EKKO...EKko...ekko..

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 19 av 19
  1. #1
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    EKKO...EKko...ekko..

    Har fått ny forsterker, en 5x170 watts Marantz MM9000. Har koblet denne til en SR5200 via pre-out portene, 5 meters høyttalerkabler, og 5 meters strekk fra PC(lydkabel). Problemet er når det er stemmer, og ingen musikk, (f.eks. Friends-episoder. Det blir ganske mye "romklang", vel, egentlig ikke ekko men. Noen som har hatt lignende problem, som kan foreslå hvor jeg kan begynne? Selv er jeg helt blank..
    Kan det ha noen betydning at Receiveren står oppå effektforsterkeren?
    Hjeeelp....

  2. #2
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvliket lydformat bruker du når dette oppstår.
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  3. #3
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Faktisk i alle, men jeg fant akkurat ut at det er bare fra PC-en. Vet det er mye støy fra PC, og det hjelper vel ikke særlig med jack-utgang, men det var jo ikke slik på den forrige receiveren jeg hadde. :?:

  4. #4
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Åja, med lydformat mente du kanskje DVD,CD o.a.?
    Vel, problemet er på nedlastede filmfiler, vet det er pieceofshit, men den romklangen var ikke der før, på de samme filene.

  5. #5
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Høres ut som om det er problemer med dekodingen av DivX formatet, har du oppgradert noen drivere i det siste?
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  6. #6
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nope, ikke no sånt. det er slik på både DivX, xvid og alle andre filmformater.

  7. #7
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Strange. Hmmmm..........
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  8. #8
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    KAN det være mulig å plugge jacken i feil port? har et soundblaster audigy, med 5-6 porter som ser helt like ut. (litt vanskelig å komme til der er plassert nå.)

  9. #9
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Eneste endring jeg har gjort bortsett fra å bytte forsterker, er å korte ned denne phono kabelen fra 20(*)meter, til 5 meter.

    *-I know....

  10. #10
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Burre
    KAN det være mulig å plugge jacken i feil port? har et soundblaster audigy, med 5-6 porter som ser helt like ut. (litt vanskelig å komme til der er plassert nå.)
    Jeg kjenner ikke det kortet, men det kan jo hende.
    At problemet er støy fra PC'n tror jeg du kan utelukke, det vil ikke dukke opp som ekko/romklang.
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  11. #11
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Siden det eneste du har gjort er å bytte forsterker, høres det jo ut som om at det er i forsterkeren problemet ligger... Har du prøvd flere innganger på forsterkeren?

    Mvh

    AK

  12. #12
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hører nå at det også er slik på Mp3 filer. Spiler man av en sang, og trykker på pause, tar det et lite millisekund før sangen stopper. Det blir en liten sånn "wah!" effekt. Noen som vet hvordan man kvitterseg med en slik?
    Er det noen steder i XP jeg kan justere lyden, utenom den standardgeia der man justerer balanse og slikt?

  13. #13
    Active Helge sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2003
    Poster
    314
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva med delay til bakkanalene?

  14. #14
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Helge
    Hva med delay til bakkanalene?
    Det er riktig kalibrert. problemet er også i stereo.

  15. #15
    Newcomer sjokomelk sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    143
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Burre
    Sitat Opprinnelig postet av Helge
    Hva med delay til bakkanalene?
    Det er riktig kalibrert. problemet er også i stereo.
    Det kan jo være alt ifra at du har et preset på lydkortet hvor man har ekko til at det kan være forsterkeren (såvidt jeg forstår).

    Hvis du finner ut hvilke høyttalere (hvis ikke det er alle) det gjelder så er det kanskje også lettere å idenfisere hva det kan være?

  16. #16
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan jo prøve å avinstallere driverne til lydkortet og installere dem på nytt, bare for å nullstille alt.
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  17. #17
    Active Neonsun sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    427
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du har lagt inn driverne til lydkortet som fulgte med på CD, blir det installert et effektprogram kalt Creative EAX. Dette brukes blant annet av enkelte spill, og kan bruke flere forskjellige presets. Sjekk at denne er deaktivert når du skal spille lydkilder som ikke skal ha effekter.. Mulig den er satt opp med en liten delay-effekt hos deg?

  18. #18
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Gjorde et søk etter "creative", og fant en som het "creative restore default".
    Valgte "yes", og problemet var løst!

    Tusen takk, folkens!!

  19. #19
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    We aim to please. :wink:
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •