Jakten på billig "High end" kaffe... - Side 143

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 143 av 155 FørsteFørste ... 3 13 23 33 43 53 63 73 83 93 103 113 123 133 139 140 141 142 143 144 145 146 147 153 ... SisteSiste
Viser resultater 2,841 til 2,860 av 3088
  1. #2841
    Intermediate Tronic sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    4,319
    Takk & like
    Nevnt
    17 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Supertramp Vis post

    På min lokale barista gjør de det.
    På din lokale bar, mener du nok.
    Der jobber det vel en barista eller fler.

  2. #2842
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Supertramp Vis post
    uGn: den kanskje viktigste faktoren for din kaffesmakopplevelse, er deg selv.
    Hva har du spist rett før kaffedrikkingen? Det kan utgjøre veldig stor forskjell i smaken på kaffe.

    Dine smaksløker må være "rene" for at kaffen skal smake likt fra gang til gang. Ha alltid et glass rent, kaldt vann til hver kaffekopp og skyll munnen før du nyter kaffen.

    Vi som har automatmaskiner, har jo bønnene oppi beholderen og der ligger de til det må fylles på mere. Helt "high end" skulle være å bare helle oppi den mengde bønner som skal til for brygging. På min lokale barista gjør de det. Bønnene ligger da lagret i vakumposer til neste kunde kommer.

    Men jeg er ganske sikker på at mitt første råd her betyr mere for din kaffeopplevelse enn at bønnene er 3 dager "gamle"
    Han renser gjerne kverna mellom hver maling og da ....

  3. #2843
    Expert Supertramp sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    7,330
    Takk & like
    Nevnt
    15 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Tronic Vis post
    På din lokale bar, mener du nok.
    Der jobber det vel en barista eller fler.
    Tja-----------pirk pirk.
    "Hos min lokale kaffepusher jobber det profesjonelle baristi og bariste som ....(osv)"

    Sist endret av Supertramp; 10-25-2013 kl 11:18

  4. #2844
    Expert Supertramp sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    7,330
    Takk & like
    Nevnt
    15 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Ingeniør'n Vis post
    Han renser gjerne kverna mellom hver maling og da ....
    Godt innspill. Skal straks og med en gang be om det.....

  5. #2845
    Newcomer sws sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    160
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av uGn Vis post
    god aften, kaffenerder!
    Må bare dele litt frustrasjon.. er det bare meg som sliter med at bønnene smaker supert dag #1 og ikke halvparten så bra dag #3?
    Når jeg kjøper en pose, alt fra 250g og oppover så ender jeg (stort sett) med å være fornøyd når jeg åpner posen (placebo, hallo hallo!).
    Men synes den synker drastisk dag for dag. Postene blir etter beste evne tømt for luft og 'forseglet'.. men likevel så synes jeg ikke dette er bra nok.

    Såå.. er det bare meg?

    Ellers å har jeg alternativene:
    a) Finne forhandler som selger mindre porsjoner (tips anyone?)
    b) porsjonere ut selv i små doser og 'vakuumpakke'
    c) teste ut vacuum-bokser ala: http://www.planetarydesign.us/produc...ction=airscape
    d) ..begynne å drikke te isteden.

    PS: Det er for det meste trakterkaffe og pour over det går i her.
    Tja. Har bare opplevd dette med kaffe som i utgangspunktet er "gammel" (brent for mer en 3-4 uker siden). Min løsning er å kjøpe ferskbrent kaffe. Bestiller stort sett fra coffeebeanshop.co.uk da er kaffen som regel 4-8 dager etter brennedato i postboksen.

    Ståle

  6. #2846
    Intermediate Tronic sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    4,319
    Takk & like
    Nevnt
    17 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Supertramp Vis post
    baristi og bariste som ....(osv)"

    Complimenti da parte della camorra, caro mio, sei veramente tanto bravo!

  7. #2847
    Expert Supertramp sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    7,330
    Takk & like
    Nevnt
    15 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Tronic Vis post
    Complimenti da parte della camorra, caro mio, sei veramente tanto bravo!
    Grazie. Mi sembra di aver capito la maggior parte di esso.

  8. #2848
    Intermediate uGn sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Sted
    Halden
    Poster
    1,257
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er ofc ferske bønner som veies opp og kvernes før bruk

    Merker det egentlig bedre jo ferskere bønnene er. Kjøper man fra norske microbrennerier f.eks merkes det veldig godt på smaken, at den faller hardt de første dagene. Hvor mye justerer dere f.eks kverningsgraden igjennom en fersk pose ~250g bønner?

    Noen flere som bruker drypp eller trakter på daglig basis, hvilken kverningsgrad bruker dere på utstyret? Fint om man også da oppgir kvern.
    På min silvia holder meg meg rundt 25 - 30 til både trakter og drypp.

  9. #2849
    Intermediate Tronic sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    4,319
    Takk & like
    Nevnt
    17 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Supertramp Vis post
    Grazie. Mi sembra di aver capito la maggior parte di esso.
    Heh, jeg får jo ikke brukt rødblyanten nå heller, siden dette var feilfritt! Skulle gjerne ha sendt deg min lærebok som jeg skrev tilbake i silurtiden men alt er forlengst utsolgt.
    Forøvrig representerer jeg - så langt - ikke la Camorra, og ikke la Ndrangheta heller, knapt nok Cosa Nostra, bare så ingen skal spekulere på det, jfr. mitt forrige innlegg. Men jeg er veldig glad i espresso, for tiden Lavazza.
    Litt OT her, but who gives a rat's ass!

  10. #2850
    Newcomer torsoen sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2010
    Poster
    106
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei

    Har lest litt tester og litt forum og trenger å spørre om ett par ting.

    Jeg skal ha en kontorkaffimaskin, har lavt bryggevolum (1 person), men god kvalitet på drikken er viktig.
    Maskinen må male kaffien, og også fint om det kan steames melk, det siste ikke vesentlig.

    Det som derimot er vesentilg er at kaffien er godt varm, og det er her det kommer inn at jeg ikke blir sikker på hva som er den beste.
    Om det er koppevarmer betyr ikke noe ift min bruk da jeg har te-vann fra kran på vsken som brukes for å forvarme kopp.

    Har tittet på Jura sine, og blir ikke enig med meg selv om hvilken?
    JURA
    ENA 7 til 6000 kr
    ENA Micro 9 One Touch 6500 kr
    ENA 9 One Touch Metallic 8800 kr
    ...
    Severin
    S2 KV8023 One touch Kaffemaskin
    Denne er liten og passe i størrelse, men kjenner den ikke, ser litt "kjip" ut
    ...
    De Longhi
    Intensa kr 6000.-
    Magnifica kr 8000.

  11. #2851
    Intermediate uGn sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Sted
    Halden
    Poster
    1,257
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Må si Halden framstår stadig bedre og bedre:

    -img_1282-1-jpg

    Faktisk en av de bedre americanoene jeg har fått servert
    Nå får man S&H og Lippe lokalt til helt kurrante priser.

  12. #2852
    Intermediate spoonfeedme sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Poster
    1,254
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva heter stedet?

  13. #2853
    Intermediate uGn sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Sted
    Halden
    Poster
    1,257
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    https://www.facebook.com/dengamlekommandant - Den gamle Kommandant, ligger på festningen rett ved siden av Curtisen
    Nå har de vel bare Julekaffe som avbildet men snakket med de og de skal ta inn vanlig kaffe fra Lippe og ha i sortimentet sitt etter jul.

    Også har bakeren på Tistasenteret (ved siden av meny) S&H, riktignok ikke så flinke til å bestille små porsjoner der så datoen pleier å være litt kjedelig..

  14. #2854
    Newcomer preje sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    249
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei.... jeg har et spørsmål om hardt og mykt vann i Norge.

    Jeg har kjøpt meg en espressomaskin med to kokere og E61, Expobar Brewtus IV.-11509xlarge-gif Der følger det med et såkalt Limefilter som skal ligge i vannbeholderen. Trenger jeg dette med vannkvaliteten i Norge? Mener jeg leste/hørte engang at disse var bare for land med relativt laber vannkvalitet.
    Utgjør det noen forskjell om jeg tar det av, da i forhold til smak på kaffe og ikke minst avleiringer i kokere og indre elementer i maskina?

    Takknemlig for svar!

    Edit: PS! Godt å se at avforum.no begynner å komme seg på beina igjen

  15. #2855
    Expert Mr_Spock sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Sted
    Sandefjord
    Poster
    5,472
    Takk & like
    Nevnt
    8 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er forskjellig hvor hardt vann det er forskjellige steder i Norge. Du kan få greie på hvor hardt vann du har i springen ved å henvende deg til kommunen du bor i. Eller måle selv - med utstyr.

    http://no.wikipedia.org/wiki/Hardhet_(vann)

    Veldig bløtt vann her hvor jeg bor - i Sandefjord.

  16. #2856
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av preje Vis post
    Hei.... jeg har et spørsmål om hardt og mykt vann i Norge.

    Jeg har kjøpt meg en espressomaskin med to kokere og E61, Expobar Brewtus IV.-11509xlarge-gif Der følger det med et såkalt Limefilter som skal ligge i vannbeholderen. Trenger jeg dette med vannkvaliteten i Norge? Mener jeg leste/hørte engang at disse var bare for land med relativt laber vannkvalitet.
    Utgjør det noen forskjell om jeg tar det av, da i forhold til smak på kaffe og ikke minst avleiringer i kokere og indre elementer i maskina?

    Takknemlig for svar!

    Edit: PS! Godt å se at avforum.no begynner å komme seg på beina igjen
    Velkommen i E61 klubben. Selv har jeg en Isomac Rituale - noen år men lager meget bra kaffe når jeg fikk justert den. Forrige eier trodde tydelig at jo høyere temp dess bedre. Med et trykk på 1,5 bar ble kaffen brent. Jeg justerte ned trykket til 1,1 bar som gir meg en temp på kaffen i koppen på 82C - perfekt etter min smak. Det er fordelen med disse maskinen - de er så lette å mekke. Nok om det.

    Vannkvaliteten mht hardhet eller kalk i vannet er stor sett grei i Norge. Jeg får vann fra Glitrevann i Lier og bruker ikke noe filter av noe salg. Andre steder kan det dog være en del kalk som der jeg vokste opp som vi hadde borevann. Sjekk som sagt med vannverket eller skaff deg en teststrips som du dypper vannet og leser av hardheten. Ellers er disse maskinene greie å avkalke ved behov, selv om avkalkingen og kan ta litt krombelegg innvendig. Jeg avkalket min for å teste og fant ikke noe kalk av betydning. Jeg fikk dog litt krombelegg i sølekoppen og i kaffepukken de første koppene. Er vist normalt og ufarlig leste jeg på nett, men bør derfor ikke gjøres i utide - må innrømme jeg skvatt litt

  17. #2857
    Expert Mr_Spock sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Sted
    Sandefjord
    Poster
    5,472
    Takk & like
    Nevnt
    8 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Et bra tips til å sjekke hardheten på vannet er å stikke til en akvariesjappe - de selger testutstyr for dette. Mange butikker utfører også tester for deg - bare ta med litt vann.

    eller bestill online:

    http://www.aquamanias.no/productdetails.php?product=30

  18. #2858
    Intermediate uGn sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Sted
    Halden
    Poster
    1,257
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei jaggu, så har https://www.facebook.com/PedalenHalden fått inn ferskbrent kaffe fra Supreme RoastWorks
    Halden begynner å ha greit utvalg i kaffe nå

  19. #2859
    Intermediate HK_Xclio sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2008
    Sted
    Sørreisa
    Poster
    2,433
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen her inne som har prøvd denne?

    http://www.komplett.no/philips-saeco...a-focus/649922

  20. #2860
    Expert Supertramp sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    7,330
    Takk & like
    Nevnt
    15 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøvd? Det er den jeg har

    Helt fin den der.
    + pris, lett å betjene! enkel å holde ren/vaske, kan fint stå på benk under overskap, god kaffe, fin vann/steam funksjon
    - vannbeholder kunne vært større, vannet kunne vært litt varmere

Side 143 av 155 FørsteFørste ... 3 13 23 33 43 53 63 73 83 93 103 113 123 133 139 140 141 142 143 144 145 146 147 153 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •