Angående effekt og bi-amping på receiver

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2010
  Poster
  31
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Angående effekt og bi-amping på receiver

  Hei!

  Hva er det egentlig som skjer når du bi-amper et høytalerpar med en receiver? Jeg har en Onkyo TX SR 508 som kan biampe.

 2. #2
  Intermediate JosRuu sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2010
  Sted
  Østre Toten
  Poster
  1,283
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bi amping er når du bruker 2 utganger fra forsterkerne og inn på 1 høyttaler.
  Det vil i teorien si at du får 2x effekten inn på en høyttaler. I praksis blir det ikke det men du vil merke bra forskjell på lyden. Ihvertfall gjorde jeg det da jeg bi ampet frontene mine.

  Men noen sier de ikke merker forskjell i det hele tatt og andre sier de merker stor forskjell.

  Men det beste er effektforsterker, da vil du få ett skikkelig løft i lyden i forhold til bi amping.

  EDIT: Høyttalerne må selvfølgelig ha 2 sett innganger, hvis ikke går det ikke. Og hvis de har det må du huske å fjerne den bøyla som går imellom inngangene før du bi amper.
  Pioneer SC-LX86 - Midgard Oberon 6.1 x2, Midgard Oberon 4.1 - PS3 - HTPC - B&W DM 683 - B&W DM 685 - Dali Consept 6 - B&W HTM 61 - SVS pc12 sylindersub
  Stuelyd: B&W DM 601 S1 koblet til sone 2 på LX 86 med AirPlay

  http://avforum.no/myhometheater/JosRuu

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  74
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bi amping vil si at man bruker en forsterker til å drive mellomtonene/bassene på en høyttaler, mens man bruker en annen forsterker til å drive diskantene. Mange hjemmekino recievere har denne muligheten innebygget, dvs man kan gå inn i menyene på forsterkeren og velge f.eks at man kjører vanlig 5.1 surround mens de ekstra 2 kanalene ( som vanligvis brukes for å kjøre 7.1 eller multiroom )switches om til å få samme innsignal som de to kanalene man kjører til front høyttalerene, ikke senter kanalen.

  Poenget med å gjøre dette er at en forsterker låter bedre om man ikke presser den hardt. Jo mer en forsterker presses ( jo høyere man spiller ) jo mer vil den forvrenge og jo dårligere lyd får du og tilslutt ødelegger du diskantene dine fordi forsterkeren ikke klarer å levere et uforvrengt signal og klipper, dvs at du får en masse høyfrekvent energi som ikke er musikk og da er det kort veil til ruin for diskantene dine.

  Ved å la en separat og gjerne kraftig forsterker ta seg av mellomtone/bass og en annen, gjerne en liten forsterker, ta seg av diskantsignalet, så vil du fortsatt ha en uforvrengt diskantgjengivelse selv om mellomtone/bass elementene får seg en runddans uten like.

  Kan du høre dette? Ja og nei. Om en effekt forsterker sliter med å dra en høyttaler så vil bi amping hjelpe betraktelig. Hver forsterker kan da fokusere på hvert sitt element istedet for at en forsterker skal slite med begge elementene. I motsatt tilfelle så kan man ha en forsterker som drar høyttleren med letthet og da er gevinsten mindre eller ingen.

  Bi amping er dog vanligere enn du tror. Alle som har en aktiv subwoofer har bi ampet anlegget sitt, da man har overlatt den dypeste bassen til subwooferen som har en egen innebygget og tilpasser forsterker, men surround recieveren driver resten av anlegget.

  Og det er hørbart i aller høyeste grad.

  Kort sagt kan man si at der hvor man har behov for å spille høyt og dypt, da kan bi amping være en god ide.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •