Hvor kan jeg reparere forsterker billig i Bergen?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 36
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hvor kan jeg reparere forsterker billig i Bergen?

    Hei,

    Har hatt en Papworth MIA-200 integrert forsterker i mange år nå, men for et par dager siden tok den tilsynelatende kvelden.

    Brumming i høyttalerne og et latterlig lavt volum, kombinert med en lydkvalitet som høres ut som om den kommer fra en 20-kroners kinaforsterker sier meg at noe er galt...


    Noen tips om hvor man kan reparere slikt rimelig og greit i Bergensområdet?

    Forsterkeren kostet 20.000kr ny, så det må jo være verdt å gjøre et forsøk...

  2. #2
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    høres ut som en eller flere transistorer har røket
    ohm mellom base-emitter og kollektor (de 3 pinnene på transistorene) med et multimeter på laveste stilling (bilde av en musikknote vanligvis). piper det så må den byttes..
    reperasjon behøver ikke vær værre enn å lodde inn ny. noter nummeret på og se om de har samme type på Elfa sin nettside.

    NB! ikke ohm med strøm på!

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Supert, tusen takk for svar!

    Med transistorene mener du de fire chippene som sitter øverst i bildet ditt, ikke sant? Med litt hvitt rundt (det ser ut til å være varmeledende pasta)?

    Da skal jeg måle på pinnene med et multimeter som du sier, laveste innstilling og strøm til forsterkeren av.

    Takk igjen!

    Har du samme forsterker selv, forresten? Regner jo med det siden du har bilde av innmaten...

    mvh Thorstein Korsvold

  4. #4
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    de 4 chippene ja. fant bilde på nettet.
    her er en med et lignende problem virker d som:
    Papworth Audio, trenger hjelp

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har sjekket litt på elfa når det gjelder nummeret på transistorene, uten hell så langt.

    Det står både "Exicon", "10n20" og "a9825by" på dem. Er det det siste jeg bør søke på?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, så den andre tråden.

    Problemet er at jeg ikke kan noe som helst om elektro, skjønner rett og slett ikke hva som står der...

  7. #7
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    tipper det lengste sifferet er typenummer. men det varierer..
    fant de ikke på google. må isåfall bruke erstatningstransistor med like egenskaper, da blir d litt vanskeligere... :/

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Får høre med produsenten om de har noen innspill.
    Ser ut til at de har en slags hjemmeside:
    Papworth Audio Technology


    Fant forresten et billig multimeter på Clas Ohlson:
    http://www.clasohlson.no/Product/Pro...x?id=164032230

    Vil dette fungere til oppgaven?

  9. #9
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    funker nok det

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok, tusen takk for hjelpen så langt :-)

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    89
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det ser ut som om denne forsterkeren bruker EC-10N20/EC10P20 som
    utgangs transistorer, disse er utgått og forholdsvis vanskelig å fremskaffe.
    Fabrikant har dog en nyere type med noe annen typebetegnelse.
    (dette er MosFet transistorer).

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2011
    Poster
    41
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    2sa9825

    Sitat Opprinnelig postet av tkorsvold
    Har sjekket litt på elfa når det gjelder nummeret på transistorene, uten hell så langt.

    Det står både "Exicon", "10n20" og "a9825by" på dem. Er det det siste jeg bør søke på?


    den transistoren du har lest av heter 2sa9825 men det skal være 2 forskellige av de.. altså på hver utgang skal det være 2 stk 2sa9825 og 2 stk med en annen betegnelse. hvis disse er kortsluttet kan det fort være flere komponenter som er defekte. annbefaler å levere den inn på service..
    er lyden lik i begge høyttalere?

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    89
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fabrikatet er Exicon, type er EC-10N20/EC-10P20 (komplimentært par)
    "a9825by" sansynligvis kode for produksjons dato.
    EC-10N20/EC-10P20 er spesifisert til 200V 8A 125W TO-3P/TO-247,
    kan også leveres i TO-3.

  14. #14
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    om begge transistorene er defekte ville du ikke fått lyd i d hele tatt. mulig drivertransistoren som forsyner hvert par kan ha noe med saken å gjør.. -bruker å vær en mindre en plassert i nærheten av de to, kan ikke se den på bilde..
    men litt rart at du får brumming i tillegg..

    et kvalifisert verksted vil lett finne feilen i en såpass tradisjonell konstruksjon som det der, og montere utganger som matcher evt...

  15. #15
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei og tusen takk for mange informative svar!

    Jeg endte med å sende forsterkeren på service her i Bergen, det viste seg at alle transistorene fungerte. En jordingsfeil av et eller annet slag ble derimot rettet opp :-)


    Har ett spørsmål til: Da jeg kjøpte denne saken for en ti års tid siden, fulgte det aldri med fjernkontroll. Noen som har en slik som fungerer? Jeg burde på en eller annen måte få lært bort koden til en universalfjernkontroll slik at den lar seg kontrollere.


    T

  16. #16
    Intermediate Diablito sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    785
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du sjekket om Logitech Harmony fjernkontrollene støtter forsterkeren din? Jeg blir overrasket hvis ikke den støttes...

  17. #17
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, Logitech har ikke forsterkeren min i sin database, dessverre.

    Så eneste mulighet ser ut til å være at jeg "kopierer" fjernkontrollen til noen andre...

  18. #18
    Intermediate Diablito sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    785
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da er den nok rimelig gammel eller lite utbredt... Forsøkte å legge til i programvaren, og valgte at jeg ikke hadde fjernkontrollen, og kom beskjed om at den fant en komponent som ligner, Papworth TVA10, men om kodene til den virkelig fungerer med MIA-200 vet jeg ikke... Finnes produsent fortsatt så kan en jo prøve å sende en e-post og spørre?

  19. #19
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    108
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, det er nok neste trinn.

    Evt får jeg forsøke å kjøpe en rimelig universalfjernkontroll og rett og slett teste om det virker :-)

  20. #20
    Intermediate Diablito sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    785
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du har Elkjøp i nærheten så kan du jo kjøpe en Harmony 600 til 299,- og pakke pent opp og returnere hvis det ikke funker.

    Har vært borti universalkontrollere tidligere hvor en kunne sette den til å forsøke seg fram med å slå på enheten også må en bekrefte hvis den treffer, men kan jo være noe tidkrevende, og vet ikke om Harmony har noen slik funksjon...

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •