hei! nad problemer? :(

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 25
  1. #1
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Exclamation hei! nad problemer? :(

    kan dessverre ikke nokk om forsterkere så da får jeg prøve å få lit hjelp!

    har en nad t753 og en nad 216.

    problemet er når jeg kobler på effekt forsterkeren, blir det akkurat like høy lyd som når jeg ikke bruker 216. samme skjer når jeg brokobler den, det blir ikke høyere.

    vil bruke den på front kanalene.


    spørsmål:

    noen som har vært bortii dette før?
    er det noen instillinger på nad t 753 som jeg kan gjøre om?
    må jeg ha fjernkontrol for å gjøre om på den innstilingen?


    takk for alle svar!

  2. #2
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det blir ikke nødvendigvis høyere av å bare koble på effektforsterker.

  3. #3
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    ????????

    nad t753 er jo 5*50w

    og da leverer den vel bare 2*50w i stereo

    mens 216 leverer 2*150w eller 1*400?

  4. #4
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ruben96
    nad t753 er jo 5*50w

    og da leverer den vel bare 2*50w i stereo

    mens 216 leverer 2*150w eller 1*400?

    what? Da må du bare vri mer på volumknotten da... 50watt kan jo spille høyere ved "kl 9" enn 2x20000watt for den sags skyld.... alt etter hva preampbiten er stilt til+ hva inngangs "gainen" er på effekten!

  5. #5
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av skorob
    what? Da må du bare vri mer på volumknotten da... 50watt kan jo spille høyere ved "kl 9" enn 2x20000watt for den sags skyld.... alt etter hva preampbiten er stilt til+ hva inngangs "gainen" er på effekten!




    vri på volum knappen har jeg seff prøvd. :wink:

    kan være noen innstilinger som jeg må stille på, har ikke fjernkontrol.....

    selv om jeg har den på max volum, så spiller den akkurat like med eller uten effekt forsterker........

    ps. sjekk min hjemmekino

  6. #6
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ruben96
    vri på volum knappen har jeg seff prøvd. :wink:

    kan være noen innstilinger som jeg må stille på, har ikke fjernkontrol.....

    selv om jeg har den på max volum, så spiller den akkurat like med eller uten effekt forsterker........

    ps. sjekk min hjemmekino


    trur dere foresten at hifiklubben kan få tak i en nad t753 fjernkontrol?

  7. #7
    Newcomer Postbudet sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2010
    Poster
    128
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er du sikker på at du har koblet riktig? Kan du forklare for oss hvordan du har koblet dette opp?

  8. #8
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    595
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    heoo

    hørtes ut som koblings feil...

  9. #9
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av jan_m
    hørtes ut som koblings feil...


    skal ta et bilde hvordan jeg har koblet senere i dag. blir veldig lettet hvis det bare er en feil kobling. :-D

  10. #10
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    188
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ruben96
    skal ta et bilde hvordan jeg har koblet senere i dag. blir veldig lettet hvis det bare er en feil kobling. :-D
    En feil kopling kan ødelegge (hifi)utstyret ditt !
    Er du usikker på hvordan det skal kobles , så spør heller 2 ganger for mye enn 1 gang for lite..

    Hadde du ikke vært så ung så ville jeg anbefalt å RTFM..

  12. #12
    Newcomer JarlDR sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    135
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    T753 er 2x90W i Stereo og 6x70W i surround (Nad watt).
    Må huske at watt måles i spenning x strøm. Så om man kobler på en større forsterker får man tilgang på mere strøm, ikke nødvendigvis høyere spenning. Vil si at du kan drive større høytalere med større basselement mer kontrollert.

    Hvilken utgang på T753n har du valgt for å hente signal ut til 216? 753 er genial når det gjelder å kan koble til flere forsterkere. Plugg ut 'jumperene' til front og sett på signalkabel derfra og bort til 216.

    Ang fjernkontroll. Den som fulgte med heter HTR2, nå har HTR3 kommet. Temmelig lik og vil tro den passer. Hør med hifi-klubben (obs den koster en del)

  13. #13
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    216 er på 2 x 125 watt.
    Grunden til man bruker effektforsterker er ikke alltid ønsket om høyere lyd, som regel er det ønsket om bedre mer kontrollert lyd.
    For å øke lydtrykket med bare 3 db kreves dobbelt så mye effekt og når du siger det ikke blir høyere lyd tror jeg du kanskje har forkerte forventninger, forsterkeren vil ha fler reserver til spisserne i musikken, veldig vanskeligt å høre kanskje.

  14. #14
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ruben96
    selv om jeg har den på max volum, så spiller den akkurat like med eller uten effekt forsterker........

    Bruker du PC el.l. som kilde? Kan være at utsignalet ifra den er latterlig lavt... Skjer det samme med radiodelen i NAD 753'en?.

  15. #15
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hei! takk for all hjelpen :D

    får ikke til å legge ut bilder på denne linken, så jeg setter inn et bilde hvordan jeg har koblet på hjemmekinoen min:

    http://avforum.no/minhjemmekino/show.php/Ruben96

    :-?

  16. #16
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    her er hjemmekinoen min....


  17. #17
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg får ikke til å se om du har koblet rett, men du skal koble fra pre out front på receiveren.

    Jeg tror kanskje at problemet er at du ikke har nok effekt mer i 216'en i forhold til 753'en. De 35wattene 216 har ekstra er rett og slett ikke nok til at du oppfatter at lyden blir høyere. Du får kanskje 1dB økning i volum og det hører du ikke forskjell på.

  18. #18
    Newcomer Ruben96 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    261
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    ja! det kan stemme veitdu.

    har en ting til jeg lurer på. går det and å bruke nad 216 brokoblet til å drive et 500w bass element? kan jeg bruke det som en aktiv subwoofer. bare koble den på subwoofer pre-out? :grin:

  19. #19
    Newcomer JarlDR sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    135
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det ser for meg ut som at du har koblet riktig ja. Noen bedre signal kabler hadde neppe skadet da. Trenger ikke koste mye.

    Ang sub, det skal funke helt suverent.
    På min forrige nad (en 773) tok jeg ene subutgangen og koblet denne til inngangen på ene bakhøytaleren (kjørte 6kanals og hadde 7kanals amp).
    dette fungerte helt fin fint.

  20. #20
    Intermediate Lars J sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Poster
    1,089
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du ser vekk fra det faktum at T753 er en jævla drittforsterker (firmwaremessig ihvertfall), så er den godt på høyde med div ymse' skrytewattforsterkere på masser av 1000 oppgitte watt.... Spørs nok om 216 har for lite juice til at det skal bli merkbar økning....

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •