Av PÅL UNANUE-ZAHLMASSIV: Sonys mediesenter for deres neste generasjon filmplater, Blu-ray, er ikke små saker. Foto: Sony
VG Nett følger:
Elektronikk
Lyd og bilde

Mens resten av verden venter i spenning på Sonys Playstation 3, med innebygd Blu-ray-spiller, får japanerne en svært artig mediespiller til jul.

Da kommer Sony ut med sin kombinerte Blu-ray / harddiskopptaker / Blu-raybrenner / satelittmottaker / bildelagringsenhet / bildefremviser / mye mer.

Alt-i-ett-boksen kan ta opp flere TV-sendinger samtidig og brenne dem ut på brennbare Blu-ray-plater med inntil 25 GB lagringskapasitet.

Vil du vite mer om Blu-ray?Klikk her!

Maskinen har også mulighet til å kode om opptak til avspilling på spillkonsollen Playstation Portable og alle andre enheter som avspiller MPEG4-video. Det inkluderer en hel bråte mobiltelefoner med videomulighet og flere lommespillere som iPod og Creative Zen.

Med et vell av inn- og utganger er mediespilleren godt egnet til å fungere som en sentral for alle digitale medier i en familie. Den nye standarden for overføring av bidlet, HDMI, er selvfølgelig med samt Sonys egen iLink (FireWire) og USB 2.0.

På en enhent samles film fra videokameraet, bilder fra digitalkameraet, TV-sendinger tatt opp og avspilling av Blu-ray-plater.

Sony har nettopp inngått et samarbeid med flere andre aktører for å lage AVCHD-formatet. Dette skal gjøre det enklere anvende HD-opptak fra videokamera i den nye, høyoppløslige videoverden. Denne standarden er også inkludert på Sonys mediesentere.

HDTV

Med en pris på massive 16000 kroner er det ikke noen billig sak Sony lanserer. Den aller dyreste versjonen tilbyr fremvisning av video i full HD-kvalitet, det vil si 1080p-kvalitet.


(VG NETT 03.10.06 kl. 14:09)