Forforsteker til Hypex og Canton ref 9

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2012
  Poster
  87
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Forforsteker til Hypex og Canton ref 9

  Hei.

  Er på utkikk etter en forforsterker som kan passe godt sammen med en Hypex effektforsterker (ucd 400hg) og Canton Referance 9.

  Har desverre ikkje fått testet så mangen da eg bor i grisgrente strøk.

  Fikk testet med blandt annent en Parasound P3:
  Det spilte oppløst og fint, men var tamt og livløst, rett og slett kjedelig å lytte til.

  Det eg savner er noko som faktisk farger lyden litt, P3 vart som sakt kjedelig. Dette har nok med att hypex er ekstremt nøytral i klangen.
  Godt noko som gir litt punch og fylde i lavere frekvenser (innen rimlige grenser*) for det er teknisk sett dette som har vert mangelvare føler eg.

  Budskjettet er desverre lite, rundt 10 lapper, har sett på diverse brukte på finn, men vanskelig å kjøpe "rett" produkt for det utstyret eg allerede har uten å lytte til det.

  Håper noen har gode tips å komme med. (nytt eller brukt)

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2012
  Poster
  87
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har sett litt på Electrocompaniet EC 4.7, da det er eit par av desse på Finn for tida, tror dere dette kan bli en god match for resten av systemet?

 3. #3
  Intermediate orso sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  3,612
  Takk & like
  Nevnt
  4 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Når man har behov for å farge lyden i spesielt retning handler det mye om å kompensere for frekvensresponsen og akustikken man har i rommet. Siden den varierer i alle rom og med ulike høyttalere, så er det IMO ikke alltid så mye hjelp å spørre andre om råd om slikt. Det er hovedsakelig testing i eget anlegg som gjelder. Men et mulighet som du kan vurdere er en rørpre.

  Et alternativ er å jobbe mer med plassering og akustikk, slik at du får ønsket lyd selv med veldig nøytral elektronikk. Gjerne kombinert med separate suber, men det er en mer krevende vei som tar både tid og krever tålmodighet og kunnskap.
  Noe jobbing med plassering og akustikk bør man dog alltid gjøre.

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2012
  Poster
  87
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Rommet de står i er desverre ikkje optimalt for mitt anlegg desverre, da g kjøpte høytalerene var det ikkje litt mangel på bass, sjølv om det er små stativ høgtalere, spurte selgaren kor sub'en var gjemt. Desverre var nok det rommet eg lytta til de i eit rom som passa dei perfekt, har høyrt dei i eit anna rom seinare og da var dei rett og slett skuffandes, så tror kanskje de krever eit godt lytte rom.

  Har prøvd å jobbe litt med plassering, avstand fra vegg ol. men føler ikkje det er store forskjellen bass messig, dette må vel ha med rommet å gjere.

  Har du, eller noen andre ide korleis ein kan ordne akustikk i eit rom der bass nesten er fraverande, til noe som gir en liten boost i lavere frekvenser? Akustikk og slikt har eg rett og slett alt for lite erfaring / kunskap til å finne ut av noko sjølv (skal google litt, men all hjelp settast STOR pris på).

  Takker for eit godt svar orso!

 5. #5
  Intermediate orso sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  3,612
  Takk & like
  Nevnt
  4 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det viktigste er først og finne sitteplassen hvor det er bra bassgjengivelse. Mange er låst til en plassering og dersom det er lite bass der, så kan det fort bli vanskelig å få et godt resultat.

  Ingen rom er identiske og det ideelle er å måle seg fram til best plassering, men noe som ofte fungerer godt i et rektangulært rom er 38% regelen. Dvs. at du sitter i 38% av rommets lengde. Man tenker seg da at man sitter på kortsiden i rommet. Er rommet f.eks 4 m bredt og 7,5 m langt, så tar man 38% av 7,5 m, noe som blir 2.85 m og plasserer sitteplassen enten 2.85 m fra frontvegg (vegg du ser på) eller fra bakvegg (vegg bak deg). Har man mulighet til å plassere seg langt framme i rommet, altså i dette tilfellet 2.85 m fra frontvegg, så er det best i de fleste tilfeller.

  Du kan prøve det mens høyttalerne står i ro litt utifra veggen. Det er ikke sikkert 38% vil være nøyaktig det beste, men omtrent der. Du kan f.eks spille noe musikk med mye bass i mens du skyver stol/sofa litt og frem til tilbake for å høre hvor det virker å være jevnest bass. Når du har funnet omtrentlig beste sitteplass, så jobber du med å flytte høyttalerne. Bare flytt de i en retning om gangen. Begynn f.eks bare å flytte de i lengderetning i rommet og når det er på plass, så flytter du sideveis og finner beste plassering for bassen der. Til slutt vinkler du høyttalerne inn mot ørene.

  Bassfeller kan hjelpe deg til å jevne ut bassresponsen i rommet og ofte er hjørner viktig med slike tiltak, men det er uansett viktig og finne noenlunde best plassering først. Absorbenter i førsterefleksjonene vil gi deg et mer presist stereobildet og diffusorer på vegg bak i rommet vil deg et større og mer omsluttende lydbildet. Disse tiltakene vil også gjøre det mye mer behagelig å lytte til musikk og man unngår i mye større grad lyttetrøtthet.

  Dersom du kan legge ut en enkel skisse av rommet, så er det litt enklere å komme med konkrete forslag.

Lignende tråder

 1. Hypex på B&W
  By MrQuerix in forum Receivere/forsterkere
  Svar: 0
  Siste melding: 10-30-2011, 11:17
 2. Trenger forklaring..forforsteker, effekt, forsterker osv..
  By njofra in forum Receivere/forsterkere
  Svar: 7
  Siste melding: 03-03-2011, 14:54
 3. Svar: 19
  Siste melding: 10-03-2006, 10:30
 4. hypex d4.0
  By magnus14 in forum DIY (Do-It-Yourself)
  Svar: 6
  Siste melding: 08-18-2005, 12:49
 5. DIY RØR Forforsteker og effektforsterker
  By mvdle in forum Produkt -og prisjakt Audio
  Svar: 4
  Siste melding: 12-01-2003, 00:55

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •