ingen lyd på ps3 via hdmi med blu-ray filmer

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 23
  1. #1
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    ingen lyd på ps3 via hdmi med blu-ray filmer

    Heisann!

    Har et problem da jeg ikke får noe lyd når jeg spiller av blu-ray filmer på min ps3. Tenkte kanskje noen av dere har vært borte i problemet før? eller har noe peiling på hva som kan være feil.

    ps3'en er koblet opp til en hd-tv(1080p) med en hdmi kabel. Når jeg spiller spill, ser på dvd'r eller filmer jeg har lastet ned (samme om det er full hd eller ikke) så har jeg perfekt bilde og perfekt lyd. Jeg har også lyd og bilde når jeg går frem og tilbake på menyen og når jeg spiller av musikk enten fra cd, eller fra hdd. Streaming fra en pc fungerer også bra på både lyd og bilde.

    Når jeg setter i en blu-ray film får jeg perfekt bilde, men lyden er borte. På f.eks casino royale disken får jeg lyd når jeg spiller av den musikk videoen under ekstra materiale, men på menyen, introene, reklamene og selve filmen er det absolutt ingen lyd. Jeg har testet alle mulige instillinger for lyd på ps3'en, men ingenting hjelper. Jeg har også prøvd med andre blu-ray filmer og andre hdmi kabler, men det er fortsatt ingen lyd.

    Jeg testet dette på en annen tv og samme problem.

    Bruker jeg imidlertidlig den vanlige utgangen (med scart) så har jeg lyd og bilde uten problem, men da får jeg jo selvfølgelig ikke hd kvalitet.

    Jeg har søkt en del på nettet og her på forumet, men ikke funnet noen løsninger eller konklusjoner på hvorfor det ikke fungerer. Jeg fant en som postet om det samme problemet, men ser ikke ut til at han har funnet ut av problemet.
    link:
    No sound through HDMI on Blueray movie Deja Vu - Official PlayStation Community

    Er det noen her som kan hjelpe meg?

    Takker på forhånd for alle innspill!

    edit: har også prøvd alle oppløsningene for bilde da jeg tenkte kanskje kablene ikke taklet så mye data, men det ga heller ingen lyd.

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    21
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    BD/DVD Audio Output Format

    har du prøvd å endre instillingene under: Instillinger -> BD/DVD innstilling -> BD/DVD Audio Output Format (HDMI)?

  3. #3
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jupp. har prøvd alle instillingene som går ann å velge. det som er så merkelig er jo at det er lyd når jeg spiller av dvd og spill. skjønner ikke hva det kommer av at blu-ray ikke vil gi fra seg lyd over hdmi.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    23
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Heisann!

    Har et problem da jeg ikke får noe lyd når jeg spiller av blu-ray filmer på min ps3. Tenkte kanskje noen av dere har vært borte i problemet før? eller har noe peiling på hva som kan være feil.

    ps3'en er koblet opp til en hd-tv(1080p) med en hdmi kabel. Når jeg spiller spill, ser på dvd'r eller filmer jeg har lastet ned (samme om det er full hd eller ikke) så har jeg perfekt bilde og perfekt lyd. Jeg har også lyd og bilde når jeg går frem og tilbake på menyen og når jeg spiller av musikk enten fra cd, eller fra hdd. Streaming fra en pc fungerer også bra på både lyd og bilde.

    Når jeg setter i en blu-ray film får jeg perfekt bilde, men lyden er borte. På f.eks casino royale disken får jeg lyd når jeg spiller av den musikk videoen under ekstra materiale, men på menyen, introene, reklamene og selve filmen er det absolutt ingen lyd. Jeg har testet alle mulige instillinger for lyd på ps3'en, men ingenting hjelper. Jeg har også prøvd med andre blu-ray filmer og andre hdmi kabler, men det er fortsatt ingen lyd.

    Jeg testet dette på en annen tv og samme problem.

    Bruker jeg imidlertidlig den vanlige utgangen (med scart) så har jeg lyd og bilde uten problem, men da får jeg jo selvfølgelig ikke hd kvalitet.

    Jeg har søkt en del på nettet og her på forumet, men ikke funnet noen løsninger eller konklusjoner på hvorfor det ikke fungerer. Jeg fant en som postet om det samme problemet, men ser ikke ut til at han har funnet ut av problemet.
    link:
    No sound through HDMI on Blueray movie Deja Vu - Official PlayStation Community

    Er det noen her som kan hjelpe meg?

    Takker på forhånd for alle innspill!

    edit: har også prøvd alle oppløsningene for bilde da jeg tenkte kanskje kablene ikke taklet så mye data, men det ga heller ingen lyd.
    Hva med lydformatene? Vet at enkelte titler kun har støtte for ett av lydformatene, samtidig som spilleren kun har støtte for det andre (noen som har prøvd å spille av istid 2 via en dvd-spiller som kun støtter Dolby digital? Then you`ll know).
    Problemet vil i allefall arte seg på akkrat samme måte som du skriver.
    Har du forresten prøvd flere BD plater??? har samme oppsettet hjemme og det fugerer knirkefritt (riktignok har jeg ikke prøvd casino royale).

  5. #5
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå testet jeg alle ekstra materialene på casino royale og sjekket ut hva slags formater og slikt den hadde både på lyd og bilde. Av ekstra materiale får jeg spilt av musikk videoen og "bond girls" MED lyd. Alt annet på bd disken er UTEN lyd.

    På ekstra materialet MED lyd er det dolby digital 2ch 192 kbps. På selve filmen og menyen er det Linear PCM 5.1ch 1,5 Mbps. Jeg trudde kanskje det var det som gjorde feilen, men... På ekstra materialet finner jeg også klipp med dobly digital 2ch 192 kbps, hvor jeg ikke hører lyden.

    Den forskjellen jeg kan se mellom det som fungerer og ikke, er på x antall Mbps på video. Der lyden fungerer er Mbps generelt lavere. På klipp som fungerer ligger det rundt 5Mbps og opp mot 10Mbps. På klipp som ikke fungerer ligger det rundt 25Mbps, og ned mot 15Mbps. Disse tallene varierer jo veldig, men gjennomsnittlig er det vel snakk om en 15-20Mbps forskjell mellom klipp som fungerer med lyd og uten.

    Testet et par andre BD plater, men det er samme problem. De har vel samme lydformat og tho..

  6. #6
    Intermediate torsteinvh sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,414
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei!

    Er PS3'en koblet direkte til TV'en med HDMI, eller har du koblet via en receiver?

  7. #7
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei hei!

    Den er koblet direkte i TV'en med HDMI. Ingen receiver i mellom.

  8. #8
    Intermediate torsteinvh sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,414
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Hei hei!

    Den er koblet direkte i TV'en med HDMI. Ingen receiver i mellom.
    Og PS3'en er ikke koblet til reciever på noen annen måte?

    Hva slags TV har du?

  9. #9
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nope. Det eneste som er koblet sammen akkurat nå er bare TV'en og PS3'en, med en HDMI-HDMI kabel. TV'en er en Hyundai 37" LCD-TV HLT-37V2FH.

  10. #10
    Intermediate torsteinvh sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,414
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Nope. Det eneste som er koblet sammen akkurat nå er bare TV'en og PS3'en, med en HDMI-HDMI kabel. TV'en er en Hyundai 37" LCD-TV HLT-37V2FH.
    Hmm... Kan TV'en dekode lydsignalene som kommer fra PS3, da? Mulig det er der problemet ligger?

    Er PS3'en satt opp til å sende lyd over HDMI som bitstream eller LPCM?

  11. #11
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vil først takke for hjelpen! håper det finnes en løsning.

    PS3'en sender som LPCM nå. Prøvde med bitstream og, men ingen av valgene gir lyd.

    Kanskje det er TV'en ikke klarer det ja. Får google litt og se om jeg finner noe informasjon om hva TV'en klarer å håndtere av lydsignaler.

  12. #12
    Intermediate torsteinvh sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,414
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Vil først takke for hjelpen! håper det finnes en løsning.

    PS3'en sender som LPCM nå. Prøvde med bitstream og, men ingen av valgene gir lyd.

    Kanskje det er TV'en ikke klarer det ja. Får google litt og se om jeg finner noe informasjon om hva TV'en klarer å håndtere av lydsignaler.
    Så lenge du bare bruker TV-høyttalerene, så kan du jo bruke Multi-AV kabelen som fulgte med PS3 til lyd.

  13. #13
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja tenkte på det, men hadde bare vært fint om det hadde fungert med lyden gjennom HDMI. Takker for hjelpen! Får vel bare bruke multi kabelen til lyd når jeg skal se på bluray filmer til jeg finner ut av hva som er problemet.

  14. #14
    Intermediate torsteinvh sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,414
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Ja tenkte på det, men hadde bare vært fint om det hadde fungert med lyden gjennom HDMI. Takker for hjelpen! Får vel bare bruke multi kabelen til lyd når jeg skal se på bluray filmer til jeg finner ut av hva som er problemet.
    Hvis du spiller av en DVD på PS3, får du da lyd med den koblingen du har nå?
    Hvis det er tilfelle, prøv å sett HDMI til bitstream og hør om du får lyd med DVD.

  15. #15
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jepp, får lyd når jeg spiller av DVD gjennom hdmi kabelen. Alt annet fungerer også med lyd med den koblingen. Blir bare stille når jeg spiller av Blu-ray filmer. Skal sjekke det med bistream på dvd nå.

  16. #16
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Avspilling av DVD fungerer med både bitstream og LPCM.

  17. #17
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Okey, fant ut av problemet. Eller får å si det sånn, jeg skrudde av det valget over.

    "BD 1080p 24Hz output (HDMI)"
    Den stod på "automatisk" så jeg skrudde den først på, men det hjalp ingenting. Så skrudde jeg den av og da fungerte lyden.

    Jeg vet ikke hva den instillingen gjør, så jeg skjønner ikke helt hva som var problemet. Vet du? Men tydeligvis klarte den ikke "automatisk" å finne ut av hva den skulle stå på selv.

  18. #18
    Intermediate torsteinvh sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2003
    Poster
    1,414
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Okey, fant ut av problemet. Eller får å si det sånn, jeg skrudde av det valget over.

    "BD 1080p 24Hz output (HDMI)"
    Den stod på "automatisk" så jeg skrudde den først på, men det hjalp ingenting. Så skrudde jeg den av og da fungerte lyden.

    Jeg vet ikke hva den instillingen gjør, så jeg skjønner ikke helt hva som var problemet. Vet du? Men tydeligvis klarte den ikke "automatisk" å finne ut av hva den skulle stå på selv.
    Du satte "BD 1080p 24Hz output (HDMI)" til "av" og da fungerte lyden? Merkelig... Det MÅ være en bug Det valget har jo ingenting med lyd å gjøre, men bra at du fant ut av det.

  19. #19
    Newcomer chew sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    107
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jupp, når jeg skrudde av den så fungerte lyden når den stod på "automatisk" eller "på" så fungerte den ikke. Og når den stod "på" begynte også bildet på filmen å flimre.

    Hehe, så hvis den ikke har noe med lyden å gjøre så er det ganske merkelig ja. sikkert en bug :P

    Takk for hjelpen!

  20. #20
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    23
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av chew
    Okey, fant ut av problemet. Eller får å si det sånn, jeg skrudde av det valget over.

    "BD 1080p 24Hz output (HDMI)"
    Den stod på "automatisk" så jeg skrudde den først på, men det hjalp ingenting. Så skrudde jeg den av og da fungerte lyden.

    Jeg vet ikke hva den instillingen gjør, så jeg skjønner ikke helt hva som var problemet. Vet du? Men tydeligvis klarte den ikke "automatisk" å finne ut av hva den skulle stå på selv.
    Meget merkelig at det valget skulle gjøre noe med lyden.
    "BD 1080P 24Hz" har kun med bildet å gjøre (blaueray disc, 1080 horisontale progressive linjer, 24 bilder pr. sekund står valget for).
    Kan det ha noe med datamengden å gjøre (far out!?)

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •