Ingen sub på mp3?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    24
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ingen sub på mp3?

    Hei folkens,

    Er det bare jeg i hele verden som aldri får sub til å fungere på mp3/cder med en onkyo 707? Har begge sub out portene i bruk, på hver sin sub, og streamer med en PS3 via PS3 media server,

    Det fungerer helt fint med en marantz receiver jeg har liggende, men ikke med onkyo'n... LFE signalet kan sendes til subbene hvis jeg aktiverer "double bass" men da sendes bass signalet bort ifra front høytalerne også...

    Noen der ute som kan hjelpe meg?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    208
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har ikke onkyo. Men ville jo tro at double bass ligger i ordet.
    Dobbel bass. Du har ikke høytalerene som small da?

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    24
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nope, står som full range :-|

  4. #4
    Expert Flageborg sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    5,594
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av grevæg

    Nope, står som full range :-|
    Utfasing?

  5. #5
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    I følge manualen så betyr DoubleBass at bassen går til både fronter og sub så det spørs om ikke Flageborg har rett. Utfasing er lett å få når både front og sub skal spille sammen over et stort frekvensområde.

  6. #6
    Intermediate Kane sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    3,246
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikker på det ikke er fordi høytalerene står som fullrange at SUB'ene ikke spiller på musikk? De fleste recievere må ha høytalerene som SMALL for at SUB'ene skal spille på musikk.
    Yamaha CX-A5000, Sherbourn PA 5-200, Arendal Sound 1723 Tower, Arendal Sound 1723 Center, 3 x Arendal Sound 1723 SUB3, SVS SSS-01

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    24
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm... "sub" ikonet på displayet er ikke aktivt en gang, men funger fint ved blueray osv...

    er forøvrig RF83 front og RW12D sub x2 som står koblet til, testa ut "doublebass" igjen nå, og ja... du får sub aktivert... men synes lyden er masete i forhold til marantz'en

    må man ha på double bass for å bruke sub i stereo på onkyo?

    Ingen som er gira på ett lite receiver bytte a ? :P UMC-1 anyone?

  8. #8
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Reciveren din er knall, er bare du som har stilt den inn som en fyllik i en gravemaskin. :P (no hard feelings, plagdes med min jeg og)

    Kjør audyssey på den hvis du ikke har gjort det, sett høytalerne dine til å kutte på 40Hz, sett deretter subben til å gå opp til 100ish Hz. Gi subbene et boost på ca 3-5db hvær(audyssey er litt pusete på volumet).

    Slå derved av Dynamic EQ og Dynamic volume i menyen Audio Adjust -> Audyssey

    I direct menyen så velger du begge til å være ON(DSD og Analog).

    Har du flytet på høytaler/sub siden du kjørte audyssey så kjør audyssei igjen...

  9. #9
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av grevæg
    Hei folkens,

    Er det bare jeg i hele verden som aldri får sub til å fungere på mp3/cder med en onkyo 707? Har begge sub out portene i bruk, på hver sin sub, og streamer med en PS3 via PS3 media server,

    Det fungerer helt fint med en marantz receiver jeg har liggende, men ikke med onkyo'n... LFE signalet kan sendes til subbene hvis jeg aktiverer "double bass" men da sendes bass signalet bort ifra front høytalerne også...

    Noen der ute som kan hjelpe meg?
    Må bare spørre hvilken modus du kjører receiveren i: Bruker du Pure A, så får du ikke lyd i sub-utgangene.
    Du må over i stereo-modus for å få til dette, tror jeg.
    Slik er det i alle fall på min Onkyo 875.

  10. #10
    Intermediate Kane sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    3,246
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Som jeg og Truls har sagt. Sett høytalerene til å dele på 40Hz, så skal du se SUB'ene jobber på musikk også. Er likt på min 807.
    Yamaha CX-A5000, Sherbourn PA 5-200, Arendal Sound 1723 Tower, Arendal Sound 1723 Center, 3 x Arendal Sound 1723 SUB3, SVS SSS-01

  11. #11
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av grevæg
    Hmm... "sub" ikonet på displayet er ikke aktivt en gang, men funger fint ved blueray osv...
    Sub-ikonet viser bare når det er et LFE-signal inn på receiveren. Jeg regner med at det ikke er senter og surround-ikoner aktive heller...

  12. #12
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Kane
    Som jeg og Truls har sagt. Sett høytalerene til å dele på 40Hz, så skal du se SUB'ene jobber på musikk også. Er likt på min 807.
    Det skal stå "Truls og jeg", vanlig folkeskikk å venve seg selv sist...

    Og btw Kane, etter jeg så quoten i signaturen din, så blir det "They Live" på skjermen i kveld etter pizzaen er ferdigstekt Og som Scrooge sier, Subbene er kun aktive i Stereo modus, ikke i Pure Audio og Direct(eller jo de er aktive i Direct hvis du kjører inn et signal med LFE kanal/ x.1).

  13. #13
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nettopp, x2!

    En ting det kanskje kunne være verdt å forsøke i Pure A- eller Direct-modus, er å sjekke om det kan hentes ut et sub-signal fra "line out"?
    Det vil riktignok være et fullfrekvent signal, men filterne i de fleste suber kverker jo det meste av frekvenser over det aktuelle bassområdet.

  14. #14
    Intermediate Kane sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    3,246
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Truls
    Det skal stå "Truls og jeg", vanlig folkeskikk å venve seg selv sist...
    Var ikke meningen å være uhøflig her altså Truls, regner ikke med du ble så veldig fornærmet

    PS.

    They Live er en klassiker.
    Yamaha CX-A5000, Sherbourn PA 5-200, Arendal Sound 1723 Tower, Arendal Sound 1723 Center, 3 x Arendal Sound 1723 SUB3, SVS SSS-01

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •