Melding om fasefeil i romkorreksjon!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Active
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    423
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Melding om fasefeil i romkorreksjon!

    Jeg har koblet en Yamaha RX-V3900 til en Abrahamsen V4.0, videre til Klipsch RF63. Etter å ha kjørt RK (romkorreksjon) får jeg melding om fasefeil i begge frontene. Fjernes V4.0 kommer ikke denne meldingen opp.
    Bytter jeg om kabelen fysisk på begge frontene med V4.0 tilkoblet, kommer heller ikke denne meldingen opp. Men er dette anbefalt? Skal jeg heller kjøre med såkalt fasefeil?
    Noen som har forslag på hva dette kan være?
    Til nå er det refleksjoner og feil kobling av meg som har kommet opp. Ikke er det koblet feil, og tvilsomt med refleksjoner da målemicen er langt fra vegg (1m), og rommet er delvis dempet for førsterefleksjoner. Teppe på gulv og skråtak er det også.

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    3,431
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er vel så enkelt at forsterkeren snur absolutt fase på signalet? Ikke uhørt det?

  3. #3
    Moderator devilej sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    10,061
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bytt pluss og minus på frontene så er problemet løst
    Mvh
    DevilEj
    Einar Johnsen


  4. #4
    Active
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    423
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så det har ingenting å si om jeg beholder fasene byttet på begge frontene?

  5. #5
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    3,431
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei.

  6. #6
    Active
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    423
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde akkurat samme problem på gamle Electrocompaniet AW180, men aldri på Parasound A21, Rotel RB1092, Sugden A21s2 bl.a.
    Underlig at bare enkelte har dette. Kan det være Abrahamsens konstruksjon som gjør dette?

  7. #7
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    3,431
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er nok konstruksjonen som er sånn, ja.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •