YPAO sier konsekvent at SUB er 1m lengre unna enn den er

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
  1. #1
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,641
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget annonser
    1
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    YPAO sier konsekvent at SUB er 1m lengre unna enn den er

    Hver gang jeg kjører YPAO på min RX-V3900, så sier den konsekvent at Subwooferen er 1 meter lengre unna enn den er.
    Kan dette være en slags fase-tilpassning fra YPAO sin side?
    Bør jeg gå inn i menyen og tast korrekt avstand, eller risikerer jeg å forrykke fasen?

    Det merkelige er at de 5 andre høytalerene er korrekt målt med nøyaktighet på 5cm.
    Jeg har brukt RadioShack og målt og justert fasen korrekt på subwooferen, men likevel blir den målt ca 1 meter for langt vekk.

    Noen som kan belyse temaet?

  2. #2
    Intermediate MindWaste sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2008
    Poster
    1,390
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tor rasmussen
    Hver gang jeg kjører YPAO på min RX-V3900, så sier den konsekvent at Subwooferen er 1 meter lengre unna enn den er.
    Kan dette være en slags fase-tilpassning fra YPAO sin side?
    Bør jeg gå inn i menyen og tast korrekt avstand, eller risikerer jeg å forrykke fasen?

    Det merkelige er at de 5 andre høytalerene er korrekt målt med nøyaktighet på 5cm.
    Jeg har brukt RadioShack og målt og justert fasen korrekt på subwooferen, men likevel blir den målt ca 1 meter for langt vekk.

    Noen som kan belyse temaet?
    Det er en form for fasejustering, bare la den være.
    På min onkyo satte den subber til 9.05 meter fra lyttepos, dvs de skulle da ha stått langt ute på takterrassen min

  3. #3
    Intermediate gubben sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    2,832
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde samme resultat med XTZ w12 / RXV 1800
    Det som var litt gøy er at avstand ble korrekt med selvbygget ( Dayton 15" ) ??
    Er nok en fasekorrigering som funker som den skal.

  4. #4
    Active
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    463
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Signalet til suben skal gjennom en egen subforsterker og det kan være en liten tidsforsinkelse gjennom der. YPAO tar bare hensyn til denne forsinkelsen, dvs. den oppfatter det som om suben står litt lenger unna (hvor 1m lengdeavvik tilsvarer 3ms tidsforsinkelse). La bare suben stå på den avstanden YPAO sier.

  5. #5
    Intermediate Hybris sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    3,772
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    som sistemann sier her er det ikke uvanlig med litt forsinkelse i aktive subwoofere, så dette er normalt og korrekt.
    --
    Thorbjørn

  6. #6
    Intermediate tor rasmussen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2003
    Poster
    3,641
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget annonser
    1
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det var jo faktisk en meget logisk forklaring.
    Da lar jeg den bare stå som YPAO sier, og så får jeg sikker sove i natt nå når jeg slipper å tenke mere på denne saken.

    Takker folkens.
    Dere er jammen kloke

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •