Lygrens amatørfilm - "konsepttråd"

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 10 1 2 3 4 5 ... SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 191
 1. #1
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)

  Lygrens amatørfilm - "konsepttråd"

  Som ihuga filmentusiast har jeg bestemt meg for å ta et "voksenkurs" i filmproduksjon. Skolen jeg skal gå på et "palmbeachfilmschool.com", som kjører et kveldskurs over 4mnd, 2 ganger i uka. Formålet med kurset er å lage ens egen amatørfilm på 14 minutter, og gjennom dette prosjektet få en gjennomgang av;

  1. Manus / ide
  2. Casting
  3. Filming (og lydopptak)
  4. Klipping / redigering

  Kurset jeg skal gå på starter førstkommende mandag klokka 18.00, så nå er det bare å få kvernet ut en god kortfilmide! Kurset foregår for øvrig i Palm Beach, Florida, der jeg for tiden befinner meg sammen med familien.

  Jeg kommer til å bruke denne tråden til å oppdatere / blogge rundt dette kurset fremover, samt opprette egne tråder for det tekniske knyttet til filmingen og redigeringen i sine respektive "AV-produksjon"-kategorier. Til slutt vil jeg - om det ikke blir HELT takras av noe surr jeg lager - legge ut filmklippet på "AV-showcase"-kategorien.

  Først; denne filmen har selvsagt STORE begrensninger i utgangspunktet, her er det null budsjett, ingen erfaring og ikke minst en bratt lærekurve å forholde seg til. Forventningene er med andre ord null og niks, jeg er fornøyd bare jeg klarer å klippe sammen noe vettugt som ikke får HELT amatørpreg over seg... Jeg skal selvsagt gjøre så godt jeg kan, men setter lista lavt for å si det slik.

  Jeg har uansett startet idemølla. Filmen må ha følgende grunnprinsipper:

  1. Karakterbasert, dvs. er det karakterene som skal dra filmens handling, ikke actionscener og dype handlingsmønstre...

  2. Filmen skal ha en intro, dernest skal problemet introduseres og til slutt skal "løsningen" komme for dagen. Et klassisk filmkonsept med andre ord...

  Jeg har allerede vurdert en del ideer, der de aller fleste har gått i søppelkassa, og jobber pr. dato men en "DaVinci-kode"-ide jeg synes kan være spennende, da jeg også kan bruke noen av områdene i nærheten her under innspillingene. I korte trekk består ideen av (i kjent Indiana Jones-stil);

  1. Eventyrlysten far forsvinner på skattejakt i Sør Amerika
  2. Sønn mottar en video der faren gir instruksjoner i koder da faren ikke vil gi andre enn sønnen mulighet til å finne ut hvor han befinner seg for å beskytte lokasjonen på skatten.
  3. Sønnen starter letingen, basert på hintene faren har sendt.
  4. Letingen tar sønnen med til diverse lokasjoner, bl.a. det lokale universitetet, Jupiter Lighouse og et par til jeg må finne ut av.
  5. Etterhvert som sønnen avdekker farens spor begynner han å forstå hva faren egentlig leter etter; Den Hellige Gral, som faren mener har blitt fraktet fra Europa av Tempelridderne til Sør Amerika lenge før Columbus oppdaget Amerika, beskyttet nå av Indianere på et skjult sted der trolig også faren nå blir holdt fanget.

  Filmen, som jo kun varer 14 minutter, tar for seg handlingen før sønnen reiser videre til Sør Amerika, en type "prequel" til en eventuelle senere fortsettelse...

  ...jeg er klar over at temaet er godt over snittet "klisje", men det gjør ikke noe så lenge det er mulig å lage litt spenning av det hele samt kunne bruke noen av de lokale landemerkene som del av filminnspillingen. Amerikanerne digger jo også denne type eventyrgreier, og DaVinci-gåtegreier er fremdeles "hot"...

  Vi får bare se, og innspill mottas gjerne med TAKK! Jeg er klar over at denne manusideen ikke er verdens mest unike og "viktige" rent filmatisk, men som et utgangspunkt for å lære seg litt filmproduksjon kan det muligens funke greit. Jeg er i tillegg ihuga Indiana Jones (film ) og DaVinci-kode (bøkene )-fan!

 2. #2
  Dependent harman/kardon sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Sted
  Nord-Trøndelag
  Poster
  16,410
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Minner om en jakt Lara Croft var på i tomb raider 2

 3. #3
  Intermediate Andreas21 sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Sted
  Drammen
  Poster
  3,859
  Takk & like
  Nevnt
  16 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ser deg på Oscar uttdelingen om et par år med andre ord...:-D
  Mvh Andreas

  THX II kalibratør. Projektor/TV.
  Software: Calman Pro og Lightspace
  Colorimeter: Klein K10A Spectroradiometer: Jeti 1501
  TPG: Murideo Fresco Six G og DVDO

 4. #4
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg er ikke så god til å vurdere filmer på prosjektstadiet, men min erfaring er at de beste filmene kommer fra fantastisk gode bøker.

 5. #5
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Ja, Oscar next... Når det gjelder bøker til film er jo uten tvil en god bok et godt utgangspunkt... En fyr som fortalte meg en gang at en kompis av ham hadde prestert å si at "Nå har de jammen meg klart å lage bok av de Ringenes Herre-filmene også, snakk om å melke kua..."

  Samtidig er nok det viktigste utgangspunktet for en film et godt manus; og hvorvidt dette er skrevet med utgangspunkt i en bok eller ikke er ikke alltid like vesentlig.

  En aldri så liten målsetning for mitt filmprosjekt er å prøve å unngå en typisk "teatralsk" opptreden. Er det noe jeg formelig HATER å se i film er det tilgjorte replikker som ikke faller seg naturlig inn i settingen. I så måte tror jeg det er en klar fordel å ta et slikt kurs i USA fremfor Norge eller England, der teaterverden tydeligvis fremdeles har alt for stor innflytelse på filmfolket. Er sjelden jeg orker å se meg gjennom en norsk film nettopp som følge av dette, mister hele innlevelsen når jeg føler jeg sitter på i en teatersal i det jeg skal hoppe inn i et nytt filmeventyr!

 6. #6
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  14 minutter. Null budsjett. Opplagt at manuset er rett foran nesa di:

  "En nerd sitter en kveld å tenker at det må finnes en måte å komme i kontakt med andre nerder som er interessert i audio / video som hobby. Vips, så lager hovedkarakteren et lite forum der likesinnede kan poste og diskutere. Medlemmassen vokser, og man må over på ny teknisk plattform. Enda flere medlemmer. Annonseinntektene strømmer inn. Og, når nerdens tankekonspet for noen år tilbake kuliminerer i forumets versjon 2.0, så er grunnleggeren rik og berømt og flytter til Afrika med familien og moderatorene. Party! Hele døgnet."

  Eller noe sånn.

  Hmm. Høres kanskje for likt ut som "The Social Network". Uansett; åpningsdialogen kan kan være dette: "Based on a sann story", men raspende dyp mannsstemme.

 7. #7
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Hehe, *ønsketenkning*...

  Et slikt "business"-scenario for filmen er jo uansett også en mulighet selvsagt, du har jo rett i at "The Social Network" går sin seiersgang rundt om... Er absolutt ingen dårlig ide - kanskje med utgangspunkt i PowerBuy-konseptet (som jeg fremdeles mener er genialt) som er litt mer "american" kan en lage en historie om en tiltenkt suksess...

 8. #8
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  "The AudioVisual Network"... Kunne fungert det også, kanskje litt vanskelig å få til noe vettugt på 14 minutter dog, men en kunne jo lagt fokus på "PowerBuy-episoden", der vi jo ble svindlet i stor skala. Da var det jo faktisk litt action i en ellers nerdete hverdag, egentlig ganske spennende tross alt!

  Jaja, da har jeg enda et mulig script, kan absolutt være en mulig, dog muligens litt mange "fasetter" å få ned på lerretet i en kortfilm på 14 minutter... Uansett veldig greit å ha et par ideer!

 9. #9
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Morsomt at du tar et slik kurs. Blir spennende å følge med på!

  Blås i om du synes manus idè'n er litt "klisjeaktig", de mest "klisjeaktige" filmene er de som spiller inn mest penger.

  Når det gjelder idè'n din så vil jeg si at den høres litt ambisiøs ut som din første film rent produksjonsmessig. Mange scener på mange steder som kanskje krever ekstern lyd, lys og dermed en stor Crew, og siden du er i USA, muligheten for at du trenger offisielle tillatelser til å filme enkelte steder.

  Bare for å gi et eksempel på hvor "enkelt", og effektfullt en historie kan fortelles gjennom bevegelige bilder. Her er en kortfilm jeg nylig så.
  To mann og ett kamera. En mann med kamera + en skuespiller i en leilighet og på gaten i nesten alle scener. Ingen ekstern lyd eller lys.
  Nå er sikkert kameramann/regissør relativt erfaren, men enkeltheten gjorde at de kunne jobbe uforstyrret uten budsjett og få til en film som ble tildelt; Best Film Award winner “Long Distance Love — Rom-Comp” OTTfilms competition (2011)

  Historie fortelling på film i dag handler aller mest om "Image Making".
  Hva slags kamera skal du bruke?

  Between The Lions on Vimeo

  Er det forresten en måte å poste Vimeo video direkte i forumet slik som med YouTube? Hvis ikke er det et ønske siden Vimeo begynner å bli like viktig som YouTube, spesielt når det gjelder en filmseksjon som her.

 10. #10
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Da har jeg hatt første undervisningskveld, og dette blir virkelig en utfordring - DET kan jeg i det minste ta som sikkert...! Læreren på første del av kurset, Herb Sennett, er en gammel veteran, med masse erfaring som screenwriter. Han har bl.a. PhD i "Theatre" samt et par mastergrader i samme retning. Han driver også et aktivt produksjonsselskap og holder for tiden på å prøver å få finansiert en større filmproduksjon. Ikke en amatør med andre ord!  Til å skrive selve manuset er det anbefalt å bruke Final Draft, alternativt finnes det flere øvrige, men dette programmet så veldig greit ut.

  Vi gikk gjennom de grunnleggende prinsippene i screenwriting, der hovedbudskapet var "Keep it simple!". Et filmmanus er noe helt annet enn en bok, og skal kun formidle ting som er helt vesentlig for filmens innhold. Det er opp til regissøren (som i dette tilfelle også vil være undertegnede) og de øvrige involverte å finne ut av de mer kunstneriske forhold senere i prosessen.

  Når det gjelder selve filmen vi skal lage er det en rekke begrensningen... Bl.a. er disse:

  1. Maks 14 siders manus, der hver side skal utgjøre rundt 1 minutts spilletid etter klipping.

  2. Kun 2-4 skuespillere / characters.

  3. Minimalt med locations, 1-2, helst inne...

  4. Ikke noe effekter, farlige greier osv.

  Det er med andre ord ikke noe Spielberg-greier jeg får laget som del av dette kurset, men nå var jo heller ikke det meningen!

  Til neste gang skal jeg komme opp med tre "Loglines" som definerer og "selger" filmens konsept i 1-3 setninger.

  Et par eksempler på slike "loglines" er:

  "A lawyer suddenly loses his ability to lie. (Liar Liar)."
  "Three filmmakers went into the woods to tape a documentary on a legendary witch. These are the tapes we found after they disappeared (The Blair Witch Project)."
  "There´s a bomb on a crowded city bus. If the bus slows below 50 miles an hour, the bomb will go off (Speed)."

  Tja, så var det å gå i tenkeboksen da... Har til ONSDAG å komme opp med 3-5 loglines, tipper det blir 3 ja!!! Pokker, hva har jeg begitt meg utpå nå, beina på bordet hadde jo vært såååå mye mer behagelig...!

  Foreløpog "logline" jeg har kommet på er:

  ”The Find”
  A treasure-hunter is lost in Middle-America. His son finds a brief, coded video in his fathers home, and must decide if he is willing to go look for him at great risk.

  "The Find" vil ikke ta for seg selve turen til mellomamerika, men perioden før sønnen bestemmer seg for å reise, konflikten med familien som følge av dette og søken etter "clues" som angir plasseringen av hans bortkomne far. Tror det skal være mulig å lage noe vettugt ut av dette på 14 minutter, men så var det å komme på 2 gode ideer til da...

  "The AudioVisual Network"-konseptet blir nok for øvrig litt for omfattende tror jeg...

 11. #11
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  ...for øvrig får vi valget mellom 3-4 ulike kameraer, ARTY, har ikke kommet helt dit enda... Skal se på den kortfilmen du linket til for øvrig, selv om jeg nok ikke er den helt store fan av "love"-movies selv, dog antar jeg at opptil flere av de øvrige kursdeltakerne vil satse på den type tema (som jo kanskje hadde vært det lureste, men en må liksom brenne litt for det en skal lage også da)...

  En liten gangsterfilm kunne også vært en mulighet, det er jo rett i min gate, "Scarface 2", hehe...

 12. #12
  Intermediate AVFredrik sin avatar
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  855
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Meget spennende! Gleder meg til prosjektet "tar av" og de første bildene ramler inn i tråden her.
  En film om hjemmekinomiljøet eller historien bak AVforum next?

 13. #13
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har masse ideer jeg kunne tenke meg å fått laget film rundt, men vi kunne jo sikkert fått laget en crazy-ass-dokumentar med utgangspunkt i AV-miljøet i Norge... Om det egner seg for en film er nok kanskje litt mer tvilsomt. Nå er første målsetning å bare komme seg gjennom, men kunnskapen en her erverver kan jo brukes til så mangt; alt fra "feature"-filmer til video-reviews her på AVforum!

 14. #14
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lygren
  Skal se på den kortfilmen du linket til for øvrig, selv om jeg nok ikke er den helt store fan av "love"-movies selv,
  Håper ikke du misforsto. Det var absolutt ikke for "storyen" jeg postet den videoen men for den enkle produksjonen.
  Som jeg skrev;
  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  To mann og ett kamera. En mann med kamera + en skuespiller i en leilighet og på gaten i nesten alle scener. Ingen ekstern lyd eller lys.
  Som er omtrent de samme kriteriene som kurset gav;

  Sitat Opprinnelig postet av lygren
  Når det gjelder selve filmen vi skal lage er det en rekke begrensningen... Bl.a. er disse:

  1. Maks 14 siders manus, der hver side skal utgjøre rundt 1 minutts spilletid etter klipping.

  2. Kun 2-4 skuespillere / characters.

  3. Minimalt med locations, 1-2, helst inne...

  4. Ikke noe effekter, farlige greier osv.
  Håper kurset sponser Final Draft. Hvis ikke kan du spare $249 ved å bruke gratis manusprogrammet CELTEX, veldig enkelt og veldig avansert. Vel så mye brukt som Final Draft på verdensbasis.

 15. #15
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Neida, forstod det ARTY, og rent filmteknisk var jo kortfilmen du linket til veldig god og helt klart noe å tenke på mht de fastsatte rammene for kurset!

  De gir muligheten for fritt valg mellom CELTEX og Final Draft, men vi får studentpris på 125USD for Final Draft, og da tror jeg det er verdt pengene å slippe masse masete reklame mens en prøver å finne på noe lurt å få ned på papiret.

  Morsomt for øvrig at du tydeligvis vet hva du snakker om - håper du kan bistå en grønning litt underveis her!!

 16. #16
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  ...da er mølla i gang, og følgende to "loglines" er foreløpig der jeg står:

  Loglines

  ”The Find”
  An obsessed treasure-hunter is lost in Middle-America. His son finds a brief, coded video in his fathers home, and must decide if he is willing to go look for him even at great risk.

  ”Sister At Peril”
  A loving brother finds out his younger sister is about to cast for a porn-movie in Los Angeles. Although he is finally able to figure out where his sister is located he finds out she does not want to be rescued after all.

  Jeg tror nok av disse to "Sister At Peril" nok er den enkleste ideen å få ut i live på dette kurset, da jeg i større grad kan benytte meg av dialog mellom partene. "The Find" er liksom min private ide til en drømmefilm, som ihuga Indiana Jones-fan, men den ideen kan jeg jo uansett prøve å få ned et manus rundt og kanskje til og med lage en norsk variant av med tider og stunder!

  Vi får se hva "sjefen" sier, jeg må uansett komme opp med enda et konsept, tenketenke, dukker vel opp noe along with tha beers tenker jeg!!

 17. #17
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lygren
  Neida, forstod det ARTY, og rent filmteknisk var jo kortfilmen du linket til veldig god og helt klart noe å tenke på mht de fastsatte rammene for kurset!

  De gir muligheten for fritt valg mellom CELTEX og Final Draft, men vi får studentpris på 125USD for Final Draft, og da tror jeg det er verdt pengene å slippe masse masete reklame mens en prøver å finne på noe lurt å få ned på papiret.

  Morsomt for øvrig at du tydeligvis vet hva du snakker om - håper du kan bistå en grønning litt underveis her!!
  Til den prisen er det jo verdt det, spesielt hvis de fleste av de andre studentene bruker Final Draft.

  Når det kommer til reklame på CELTEX så har jeg aldri sett noe til det, jeg lastet nettop ned den siste versjonen og oppdaterte min versjon. Men kanskje det er reklame hvis man jobber online i kollaborasjon med andre.

  Screenshot; så ikke andre som er interessert i gratis manus software holder seg unna fordi de tror det er belemret med reklame.

 18. #18
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  ...da var andre dag unnagjort; og som forventet var det "Sister At Peril", med unntak av tittelen som ble "valgt". En mer egnet tittel er typisk "Sister Lost" eller "Little Sister", får fundere litt på det, hadde jo vært greit å komme opp med noe litt mer originalt.

  Til neste mandag er oppgaven å skrive en fire-paragrafers 1-siders "treatment" for filmen jeg skal lage. Denne skal inneholde en kort beskrivelse av filmens 3 akter, der akt 2 består av to paragrafer. Hver paragraf skal da altså vare rundt 3-3,5min. give and take...

  Mye av fokuset i dag var å gå gjennom viktige begreper som "The Hook", som er noe i retning av "...the concept of the picture in a nutshell". Vi har også gått gjennom oppbygningen av "acts" i en tradisjonell "Hollywood"-film, der strukturen på aktene ble lagt stort fokus rundt.

  Konflikter - så mange som mulig med x-antall fasetter, gjerne indre, relasjonsorienterte, situasjonsrelaterte OG "kosmiske" i en og samme smørje - jo flere jo bedre! Samtidig må selvsagt all dialog og handling være kortfattet og TYDELIG, blir det rot mister en selvsagt også publikum og kalkunen er et faktum...

  Jeg må innrømme at dette må være noe av det morsomste jeg har begitt meg innpå på LANG tid, og det som følge av en kort reklamefilm på TV rundt denne filmskolen. Føler jeg allerede har lært en helt masse!

  Da var det bare å få dette ned på papiret, skal dele prosessen med dere her på forumet selvsagt. I løpet av neste uke skal vi også begynne å se på det tekniske utstyret, gleder meg til det! "Directoren" var for øvrig innom med et helt nytt Panasonic semiprofft 3D-kamera til i overkant av 20.000USD, dessverre var ikke dette noe de skulle gå til innkjøp av helt med det første men det så morsomt ut. Det jeg stusser litt på i så måte er hvordan de klarer å få til nevneverdig god kvalitet med såpass små linser, synes på vekten av kameraet (husker ikke modellnavnet i farta) at linsene må være laget i plast eller noe og DET kan jo ikke være veldig bra.

 19. #19
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,131
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Ja, da var atter en session unnagjort, der oppgaven var å skrive en såkalt "Treatment" på det manuset vi ønsker å gå videre med. En "Treatment" er i utgangspunktet ikke for "publikum", men noe en som manusforfatter skriver for å overbevise produsenter og øvrige potensielle investorer til å gå videre med ideen. Dokumentet skal skrives i nåtid, og i utgangspunktet skal akt 1 ha en paragraf, akt to skal ha to paragrafer og siste akt skal ha en paragraf.

  Etter jeg skrev manuset til "Little Sister" ble jeg litt usikker på det hele - både fordi historien kanskje er litt vel tynn, men kanskje også fordi jeg synes det potensielt blir litt "snodig" å begynne å directe et halvnakent kvinnfolk som første filmprosjekt, hehe. Burde vel egentlig bare vært veldig fornøyd, men men, er vel kanskje litt mer sjenert enn jeg gir meg selv "credit" for.

  Jeg skrev derfor "Treatment" også for "The Find", og etter høytopplesning ble det til at jeg mest sannsynlig allikevel går for dette manuset. Jeg har allerede forenklet historien en hel del, og vil fortsette å forenkle den ytterligere slik at den skal la seg produsere på 2 locations og med totalt 3-4 skuespillere.

  Til neste time rundt manus (neste mandag, til onsdag skal vi begynne å se på det tekniske filmutstyret), skal "Treatment"en renskrives og gjøres om ihht til de tilbakemeldingene jeg har fått. I utgangspunktet betyr dette at jeg må redusere mengden informasjon, men samtidig ikke miste "pointet" i historien. Jeg må også prøve å finne litt mer action i siste scene, tenker den gamle professoren blir forgiftet og dør i det han forteller hovedpersonen siste relevante info eller noe...

  Uansett - dette er fremdeles utrolig morsomt, samtidig som det jo er temmelig nådeløst å måtte skrive et manus på så kort tid. Poenget er uansett at dette er et kurs, poenget er ikke å lage en ny Oscar-film, men å lære seg prinsippene mens en samtidig lager film rundt noe som interesserer en, og da er jo selvsagt for min del et Indiana Jones-theme det eneste riktige!

  Screenplay Treatment “The Find – a prequel”

  This short-film is providing a prequel to the future movie “The Find”. Although it is a short-film it will make sure the audience is entertained, still wanting to see more. The movie will consist of two parts, the first “The Find” and the apocalyptic sequel; “The Return”.

  RICHARD is driving by his fathers’ house, as he has not heard from him for a while. The last time he heard from him, he was going on yet another trip looking for some ancient artifact, never telling him exactly where. While opening the front door, Richard hears someone running for the back door. The place is a mess, but nothing seems to have bee stolen. The TV is on, seemingly having being used just recently. He walks over to the DVD-player and pushes Play, and his father appears on the screen displaying a recorded message. His father looks more like a mad scientist than an adventurer, underlined by the somewhat bizarre nature of the message:
  I really did not want to drag you into this, son, I know you are busy with your kids and all. As you are aware, I am still looking for that ancient object. As I am not home by now, I am probably lost somewhere. As strong forces are in movement for finding this artifact, I am not able to reveal more than two clues I know only you will understand; Do you remember my dear old friend from my University? He is the one you must visit to move forward. However, first you must visit the old oak you used to play around when you were a kid, close by you will find something you need to bring to my old friend. Love you, son.

  Richard knows at once which oak his father is talking about. The old oak is located by to the old Dubois Pioneer-home, close to where they lived when he was a kid.
  While driving down there, Richard calls his wife (one way dialogue) telling her about the situation. He tells her about the mission his father seems to be on, and that he might have gotten himself into a whole lot of trouble. He has no choice but to try to help him, although he believes his father might have gone totally mad. He also tells him he needs to go see his fathers’ old professor after he has visited the old oak. Richard starts searching around the old oak, but finds nothing of interest. As he is about to leave, he suddenly spots an area close by that seems to have been dug not too long ago. He gets a nearby shovel and starts digging. After a while he finds an old shield buried with the faintly visible cross on it. It looks like some ancient knight-shield. Below the cross it is carved into the shield: “This shield is the second marker of Henry Sinclair, the Earl of Orkney. In our Holy Journey, our next stop is Cibola”. Richard pulls the shield up and brings it with him to his car.

  Richard has no doubt which old friend his father was talking about; Professor of Archeology, Prof. Solomon, once my fathers’ teacher. He is retired now, living in a retirement-home just 30 minutes away. Richard enters the retirement-home and finds Salomons room, bringing the shield along covered in a blanket. Lying in his bed, he is welcoming Richard.
  I am not sure I should be happy meeting you again or not, has something happened to your father? Richard draws his attention to a large ring on his finger, with an inscription. Salomon explains to Richard he is actually the Grandmaster of the American Freemasons lodge, and also that was he was going to tell Richard now is going go put him in a potential great danger. Although Richard really was not sure he wanted to hear anymore, he knew he had to.
  Your father told me that it was actually you who told him the revelations he is now following as a child. He thought you were just mumbling in your sleep, but when actually listening, the story you told him as a 12-year-old was of such compelling and detailed nature it simply had to be followed up. Basically, you told your father to find a Crystal, build a machine and make sure it was ready when Gods armies moves in to fight the Anti Christ sometime in 2012. The machine that is built is supposed to be used in the actual construction of the heavens foretold in the Book of Revelations, granting any human entering eternal life. You told your father that humanity couldn’t be savored unless they are ready – building this machine is the proof of being ready. Your father wants to build this machine!

  Mr. Salomon continues to explain Richard about why the Crystal is actually located in America, walking over to a bookshelf and pulling out an old book.
  It was actually brought here by the predecessors of the Freemasonry, the Templar Knights. When being prosecuted and murdered by the French King in the late 13.-century, the Prince of the Orkney Islands, Henry Sinclair, also a Templar, took the Templar-treasure, among these the Philosophers Stone, The Holy Grail or whatever you want to name it via Greenland to America, first to Nova Scotia in Canada, where evidence has even been found, and then down the coast all the way to what is today Mexico and perhaps even further.
  Richard uncovers the shield that he has brought with him in. Solomon is astounded by the sight; You actually found the second marker of the Sinclair-journey? Let me see! Ah, you see, the Red Cross is the sign of the Templars. The text below is describing the next stop on Sinclairs journey, and also probably where your father went; Cibola. No wonder Coronado and the other conquistadores did not find any seven cities of Gold if Sinclair and his men had been there a hundred year previous. Nobody knows where Cibola really is or was – but a place to start looking may be the actual town or Cibola, named after the legendary lost city, located in present New Mexico. The burglar was probably after the same information as you, hopefully they did not find the shield, but you should watch your tail from now on. These guys mean serious business. I hope you will find your father, and the best of luck, a whole lot more than you currently believe may be lying on your shoulders now.

  The movie ends with Richard getting into his car, and as he is about to press the "HOME"-button on his GPS, he chooses to plot in “Cibola, New Mexico” instead on this GPS and drives off.

 20. #20
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,161
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Spennende prosjekt dette, Jon Eivind. Storyen er selvsagt litt klisje, men det betyr lite i denne sammehengen. Gleder meg til å se hva som skjer i fortsettelsen

Side 1 av 10 1 2 3 4 5 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •