Hei

Jeg har akkurat ferdigstilt kinoen min og utfordringene jeg opplever har endret seg fra byggeteknisk til lyd/bilde relaterte. Har lagt ut dette spørsmålet i min byggetråd også, men grunnet lite respons, velger jeg å legge den ut her også.

Helgen har gått med til å se film og høre på musikk. Merket at det var forskjell fra det å høre på musikk og film særlig med tanke på bassgjengivelse, men tenkte ikke så mye over det før en kamerat av meg kom på besøk for å se på kinoen.

Synes rett og slett at bassen ved avspilling av musikk er for "flat" og "tynn".

Når vi spilte av musikk nå, testet vi å spille den samme plata i blu-ray spilleren for å se om det hjalp. Og, det skal jeg love dere at det gjorde. Det var som om man dro av et slør på cd-plata og bassen kom skikkelig frem.

Det som er litt synd da, er at cd spilleren jeg har, er en Rotel spiller til 7000 (for 8 år siden), mens Blu-Ray spilleren er en type Samsung jeg kjøpte for 1,5 år siden (kostet 3000 ca). Signalkablene jeg benytter på Rotel'en er av en dyrere Kimber cable serie, så det burde ikke være det heller.

Da er gjenstår det reciverens måte å behandle signaler på. Noe er det tydeligvis forskjell på, da jeg koblet Blu-Ray spilleren til med billige lakrissnører av noen signalkabler til den samme inngangen Rotel cd spilleren sto i, og fikk like dårlig gjengivelse av bass da. Forskjellen på god og dårlig bass/lyd er HDMI inngangen som Blu-Ray spilleren står i og den analoge utgangen på reciveren.

Jeg spiller av med "Direct" funksjon på cd'er. Der slår jeg av all romkorreksjon, samt tar med sub fra 120Hz og ned. Gjennom HDMI blir dette veldig bra (i hvertfall uten akustiske tiltak), og bassen gjengis mer eller mindre bra over hele registeret.

I samme innstilling (Direct), spiller jeg med Rotel cd spillere (og samsung blu-ray'en med analog utgangene) gjennom den analoge inngangen på reciveren og får elendig bass i forhold til gjennom HDMI inngangen.

Jeg har en reciver av typen Denon 3808.

Noen som har noen tips/erfaringer å komme med?