Trenger litt hjelp til å koble til anlegget mitt hjemme

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 16 av 16
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2006
    Poster
    5
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Question Trenger litt hjelp til å koble til anlegget mitt hjemme

    Heisann

    Eg har prøvd å kobla te anlegget mitt men eg får dessverre ikkje lyd i dei elementene nere på høytalarane mine, så derfor tok eg noen bilder av det og håper på at noen her konne hjelpa meg litt. Eg håpe at dei bildene e te god hjelp og viss dokker lure på noe mer for å hjelpa meg så ikkje nøl med å spørra.

    Høytaleren bakfra:
    ImageShack - Hosting :: p1010001sa8.jpg
    Forsterkeren bakfra:
    ImageShack - Hosting :: p1010002yw8.jpg
    Monoblocken bakfra:
    ImageShack - Hosting :: p1010003hz7.jpg
    CD-spilleren bakfra:
    ImageShack - Hosting :: p1010004sc5.jpg
    CD-spilleren:
    ImageShack - Hosting :: p1010005vh6.jpg
    Høytaleren:
    ImageShack - Hosting :: p1010006qa8.jpg
    Monoblocken:
    ImageShack - Hosting :: p1010007kw4.jpg
    Forsterkeren:
    ImageShack - Hosting :: p1010008bm9.jpg
    Noen kabler:
    ImageShack - Hosting :: p1010009ud2.jpg
    Noen kabler osv:
    ImageShack - Hosting :: p1010010fe9.jpg

    Love ext

  2. #2
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mange bra babes der, i de linkene som følger med!
    Men noen særlig hjelp får du neppe, av dem. :-)

  3. #3
    Newcomer StianLarsen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    223
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei,

    har du lyd i det hele tatt?

    Kan være elemetet som har takket for seg.

    Prøv med et 9v batteri på høyttaler kablene og sjekk om elementet beveger seg.

    Stïan

  4. #4
    Newcomer CV-Jannis sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    227
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bør du ikke bytte om på høyttalerkablene, fordi den svarte kabelen din er jo på den røde.
    Prøv å sett den røde der den svarte er.

  5. #5
    Intermediate JgR sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    535
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av CV-Jannis
    Bør du ikke bytte om på høyttalerkablene, fordi den svarte kabelen din er jo på den røde.
    Prøv å sett den røde der den svarte er.
    Det skal uansett bli lyd.

    Regner med det er preout der det står out bakpå forforsterkeren.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2006
    Poster
    5
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Eg har lyd i diskanten, men ikke i basselementet. Høytalerene er helt nye derfor tror jeg at det ikke er noe gale med dem. Begge høytalerene gir bare lyd i diskanten men ikke i bassen, det ska mye til at 2 nye høytalere sine basselemeter er ødelagt.

  7. #7
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Finnes det ikke lyd i hele tatt i bassområdet? Beveger elementene seg?
    Kan være at du har koblet i motfase, og at det er derfor bassen har forsvunnet.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  8. #8
    Newcomer CV-Jannis sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    227
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av JgR
    Det skal uansett bli lyd.

    Regner med det er preout der det står out bakpå forforsterkeren.
    Åja, trodde det bare ble lyd i diskant da jeg, men tar muligens feil da.

  9. #9
    Newcomer StianLarsen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    223
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har opplevd flere ganger i min karriere et av Oslos hifi-asyl at elementer ikke er koblet til delefilteret.

    Skru ut bassen og sjekk.

    Siden du ikke har mulighet for bi-wiring, er dette siste løsning.

    Sikkert bare å dytte på kabelsko.

    Stïan

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2006
    Poster
    5
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av jakv
    Finnes det ikke lyd i hele tatt i bassområdet? Beveger elementene seg?
    Kan være at du har koblet i motfase, og at det er derfor bassen har forsvunnet.
    Basselementene beveger seg ikke og det er ikke lyd i dem

  11. #11
    Intermediate Lars J sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    1,089
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Halla

    Har du BI-Wiring mulighet på disse høyttalerne ?
    isåfall forsøk og bytt tilkoblings terminal fra den kabelen nå er tilsluttet.
    Hvis det da blir lyd i bass elementet har du et problem med kontaken mellom bruene på bi-wiringen.

    edit; så nå at du ikke har mulighet for bi-wiring ,beklager.

  12. #12
    Intermediate JgR sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    535
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Om ikke høyttalerne får signal som iht delefiltret skal til basselementet, vil det ikke skje noe. Prøv med en annen høyttaler og se om det blir bra med den. Blir det bra da, har du feil på høyttalerne. Blir det ikke bra, er feilen en annen plass. Elimineringsmetoden fungerer som regel meget bra.

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2006
    Poster
    5
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Etter litt surfing fant jeg denna artikkelen om høytalrene mine:

    Norsk Audio Teknikk så tar det 500 til 1000 timer å spille inn denne høyttaleren! Så lang innspillingstid er selvfølgelig uholdbart for enhver som skal lytte til høyttaleren for å gjøre seg opp en mening, men det skjedde mye ved lyden allerede i løpet av første ukene jeg hadde dem. Ikke minst kom bassen bedre frem og ble mer presis.
    Kan det være at høyralerene trenger litt tid før basselementene begynner å virke??(har ikke lagt merke til noe enda) De har vel bare stått på i noen få timer så lenge jeg har hatt dem (tror det er vel rundt 20 timer+-)

    Teksten oppforbi er hentet fra denne artikkelen:
    audiophile.no

  14. #14
    Expert BGuarden sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    7,813
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du får sette spilleren på repeat og la den stå på noen dager..
    Og se hva som skjer..

  15. #15
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du et lite batteri for hånden. Dersom du kobler ledninger fra høyttaleren og til batteriet (kort stund) så skal elementet røre seg. Bruk 1,5V batteri, større kan ta knekken på diskant om du er uheldig. Ingen fare med 1,5V.
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  16. #16
    Intermediate freddie sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    3,175
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Innspilling av høyttalere gjør ikke at du går fra ingen lyd til lyd, men kanskje fra lyd til bedre lyd...

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •