Sikringsbrudd ved oppstart av forsterker

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10
  1. #1
    Intermediate eriko86 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2011
    Poster
    508
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Sikringsbrudd ved oppstart av forsterker

    Som overskriften tilsier, går sikringen omtrent hver gang jeg skal skru på effektforsterken, som er en QSC GX5.

    Ja, det er PA, og hører andre har dette problemet.. men er det noen måte å unngå dette på?

    Hvis jeg skrur av alt i leiligheten, kan jeg skru den på uten at sikringen ryker, men er det en lampe e.l. så er det ikke sjans.

    Bor i en relativt liten leil. , der det er èn sikring for stue og soverom. Denne er på 16 ampere. Ledning 2,5 mm2.

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2007
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er den gammel?eg hadde ein gang ein doxa som fikk samme problem på grunn av alderdom tror det er noen kondensatorer? som tørker opp.

  3. #3
    Intermediate Dimacruz sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    891
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikringen er kanskje A Karakteristikk? Hvis den er det så kan du bytte den ut med b eller c. Samme skjedde her med min forsterker. Etter at jeg satt inn en c sikring i sikringskapet har det aldri skjedd.

    karakteristikk: utløserhastighet under belastning
    A: tåler veldig lite startstrøm
    B: litt mer
    C: kan kjøre ~"full pupp"~ i 1t før den gir seg.

  4. #4
    Active RS232 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2011
    Poster
    462
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har også sikringsproblemer. Ser ikke helt hvordan man skal unngå dette (med automatsikringer).

  5. #5
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du må la en elektriker skifte din automatsikring til type c.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    117
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Dimacruz
    Sikringen er kanskje A Karakteristikk? Hvis den er det så kan du bytte den ut med b eller c. Samme skjedde her med min forsterker. Etter at jeg satt inn en c sikring i sikringskapet har det aldri skjedd.

    karakteristikk: utløserhastighet under belastning
    A: tåler veldig lite startstrøm
    B: litt mer
    C: kan kjøre ~"full pupp"~ i 1t før den gir seg.

    Du tar feil.

    Karakteristikken sier noe om utløseverdien I5, som er minste prøvestrøm som garantert løser ut vernet på under eller likt 0.1 sekunder.

    I5 for B= 5xIn, og for C= 10xIn

    In = sikringen sin størrelse, (10A-16A-20A-25A osv.)

    Er merkelig at de skal trekke så mye startstrøm, men sånn er det jo med store spoler. Det er ikke sikkert du får lov til å bytte til C karakteristikk heller, da det har med sikkerheten om du skulle få en kortslutting i enden av kabelen. Om da vernet ikke løser ut fort nok, vil kabelen ta skade.

    Uansett skal elektrikeren bytte den.

  7. #7
    Active
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    407
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde samme problem med min Anthem mca 50 på 16 amp kursen til anlegget. Men etter at jeg kjøpte en universalkontroll og satte effektrinnet til 12v trigging så har det gått greit. effektforsterkern står i standby hele tiden. men den slo ut 16 amp 3 ganger før den ble mett..

  8. #8
    Intermediate Soundfre@k sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    4,383
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Evnt kjøpe forsterker med softstart...

  9. #9
    Intermediate gpt33 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Sted
    Trondheim
    Poster
    1,905
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Dimacruz
    Sikringen er kanskje A Karakteristikk? Hvis den er det så kan du bytte den ut med b eller c. Samme skjedde her med min forsterker. Etter at jeg satt inn en c sikring i sikringskapet har det aldri skjedd.

    karakteristikk: utløserhastighet under belastning
    A: tåler veldig lite startstrøm
    B: litt mer
    C: kan kjøre ~"full pupp"~ i 1t før den gir seg.

    Jeg byttet til B på kursen til stua i min gamle leilighet.
    Dette løste problemet hos meg.

    En kompis av meg måtte gjøre det samme da han fikk monoblokker i hus.
    -Bladelius Idun - Bladelius S250 x 2 -Xindak Dac5 - Audio Physic Scorpio 25 -

  10. #10
    Intermediate eriko86 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2011
    Poster
    508
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for tips folkens!

    Men jeg må nok bare leve med dette problemet, da jeg leier leil. og vil ikke styre for mye med sikringer og slikt..

    Så lenge ingenting annet strømkrevende står på, så starter den uten å ta sikringen!

    Forsterkeren er ikke gammel nei.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •