[LØST] Rotel RB-1070 tar sikring

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  1
Viser resultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    [LØST] Rotel RB-1070 tar sikring

    Gjorde et inpulskjøp av en Rotel RB-1070 effektforsterker på brukten i dag. Har egentlig ikke bruk for den, men har alltid hatt lyst å prøve en slik

    Planen var å brokople denne, til å drive min B&W HTM61 center, mens lar min Emotiva XPA-5 drive resterende (686 + 685).

    Etter å ha vippet over switchene som en må gjøre for brokpling, anvist i bruksanvisning, var det med stor spenning jeg plugget i strømkontakten.
    Men det første som skjer er at sikringen går. (Hadde da KUN denne igang. Resten av anlegget var slått av)
    Syntes dette var noe merkelig, og åpnet opp dekselet for å se at alt var ok, noe det også var.
    Plugget i strøm igjen og slo på. Da startet den som normalt. Prøvde å slå av 3-4 ganger før det samme skjedde igjen.

    For meg virker det som om den har unormal høy startstrøm, i forhold til andre forsterkere jeg har og/eller hr hatt.
    Til sammenligning har dette aldri skjedd med min Emotiva som vel er en kraftigere sak....?!
    Jeg har en B16 kurs, men skal bytte denne ut til en C16 imorgen.

    Men uansett; kan dette være normalt??
    Er dette en vanlig Rotel issue??

    Greit nok at jeg bør ha C kategori på kursen, men det øvrige utstyret har jo aldri tatt sikringen....

    Jeg antar alt er i orden. Lokal og seriøs selger, som jeg stoler 100% på, så tror ikke jeg har blitt lurt på noen måter. Fikk til og med omvisning i det nye kinorommet hans

    PS: Ja, jeg vet at jeg løser dette med å ha forsterkeren stående på 24/7, men det er ikke tema her. Den skal styres via 12V trigger.
    Sist endret av Spiff79; 03-03-2015 kl 20:48

  2. #2
    Intermediate Soundfre@k sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    4,383
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har hatt samme problem med eldre rb985. Selv c16 gikk hvis jeg tømte kondisene i forsterkeren.

    Flyttet og her har jeg c16 og aldri hatt problem, bare hvis jeg slår på to rb985 rett etter hverandre. Det går an å sette på softstart, men krever jo litt.

  3. #3
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så du har samme type sikring nå som før, uten problemer?

  4. #4
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er ikke softstart på 1070.

    Jeg måtte slå på 1070 før alt annet for at sikingen ikke skulle slå ut

  5. #5
    Intermediate Soundfre@k sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    4,383
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, men forskjellig nett, gikk fra TN til IT. Ellers var det samme merke automatsikringer.

  6. #6
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skjønner. Jeg har 400V TN nett i huset......

  7. #7
    Intermediate Dimacruz sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    891
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dette er som nevnt et rotel problem fordi det ikke er softstart. Jeg har samme problem på min rb1080.

  8. #8
    Intermediate Spiff79 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Sted
    Stavanger
    Poster
    1,762
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da var saken løst. Monterte inn en C16 kurs, og nå holder sekring. Til og med selv om jeg starter Denon receiver, Emotiva og Rotel´en samtidig!

  9. Liker Gurba har likt denne posten

Lignende tråder

  1. Rotel RB-1080 med Rotel Rc-1070
    By tom1981 in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 6
    Siste melding: 04-15-2011, 01:01
  2. Svar: 2
    Siste melding: 10-24-2008, 18:56
  3. 1*Rotel 1080 vs 2* Rotel 1070?
    By Sonic_ in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 10
    Siste melding: 04-14-2007, 15:41
  4. Rotel ra 1070 (Int), eller rb 1070 (power)/rc 1070(pre)
    By ATheKid in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 9
    Siste melding: 06-12-2005, 18:46
  5. 2x Rotel RB-1070 eller 1x Rotel RB-1080??
    By tco in forum Receivere/forsterkere
    Svar: 20
    Siste melding: 03-07-2004, 19:30

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •