Trenger litt hjelp til oppkolbing.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2013
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Trenger litt hjelp til oppkolbing.

    Jeg har da kjøpt et komplett hjemme kino anlegg.

    - Cerwin vega CLS 12 fronter
    - Cerwin vega XLS 6 bak + center

    - Yamaha RX-V3900 surround receiver (driver bakhøytalere + center)
    - Yamaha P5000 PA-forsterker (driver frontene)

    Vi koblet dette til i dag men fikk kun lyd på center høytaleren. Har ingen anelse hvorfor.
    Jeg har heller ikke noe særlig greie på dette så derfor må jeg få litt hjelp.

    Jeg hadde ingen anelse om hvordan man skulle koble PA forsterkeren til surround receiveren. Reiste til Kongsberg Hifi-klubb med utstyret og han karen ba meg kjøpe ”phono til jack” plugger. Disse pluggene skulle inn i PA-forsterkere på B og A (som vist på fildet). Ut av pluggene skulle Ar9on phono kabel (RCA).
    Front høytalerene er koblet inn på B og A vedsiden av (som vist på bildet)

    Resten av høytalerene er koblet rett inn på suround receiveren.
    Tv`en koblet til surround receiveren via HMDI kablen. Fra receiveren har jeg koblet på Altibox decoder. Alt går via receiveren.
    Håper jeg har gitt nok info.

    Pa forsterkeren skal lyse på en diode foran når det er tilkoblet signal. Denne lyser ikke nå slik vi har koblet. Det er kun lyd i den lille XLS 6 center høytaleren.
    Har vi koblet riktig er spørsmålet


  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2013
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser jeg glemte noe her. Phono kabelen fra PA-forsterkeren er koblet inn på "pre out" front/rear på suround receiveren.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2013
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Trenger litt hjelp til oppkolbing.-yamaha-series-amp-rear_3-jpg
    Prøver å gjøre bildet større.

  4. #4
    Intermediate Midas sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2012
    Sted
    Stavangerområdet
    Poster
    1,817
    Takk & like
    Nevnt
    9 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På bildet sier du "koblet inn på pre out front/back på receiver". Back? Du skal koble deg inn på PRE OUT, Front. Rød og hvit utgang rett over hverandre. Ikke noe back, eller precense, eller noe slikt. Den hvite utgangen på receiver (venstre kanal) skal kobles til kanal A, den røde (høyre kanal) på kanal B. Står ampen i stereo mode? Skal ikke stå i bridge.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2013
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sorry, litt skrive feil der ja. Rød og hvit er den koblet på, slik som du sier. Ampen står i stereo mode.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2013
    Poster
    15
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen andre som har forslag?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •