karakterer i minhjemmekino.no - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 4 FørsteFørste 1 2 3 4 SisteSiste
Viser resultater 21 til 40 av 71
 1. #21
  Intermediate Zyon sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  734
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg synes ikke Akto overreagerer på noen som helst måte! Hvis hensikten med tråden var å diskutere poenggivning generelt, så burde tittelen vært deretter, og innholdet i første innlegg noe ala Snickers-is og Hi-Fil`s.
  Da kunne Cinemax sin kino vært brukt som et eksempel, istedet for å kalle den "oppskrytt" og "en hack n slash jobb"! At trådstarteren tidlig i første innlegg velger å si at han får "vondt i magen av å se på den", viser jo tydelig hva som var meningen hans med denne tråden...

  Poengskalaen har forøvrig vært diskutert tidligere, og poengene gis basert på det giveren subjektivt mener/føler, så da får man selv bestemme hvilke faktorer man vil vektlegge. Hvis det derimot hadde vært fastsatte kriterier for hvordan man skulle gi karakter, så hadde det muligens vært litt pussig at Cinemax sin kino ligger på topp.

  Slik denne tråden ble født til live, så synes jeg den minner laangt mer om et surt oppgulp, enn en konstruktiv tråd om poenggivning.

  Avslutter innlegget med et smil så ingen tror jeg er ute etter å slenge sjiit :wink:

 2. #22
  Intermediate eXa sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  2,627
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  jeg oppfattet ihvertfall innlegget som diss på cinemax! slik som akto og andre gjorde...

 3. #23
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2003
  Poster
  117
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  No hard feelings 8)
  Og ja jeg ser jo at mitt innleg var litt krasst også..

  Men nå er jo fortsatt Cinemax på førsteplass. Det kunne jeg nesten gått med på om innredningen var HELT porno. Men som det er nå er det vel egentlig litt sånn halvveis bare.
  Jeg synes ikke han har lyktes helt. Og det er jo egentlig bedre enn en vanlig kino, men det blir liksom lettere å være kritisk når en prøver seg på en "American", eller utenom det vanlige. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola eller å prøve å synge Jeff Buckley sin versjon av Hallelujah på IDOL! Cinemax sitt forsøk må uansett sies å være mye bedre enn Erik Flaa sitt forsøk på Idol.. hehe

  Men altså, sånn som det står og med det anlegget, så mener jeg at hjemmekinoen nok er litt oppskrytt (i forhold til gjennomsnittspoeng på www.hjemmekino.no), og alt folk kanskje var litt raske med å gi 5 poeng siden kinoen kanskje var den "første av sitt slag".

  ps! Jeg er klar over at folk ikke har uendelig med penger, tid og alt det der. Og når jeg sier at jeg synes at han ikke lyktes helt så er det ikke lagt noe vekt i det. Herregud hvordan skal man si det uten at det høres så negativt ut? Men jeg syns jo at det er kult likevel, tøft at noen tør å prøve seg, all ære til Cinemax og alt det der. For det er kun kinoen isolert sett jeg snakker om.
  Sånn, da har jeg prøvd å gardert meg så godt som mulig

 4. #24
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Hi-Fil
  Hva gjør vi når en like "fin" kino dukker opp med skikkelig utstyr også? Skal vi da utvide poengskalaen? Jeg syns folk er alt for raske til å gi toppkarakter. Det gir jo lite headroom for fremtidige flotte kinoer.
  Det der kan man si om ALLE kinoer. Det finnes vel ingen kinoer som ikke har noe forbedringspotensiale overhodet. Synes dette er noe generelt for all karaktersetting, og spørsmålet blir hva man skal kunne lese ut av skalaen. En 1-5 karakterskala kan bare dele inn alle hjemmekinoene i 5 kategorier uansett. Å forlange at kun EN kino skal få toppkarakteren gjør det bare ENDA mer folksomt i de lavere karaktergruppene.

  Personlig setter jeg meg en standard for hva som skal til for å få toppkarakter. Det er overhodet ingen grunn for meg til at bare en kino skal få 5 poeng. For den som har vært med på å rette eksamensbesvarelser, så vet man at det kan forekomme at flere besvarelser får toppkarakter, selv om den ene er bedre enn den andre. Grunnen er at de besvarelsene som får toppkarakter rett og slett oppfyller alle kriteriene for en fullgod besvarelse.

  Sånn er det etter min mening med hjemmekinoer også. Hvis en hjemmekino oppfyller alle krav til en hjemmekino, ut fra ens egen standard, så ser jeg ingen grunn til å ikke gi toppscore.

  For å ligge høyt på lista må man uansett ha fått toppscore av mange, så skalaen er mer finkornet ut fra det demokratiske aspektet her. Synes det fungerer bra jeg. Denne diskusjonen er til syvende og sist et spørsmål om smak, og den varierer som kjent fra person til person.

 5. #25
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Magnum: . Skjønner problemstillingen

  Roffe: Meget godt skrevet

  Godt at diskusjonen ikke utartet seg mer. Jeg tenker på 3 aspekter når jeg gir karakter. Lyd, bilde og rom. Jeg vektlegger likt. I tilfelle Cinemax er det lett å bli litt blind, og det er jo egentlig typisk for Cinemax sin kino da den ER litt USA inspirert. (som jeg forøvrig har gitt 4 poeng). Skulle jeg gitt karakter på min egen kino slik den er nå, hadde det blitt 2 poeng. Ellers så er det jo engang slik, at det er lett å la seg imponere av bilder. Arne K sin kino må man studere ganske nøye for at det skal gå opp for en at dette faktisk er kino med stor K.

 6. #26
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2003
  Poster
  117
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vondt i magen var altfor overdrevet. Den var unødvendig å bruke. OK den er grei. Når jeg tenker på det så får jeg litt vondt i magen, men det er pga det bildet med spiderman , ugh. Vet ikke helt hva som gjør det men det blikket på henne i den kinoen gjør at det blir litt skremmende og ekkelt ..

 7. #27
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Flytter denne til korrekt forum. For øvrig er det greit å mene at Cinemax ikke fortjener plasseringen, men nå er det jo en dag slik at det er brukerne som har plassert Cinemax så høyt på listen da...

  Videre er det viktig å være saklig og respektfull når medlemmers hjemmekino omtales. Husk at du omtaler en privatpersons personlige hjemmekino, ikke Kino1 Sandvika. Husk også at det er lagt mye krefter og ressurser ned i denne og en rekke øvrige kinoer her inne!

  Vi lar denne tråden stå, med mindre Cinemax synes den bør fjernes (sender PM med link).

  Min personlige mening er iallfall at Cinemax' kino oser av entusiasme. Greit nok klarer du spore en dårlig fuge i et hjørne, og utstyret er heller ikke i millionklassen, men for en "vanlig" kar er dette meget beundringsverdig spør du meg iallfall! For øvrig er jo smaken som baken, og jeg synes kinoen er dritkul, men respekterer selvsagt at andre synes noe annet!

 8. #28
  Intermediate pmo sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  560
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Min mening er at når man gir karakter til dedikerte kinoer skal man legge stor vekt på rommet. Har ikke sett noen andre på forumet som til de grader har laget en dedikert kino fra scratch som Cinemax. Ta en titt på hjemmesiden hans så ser man det bedre. Han bl. annet bygger på huset for å få hjemmekino !! jeg synes sluttresultatet er fantasisk

  men, jeg kunne godt tenke meg et mer nøyansert karktersystem og det er jo diskutert bl. annet her : http://avforum.no/forum/viewtopic.php?t=17566

 9. #29
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  18
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ja du Magnum, jag vet inte riktigt vad jag ska säga.
  Du och några andra tycker inte om min KINO, jaha.
  Den kan naturligtvis inte falla alla på läppen, men så byggde jag ju inte heller den åt dig.
  Vad du menar med American style, vet jag inte.
  Tydligen är det något negativt.
  Norsk style är kanske bättre, vad det nu är...?

  Vad det gäller utrustning förklarar jag det både på min hemsida och på minhjemmekino.

  Men du slipper kanske snart att se kinon! (du fick visst ont i magen av att se på den)
  Jag funderar nämligen på att ta bort den från minhjemmekino siten.
  Och även från en liknande svensk site-
  http://www.prisjakt.nu/galleri.php?user=cinemax#466
  Inte för att du och några andra inte tycker om den utanför att jag helt enkelt har dålig tid att titta till siterna och läsa kommentarerna.
  Jag får nämligen mycket brev från folk genom min hemsida och tiden räcker helt enkelt inte till.

  Poängsystemen har aldrig intresserat mig i sig, för min del kunde de slopas.
  Vad jag vill är att visa mitt bygge och kanske ge andra lite inspiration.
  Samtidigt älskar jag att se hur andra löst "sina" KINO drömmar!

  Men en sak är ändå ganska roligt, jag har inte den värsta anläggningen och ändå har min Kino lyckats ta sig på första plats både här och där.
  Det visar ganska tydligt att folk oftast inte imponeras av anläggningen... :wink:

  Mvh/
  Jens

  PS. För min del behövs inte tråden låsas, den rör mig inte i ryggen!

 10. #30
  Intermediate buril2000 sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  1,863
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Helt greit at vi diskuterer poenggivningen på minhjemmkino, men det er vel ingen grunn til å starte en tråd under dette navnet?
  Jeg synes at cinemax sin hjemmekino er utolig gjennomført!
  OK; han har kanskje ikke det beste utstyret i ligaen, men det er jo ikke hele poenget. Hjemmekino er for mange et sted hvor man kan se film, og ofte er denne kinoen en del av en vanlig stue. Men cinemax har tatt på seg den jobben med å lage en skikkelig kinosal i huset, og med et meget godt resultat. Hvis du tar en titt bak kulissene på din lokale kino, så er nok ikke utstyret ekstremt, men hele atmosfæren gjør at det blir en morsom opplevelse å gå på kino. Jeg er sikker på at de fleste er misunnelige på cinemax, inkludert meg. At nivået på utstyret må lide litt pga satsing på rom, er vel ikke uforståelig? De fleste av oss er ikke lagd av penger, uheldigvis.

 11. #31
  Intermediate Mirage sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  2,057
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av buril2000
  Hvis du tar en titt bak kulissene på din lokale kino, så er nok ikke utstyret ekstremt, men hele atmosfæren gjør at det blir en morsom opplevelse å gå på kino.
  Nå har det seg vel slik at 90% av oss her inne syter over nettopp det at lyd/bilde på offentlige kinoer er for dårlig.

  Når det er sagt, synes jeg Cinemax sin kino er tøff, jeg.

 12. #32
  Intermediate eXa sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  2,627
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  syns ikke det er no stas å gå på kino jeg. eneste grunn er får å få sett en film jeg har gledet meg til og ikke kan vente med å se til den kommer på dvd.
  alt for mye bråk på kino. elendig lyd og bilde er det her og(stavanger)
  så star wars 3 skal jeg reise til sandes for å se!

 13. #33
  Expert jfinneru sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  5,984
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  personlig synes jeg det er synd at det er så typisk norsk å starte en tråd som denne med et slikt topic. janteloven lever dessverre godt i dette landet. hadde cinemax vært "norsk" så hadde han vunnet hjemmekinokonkuransen punktum. nei la oss heller applaudere en som bygger noe sånt. et rom helt i min gate, kanonkult
  Videokalibrerer
  AV-tekniker
  Crestronprogrammerer
  AMX Programmerer
  Freelance AV-journalist

  afinner@online.no

 14. #34
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,146
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  var ikke Jante svensk? :wink:

  Forøvrig enig i at Cinamax hadde toppet listen om han hadde bodd i norge.
  Mvh Gorm

  ISF / THX kalibratør
  projektor, TV, grading-monitorer, display

 15. #35
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  3,571
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Re: Cinemax sin Kino er oppskrytt.

  Karakterskalen burde gått til 6 og kanskje 10. Hvis skalaen hadde gått til 10 tror jeg ikke jeg ville gitt noen her inne det, men femmere har jeg gitt mange av. Dette fordi det er vanskelig å skille mellom en 4 og 5. Har lyst til å gi 4,5 men det er jo et problem. Derfor er jeg som en snill læer og vipper opp.... :wink:

  Hvordan skal en 10'er se ut da? Hva med "ulven"'s elektronikk i "cinemax"'s rom med et par subber som har vært innom SVS patruljen..... da nærmer det seg en 10'er for min del.....

 16. #36
  Intermediate wotg sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  2,761
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Cinemax er flott synes jeg. Selve gjennomføringen vitner om en person som virkelig har film og hjemmekino dilla. Utstyret er kanskje ikke det beste, men holder alikevel bra klasse spør du meg. Joda Ulven og Nobleman har bedre utstyr, ingen tvil om det, men hva slags utstyr du har reflekterer vel litt også hvordan du står øknomisk stillt her i verden. Ikke alle tjener så mye penger at de kan kjøpe subwoofere til 30K eller parasound halo C1 forforsterkere. Helhetsintrykket er det som jeg gir poeng for. Parsonlig synes jeg TrallTrall har gjort en flott jobb.

 17. #37
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  3,571
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Joa... "tralltrall" har en fin hjemmekino, men han har jo "bare" handlet produktene. Det ligger ikke like mye planlegging og arbeide i det byggtekniske hos ham som hos "cinemax". Hos "tralltrall" ser det faktisk ut som om homsepatrjullen har vært på besøk (no offence)..... missforstå meg rett, den er meget stilig og gjenneomført!

 18. #38
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Hi-Fil
  Jeg syns Snickers sier det veldig bra. Kinoen er fin nok den, men utstyret står ikke i stil (min mening). Hva gjør vi når en like "fin" kino dukker opp med skikkelig utstyr også? Skal vi da utvide poengskalaen? Jeg syns folk er alt for raske til å gi toppkarakter. Det gir jo lite headroom for fremtidige flotte kinoer.
  Men kan ikke dette sammenlignes med hva som gjøres i omtaler i hifi-blader. Der er det jo stadig vekk produkter som får toppkarakter, men når nye produkter kommer på markedet så blir karakteren på de gamle justert ned.... Ti på topp-listen forandres jo etterhvert som nye og bedre produkter kommer på markedet....

  Jeg synes det er ok å gi full pott for de beste kinoene jeg, helt til det kommer en som utmerker seg med å være enda bedre. Da må min gamle poengivning endres, så får en heller gå tilbake og nedjustere.....

 19. #39
  Intermediate tralltrall sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  2,229
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Skrevet: 08/05/2005, 23:24 Tittel:
  Joa... "tralltrall" har en fin hjemmekino, men han har jo "bare" handlet produktene. Det ligger ikke like mye planlegging og arbeide i det byggtekniske hos ham som hos "cinemax". Hos "tralltrall" ser det faktisk ut som om homsepatrjullen har vært på besøk (no offence)..... missforstå meg rett, den er meget stilig og gjenneomført!
  _________________
  Konrad
  Takk for den Konrad!!!!!!...hehe...Følg med på neste episode av homsepatruljen, kanskje det er de som har laget hjemmekinoen min.....


  Jeg er enig i Konrad att hos meg er det på langt nær lagt ned like mye arbeid i det byggtekniske på hjemmekinoen. Hovedgrunnen til det er jo att jeg har en stue, mens Cinemax har ett eget hjemmekino rom.
  Hos meg betyr Hifi lyden mye, er veldig opptatt av musikk, og har da prøvd å kombinere rommet med bra hifi, hjemmekino, og en stue som skal se fin ut og kunne brukes til annet enn filmtitting. Så hos meg er arbeidet lagt i lyden, og hva jeg skal ha av utstyr for å høre musikk. Jeg er opptatt av å bli engasjert når jeg hører musikk og vil ha en opplevelse hjemme i stua når jeg lytter. Kombinasjonen av å ha bra hifi i ett hjemmekino oppsett er jo ikke så lett uten å ha to separate annlegg, men jeg synes jeg har lykkes ganske bra både på utseende og utstyr.


  Jeg synes Cinemax har en flott kino, jeg synes rommet/kinoen hans er kjempe fint gjennomført, hadde vært helt konge og hatt mulighet til å hatt ett eget hjemmekino rom som han. Der låter sikkert helt topp når han ser film også.. Han sitter sikkert ikke der for å lytte til musikk, men for å se film...


  mvh

  Tormod
  Min byggetråd og hjemmekino: Min hjemmekino

 20. #40
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,330
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av jonia
  Jeg synes det er ok å gi full pott for de beste kinoene jeg, helt til det kommer en som utmerker seg med å være enda bedre. Da må min gamle poengivning endres, så får en heller gå tilbake og nedjustere.....
  Det er faktisk et ganske godt poeng. Hvis det kommer en ny topplassering, så er det mulig å justere ned sine karakterer til andre.

  Synes kanskje likevel det ville være greit med en litt finere inndelt skala (f.eks. til 10), siden det er mange hjemmekinoer som fortjener høy karakter uten å komme helt på topp fordi det er litt å trekke. I dag er det bare to valg (4 og 5) for "over middels", og det er kanskje litt for grovkornet.

Side 2 av 4 FørsteFørste 1 2 3 4 SisteSiste

Lignende tråder

 1. BEL. Lytteintrykk og karakterer.
  By Low-Q in forum DIY (Do-It-Yourself)
  Svar: 115
  Siste melding: 03-10-2006, 18:16
 2. Problemer med å logge inn på minhjemmekino.no
  By jokkis in forum minHjemmekino og minHiFi
  Svar: 5
  Siste melding: 04-21-2005, 08:42
 3. minHjemmekino.no (beta-testing)
  By mag in forum minHjemmekino og minHiFi
  Svar: 106
  Siste melding: 03-01-2005, 04:28
 4. Får ikke til bilder på minhjemmekino.no
  By Moho in forum minHjemmekino og minHiFi
  Svar: 16
  Siste melding: 11-15-2004, 19:24

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •