Vi bestemte oss i år for å bruke godt med tid på IFA, og reiste følgelig ned onsdag, som er første "pressedag" og blir helt til søndag den 31.

Vi var også rundt litt og prøvde å få oss en kikk i diverse utstillingshaller, men de fleste var såpass uferdig at det er like greit at vi avventer til torsdag, ev. fredag.

Første dag på IFA består primært av generelle pressemeldinger som i utgangspunktet ikke er så viktige å få med seg, men det er greit å bruke litt tid på å orientere seg, nedenfor ser du undertegnede og mag med hhv iPhone 3G og GPS og et godt gammalt kart. Jeg kan til tross for godt utstyrt gangelag avsløre at vi brukte rundt 2 timer på spaserturen tilbake fra messa på 4KM, så taxi anbefales vel selv om en befinner seg like i nærheten...

Reportasje: IFA 2008 - dag 1-dsc_0001-jpg

Vel fremme på messa ser jeg ting som nevnt ut som et generelt takras, men i det minste har vi en egen presselokasjon der vi har fritt tilgang til nett og diverse småsnacks.

Vi fikk egentlig ikke med oss så alt for mye på dag 1, men var en tur innom Philips, som var nesten ferdig med sin utstillingsmontering, samt en kort tur innom Panasonic, der en svært hyggelig kar tok oss på en preleminær runde.

Philips


Fokuset på stemning er åpenbart at er vesentlig hos dette selskapet, der Ambilight jo er noe en enten synes er flott eller bare hater... Heldigvis kan de som ikke foretrekker fargespillet bare slå det av, men kanskje litt høl i huet å betale såpass mye ekstra for noe en ikke har spesielt bruk for. Jeg synes personlig det er noe tull, for å være helt ærlig, men vet jo om mange som synes det motsatte.

Stikkord for Philips er 100Hz, 2ms, 2.000.000:1 via LED, 3D-LCD-TVer, og flatere TVer.

Vi fikk tatt en liten titt på LED LCD-TVen som egentlig ikke skulle avdukes før fredag;

Reportasje: IFA 2008 - dag 1-dsc_0027-jpg

2.000.000:1 i kontrastnivå og svært mange LED-soner gjør at artifaktene som en tidligere har sett mht små gjenstander som får en type "halo" rundt seg ikke var å spore. Dette taler jo godt for LED-teknologien som sådan, og det blir i så måte veldig spennende å se hva de øvrige produsentene også har fått ut av denne teknologien. Både Samsung og Sony har jo nye LED-baserte modeller på trappene.

Philips er videre fremdeles overmådig opptatt av relativt ekstrem prosessering, og bruker 100Hz samt 2ms for alt det er verdt. Bildene var skarpe og fine, men noe artifakter får en fremdeles når en kjører på såpass beinhardt med tung prosessering, selv på Full-HD kildemateriale.

Reportasje: IFA 2008 - dag 1-dsc_0015-jpg

TVer er satt opp side ved side der den ene leverer et forsterket negativt ubehandlet bilde, og den andre et forsterket behandlet bilde. I det minste får en tydelig med seg hva teknologien foretar seg, så for massene er dette etter vårt syn god kommunikasjon.

Philips ofret videre en hel vegg til 3D-TVer. Den store multiskjerms-3D-TVen, samt en liten monitor så veldig bra ut. De hadde også en plasma i størrelsesorden 50", og den så alt for kornete ut. Felles for samtlige er at en ikke benytter briller, men må stille seg relativt rett foran TVen for å få med seg effekten. Når en først gjør det fungerer dette relativt godt. 3D må etter mitt syn være noe som kan tilbys i tillegg på en vanlig TV, tror de færreste kjøper en ren 3D-TV... 3D kan også være spennende i projektorverden, effekten gir jo, hvis den fungerer som den skal, en økt innlevelse, og det er jo tross alt det vi er ute etter!

Reportasje: IFA 2008 - dag 1-dsc_0010-jpg

Videre kunne Panasonic vise en svært lekker ultraflat LCD-TV med ekstern tunerboks. Dette er jo en løsning som hentet fra Pioneers 6. generasjons plasmaer, og absolutt noe jeg personlig har savnet! Flott design var det også...

Generelt; Philips har med økt fokus på tekniske spissferdigheter som LED og rask oppdatering virkelig kommet seg i år. Det er mye mulig vi vil se en hel del mer til dette merket fremover, litt avhengig av hvilket prisnivå de legger de nye modellene på.


Panasonic


På Panasonic hadde vi ikke lov å ta bilder, og heller ikke anledning til å lekke så alt for mye av det vi ble fortalt.

I stikkordsform er det flatere plasma-TVer som står på tapetet, økt kontrast (1.000.000:1 ++) og lavere strømforbruk. Plasma er fremdeles i fokus hos Panasonic, men er også i ferd med å utvide produksjonen av sine egne LCD-paneler (S-IPS, ikke LED for øvrig...).

De har også et eget kinorom der de skal vise PT-AE3000, vi gleder jo oss stort til å ta en titt på denne saken om kort tid...

Det var egentlig dag 1 oppsummert... Vi fikk oss en bedre middag litt senere på kvelden, noen øl, og tok tidlig kvelden.

I dag er det dagen for de mange pressekonferansene og runder rundt diverse utstillinger. Panasonic, LG, Sony med flere skal i ilden, så FØLG MED, vi legger ut statusrapport for dag 2 så snart vi har kommet oss til hektene!