Sunfire Signature 600 - 5A/250V internsikring for nettspenning ryker uten last

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Question Sunfire Signature 600 - 5A/250V internsikring for nettspenning ryker uten last

    Sikringen på AC inntaket til min sunfire signature 600 røk. Forsterkeren fikk ikke noe signal inn, men plutselig smalt det i høyttalerene og effektforsterkeren ble svart. Forforsterkeren sto ikke på, så forsterkeren fikk ikke signal inn.
    Det er ingen av/på knapp på dette effekttrinnet, derfor står det på hele tiden. Hvorfor det plutselig smalt, har jeg ikke funnet ut enda. Det kan kanskje være kortslutning i høyttalerkablene, internkabling i høyttalere (kappa 9.2 II) eller kanskje printkort i høyttalerene (?).

    Uansett. Typen sikring som står på ac delen er av typen 5A 250V 313 Slow blow. 6x30mm.
    Har i dag vært rund om i Trondheim for å prøve å skaffe sikring. Problemet er å finne akkurat riktig.... Nærmeste ble clas ohlson og biltema. Claser'n har 5A 250V Fast, og biltema har kun 5A 12/24V.
    De fleste har 5A 250V slow, men kun som 5x20mm.

    Etter hva jeg kan skjønne kan jeg sikkert bruke fast i stedet for treg sikring. Minuset da vil vel bli at sikringen vil ryke tidligere. Hva vil da evt skje når man nærmer seg grensen av toppeffekt ut?

    Noen tips?

  2. #2
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd på noen bensinstasjoner, noen ganger har de rette sikring.
    Du kan jo plugge forsterkeren på en forgrener med bryter, på den måte kan du slå den av når du vil.
    Bruker du 20A uttak til denne?

  3. #3
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kjøpte en 10pk med fast sikringer på Clas Ohlson (5A/250V). Så jeg skal prøve med de.
    Har koblet fra signal- og høyttalerkabler fra forsterkeren nå. Så jeg er litt spent på om den starter igjen.
    Er koblet til 16A kurs. I følge owners manual kreves det minimum 8A på 220V. Den brukes desverre veldig sjeldent... Hjemmekinoen like så...
    Har forsøkt med forgrener med bryter. Problemet er at når kursen er belastet fra før, har sikringen til kursen en tendens til å ryke når jeg kobler til effekttrinnet. Mulig den trekker veldig høy last når den lader opp kondensator batteriene eller noe sånt...

  4. #4
    Intermediate Scorpioen84 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    1,585
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mystisk måte å ryke på... Om den sto helt uten signal eller noen fikkling, bare røk plutselig...

    Jeg føler for at noe har røket inne i forsterkeren, ikke noe med høyttalerkabler å gjøre, for den må da være beskyttet ut mot høyttalere (vet ikke hvor gammelt dette er)..
    Men at det bare vil smelle igjen når du prøver...

    Med fast vil sikringen ryke lettere når du slår forsterkeren på, da det er startstrømmen som gjør at den trenger Slow... Under normal drift skal det ikke ha noe å si uten at du spiller som en tulling på max volum...

    Den kan lett trekke 20-30ampere i startøyeblikket (fiktivt men reelt tall, vet ikke noe om forsterkeren)
    Nå kan jeg ikke karakteristikken på glassikringer, men en slow tåler nok mange ganger så høy startstrøm som en Fast...

    Spendt på hvordan det gikk når du prøvde?
    | KK DXD-12012 | KK Quattro | Sherbourne PA160 | Onkyo 818 | TW700 |

  5. #5
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikringen røyk med en gang forsterkeren fikk nettspenning.... Uten noen kilder eller høyttalere tilkoblet.

    Det vel muligens si at problemet er mer omfattende.

    Finnes det noen "kjente" problemer/svakheter på disse forsterkerene?

    Kan det fortsatt være kabler/høyttalere som har ført til problemene i forsterkeren.

    Hvordan måler man om det er en mulig kortslutning i internkabling på høyttalere eller høyttalerkabler?

    Holder det å måle impedanse mellom + og - ?

  6. #6
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Burde vel kanskje prøve med trege sikringer før jeg lar bekymringene trenge på

  7. #7
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Question

    Var ikke så veldig mye hjelp å finne i owners manual http://www.sunfire.com/manuals/Sunfi...r%20Manual.pdf

    Noen som vet om det finnes en repair manual eller technical manual online ?

  8. #8
    Intermediate Scorpioen84 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    1,585
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Svært vanskelig å hjelpe noe videre over nettet...

    Prøv først med treige sikringer 5A, ikke større, å heller ikke spiker...

    Hvis det er noe galt inni, så vil en for stor sikring sørge for at mer blir ødelagt og frityrkokt der inne... Riktig sikring, og prøv to stykk rett etter hverandre om den første ryker... (før kondensatorene lader seg helt ut igjen :-P på-kanten-triks)

    Trolig noe på strømforsyningen som har røket (vill tipping)...

    Om du tørr å åpne den, å om den er modulbassert, så kan du koble fra forsterkerdelen å bare prøve å kjøre igang strømforsyningen, for å finne ut hvor feilen er... Men er det garanti/reklamajonsrett så leverer du den selvfølgelig inn...
    | KK DXD-12012 | KK Quattro | Sherbourne PA160 | Onkyo 818 | TW700 |

  9. #9
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Garant er jeg usikker på gitt. Men den er nok passert 5 år vil jeg tro...

  10. #10
    Intermediate Scorpioen84 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    1,585
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Den brukermanualen du linker til viser et bilde av 15 Amp på 230volt....
    | KK DXD-12012 | KK Quattro | Sherbourne PA160 | Onkyo 818 | TW700 |

  11. #11
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    15A 120 volt står der vel ved AC inntaket. Hva står der på din model, sjekk hellere igjen.
    Er det en amerikansk utgave du bruker, med en stepdown konverter eller?

    6A slo-blo er til høyre/venstre kanal. Har du sjekket disse sikringer?

  12. #12
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Min er 220V. Kjøpt ny av meg selv hos Audiocompagniet. Står kun "Use original fuse type and rating only of MDQ-5". Har ikke blitt skiftet sikring tidligere.

  13. #13
    Active Colargol sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    451
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Samme sikringer på "Current source" inngangene. Der er det merket på kabinettet med 5AMP SLO-BLO MDL/Q

    Begge de sikringene er ok.

  14. #14
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, vet ikke, den må sikkert ses på av en tekniker, noen ganger kan komponenter rett indenfor støminntaket ryke, har opplevd dette.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •