Tvix M-4100/M-5100 - Side 15

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 15 av 20 FørsteFørste ... 5 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... SisteSiste
Viser resultater 281 til 300 av 386
  1. #281
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    854
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av [space]
    Subtitles på mkv?

    Hvilken firmware er det dere bruker da?
    1.3.15 støtter vel ikke det?
    Jojo, ekstern sub er ikke noe problem. Samme navn som filmen og samme mappe så er det tut og kjør.

  2. #282
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    95
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kjekt!

    Hvor finner man best subtitles som passer med framerate osv da?

    Finnes det programmer som kan extracte subtitles fra mkvfiler? Engelsk ligger jo hvertfall stort sett med.

  3. #283
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av [space]
    Kjekt!

    Hvor finner man best subtitles som passer med framerate osv da?

    Finnes det programmer som kan extracte subtitles fra mkvfiler? Engelsk ligger jo hvertfall stort sett med.
    Subscene V2 er en start iallefall.

    mkvtoolnik (?) heter vel en pakke som kan trekke ut subtekst fra mkv filer.
    mkvextract ligger i den pakka. DOS-program, men det funker greit.

    Satt i går og pusla med det. Opplevde at subteksten ble ekstrahert (minns de var i format subrip), men det virket ikke skikkelig på tvix. Om jeg åpnet de i notepad så alt riktig ut, men jeg fikk bare opp tidspunktene som tekst, og ikke teksten... hehe
    Åpnet .srt filene i submagic og lot den reparere. Etter det funket det.

  4. #284
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av [space]
    Subtitles på mkv?

    Hvilken firmware er det dere bruker da?
    1.3.15 støtter vel ikke det?
    Embedded subtitles funker ikke på mkv, men eksterne subtitles. Men, det virker som om du har funnet ut det selv

  5. #285
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av kjelli
    Det du skal gjøre er å vente når den henger seg. Mens den henger seg så trykker du en gang på høyre piltast og deretter på ok/play knappen. Det kan ta opptil 20sec. Den starter igjen hver gang hos meg. Tålmodighet er nøkkelordet her
    K
    Mmmh? Det visste jeg ikke. Takk for tips!
    Så var det bare tålmodighetene da.... som nevnt mest fraværende hos våre bedre halvdeler
    Men, opplever veldig sjelden at det henger.

    Forresten pusla litt med 24Hz output i det siste. Ser ut til å funke fint det.
    Ser at når jeg velger 1080p med NTSC/PAL/24 aktivert så sender tvix ut med 24Hz (både på 1080 og 720 film).
    Ikke noe stort behov iom jeg bruker en 720p PJ enn så lenge.

  6. #286
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    95
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av mtm
    Subscene V2 er en start iallefall.

    mkvtoolnik (?) heter vel en pakke som kan trekke ut subtekst fra mkv filer.
    mkvextract ligger i den pakka. DOS-program, men det funker greit.

    Satt i går og pusla med det. Opplevde at subteksten ble ekstrahert (minns de var i format subrip), men det virket ikke skikkelig på tvix. Om jeg åpnet de i notepad så alt riktig ut, men jeg fikk bare opp tidspunktene som tekst, og ikke teksten... hehe
    Åpnet .srt filene i submagic og lot den reparere. Etter det funket det.
    Har prøvd meg litt med mkvtoolnix nå, men tror jeg har noen problemer.

    Brukte først mkvmerge til å finne ut at track 4 var subtitle.

    Kjørte så:

    C:\Program Files\MKVtoolnix>mkvextract.exe tracks film.mkv 4:film.srt
    Extracting track 4 with the CodecID 'S_VOBSUB' to the file film.srt'. Container format
    : VobSubs
    progress: 19%

    Dette genererer 2 filer: film.sub og film.idx. (Altså ingen film.srt)

    Formatet på film.sub er ikke leselig. (Hex-data ser det ut til)

    film.idx ser derimot slik ut:

    # VobSub index file, v7 (do not modify this line!)
    size: 720x576
    org: 0, 0
    scale: 100%, 100%
    alpha: 100%
    smooth: OFF
    fadein/out: 0, 0
    align: OFF at LEFT TOP
    time offset: 0
    forced subs: OFF
    palette: 000000, 000000, 757575, eaeaea, 11e913, ec13ec, faff1c, 0b5c76, 7c7c7c, e0e0e0, 701d08, 08710c, 01006c, cd0be9, d2a816, 730874
    custom colors: OFF, tridx: 1000, colors: 000000, 000000, 757575, eaeaea

    id: fr, index: 0
    timestamp: 00:00:48:949, filepos: 000000000
    timestamp: 00:00:57:324, filepos: 000000800
    timestamp: 00:01:00:727, filepos: 000001800
    osv...

    Har timestamp men ingen tekst.

    Må disse behandles videre eller er det noe jeg gjør galt her?

  7. #287
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    854
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det finnes en gui til mkvextract, mener det fungerte fint for meg.

    Forøvrig så er ikke den 24P helt korrekt. Hvert ca 40. sekund så får du en hakking. Er pga at tvixen sender i 24Hz, men egentlig skal det være 23,976Hz.
    Irriterende problem.

  8. #288
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er bare å legge .idx og .sub filene samme sted som mkv fila. Rename de til samme som mkv... play....
    Tydelig at det er litt forskjellige subtitles her og der...

  9. #289
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Pant
    Det finnes en gui til mkvextract, mener det fungerte fint for meg.

    Forøvrig så er ikke den 24P helt korrekt. Hvert ca 40. sekund så får du en hakking. Er pga at tvixen sender i 24Hz, men egentlig skal det være 23,976Hz.
    Irriterende problem.
    Aldri fått den GUI'n til å funke skikkelig, men det er sikkert meg
    Mulig at det er noe tull med 24Hz ja. Det er vel ingenting som er 24Hz? Vi snakker vel om 23.976 hele tiden, men 24 som shorttitle. Eller er det faktisk 24.000Hz? (har ikke satt meg nok inn i dette)
    Samme med 60Hz, er ikke det 59.9xx da?
    Mulig at tvix faktisk sender ut 24Hz, og at det dermed skjer noe. Nesten sånn at jeg må sjekke en lengre snutt og se.

  10. #290
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    854
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  11. #291
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    God lesing, takk...
    Nå blir det vel sanns. kun 1080p mkv som er aktuelt å sende som 24Hz, men vi får håpe på en fix. Får bare håpe de ikke lar 4100/5100 "dø ut" ettersom 6500 er rett rundt hjørnet.
    Resten (480/576/720 osv) sendes mest mulig native, dvs velger 480 for 480, 576 for 576 osv. Deretter tar VP50Pro'n min seg av scalering/deinterlacing m.m.

  12. #292
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2004
    Poster
    95
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Håper de frigjør firmware som opensource.

    Er masse saker jeg kunne tenke meg implementert / forbedret.

    (Skjønte det med subtitles nå. De kommer i forskjellige formater ut fra hva personen som har rippet filmen har lagt med. Da fungerer egentlig xtrakteren glimrende )

  13. #293
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2005
    Poster
    182
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Picture settings

    Hvilke bilde instillinger brukere dere på Tvix boksen?
    Jeg tenker her først og fremst på konstrast og farge.
    Jeg føler at jeg må stille ned kontrasten og fargene ganske mye i forhold til mine andre bildekilder som f-eks PS3 og HD DVD spilleren min.
    Er det andre som har samme erfaring, eller hvilke innstillinger kjører dere på?

  14. #294
    Active
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    395
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av ovegeir
    Hvilke bilde instillinger brukere dere på Tvix boksen?
    Jeg tenker her først og fremst på konstrast og farge.
    Jeg føler at jeg må stille ned kontrasten og fargene ganske mye i forhold til mine andre bildekilder som f-eks PS3 og HD DVD spilleren min.
    Er det andre som har samme erfaring, eller hvilke innstillinger kjører dere på?
    Det stemmer nok det...

    Husker ikke tallene helt her og nå, men de er et stykke nede på - skalaen.

    Resultatene har fremkommet etter at jeg har kalibrert VP50Pro mot PJ (innebygde testmønstre), deretter DVE fra tvix mot PJ og sjekka mot VP50 etterpå.
    Kan alltids sjekke hvilke verdier jeg har, men minns de er nede i -15 eller mer på kontrast og brightness. Farge er jeg usikker på om jeg har justert noe på. Mulig +/-1.

    M.

  15. #295
    Intermediate kjelli sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    1,408
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kontrast ol blir ikke korrigert på tvixen hos meg, det stilles inn på TVen. Enkelte titler stiller jeg 2 hakk på HUE, da det kan være litt mye farge synes jeg.
    Enkelte titler 2-3 stk har jeg måtte sette ned brightness på, da de har vært altfor lyse. Dette er filmene sin feil og ikke tvixen.

    K

  16. #296
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    6
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Småproblemer med 720p h264 filer

    Heisann

    Var inne å leste endel på forumet her før jeg gikk til innkjøp av min TviX M-5100SH.
    Er i utgangspunktet veldig fornøyd med spilleren, men har en liten ting som irriterer meg noe grenseløst.
    Bildet henger avogtil i et lite sekund eller 2 før det "tar igjen" lyden igjen. Dette skjer kanskje 4-5 ganger iløpet av en vanlig film.
    Spiller da av .mkv filer i 720p (h264) i fra ekstern harddisk.


    Noen andre som opplerver dette?
    Noen som vet om det er prosessoren som er litt for treig, eller er det pga at jeg kjører ekstern harddisk gjennom USB som er grunnen kanskje?
    Hvis noen kan hjelpe hadde det vært veldig fint...
    Kanskje det er en spesiell type harddisk som fungerer bedre enn andre, eller kanskje nye kabler kan hjelpe.... eller er prosessoren rett og slett hakket for treig...?

  17. #297
    Active
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    407
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har akkurat samme problem som han over meg,noen som har gode tips til hva som kan være feil.

    Vet at NTFS filsystem ikke takler mer enn en overføring av gangen. dvs at amn bør ikke overføre mer enn en film pr gang.noe jeg testet som hjalp litt men ikke mye.

  18. #298
    Intermediate kjelli sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    1,408
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kjører dere med intern HD?
    Er visst erfart noen problemer hvis en ikke har intern disk inni.

    Har kjørt enormt med filer fra ekstern usb disk og ikke opplevd dette problemet dere beskriver.

    K

  19. #299
    Active
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    407
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av kjelli
    kjører dere med intern HD?
    Er visst erfart noen problemer hvis en ikke har intern disk inni.

    Har kjørt enormt med filer fra ekstern usb disk og ikke opplevd dette problemet dere beskriver.

    K
    har intern disk fra western digital på 500 gb.

  20. #300
    Intermediate kjelli sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    1,408
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tvixen er satt opp til autosvitching mellom ntsc og pal? Mao den er ikke låst til pal under "setup".

    K

Side 15 av 20 FørsteFørste ... 5 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •