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Både en fordel og ulempe er at lydsignaturen kan endres ganske mye med rør av forskjellige fabrikat og typer.
  Når det gjelder gitarforsterkere er det en stor fordel fordi det kan gi en unik "sound".
  F.eks. er det endel rørtyper som har en helt spesiell forvrengning ettersom de belastes/overbelastes. Vanligvis er jo forvrenging noe man ikke ønsker, men pga at det for visse rør er en ørevennlig forvrengning, så kan dette altså være midt i blinken.

  Fordel fordi det gir mulighet til å finne akkurat den lydsignaturen du liker.
  Ulempe fordi det koster å kjøpe rør som blir liggende ubrukt

  Har du barn i nærheten som liker å trykke på alt av brytere osv, så er ikke rør det smarteste - ihvertfall ikke modellen jeg har med bryter mellom triode og ultralinear drift som kun må vippes når den er slått av... men min overlevde heldigvis akkurat det, muligens fordi det ikke var noen lyd på.

  Det rant noen gloser ut av meg når jeg så kameraten til en av mine egne gjøre dette. Forøvrig samme gutt som tidligere engang trykket inn diskanten på en høyttaler jeg hadde - nøyaktig 1 sekund etter at jeg hadde forklart ham at DENNE MÅ DU IKKE RØRE. Noen er kroniske slik - skal trykke på alt som ser spennende eller blankt ut...

  Transistor blir sånn sett mer praktisk: ingen oppvarmingstid, ingen vedlikehold/justeringer og så enkelt/vanlig at alle er fortrolige med det. Så, transistor til stua og rør til seriøs lytting vil jeg si.

  Metallica går nok også helt fint - men modeller med flere watt gir nok mer kontroll og trøkk, spesielt i større rom og/eller mer tungdrevne høyttalere.

  At moderne rørforsterkere også jevnt over bruker bedre komponenter (kondensatorer spesielt) og vet å vise seg fram med god design teller positivt.

  Tok forresten og åpnet min her omdagen for å se innvendig. Det ser jo ganske så ryddig ut.

Side 4 av 5 FørsteFørste 1 2 3 4 5 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •