feil med lyd:( Hjelp er dere snill

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 25
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Question feil med lyd:( Hjelp er dere snill

    hei,
    jeg har fått et problem mellom min hjemmekino til tv`n
    har nettopp kjøpt en LG SL47 9500 Led tv, og et panasonic SC-BT200 hjemmekino 5.1 kanalers
    koblet en hdmi kabel fra bt200 til tv`n og en optisk lyd kabel fra bt200 til tvn,
    samt hdmi kabel fra min altibox.
    lyden skal være koblet rett i forhold til at tv kannaler og andre ting skal komme på høytaler systemet til bt200, og det funket en stund, men nå har lyden fra anlegge (bt200) sluttet og virke på tv`n, (først så hakket lyden en stund, og tilslutt sluttet det og virke på tv kannelene.)

    Har prøvd og ta ut den optiske kabelen og sette den inn igjen uten hell.
    noen som har peiling hva dette kan være og muligens en løsning på dette??
    Bare spørr vis dere trenger noe mere info om utstyr/koblinger.
    Er jo ikke noe bra med et anlegg som bare funker på bluray spillerer og ipod dockingen og ikke på tv kanalene......

    håper og få nå gode svar og tips så fort som mulig..

  2. #2
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av achinex
    hei,
    jeg har fått et problem mellom min hjemmekino til tv`n
    har nettopp kjøpt en LG SL47 9500 Led tv, og et panasonic SC-BT200 hjemmekino 5.1 kanalers
    koblet en hdmi kabel fra bt200 til tv`n og en optisk lyd kabel fra bt200 til tvn,
    samt hdmi kabel fra min altibox.
    lyden skal være koblet rett i forhold til at tv kannaler og andre ting skal komme på høytaler systemet til bt200, og det funket en stund, men nå har lyden fra anlegge (bt200) sluttet og virke på tv`n, (først så hakket lyden en stund, og tilslutt sluttet det og virke på tv kannelene.)

    Har prøvd og ta ut den optiske kabelen og sette den inn igjen uten hell.
    noen som har peiling hva dette kan være og muligens en løsning på dette??
    Bare spørr vis dere trenger noe mere info om utstyr/koblinger.
    Er jo ikke noe bra med et anlegg som bare funker på bluray spillerer og ipod dockingen og ikke på tv kanalene......

    håper og få nå gode svar og tips så fort som mulig..
    HDMI overfører både lyd og bilde, så optisk kabel i tillegg til HDMI opp til TVen skal være unødvendig. Sjekk i menyene på forsterkeren at den er satt til å sende ut lyd og bilde via HDMI.
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  3. #3
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser det er flere som "tuller" med optiske kabler sammen med HDMI. Den optiske kan du bare slenge på dynga når du bruker HDMI. :-D

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm, har prøvd med bare hdmi kabelen nå, men funker ikke ,
    grunnen til at jeg brukte begge er at jeg fikk høre at jeg måtte ha en optisk kabel i tillegg til hdmi kaben vis jeg ville ha lyden fra hjemmekino`n over på tv kanalene..
    Men det jeg ikke skjønner er at lyden funket fint i starten, og etter en par dager begynte lyden og hakke i anlegge når jeg så på tv`n samtidig og tilslutt sluttet det og funke helt..
    lyden funker på anlegge men ikke gjennom tv`n av en eller annen grunn.
    Prøvde å gjøre som du sa men det funket ikke

  5. #5
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvilken HDMI inngang bruker til altiboxen?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hjemmekino på hdmi 2
    Altibox på hdmi 3
    ps3 på hdmi 4
    ingenting på hdmi 1

  7. #7
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Og tv på hdmi ut? og fortsatt ingen lyd?

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    stemmer det, og ingen lyd fra hjemmekinon

  9. #9
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan være kabelfeil også. Hvis du drar ut den optiske fra TVen, men lar den stå i forsterkeren skal det lyse rødt i enden på kabelen. Gjør det det, er det ikke feil på kabelen.

    Uansett, så skal HDMIen stå for både lyd og bilde, hvis ikke forsterkeren din har en eldre HDMI-utgang som kun sender bilde.

    Edit: Du har ikke koblet noe gjennom hjemmekinoen? Bare direkte til TVen? Kan du ikke kjøre TVboks og PS3 inn i hjemmekinoen?
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    dro ut den optiske kabelen fra tv`n men var ikke noe rødt lys, så da må jeg nokk kjøpe ny kabel,
    takk for hjelpen:=)
    får håper det blir bedre med ny kabel

  11. #11
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av achinex
    dro ut den optiske kabelen fra tv`n men var ikke noe rødt lys, så da må jeg nokk kjøpe ny kabel,
    takk for hjelpen:=)
    får håper det blir bedre med ny kabel
    Test andre veien også først. Dra ut av anlegget, men la stå i TVen.
    Du kjører altså alle komponentene inn i TVen, og så tar du lyden ut fra TVen via optisk til hjemmekino? Så kjører du bilde via HDMI fra Blu-ray-spiller og opp til TVen?
    Man kan enkelt teste en optisk kabel ved å holde den ene enden foran en lyskilde. Kommer det lys ut av andre enden, er kabelen i orden.
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm, det kom et lys i kabelen når den sto i tv`n men ikke i anlegget.
    du har rett i hvordan jeg kjører alle komponentene..

  13. #13
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av achinex
    hmm, det kom et lys i kabelen når den sto i tv`n men ikke i anlegget.
    du har rett i hvordan jeg kjører alle komponentene..
    Ok, jeg misforsto først hvordan anlegget var koblet. Er det lys i kabelen, er ikke den problemet. Slik jeg ser det må TVen da stå på optisk ut og hjemmekinoen må stå på optisk inn.
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    fikk fixa noe av det noe, koblet den optiske kabelen fra hjemmekinon til altiboxen,

    tror den optiske utgangen på tv`n er ødelagt eller noe, siden det ikke kom noe rødt lys ut i fra den optiske utgangen på tv`n, men slikt var det på hjemmekinon og på altiboxen

  15. #15
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Men jeg skjønner ikke hvorfor du skal koble den optiske kabelen i din tv. Jeg går ut i fra at du ønsker lyden fra altiboxen ut på høyttalerne til hjemmekino anlegget og ikke ut fra høyttalerne fra tv`en?

  16. #16
    Newcomer JarlDR sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    135
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Han kjører vel lyden fra tv over til anlegget via optisk.
    Hvis du har lys i kabelen når den står i tvn høres det ut som tvn er i orden. Kan være noe med forsterkern.

  17. #17
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ønsket helst fra tv-høyttaleren til hjemmekino, slik at jeg fikk alt a lyd på hjemmekino, slik som pc og ps3`n, men det funket jo ikke lenger, men nå har man i det miste lyd fra altiboxen nå.
    hvorfor optisk kabel fra tv`n??

    her er noe jeg leste om det og grunnlaget til at jeg hadde det slikt
    : How to set up the Sc-bt200 to the tv with real sound from the tv`s Channal`s
    I have the HDMI cable from the SC-BT200
    HDMI AV OUT port to the TV HDMI 1 port and
    the optical cable from the SC-BT200 OPTICAL 1 (TV) port
    to the TV Digital Audio Out port.

  18. #18
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lyset i kabelen kommer fra den komponentet som sender ut signalet, vil jeg tro. Derfor ingen lys fra forsterkeren via optisk, tipper jeg.

    Hjemmekinoanlegget (alt-i-et) har ingen HDMI-innganger eller lignende, kun optisk. Så han kan ikke kjøre noen av de amdre komponentene inn i hjemmekinoen, han må altså bruke TVen som switch og kjøre signalet derfra og til hjemmekinoen via optisk. Riktig?
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  19. #19
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2010
    Poster
    12
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    stemmer det.
    det er bare 1 hdmi utgang fra hjemmekino anlegget, så det stemmer det du sier.

  20. #20
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok! Jeg trodde dette anlegget hadde hdmi innganger jeg ser du. Men det hadde det jo ikke.



    Når du har flere komponenter med hdmi så ville jeg ha vurdert å kjøpt en hjemmekino receiver i stedet. F.eks Onkyo tx-sr607 som du får billig på Elkjøp nå om dagen. Det hadde vært en mye lettere og bedre løsning for deg. Bedre lyd hadde du nok fått også.

    Elkjøp - Onkyo Surround Receiver


Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •