Pressemelding 4. juni 2009

Samsungs nye plasma-TV er tynn og energismart

Samsungs nye plasma-TV i 8-serien er 29,5 millimeter tynn, og bruker opptil til 40 prosent mindre energi enn fjorårets modeller. TV-en henges opp på veggen på samme måte som et bilde, og Samsungs medieløsning Medi@2.0 er innebygd for en grenseløs medieopplevelse.


Dette er Samsungs tynneste plasma-TV noensinne. I tillegg har bildekvaliteten blitt bedre med det nye panelet Ultra Filter Bright Plus, og en ny avansert bildeprosessor.
– Plasma-TV-ens energiforbruk har sunket dramatisk. Den nye 8-serien bruker 240 watt, som er opptil 40 prosent mindre enn fjorårets modeller. Selv om den er utrolig tynn har den all elektronikk innebygd, inkludert en digitalmottaker for kabel- og bakkenett som støtter mpeg4-formatet, sier Andreas Bratt, nordisk produktmarkedssjef for TV hos Samsung.

De som har fulgt utviklingen av Samsungs Crystal TV-design kjenner igjen 8-serien. Den pianosvarte rammen rundt TV-en går over til å bli helt transparent ut mot kantene. Stativet er helt gjennomsiktig, og skaper et inntrykk av at TV-en svever over den firkantede stativfoten i børstet stål. Samsungs plasma-TV kan enkelt henges rett opp på veggen. Med Samsungs unike veggfeste blir en veggmontert 50 tommers plasma-TV kun 4,5 centimeter dyp.

Samsungs visjon er at innhold skal være tilgjengelig når vi vil, hvor vi vil, og skape grenseløse medieopplevelser. 8-serien har Medi@2.0, medieløsningen der innhold fra en rekke ulike kilder gjøres lett tilgjengelig, til og med trådløst via nettverket med Samsungs trådløse USB-adapter som selges separat.

Medi@2.0 er:
Internet@tv. Internettinnhold direkte i TV-en via widgets som oppdateres kontinuerlig og Samsungs samarbeid med Yahoo. For eksempel kan du se og søke på YouTube direkte på TV-en.
Trådløs DLNA. Bilder, musikk og høyoppløst film fra PC-en eller mobilen er tilgjengelig fra TV-ens fjernkontroll.
USB-kontakt med filmstøtte. Nyt musikk, film eller foto direkte fra musikkspilleren, videokameraet og kameraet direkte koblet til TV-ens USB-inngang.
Content library. Mediebibliotek. Mulighet til å oppleve forhåndsnedlastet innhold i TV-en som også kan oppdateres via SAMSUNG Norge.

Fakta: Samsung plasma-TV i 8-serien finnes i 50 og 58 tommer. Ultra slim Crystal TV-design. Full hd. 100 Hz Motion Plus. Ultra Filter Bright Plus. Fire hdmi-innganger. Innebygd digital-TV mottaker. Medi@2.0 inklusive Internet@tv og trådløs DLNA. Usb 2.0 Movie med mulighet for å koble opp eksterne enheter og se på film, jpeg-bilder og høre på mp3. Megadynamisk kontrast. I butikk i mai. Pris fra 22 990 kroner.