Forsterker bruker tid på å slå seg på

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2008
    Poster
    221
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Forsterker bruker tid på å slå seg på

    Hallo godtfolk. Jeg er da den lykkelige eier av en XTZ ClassA100 D3 forsterker. Jeg lurer bare på hvorfor den bruker så lenge på å slå seg på og av? Det er ikke irriterende eller noe, men jeg er bare nysgjerrig.

    Takk for eventuelle svar

  2. #2
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    For oss der ikke har XTZ, hvor lenge er lenge? Normalt vil en forsterker ha innebydge sikringskretsløp, når kondensatorene er fylt med strøm er forsterkeren klar til bruk og lampen skifter fra rød til grønn og et relè slår utgangstrinnet på.

  3. #3
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ..Og er den riktig så avansert, sjekker den også høyttalerkretsene, mtp eventuelle kortslutninger.
    Tiden det er snakk om her, begrenser seg som regel til noen sekunder.
    Og som Niels sier:
    Hvor lenge er lenge? Neppe lenger en de nevnte sekunder? Snakker vi derimot om 30-40 sådanne, så ville jeg umiddelbart vært litt skeptisk........

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2008
    Poster
    221
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    12.7 sekunder tar det når den skal slå seg på, og det går 3.2 sekunder å slå den av. Når den slår seg på bruker den også å stille seg tilbake til det volumet hvor jeg hadde den når jeg slo den på. Den går fra minimum, som er -60 til f.eks -30. Takk for svarene, de var informative Tiden den brukte å slå seg på, var forresten utenom den tilbakestillinga Den viser også en tekst som går bortover skjermen hvor det står navnet på forsterkeren :P

  5. #5
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det høres lenge ut, men jeg kjenner ikke til forsterkeren. Min Rotel slår seg på etter 1-2sek.

  6. #6
    Expert BGuarden sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    7,813
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    Det høres lenge ut, men jeg kjenner ikke til forsterkeren. Min Rotel slår seg på etter 1-2sek.
    Din er vel en Klasse-d?

    Det TS beskriver er ett kjent fenomen hos meg iallefall.
    Når jeg har slått på så tar det en stund før lyden siden dt tar ens tund før det har blitt dannet nok spenning i rørene til at det blir lyd.

    Enkelte Klasse-A konstruksjoner bruker ofte litt tid på å fylle lyttebankene.

  7. #7
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av BGuarden
    Din er vel en Klasse-d?
    Det har du rett i.

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    May 2008
    Poster
    221
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for svar, BGuarden Jeg ble litt klokere nå

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •