Kan man koble 2 subwoofere til Onkyo TX-SR608?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 12 av 12
  1. #1
    Newcomer Getsome sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    278
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Kan man koble 2 subwoofere til Onkyo TX-SR608?

    http://www.eu.onkyo.com/ir_img/21774615_e8fed9f81a.jpg


    Jeg har holdt på med denne forsterkeren i dag og etter at alt var koblet så funket det meste foruten at jeg kun fikk lyd på en subwoofer. I menyene så finner jeg ikke hvor jeg eventuelt skal kunne fortelle receiveren at det er 2 subwoofere koblet til. Jeg skummet fort igjennom bruksanvisningen, men fant ikke noe.

    Jeg koblet subwooferne til de to lilla inngangene..

    Noen som kan hjelpe?

  2. #2
    Newcomer Getsome sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    278
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sorry for stort bilde..

  3. #3
    Intermediate Ulf-B sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    1,698
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det blir jo veldig tydelig med et slikt stort bilde, da - hehe....

    Men til saken.

    Det kan være at:

    a) den ene subwooferutgangen ikke virker. Da bør lyden flytte seg fra den ene suben til den andre når du bytter tilkobling av subene bakpå receiveren din.

    b) den ene suben ikke virker. Da bør den ene suben gi lyd fra seg uavhengig av hvilken utgang den er koblet til, mens den andre suben vil forbli taus uavhengig av tilkobling. Det trenger i og for seg ikke være noe galt med suben i dette tilfellet - det kan være at kabelen er defekt - bare så det er sagt.
    1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
    2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
    3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

  4. #4
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan du ikke skrive hvilke subwoofere det er du bruker?
    Om du har subwoofere med L/R innganger, hvorfor bruker du da ikke et Y-Led ut fra Onkyoens L/R utganger? Da får du både høyre og venstre kanal inn på begge subwoofere.
    Eller, har du sjekket manualen at den nederste rca utgang, den der er skravert, faktisk ikke skal brukes til noe kanskje? Hvorfor er den skravert?
    Da må du bruke Y-led på den øverste utgang og da fordele dette til de to subwoofere.

  5. #5
    Intermediate MindWaste sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2008
    Poster
    1,390
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    608 har to paralelle subutganger, dvs det er samme signal på begge utganger.

    Følg ulf-b's metode så finner du raskt feilen.

  6. #6
    Newcomer Getsome sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    278
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ulf-B
    Det blir jo veldig tydelig med et slikt stort bilde, da - hehe....

    Men til saken.

    Det kan være at:

    a) den ene subwooferutgangen ikke virker. Da bør lyden flytte seg fra den ene suben til den andre når du bytter tilkobling av subene bakpå receiveren din.

    b) den ene suben ikke virker. Da bør den ene suben gi lyd fra seg uavhengig av hvilken utgang den er koblet til, mens den andre suben vil forbli taus uavhengig av tilkobling. Det trenger i og for seg ikke være noe galt med suben i dette tilfellet - det kan være at kabelen er defekt - bare så det er sagt.
    Jeg skal feilsøke i morgen. Takk for godt råd.

  7. #7
    Newcomer Getsome sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    278
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Niels Nielsen
    Kan du ikke skrive hvilke subwoofere det er du bruker?
    Om du har subwoofere med L/R innganger, hvorfor bruker du da ikke et Y-Led ut fra Onkyoens L/R utganger? Da får du både høyre og venstre kanal inn på begge subwoofere.
    Eller, har du sjekket manualen at den nederste rca utgang, den der er skravert, faktisk ikke skal brukes til noe kanskje? Hvorfor er den skravert?
    Da må du bruke Y-led på den øverste utgang og da fordele dette til de to subwoofere.
    Jeg har 2 sub'er tilhørende Boston Acoustics Soundware 5.1. Skal sjekke hvilken utgang som funker etter feilsøk ala innlegget over.

    Hvis det er slik at det er kun en utgang som virker, vil det å bruke et y-ledd være en god løsning? Vil to sub'er koblet til et y-ledd fungere greit med romkorreksjon som følger med receiveren?

  8. #8
    Newcomer Getsome sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    278
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av MindWaste
    608 har to paralelle subutganger, dvs det er samme signal på begge utganger.

    Følg ulf-b's metode så finner du raskt feilen.

    Så de skal være koblet til de lille utgangene?

    Skal følge Ulf sitt råd, takk!

  9. #9
    Intermediate MindWaste sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2008
    Poster
    1,390
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Getsome
    Så de skal være koblet til de lille utgangene?

    Skal følge Ulf sitt råd, takk!

    De lilla er korrekt.
    Om det kun er den ene utgangen som funker kan du bruke y-ledd til to sub'er fra den. 608 behandler begge utganger som en sub, det er samme signal i begge utganger.

  10. #10
    Newcomer Getsome sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    278
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av MindWaste
    De lilla er korrekt.
    Om det kun er den ene utgangen som funker kan du bruke y-ledd til to sub'er fra den. 608 behandler begge utganger som en sub, det er samme signal i begge utganger.
    Hvis det er slik at man må bruke et y-ledd kan man da reklamere som netonnet?

    Onkyo TX-SR608 7.2 hjemmekinoreceiver fullspekket med funksjoner - LYD OG MUSIKK - HiFi komponenter - Forsterker - Hjemmekinoreceiver

    * 7.2-kanals hjemmekinoreceiver
    * 7 x 100 Watt uteffekt
    * Dobbel subwooferutgang
    * 3D-kompatibel
    * 6 HDMI v1.4-innganger
    * THX Select2 Plus-godkjent

  11. #11
    Intermediate MindWaste sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2008
    Poster
    1,390
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    en defekt subutgang er grunnlag for reklamasjon

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Må du ikke sette opp 608'ern til å bruke 2 subs i lydoppsettet da?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •