Rigge DSLR kamera for video bruk - lavbudsjett.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 8 1 2 3 4 5 ... SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 141
 1. #1
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Rigge DSLR kamera for video bruk - lavbudsjett.

  Kameraer.

  Har ikke tenkt å nevne så mye om kameraer da det stadig kommer nye modeller.
  Våren 20111 er det fremdeles stort sett Canon DSLR som gjelder. Nikon kameraer bl.a. kan også skyte video, men ingen kameraer utenom Panasonic GH1 og den nyere GH2 har fått like mye oppmerksomhet som Canon's kameraer når det gjelder video kvalitet.

  Canon 600D er den nye modellen med den lille formfaktoren. 18Mpx sensor for stills foto, som er den samme sensoren for alle de nye APSC 1.6x crop sensorene til Canon. Denne sensoren i 16:9 video crop er omtrent det samme som Super-35mm film.
  Forrige modell av denne serien, Canon 550D er også bra som video kamera, men 500D som også kan skyte video er ubrukelig pga. For lav framerate.

  Canon 60D som er den nye modellen i xxD serien har same sensor og utbrettbar skjerm som 600D og er egentlig nesten identisk til 60D, bare med en større kamera kropp.

  Canon 7D som ble lansert i slutten av 2009 og er en ny Canon serie, mer liknende 5D serien men med APSC sensor, som er den samme som på 60D 0g 600D.
  7D er et mer avanser fotokamera enn de andre, men med omtrent samme video kvalitet.

  Canon 5D MarkII var det første kamera fra Canon med video muligheter, og var det kamera som startet den store interessen for Video DSLR. Mest sannsynlig kommer det en ny modell sent 2011 eller tidlig 2012, men jordskjelvet i Japan kan forandre dette.
  5DII er et fullformat 21mpx tilsvarende 35mm foto film. Det er fremdeles ledende med minst støy på høy ISO i lite lys. Og blir fremdeles foretrukket som digitalt film kamera (og timelapse) fremfor de andre Canon modellene, selv om 7D er i ferd med å ta det igjen.

  Panasonic GH1 og GH2, små kamera kropper med Micro 4/3 sensor og uten optisk søker (optisk søker fungerer ikke på DSLR når de filmer)
  Disse kameraene regnes og ha like god video kvalitet som Canon DSLR kameraer, og noe bedre funksjoner og menyer.
  Panasonic AF-100 er et nytt digitalt video kamera, som i all vesentlighet er et GH2 pakket i en større klumpete kamera kropp til fem ganger prisen.

 2. #2
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kamera Rigger.

  DSLR kameraer er lite funksjonelle som digitale film kameraer uten en del ekstra utstyr. Ekstra utstyret er det samme som brukes på et profesjonelt kino film kamera.

  For å rigge et kamera med ekstra utstyr trengs et «Rod-system» som består av rør og holdere for rørene.
  På dette kan man feste et følge fokus hjul for letter å fokusere objektivet under opptak, en Matteboks som både skjermer objektivet mot side-lys som treffer frontelementet på objektivet og fungerer som filterholder for diverse filtere som trengs under opptak.

  Det finnes en stor mengde forskjellige Rigg systemer i alle prisklasser, men felles standard er at de bruker enten 15mm rør eller 19mm rør. Det er også noe forskjell på avstanden mellom rørene, men siden det stort sett gjelder for de større dyre systemene så er det detaljer for en annen gang.

  Da DSLR Video ble populær dukket det opp mange produsenter av Rigg systemer spesielt tilpasset for DSLR. Veldig store prisvarianter, selv om kvaliteten stort sett er den samme.

  Den billigste produsenten, og av helt OK kvalitet for en nybegynner er Proaim rigger. Blir solgt på nettet fra forskjellige nettbutikker og Proaims egene som det finnes flere identiske av under forskjellige navn som The Cine City og DV City osv. I tillegg finner man dem representert på ebay.

  Her tar jeg utgangspunkt i The Cine City; Der vil man finne stort sett alt i kamera rigger fra ferdige pakker til Jibs, Cranes, Motor Heads, Dollys og Dolly Slider/Glider, Stedycam rigs etc.

  Mitt valg av ferdig pakke er PROAIM™ Kit-10(C) som består av basisk Rod system, Følge Fokus, Matteboks, mikrofon holder, skulder støtte og bærehåndtak. Det finnes flere forskjellige utgaver og konfigurasjons pakker med f.eks. En annen skulder støtte.

  Link til DSLR Kit-10(C) Shoulder Mount + V2 Follow Focus + Mattebox + 9" Cage til i skrivende stund ; $1084.00

  Det finnes så mange systemer og produsenter at jeg ser ikke noe poeng i å liste alle alternativene her for øyeblikket og lar heller det bli et tillegg fra folk senere i tråden.

 3. #3
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Følge Focus – Follow Focus.

  Følge fokus brukes når man skal forandre fokus under opptak når det objektet man vil ha i fokus beveger seg i forhold til kamera eller kamera beveger seg i forhold til objekter.
  Autofokus er ikke tilgjengelig på et DSLR kamera og er heller ikke brukbart når man skal lage «scripted movie» men kan være en hjelp under dokumentar produksjon.
  I Cine City riggen er det med en mekanisk følge fokus av den typen som er standard for profesjonell film produksjon.

  For DSLR er det kommet noen andre løsninger som i visse tilfeller kan fungere bedre. To av disse vil jeg nevne her.

  En mekanisk følge fokus fra IDC som er festet til en «base-plate» og som derfor ikke trenger hverken et Rod system eller de tannhjuls ringene for objektivet om andre mekaniske følge fokus systemer trenger for DSLR objektiver. Systemet har også feste for en Loupe. Eneste minusene jeg kan se er at man trenger to forskjellige feste plater til forskjellige lange objektiver, og jeg kan ikke finne at de selges separat, og at følge fokus hjulet etterhvert vil slite på gummien på objektivenes fokus ring.
  iDC SYSTEM ZERO Follow-Focus

  Et helt annet system er en USB følge fokus utviklet av Okii Systems. De har tatt EOS utility programmet, som kommer i Canon kameraenes software pakke og som gjør det mulig å styre alle kameraets funksjoner fra en PC koblet til kameraets USB port, og puttet dette inn i en liten boks med fokushjul og noen knapper. Dermed kan man fokusere med objektivets egen fokusmotor + en hel del andre funksjoner. Produktet er blitt en suksess med resultat at det er vanskelig å få tak i da de ikke klarer å produsere nok.
  Man trenger en Rigg og en Okii clamp for å feste det til kamera. Ville vært fint å kunne feste det direkte til kamera så man ikke trenger rigg, men det kommer sikkert løsninger etterhvert.

  Okii Systems USB Follow Focus

 4. #4
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Eksterne Søkere og Monitorer.

  DSLR i video mode har bare monitoren bakpå kamera hvor man kan se hva man filmer og for å fokusere. Det er ganske umulig å fokusere skarpt under opptak ved bare å se på den monitoren.

  Loupes
  De første tredjeparts løsningene som kom var å bruke en Loupe, som er et plastikk «rør» med en linse i som settes bakpå monitoren. Det er mange varianter av disse med mange forskjellige feste anordninger. Felles for dem er at dette er et overpriset produkt selv om prisene har falt litt. Dette er egentlig det samme som de små plastikk Dias betrakterne man kjøpte for en femtilapp før, med forskjellen at de er litt lengre. En slik Dias betrakter har jeg med hell brukt selv, selv om de ikke kan festes til kamera og derfor ikke kan brukes under filming.
  Når noen av disse koster rundt $400, selv om det er et spesialisert produkt, så er det noen som skor seg rått på disse. Ikke er de spesielt funksjonelle heller.
  Den første mest kjente i starten av DSLR film interessen var Hoodman Loupe, som lenge før var et kjent produkt for diasbetraktning på lysbord. De er nå ikke de dysreste som de var i starten, koster rundt $80.

  Zacuto Z-Finder er også kjent og er av de dyreste og mest avanserte, koster rundt $400.
  Billigste jeg har sett er VFINDER, koster fremdele en heftig $60.

  Electronic View Finder – EVF

  En EVF er det man ønsker seg når man filmer med DSLR. EVF eller ekstern monitor er det det eneste hvor man kan fokusere skarpt under filming. Og i forhold til en ekstern monitor så har EVF fordelen at lyset ikke er en forstyrrelse. Noe som er et stort problem med eksterne monitorer at sollys gjør at man ikke ser bildet på monitoren.

  Hittil (ganske nylig) er det kommet en EVF som fungerer med DSLR i handelen, men flere er under planlegging.

  CINEROID EVF blir produsert i Korea og virker som et veldig bra produkt fra starten av. Den kan kjøpes direkte fra Cineroid Store, men også fra noen andre nettbutikker. Cineroid har også et eget produkt forum. Cineroid EVF koster $800 + at man trenger en kabel og en feste-arm. Selv om dette virker ganske dyrt så er det faktisk ikke det i forhold til hva EVF'r vanligvis koster, og sammenliknet med en Z-Finder er det ikke så urimelig.
  CINEROIDSTORE

  En EVF med bra oppløsning koster i utgangspunktet ikke mye å produsere, så når kinesiske LCD produsenter etterhvert kommer på banen vil nok prisene falle.

  EVF under planlegning (mars 2011)
  Disse utvikler EVF som vil komme på markedet i løpet av året.
  Zacuto med tre forskjellige modeller fra $675 til $1000.

  RedRockMicro – MicroEVF estimert pris $595.

  LCDeVF – er en uavhengig utvikler som håper å presenter produktet på NAB2011.


  På kamera Monitor.

  Monitor er noe som som ofte er praktisk i tillegg til en EVF i situasjoner hvor man ikke kan ha ansiktet så nær kamera.

  7 tommer monitor er det vanligste for å montere på kamera. De billigste får man fra et par Kinesiske ebay selgere. Monitoren må ha HDMI inngang for å fungere og kan ikke brukes samtidig med en EVF da det bare er en HDMI port. Ikke bli lurt av at de reklamerer med HD oppløsning, ingen av disse har mer enn ca. 800X480 pixel oppløsning enda.

  Mest kjente;
  RCMachine Lilliput Monitor komplette pakker fra $165
  COOLLCD har moitorer i flere størrelser og prisklasser. 7 tommer fra $165 til Ruige 7 $859.90 og dyrere.

  Andre dyrere kjente merker;
  Marshall monitors
  smallHD
  ikan Corp

  Etterhvert så kommer det vel noen Tabs of Pads med HDMI inn som kan doble opp for kamera monitor i et nødstilfelle.

 5. #5
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ekstern Audio

  Alle DSLR har intern mikrofon som ikke er brukbar til mye annet enn ambient lyd så lenge man ikke rører kamera. For all annen lyd så trenger man en ekstern mikrofon festet i Blits skoen eller annet sted. Mikrofonen kan plugges rett i kamera, men det beste er å ha en liten digital audio opptaker.

  Det mest kjente mikrofonmerket for DSLR er RØDE mikrofoner, hvor det finnes en mono og en stereo versjon.
  En mikrofon på ha en stør hårete vindhette for ikke å få støy fra luft i bevegelse.
  Den mest populære audio opptager er Zoom H4n.

  Det finnes sikkert andre mikrofoner som er å foretrekke og andre opptakere, men dette er noe jeg foreløbig ikke har detaljert satt meg inn i.
  Jeg har heller ikke funnet et trådløst system som er rimelig og smått nok til å passe inn i et DSLR system.
  Håpet er at noen som leser dette kommer med flere forslag til rimelige gode mikrofoner, opptakere og trådløs-systemer. Så kan jeg oppdatere denne seksjonen.

 6. #6
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Filter.

  En absolutt nødvendighet er Natural Density filter (ND) og i mange tilfeller Natural Density Grade (ND Grad) og Polarisering fiter.
  I filmproduksjon brukes firkantete eller rektangulære filtere 4x4" og 4x4.5" fordi disse passer i Matteboksens filterholder. Det finnes filterholdere for disse som kan festes rett på objektivet.
  Fordelen er at man trenger bare ett sett filter for alle objektivene man eier. Men de tar litt tid å rigge på et objektiv, så det er praktisk å kjøpe runde vribare ND som kan skrues rett på objektivet og ikke trenger en holder. Men dette gjelder bare ND og Pola da ND Grad ikke fungerer på i et slikt oppsett.

  ND skru-filtere er dyre, men det er kommet en type som har litt bedre pris som heter Fader ND fra Light Craft Workshop. Det finnes forskjellig typer pris/kvalitet.
  En Engelsk nett butikk som også selger disse; Buy FaderND Photographic : Premier Ink

  Et dyrere veldig kjent merke som ikke nødvendighvis er bedre er Sing Ray Vari ND

  De mest kjente 4x4" filter produsenter;
  COKIN her er det Z-System som er riktig når det gjelder størrelse. (billigst)
  LEE Filters (tradisjonell Engelsk produsent gjennom generasjoner)
  FORMATT med filter navnet HiTech (også en tradisjonell Engelsk produsent)
  Vær oppmerksom på at Glass filtrene (beste kvalitet) ikke passer i Objektiv holdere men i matteboks, da de er 4mm tykke i motsetning til Stills resin filtrene er 2mm tykke.
  Selv har jeg kjøpt 2 sett med Formatt Stills filtere 4x ND, 4xNDG og et Linjert Polafilter.
  TIFFEN filters er også veldig kjent i filmindustrien og er relativt dyre.

  Det finnes mange flere relativt dyre merker som er mest brukt i filmindustrien.

  Litt om filtere for filming og hva de brukes for.

  Viktigste filtere for filming i rekkefølge ;

  1: Natural Gray (ND); I forskjellig styrke for å dempe lyset for DOF kontroll og for å få Lukker Hastighet ned på ideelle Maks 1/50 sek. Lukkerhastigheten er kanskje ikke så viktig når det ikke er bevegelse i bildet, men ved de minste bevegelse kan man få uante effekter. Noe jeg erfarte her om dagen da jeg filmet noen rimfrostet strå som beveget seg sakte i litt vind (1/320 sek). Stråene var OK, men grener ute av fokus i bakgrunnen (bokn) som også beveget seg "flicket"/blinket på en unaturlig måte. Med laver lukkerhastighet fikk bakgrunnen Motionblur og dermed en mykere bevegelse.

  2:PolaFilter;
  Fjerner reflekser og øker dynamisk område selv når det ikke er plagsomme reflekser i bildet, og for bedre farge og kontrastkontroll i post redigering . Gjør i tillegg mye av jobben som ND filter. Når man bruker autofokus og auto lysmåling så må man bruke Circular Pola for at dette skal fungere riktig, MEN; ved DSLR Video hvor auto fokus ikke er i bruk og lysmåling gjøres på ("øyemål") på Monitor så kan man bruke Linear Pola som er mye mer effektiv enn Circular.


  3:GradualND;Softedge. For å dempe lyset i en halvdel av bildet. Skal man ha en hardere/skarpere overgang mellom dempet/udempet så kan man dytte et ND filter ned i filterholderen så det dekker bare ønsket del av motivet. Gradual Color Blu eller Orange kan også være interessant i visse situasjoner. Gradual filtere bruk er vanskelig å få til når kamera er i bevegelse.

  Andre filtere som også er standard i en profesjonell filmfotografs filterboks;

  4: Infrarød Blokker filter (IR) (HotMirror); Gjerne som ND-IR kombinasjon. Blokkerer IR forurensning i tillegg til det IR filteret som finnes i kamera. Rensker ut "gråtoner" og uønskete "fargefeil" i skyggepartier.

  1/4 CTB (colour temperature blue): Svakt blåfilter for bruk under innendørs (tungsten) belysning for å dempe "overaktivitet" i den røde kanalen i sensoren og dermed øker "tenner" de blå pixlene (sensorene), særlig i skygge partiene. Resultat; mindre støy i skyggepartiene. (lås WB for alle scener under samme belysning)

  5: Promist Filtere. White/Black/Warm/Cold Svake Fog/Softner filter for næropptak av ansikter. Nytt type filter i denne kategorien er Glimmerglass.

  6: Fluorescent Correction filter: For korrigering av grønnstikk under ubalansert lysrør belysning.

  7; Smoque Filter: For de gangene man ønsker Røyk effekt men ikke kan bruke en røyk maskin. (Se lenger ned på Glimmerglass linken for eksempel.)

  8: Attenuator filter: Et gradient filter som har helt jevn overgang fra -2 blender til nøytral. Beste gradient løsning når kamera er i bevegelse. (lite kjent/brukt filter men som øker i popularitet).

  Dette dekker de mest brukte filtrene, i tillegg så så kommer et helt arsenal av effekt filter og i kamera FX, mest aktuelle er Split diopter og Maskering filtere.

  Nyttige kilder for oversikt over alle filtere; Ved siden av LEE's sider så har COKIN en ganske brukbar oversikt hvor med litt leting finner pdf. brosjyrer.

  Hot Mirror/IRND/Mirror ND Filter test; på Reduser forum viser at selv veldig dyre filtere ikke alltid har den kvalitet de burde i forhold til pris.

 7. #7
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dolly Slider/Glider.


  Tradisjonelt så har det vært brukt to forskjellige teknikker for å kunne bevege kamera fra utgangspunktet under opptak av en scene
  Den ene metoden er å ha kamera på en "kran", mest brukt for å kunne heve og senke kamera vertikalt. Man kan også panorere horisontal men da bare i en halvsirkelsiden"kranforten vil være det fastlåste utgangspunktet.

  Metode to, er ved å sette kamera på en "vogn på skinner" så kamera kan forflytte seg horisontalt under en scene. Dette kalles "Dolly move".

  Før så brukte man bare Dolly på skinner. Det gir både muligheten til å følge objekter, kjøre mot eller fra objekter på samme måte som en Zoom, men med litt annen optisk effekt.
  Det mest brukte er bevegelse av kamera horisontalt for å "lage litt liv" i en ellers statisk scene.

  Bruk og rigging av Dolly og skinner tar ofte litt tid. Nå med inntoget av letter Digitale kameraer hvor stabiliteten ikke er så kritisk som på tyngre kameraer har det mer og mer vært tatt i bruk "Slider/gliders, korte skinner som kamera er montert på.

  Etter at DSLR Video kom har det blitt utviklet flere forskjellige systeme baser.
  Det vi skal se på her startet som et DIY prosjekt hos flere forskjellige entusiaster.
  Hvem som var først ute med ideen vet jeg ikke.

  Det billigste og derfor kanskje mest populære er basert på et industri produkt fra Igus® som i utgangspunktet ikke er relatert til film utstyr.

  Systemet kan DIY bygges. Det finnes flere byggebeskrivelser rundt på nettet. Om det lønner seg å bygge det selv i stedet for å kjøpe et ferdig sammensatt system har jeg ikke undersøkt nærmere. Hvis noen sjekker ut prisene på delene i Norge, så lag gjerne en post med resultatet.

  Her er forskjellige linker til DIY bygge beskrivelser;

  DIY Igus Slider | Canon 5D tips
  DIY IndieSlider......
  ZazaSlider

  Deler å få kjøpt i Norge;Systemet er basert på DryLin® W produkter;
  Firma Asi Automatikk i Drammen er norsk forhandler ASIflex -kran og maskin
  Link til Igus® produktene deres. (Samme side for alle land, bare skifte språk øverst i menyen)
  igus® DryLin® W - Product Overview

  Prisene på ferdig produkt varierer veldig fra nettbutikk til nettbutikk selv om de alle er basert på akkurat det samme produkt. Eneste forskjellen er gjerne foten.
  Disse Sliders er basert på to forskjellige tykkelser og bredder som varierer stivheten. Det er noe som man skal være oppmerksom på hvis man kjøper/bygger.

  Den mest solide har en senter distanse mellom parallelle skinner på 60 mm, den andre er 40mm. For lange Skinner 50cm vil den mest solide lønne seg. Spesielt hvis man bare skal montere Slider på ett stativ og har en tung rigg.

  Her er noen linker til ferdige produkter.
  Scandinavien Photo; To merker, samme basis; Video | Stativ | Glideskinner | Oggy Scandinavian Photo::
  Glidetrack Gli SD1 1 meter Video > Foto > DSLR- filming > Foto > Kameratilbehør > Video > Stativ > Glideskinner > hos Scandinavian Photo

  DV / HDV Camera Accessories Her er det tre lengder; 3" er 60mm distanse, 2" & 4" er 40mm distanse. Det finnes også en kraftigere med sveive transport.

  Det finnes flere forhandlere en de som er linket her, men det er opptil hver enkelt å google ord som Slider og Glider for å finne de beste prisene. Alle Igus baserte Sliders burde ha samme kvalitet.

  Det er også utviklet Slider på andre basis.
  Den mest kjente produsenten er Kessler Crane. De har flere forskjellige typer.
  Dolly / Sliders

  En ganske ny Slider basert på kulelager transport fra Konova;
  Konova Photo&Video

  Vær oppmerksom på at en Slider gjerne trenger et Fliud video hode montert på transportvognen for å fungere optimalt.

  I tillegg finees det em Slider type som har programmerbar motorisert transport. Denne typen er laget for bruk til å skape Timelapses.
  Et eksempel på full timelapse dolly pakker;
  Dolly Packages : Dynamic Perception LLC, Open-Source TimeLapse Motion Control Systems

  Hvis man trenger en virkelig dolly, så finne det mange variasjoner fra små "skater wheels" baserte Dollys, DIY Dolly, og mange store og små skinne systemer. Mange av disse produktene har forsvunnet og nye har kommet til, derfor er det ikke noe poeng å linke så mange her.

  En DIY kilde til hundrevis av eksempler på Dollys,Slider,Jib's, Crane's etc.
  Welcome to HBS!

  En Svensk Dolly som bruker aluminium stige som skinne. Ganske smart;
  ”Folkvagnen” - dollyn för stegar

  http://focus35.com/
  Doorway Dolly / Track Dolly. Black Bear Studio Systems. Innovative. Filmmaking. Equipment.

  For dem som er interessert i Stabilizer;
  The HBS Group - Index

 8. #8
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Stativ – Tripod.

  Husk hvis du kjøper hode og stativ separat så er det to standarder 75mm Bowl og 100mm Bowl. Den ene passer ikke i den andre uten et adapter.

  Den beste budsjett pakken jeg har funnet; Manfrotto Stativ 501HDV+ 546BK video kit

  Stødig stativ med helt OK 75mm Half Bowl fluid head. Mange dyrere stativ og hode pakker fra Manfrotto også. To forskjellige utgaver å velge mellom, med groung spreader eller mid spreader.  Libec LS-55(2A)N Professional 2-Stage Aluminum Tripod System blir veldig ofte anbefalt av kameramenn på budsjett.
  Proffene bruker stort sett Sachler eller O'conner, veldig dyrt, fra kr.40000 og oppover for hode og sticks.

  For budsjett Video stativ må også nevnes Kinesiske Weifeng hoder og stativer. Etter omtaler så virker de bra til en veldig lav pris.
  Jeg fant nylig en butikk som selger dem enda billigere enn de fleste, her er et forslag i omtrent samme størrelse som Manfrotto og Libec stativet.
  (hvis noen finner Weifeng/Fancier Weifeng i en Kinesisk eBay butikk så vil jeg gjerne ha linken.

  EI717D Pro Heavy Duty Video Tripod & Head Kit $238.00 (Den mest kjente modellen.)
  (Har sett dette settet annonsert for ca.$500 på Amazon.)
  Samme model til $149.99; e-Image 717 Prof Video Tripod and Hydraulic Head System Advarsel; Mange NY nett baserte fotobutikker er rene svindelforetak; Sjekk grundig før man kjøper

  Weifeng har også et større og tyngere KIT, og når prisene er lave så er det alltid mulig å kjøpe det tyngste man har råd til, siden tunge stativ er mest stødige.
  Weifeng 9903 Pro Premium 100mm finner man i begge linkene til veldig forskjellig priser.
  Disse Weifeng stativene finner man også på Amazon under forskjellige navn fra forskjellige butikker og priser for samme produkt.

 9. #9
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  LYS.


  Reservert kommer mer senere.

 10. #10
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hardware (PC) & Programvare.

  Reservert kommer mer senere.

 11. #11
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kilder & Referanser.

  En morsom link til en som tester budsjett utstyr til DSLR Video.
  CheesyCam » DIY Video and Photography Projects


  Reservert kommer mer senere.

 12. #12
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Reservert i tilfelle.

 13. #13
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Knallbra ARTY, dette er jo drømmetråden for alle budsjett(video)fotografer!

  Den største utfordringen kan se ut til å være fokusbiten? På Panasonic-videokameraet jeg testet her om dagen fikk en oppgitt et tall for fokusnivået, da fra 1-99, hvilket gjør det mulig å f.eks. sette 50 på første del av en gitt panorering, og f.eks. justere dette til 60 på et gitt punkt. I praksis kan en dermed bruke en hel del tid på å finne et godt fokuspunkt før en skyter scenen, ikke underveis.

  Er det mulig å få opp denne type verdier på et DSLR-rigg, eller må en rett og slett manuelt justere deg inn "manuelt" ved bruk av viewfinderen?

 14. #14
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  ...hva med anbefalte linser? Er jo en JUNGEL der ute... Hvis en vurderer et Canon-kamera, har du noe spesifikt? Tenker på en vidvinkel-variant (type 7-14mm) samt en type 16-1XXmm...

 15. #15
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lygren
  Knallbra ARTY, dette er jo drømmetråden for alle budsjett(video)fotografer!

  Den største utfordringen kan se ut til å være fokusbiten? På Panasonic-videokameraet jeg testet her om dagen fikk en oppgitt et tall for fokusnivået, da fra 1-99, hvilket gjør det mulig å f.eks. sette 50 på første del av en gitt panorering, og f.eks. justere dette til 60 på et gitt punkt. I praksis kan en dermed bruke en hel del tid på å finne et godt fokuspunkt før en skyter scenen, ikke underveis.

  Er det mulig å få opp denne type verdier på et DSLR-rigg, eller må en rett og slett manuelt justere deg inn "manuelt" ved bruk av viewfinderen?
  De autofokus funksjonene som er kommet på Video kameraer er vært veldig savnet. Hvor brukbare de er i en "spillefilm" produksjon er jeg litt. Men for "frihånd skyting", dokumentar type scenario (ENG-Style) vil det være kjærkomment.

  For DSLR fungere ikke autofokus under filming. Der er du helt avhengig av manuell fokus, med "fokus marks" på gulvet for skuespillere ("talent") og "fokus marks" på fokus hjulet (det er derfor fokushjul har en hvit plastskive for å sette merker med tusj).
  Det er også derfor at Pro-produksjoner's Camera Crew har en egen mann som er "Focus Puller". Men som du sikkert ser på film, spesielt tydelig på BD filmer, så er det veldig ofte de misser fokus.

  Avanserte fokus funksjoner vil nok komme på DSLR etter hvert, de kom jo på en "point & shoot" kameraer for lenge siden. Jeg tror allikevel det vil ta litt tid fordi produsentene holder tilbake utviklingen fordi de vil helst at folk kjøper både DSLR og Video kamera. Men en dag vil de to typene bli en kameratype.

  RED sine nye kameraer vil ha avanserte "auto focus" funksjoner, med multipoint touch sreen focus, focus tracking,face recognition etc., først på Scarlet fixed, men samme funksjon vil komme på alle kameraene når RED får produsert sine Electronic Lenses.
  Så der vil man se fremtiden innen fokus systemer for digitale film kameraer.

 16. #16
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lygren
  ...hva med anbefalte linser? Er jo en JUNGEL der ute... Hvis en vurderer et Canon-kamera, har du noe spesifikt? Tenker på en vidvinkel-variant (type 7-14mm) samt en type 16-1XXmm...
  7mm er altfor vidt på en APS-C crop sensor, og vil opptre som et fisheye objektiv.
  På film kan man ikke bruke objektiver med for mye fordreining. Max 14mm, og selv det blir blir i videste laget. (unntagen kanskje Canon EF-14mm f/2.8 L)

  Hvis du kjøper en Canon 60D så ville jeg klart meg med "Kit objektivet"; Canon EF-S 15-85mm F3.5-5.6 IS USM, litt dyr som start objektiv og kanskje ikke stor nok blenderåpning, men et bra kjøp.
  For nesten 2000 mer så har du; Canon EF-S 17-55mm F2.8 IS USM , som er litt overpriset i forhold til at den ikke har L-linse byggekvalitet, men der har du f/2.8.
  En av disse burde være stort sett det du trenger for en film innspilling, med mindre du vil investere i de dyrere Canon L-objektivene.

  Alt kommer jo an på økonomi. Investering i objektiver for å bygge opp en objektiv park kan være en investering "for livet" i motsetning til kameraer som man vil oppgradere fortløpende med nye modeller.

  For lengre brennvidder;L-Objektiver.
  Canon EF 70-200mm F4.0 L IS USM er kanskje Canons skarpeste objektiv, forholdsvis lav vekt, til en "fordelaktig" pris.
  For lenger brennvidde spenn har du den nye Canon EF 70-300mm F4-5.6 L IS USM, som jeg nylig kjøpte.
  Den nye Canon EF 70-200mm F2.8L IS II USM er sylskarp helt ned til f/2.8, men er tung og dyr.

  For anbefalte Vidvinkel L-Objektiver.
  Canon EF 16-35mm F2.8 L II USM
  Canon EF 24-70mm F2.8 L USM
  Canon EF 24-105mm F4.0 L IS USM (kit objektiv for Canon 5D)
  Canon EF 50mm F1.4 USM ( et kr.3000 objektiv som er like bra som Canon EF 50mm F1.2 L USM til kr. 14000.-
  Canon EF 50mm F1.8II (nesten like bra som de to 50mm over til kr.859)

  *Legg merke til forskjellen på EF-S og EF objektiver. EF objektiver "Fullformat Objektiver" og kan brukes på alle Canon DSLR, mens EF-S kan bare brukes på APS-C crop kameraene. Se også forskjellen; L-Objektiv og "ikke L-objektiv".

  En "Lens-Finder" kilde med priser for din region; Lens Hero
  For sammenliking av optisk kvalitet: The Digital Picture ISO charts. Velg objektiv, brennvidde, blenderåpning (f-stop) mellom to objektiver og bruk "mouseover".
  Her har jeg satt opp to av de første jeg anbefalte, men legg merke til at de har forskjellig blenderåpning.

  Spør gjerne mer når du har gjort mer konkret valg og før du kjøper. Lett å bomme i den "jungelen" av kameraer og objektiver.

  Først å fremst, gå i en butikk, kjenn på forskjellen, vekt størrelse, på Canon 7D, 60D 550D/600D og Panasonic GH2, og noen objektiver, selv om det kanskje ikke er i butikken du vil kjøpe dem.

 17. #17
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Da er riggbyggingen i gang... Første ting bestilt; Okii Systems USB Follow Focus. Får håpe de klarer å levere relativt snarlig.

  Tenker også på kamera, 5D Mark II har jo fullformats chip, og da får en jo mer "vinkel" ut av linsen som jo må være et viktig poeng når en filmer? Ser en må ut med rundt 2500USD for en 5D Mark II, mens 60D ligger på rundt 900USD. Er 5D Mark II verdt investeringen??

  Hva med stativ? Der finnes det jo også et HAV. Tenkte litt på samme som de bruker på filmskolen; Manfrotto 3063 "hode" og 3046 "stix", men det finnes kanskje noe annet som passer bedre?

  Jeg synes også denne slideren på 1,2m så litt kul ut, kan se for meg at det vil kunne gi en hel del fordeler for å øke fleksibilteten noe fra et ellers fastmintert stativ? En dolly er gjerne alt for mye å rigge til sånn i børjan og vil derfor mest sannsynlig ikke bli brukt...

 18. #18
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  hmmm, så vanskelig det skal være å finne et kit uten "follow focus" da? Er jo liksom ikke noe poeng å betale for slikt noe når det uansett skjer på annet vis...

 19. #19

 20. #20
  Intermediate Gratulerer sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  1,801
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Når det gjelder objektiver til filming: Det finnes veldig mange kjempegode manuellfokusobjektiver på bruktmarkedet du kan bruke. Canonkameraer kan med en enkel adapterring bruke gamle Nikonobjektiver, også, og det finnes mange gode alternativer.
  Ken Rockwell er et slags internettfenomen med mange objektivanmeldelser, du finner ham her: Nikon Nikkor Lenses

  Selv eier jeg denne og denne, som begge er knallgode objektiver som jeg betalte henholdsvis 2500 og 3000 kroner for brukt på ebay. Begge objektivene er også veldig lette og enkle å håndtere. Jeg tror også dette er kanonbra. 18 mm blir ganske vidt på et fullformatskamera.

Side 1 av 8 1 2 3 4 5 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •