Stereo bi-amping med suround reciever/forsterker

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 16 av 16
  1. #1
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Stereo bi-amping med suround reciever/forsterker

    Hei!
    Tenkte jeg skulle dele min lille ide med resten av dere her på forumet.
    (Sikkert flere som har kommet på dette, men for de som ikke har det...)

    Saken er at jeg har en suround reciever stående som jeg kun bruker til stereo (på pc´en), og høytalerne jeg bruker kan bi-ampes. Så jeg tenkte: "hvordan utnytte forsterkeren maks med disse høytalerne?".
    Jeg kom fram til følgende:

    Bruk "external input" inngangene på forsterkeren, koble høyre kanal (kilde signal) til høyre main OG høyre suround (bruk y-ledd), og venstre kanal (kilde signal) til venstre main OG venstre suround (y-ledd). Nå vil main og surond kanalene være i stereo og du får 2* x antall watt pr. høytaler isteden for bare 1.
    (I mitt tilfelle får jeg 2* 60 watt pr. høytaler isteden for 1* 60 watt)

    EDIT: DETTE GJØRES PÅ EGEN RISIKO. JEG KAN IKKE GARANTERE AT DET BLIR BEDRE ELLER AT AKURAT DITT ANLEGG TÅLER DENNE KOBLINGEN.

  2. #2
    Active John sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    397
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det burde vel gå bra?
    Kanskje fordelaktig å benytte en "direct" funksjon hvis forsterkeren har dette. Med tanke på at den da ikke justerer delay, nivå, etc.

    vurderer selv å teste dette på min 7.1 reciever, for å kjøre 5.1 SACD med biamp på frontene. Noen som har noen formening om det er en dårlig idé, og i tilfelle, hvorfor?

  3. #3
    Active John sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    397
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det burde vel gå bra?
    Kanskje fordelaktig å benytte en "direct" funksjon hvis forsterkeren har dette. Med tanke på at den da ikke justerer delay, nivå, etc.

    vurderer selv å teste dette på min 7.1 reciever, for å kjøre 5.1 SACD med biamp på frontene. Noen som har noen formening om det er en dårlig idé, og i tilfelle, hvorfor?

  4. #4
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du får prøve og se da vettu....

  5. #5
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen som vet om man kan bruke Nad sin "enhanced-stereo 1" funksjon, som gir full stereo til front- og bakkanaler til en slags bi-amping? Rett og slett koble bakkanaler på nedre terminal og front på øvre?? Høres logisk riktig ut, men kom med innspill om dere vet noe jeg ikke vet.

  6. #6
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er slik jeg bruker den gamle Yamahaen min, jeg har basselementene koblet til front-kanalene, for der kan jeg justere bass og diskant. Og melomtone og diskant koblet til bak-kanalene. Dette fungerer nå greit hos meg, men du kan sikkert prøve selv og se om det blir bedre. For det er jo ikke sikkert. :wink:

  7. #7
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmmmm. Dette er ikke å anbefale! Høytalerene mine har begynt å skurre! Høres ut som sprengte elementer. Er det nå jeg må saksøke NAD ops: ? Btw, jeg vet at jeg koblet riktig :evil:

  8. #8
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skurrer de hvis du kobler tilbake igjen også? Hvilke høytalere er det du har? Og hvilken Nad er det du har?

    Personlig har jeg brukt denne koblingen lenge på min yamaha, høytalerene jeg bruker er ikke serlig kvalitetshøytalere heller. Alle 4 terminaler på min Yamaha blir belastet med 4ohm. Jeg spiller ofte like opp til der det begynner å forvrenge, men aldri med forvrengning.

    Så hva har skjedd med ditt anlegg? Kanskje du har hatt vanvittig uflaks med forsterkeren (for det er ikke sikkert det er høytalerene som er problemet), og at den rett og slett ikke tålte belastningen eller noe slikt.

  9. #9
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja. Virker som om elementene er f...ed. Fatter ikke hvordan. Spilte hverken høyt eller lenge.

  10. #10
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Utvidet mitt innlegg ovenfor.

  11. #11
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    SA 10 med NAD T752. En ganske strømsterk forsterker som burde klare dette bra. Ht er på 4 ohm. Forsterkeren ble ikke varm. Tror du d er ht eller forsterker som har fått seg en karamell?

  12. #12
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du mulighet til å teste høytalerene på en annen forsterker? Da snakker vi om nesten hvilken som helst forsterker bare den virker, bare for å først finne ut om det er høytalerene som er sprengte. Eventuelt om du kan prøve noen andre høytalere på Nad´en.

    Begynner å lure på om kanskje forsterkeren din har begynt å klippe når du spillte, som igjen har ført til at diskantene dine har gått.

  13. #13
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så sant. Har fortsatt mine gamle CV. Får prøve disse.

  14. #14
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Etter mye prøving og feiling virker d som om DVD spilleren er kilden. Koblet til min 10 år gamle nad cd spiller, og nå er d ingen skurring i d hele tatt! Høres sykt ut at dvd spilleren skal ta kvelden etter noe sånt. Bruker forøvrig dvd spilleren til cd avspilling.
    Ikke nok med d, men jeg såg King Arthur i går og da la jeg ikke merke til noe støy. Forstår miindre og mindre av dette.

  15. #15
    Intermediate Jan A M sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2004
    Poster
    1,343
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da er det sikkert dvd-spilleren din det er noe galt med. Og ikke koblingen. :wink:

  16. #16
    Newcomer poda sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Får håpe d. Da er d vel bare en enkel garanti sak. Jeg får undersøke litt til og bli sikker.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •