"brumming" og rotel?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 19 av 19
  1. #1
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    "brumming" og rotel?

    juhu, lest om diverse støy og brum her på forumet men kommer dog ikke fram til noen løsning på årsaken ut ifra det jeg har lest..

    Jeg har en RSX 1056 og en RB 1070 , RB 1070 trekker 300W fra nettet og gir mere brumming en det RSX1056 gjør.. Jeg Bruker Klipsch RF 35 i front og kan det ha noe med følsomheten i høytaleren å gjøre at lydstøy forsterkes??
    Jeg har testet alle kurser i huset, har testet Klipsch på en annen forsterker ( En gammel denon forsterker på 2x50W ) da hørte jeg ingen brumming, da jeg testet noen gamle Dali ht på Rotelen så kom brummingen tilbake, prøvd å koble ut og inn alle mulige kabler uten ressultat, er det da no galt på produktene? Litt merkelig at både 1056 og 1070 har det samme problemet? Det skal ikke være problemer med jordfeil i huset..
    Noen som har no svar på dette?

  2. #2
    Intermediate geiri sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    2,108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har ikke nevnte produkter.
    Men rsp1068 rb991 og rb993 fra rotel.
    Og har aldri hørt brumming fra høytalerne, går ut ifra at du hører dette når du slår på forsterkeriet uten å spille musikk. Så det er ikke noe som ligger til rotels "egenskaper" å brumme.
    Feilen må ligge en annen plass....
    Signalkabler, forstyrrende ellementer i nærheten, strømnett, etc.

  3. #3
    Intermediate pnerbye sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    4,213
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  4. #4
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vel Tv kabelen kan det ikke være fordi den har jeg prøvd å slå av, samt dratt ut alle kabler til tv og tilbehør, og om det hadde vært jordingsproblemer hadde ikke det litt eldre denon og dali annlegget oppe i stua oxo laget en brummelyd? ellers så har jeg skjermede ht kabler og signal kabler som jeg da har eliminert som et problem, det skal oxo være sagt at en fryser og varmtvannsbreder ligger på samme kurs, slo av fryseren men brummet like mye..

  5. #5
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nettkabler og andre kabler er oxo skilt fra hverandre!

  6. #6
    Intermediate geiri sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    2,108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har du prøvd en annen kurs?

  7. #7
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    prøvd flere kurser ja..

  8. #8
    Intermediate geiri sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    2,108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    selg det og få en ny hobby.
    hekkling skal være en ganske problemfri hobby.

    Nei erligtalt. da har jeg ingen anelse.

  9. #9
    Intermediate geiri sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    2,108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    en ting du kan prøve er å koble fra signal / høytaler kabler til alle skilder bortsett fra frontene. skurrer det fortsatt da?
    skurrer frontene når du kjører uten 1070...
    hum ja det gjorde de vel....
    røsk ut sub og øvrige ht og kjør direct. skurrer det enda?

  10. #10
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har prøvd koble til kun frontene til RSX 1056 og RB 1070 , alt annet frakoblet, brummer gjør det fortsatt, kanskje det er subra ply kablene som har skylden? har ingen andre ht kabler å prøve med for tiden..
    Vel jeg kan leve med brummingen jeg, hører det ikke fra sweetspot, men litt dumt om den brummelyden indikerer feil på produktene, så værre kan det da kanskje bli? lyden blir heller kanskje ikke optimalt bra?

  11. #11
    Expert jfinneru sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    5,983
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    noe rotel har vært plaget med sus grunnet jordsløyfe. hadde det selv på en 1095. jeg fjernet rett og slett jordtilkoblingen. da ble brummen borte. bare pass på å ikke tisse på forsterkeren samtidig som du holder deg til jord
    Videokalibrerer
    AV-tekniker
    Crestronprogrammerer
    AMX Programmerer
    Freelance AV-journalist

    afinner@online.no

  12. #12
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    og jeg som alltid tisser litt når jeg tar på forsterkeren min :P Synd jeg har lite peiling på fjerning av jordtilkoblinger å sånne ting ops: liten beskrivelse av framgangsmåte hadde jeg satt pris på

  13. #13
    Expert jfinneru sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    5,983
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    jeg gjorde det enkelt. jeg tok en billig ujordet skjøteblokk som jeg bruker mellom den jordede veggkontakten og forsterkeren. har du kun tilgang til en jordet sjøteblokk, så er det bare å skru kontakten opp og koble fra jord(de to tynne metaldingsene på hver sin side av kontakten
    Videokalibrerer
    AV-tekniker
    Crestronprogrammerer
    AMX Programmerer
    Freelance AV-journalist

    afinner@online.no

  14. #14
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja bruker en ujordet skjøteblokk nå uten at det hjelper faktisk :shock: så det er ingen håp for meg :roll:

  15. #15
    Expert jfinneru sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    5,983
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har du prøvd å kun bruke 1056?
    uansett, hører man det ikke fra lytteposisjon får du nesten bare leve med det
    Videokalibrerer
    AV-tekniker
    Crestronprogrammerer
    AMX Programmerer
    Freelance AV-journalist

    afinner@online.no

  16. #16
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja har det. den 1056 brummer en del mindre, og ikke like mye i hver kanal, som da er litt merkelig kanskje? og i følge de som driver service med rotel så er det lite sannsynlig at det er feil med begge produktene samtidig, utenom hvis det har vært et lynnedslag, og det har det ikke vært, så ett eller annet lurt som lager støy.. men hva?

  17. #17
    Active
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    453
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde samme problem med min rotel rsp-1066 og effektforsterker, brummet noe sinssykt. Løsning jeg kom fram til var å jordet komponentene sammen, tokk en 2,5 q kabel imellom skruene på kabinetene og vips ikke noe mere støy))

  18. #18
    Active DIY Mekkern sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    379
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    støy

    Har også litt uønsket støy,(rsp1068, nad effekt trinn) men mesteparten av dette kommer afra tv. så når jeg tar støpsel til tv ut, og fjerner kabelen mellom tv og forforsterker minker det ganske mye.ikke bare skru av tven men ta ut nettledningen...

  19. #19
    Intermediate Whoracle sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    2,610
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jøss det hørtes lurt ut, kan du forklare litt nærmere akkurat framgangsmåte på den metoden?
    Tv'n er ikke problemet hos meg, det har jeg da prøvd..

    Sitat Opprinnelig postet av simen02
    Hadde samme problem med min rotel rsp-1066 og effektforsterker, brummet noe sinssykt. Løsning jeg kom fram til var å jordet komponentene sammen, tokk en 2,5 q kabel imellom skruene på kabinetene og vips ikke noe mere støy))

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •