Er det smart å investere i en hdmi-receiver nå? (Førstegangskjøp)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  9
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Er det smart å investere i en hdmi-receiver nå? (Førstegangskjøp)

  Hei, ønsker å bygge meg ett anlegg for film og musikk. Kjøpte nylig en Samsung lcd-tv med hdmi-inntak. Tv'en takler 720p Har ikke noe hifi-utstyr fra før.

  TV'en takler kun picture-in-picture, dersom ene kilden går via hdmi. Så i utgangspunktet ønsker jeg en receiver som kan samle alle signaler, og sende dem til tv'en via hdmi. Problemet er jo at hdmi-receivere er forholdsvis dyre for tida. Har tittet litt på følgende: Pioneer VSX-AX2, yahama RX-V2600 og Denon-3806. Så vidt jeg vet kan denon-3806 kun switche hdmi, ikke oppskalere? Hva betyr egentlig dette?

  Mine primære kilder for dvd og musikk blir en xbox med komponent-overføring. Denne kan oppskalere til 720p og 1080i ved filmavspilling, og kan også spille av ekte 720p filmklipp, men det hakker..

  Musikken jeg spiller er i hovedsag *.ogg format fra enten xbox eller pc. Har en del cd'er også, og vil vel i utgangspunktet spille de av fra xbox'en eller pc'en sin cd-spiller. Om det gir veldig dårlig lyd sammenlignet med en skikkelig cd-spiller, så er det mulig jeg kjøper meg en senere. Evt en dvd-spiller som takler audio-dvd eller hva det heter.

  Leser en del rundt på forumer om at hdmi-receiverene nå er i "startfasen", og en del påstår at man er nødt til å oppgradere de om 1-2års tid uansett for å få hdmi-1.2 og støtte for nye formater som er "rett rundt hjørnet".. Hva er deres anbefaling utifra hva jeg trenger? Bør jeg kjøpe en hdmi-receiver nå? Vil jeg med mitt bruk ha full glede av denne om 2-3-4-5 år? Eller vil jeg også bli nødt til å oppgradere om kort tid? Isåfall føler jeg det er smartere nå å kjøpe en bra og billig receiver uten hdmi. F.eks en Denon-3805.

  Nøyaktig hva er den en nybegynner som meg trenger fra en receiver? Åpenbart vil jeg ha god lyd. Jeg må ha en som har gode muligheter for "auto-setup", da jeg ikke har kunnskap om å korrigere ett oppsett utifra rom osv. Hvordan kan jeg f.eks koble en pc til en receiver for å streame musikk rett fra pc'en?

  Noen som har noen tips til receivere som kan være fine for meg? Vil gjerne ha begrunnelser og slikt.

 2. #2
  Intermediate Bidda sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  3,337
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Oppkonvertering betyr at signaler som kompositt/s-video/komponent gjøres om til signaler som er kompatible med HDMI og dermed kan sendes igjennom denne kabelen. Greit hvis en har lange strekker med kabel og/eller samtidig gamle kilder som eks. VHS. Billedkvaliteten blir nødvendigvis ikke bedre enn de er fra før.

  Beste kjøp er vel Pioneer VSX-915 (uten HDMI) se AVNytt for priser.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •