Ayon Audio tråden. Teknisk, Info, Spørsmål, Meninger, Etc..... - Side 19

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 19 av 22 FørsteFørste ... 9 15 16 17 18 19 20 21 22 SisteSiste
Viser resultater 361 til 380 av 423
 1. #361
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2006
  Poster
  607
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av analog76
  Da har jeg atter en gang Spirit på hjemlån fra Resonans.
  Jeg bruker fremdeles project rpm5.1 LP spiller som kilde, og doxa 010 riaa.

  Jeg prøvde vienna acoustics mzart grand opp mot denne komboen her om dagen, og til min forbauselse ble dette "masete"....
  Det hadde jeg ikke forventet da disse ht er noe av det mest tilbakelente jeg har hørt.

  Nå her jeh også testet med Sonus Faber Liuto, med lignende resultat.
  Hva kan være greia her?
  er Doxa riaaen for oppløst og lys og at det kan være her det ligger...eller er 12au7 rørene som står i Spriten, Electro- Harmonix for direkte?

  Kanskje jeg kan bytte til Mullard eller noe annet i varmere retning?
  Jeg hadde Spirit II en kortere periode. Syntes også den var litt lys, skarp og tenderte til "masete" i toppen. Byttet de originale pre-rørene (Jan/Sylvania) til NOS GE 5814 3-mica, hvilket gjorde "underverker" i diskant og mellomtone - mørkere, varmere, roligere karakteristikk.

  Når VA MG og SF Liuto (som jeg har nå) er "masete", så må det være noe "fundamentalt" galt
  Du nevner at Liuto virker for store til stua - hvor stor stue?

  Jeg har forøvrig også RPM 5.1 m/2M Red PU og ProJect RIIA. Denne er ikke så mye spilt ennå, men har vel hørt vinylsnurrer med "snillere" og fyldigere topp enn slik denne låter (foreløpig).

 2. #362
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av devilej
  Jeg har nå hatt Triton i hus et par uker, og har fått testet den endel både sammen med Swans D2.1SE og Audio Physic Avanti 5. Dette har så absolutt vært et interessant besøk.
  Det første man møter når Triton banker på døra er en enorm eske. Forsterkeren er trippel emballert med foring mellom hver eske og ifølge produsenten skal denne forsterkeren ferdig innpakket veie hele 55 kg. Da du ikke på noen fornuftig måte klarer å gripe rundt denne forvokste kassen er bærehjelp absolutt å anbefale for å få den i hus uten å måtte legge ryggen i strekk etterpå...........
  Etter å ha åpnet de 3 lagene med kasser kommer man inn i det hellige kammeret hvor Triton oppbevares. Neste utfordring er å få den 45 kg tunge forsterkeren ut av esken og opp på toppen av racket. Siden trafoene er montert i bakkant er det også der de fleste av kiloene befinner seg, men med litt banning og en stor dose balansekunst ble den pent satt på plass ved siden av CD-1.
  Det neste som må gjøres er å montere rørene. Dette var en grei jobb da Triton har veldig gode rørsokler. Det er litt å holde styr på da den er bestykket med hele 8 KT88 effektrør og 6 12AU7 inngang og driverrør, men da alle var godt merket fra fabrikk var det grei skuring.
  På mine egne monoblokker Typhon har Ayon brukt 6C33 og 6H30 rør. Disse rørene er gode, men det er dessverre veldig begrenset med produsenter av dem. På Triton er det mye enklere da man ved å kikke innom f.eks TubeDepot.com vil finne et assosiert utvalg av både 12AU7 og KT88 rør i alle prisklasser. Her har altså rørentusiasten gode muligheter til å leke seg med rørbytter og egentilpasning av lydsinaturen.

  Med alle rørene montert er Triton et imponerende skue. Den er hele 50 cm bred, og med sine mange rør og 4 krommede trafoer fortjener den hedersplassen på toppen av racket. Siden 8x KT88 rør også utvikler endel varme er det uansett den naturlige plassen å sette den.
  På forsiden av forsterkeren finner vi ganske enkelt en trinnløs volumkontroll og inngangsvelgeren. I tillegg kan man på denne velge mellom Triode og Pentode drift. I pentode leverer den 2 x 100w og i Triode som jeg selv som oftest foretrekker å bruke yter Triton 2 x 60w. Dette låter kansje ikke så imponerende, men tro meg. Selv koblet opp mot mine forholdsvis tungdrevne Avanti 5 møtte de 60 triodewattene aldri veggen, så her er det strømreserver i massevis.
  Titter man på baksiden av forsterkeren finner man en AC brønn med jordswitch og hovedbryter, gullforgyldte høyttalerterminaler med valg mellom 4 og 8 ohms last og linjeinngangene. Skal jeg kicke på noe her hadde jeg i denne prisklassen egentlig ventet meg et par balanserte innganger i tillegg til de ubalanserte. Høyttalerterminalene er heller ikke gjennomboret, noe som gjør det vanskelig å feste uterminerte kabler. Her er det i hovedsak spader som gjelder.
  En flott ting de har integrert i forsterkeren er prosessorinngangen. Den gir deg mulighet til å bruke den som et rent power sammen med en receiver, og gjør den derfor atraktiv også for surroundmarkedet. Dette er noe flere 2-kanals high-end leverandører burde ta inn over seg da denne muligheten er et must for at disse forholdsvis dyre forsterkerene skal kunne selges også til filmentusiastene. Hvorfor kompromisse når men kan ha det beste fra begge verdener.
  Etter å ha fått koblet opp og satt strøm på forsterkeren kunne jeg endelig dra igang en cd. Rørforsterkere trenger som regel minst 30 min oppvarming før de begynner å spille som de skal, men forskjellene på kalde og varme rør er ikke i nærheten så stor på Triton som på mine egne Typhon blokker. Små nyanser oppleves bedre etterhvert, men etter ca 10 min er det værste unnagjort. Siden stativhøyttaleren Swans D2.1SE sto oppkoblet ble de brukt mens jeg gjorde meg kjent med lyden i forsterkeren. Dette er en mellomstor monitor med en følsomhet på 85db, og da jeg testet Ayon Spark erfarte jeg at de krever litt av forsterkeren for å få bunndynamikken til å blomstre. Spark med sine 2x20 single-ended watt ble litt for svak for disse, med det resultat at det spilte noe montont og flatt.
  På storebror Triton var dette problemet ikkeeksisterende. Den holdt Swansene i et jerngrep, og slapp aldri taket.
  Når jeg tester forsterkere som dette blir det naturlig nok mitt eget oppsett jeg må sammenligne mot. Dette er kansje litt urettferdig da mitt nesten femdobler prisen på Triton, men det viser likevel med all tydelighet hvor mye man faktisk får for pengene ved å velge denne mye billigere (men fortsatt ganske kostbare) integererte løsningen. Utfordringen er derfor å skille mellom hva testobjektet i seg selv leverer og hvordan det oppleves i forhold til eget oppsett.
  Denne gangen var det egentlig ganske greit da disse to forsterkerløsningene har like menge ulikheter som de har likheter i lydsignaturen. Det enkleste er å starte med effekten og dynamikken Triton leverer. Denne vil ingen ende ta på mine høyttalere. Selv om jeg drar på til min egen volumsmessige smertegrense viser den ingen tegn til å gi seg, men leverer hele veien både i triode og pentode modus. Noe som er spesielt gøy å høre er at lyden beholder dynamikken også på lave volum, hvilket tyder på gode strømreserver.
  Tidligere erfaringer jeg har gjort meg på forsterkere hvor man kan velge mellom triode og pentodedrift har vist at triode som regel er å foretrekke. Unntaket er om forsterkeren er i grenseland effektmessig da den normalt leverer ca 30-40% mindre power i triodemodus. Jeg har ikke nok kunskap til å forklare hva forskjellene i disse driftsmodusene egentlig består i, men kan konstantere at Triton oppfører seg som forventet når jeg switcher mellom innstillingene. Når jeg vrir over til pentode faller lydbildet litt sammen selv om det er godt hørbart at det tas et enda strammere grep om bassen. Dybden og bredden i lydrommet faller endel tilbake og vokalen trekkes inn mot bakveggen så du ikke lengre er en del av det som skjer, men blir sittende å lytte på avstand. Siden jeg her ikke opplever noen manko på krefter kunne jeg fint klart meg med bare ren triodedrift da jeg ikke ser noen gevinst i pentodemuligheten.
  Musikkmessig finner jeg denne forsterkeren ganske altetende, og den favoritiserer egentlig ingen spesiell sjanger fremfor en annen. Attacken i mellombassen gjør den tøff på teckno og oppløsningen gjør den imponerende på kvinnevokal.
  På en direkte sammenligning mot Polaris/Typhon når den ikke helt opp i mellomtonen som er litt klarere og mer crisp på mitt eget oppsett. Bredde og dybde og oppløsning i lydbildet tegner seg også enda større med mitt eget oppsett, men Triton kommer farlig nære. Prisen tatt i betraktning må man nok være statsbyggøkonom for å forsvare den enorme differansen vi snakker om her.
  Den største forskjellen jeg opplever på disse forsterkerene er likevel i bassen. Triton har en punch i 20-50 hz området der Typhon er litt tightere. Dette gjør Triton litt mer rocka (amerikansk om du vil) i lyden, mens Typhon er litt mer som en destingnert engelskmann som heller gir på litt mellom 50 og 80 Hz. Resultatet av dette er at Triton blir en noe bedre allrounder enn Typhon, og har lettere for å tilgi ikke fullt så gode innspillinger som f.eks puddelrock etc.
  Dette har vært et morsomt bekjentskap som nå nærmer seg slutten og i morgen skal Triton tilbake til SoundPlanet. Det gjenstår derfor bare å takke og bukke for at jeg fikk muligheten til å låne den for test, og hadde jeg ikke allerede hatt Polaris/Typhon i racket hadde jeg nektet å sende Triton tilbake til Arendal.
  Fint lesetoff å finne når en nettopp har kjøpt seg en Triton, takk for en utfyllende og fin (gammel ) test devilej !!

 3. #363
  Intermediate Kriller sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  2,332
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har du kjøpt min gamle Triton av Ayonkongen?
  Hva slags ht bruker du på den?

 4. #364
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Kriller
  Har du kjøpt min gamle Triton av Ayonkongen?
  Hva slags ht bruker du på den?

  Det er helt riktig. Driver og bygger meg nytt lytterom i kjelleren så det er litt uvisst hvilke HT det blir. Har lest tråden og du hadde visstnok noen Dynaudio koplet opp mot disse med godt resultat, hvilke var det ?
  Var det du som kjøpte dette trinnet nytt ? Og er det byttet noen rør i denne ?

 5. #365
  Intermediate Kriller sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  2,332
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Johnnygrandis
  Det er helt riktig. Driver og bygger meg nytt lytterom i kjelleren så det er litt uvisst hvilke HT det blir. Har lest tråden og du hadde visstnok noen Dynaudio koplet opp mot disse med godt resultat, hvilke var det ?
  Var det du som kjøpte dette trinnet nytt ? Og er det byttet noen rør i denne ?
  Jeg kjøpte den ny fra Soundplanet ja. Må si jeg savner den stort, men turde ikke ha den i stua da jeg har 3 guttunger:-)
  Brukte den både på Dynaudio Contour 3.4 og Audio Physic Scorpio II med stort hell.
  Jeg byttet aldri noen rør på den, og Soundplanet mente at rørene som fulgte med var veldig gode.

 6. #366
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Høres bra ut, Dynaudio kjenner jeg godt til fra mine år med 1.3se Contour. Spørs om jeg ikke kjøper noen stativhøytalere for å ha her i stuen inntill lytterommet i kjelleren er ferdig. (Noe som kan ta litt tid imellom alt ungestyret, har 3 unger selv)

  Har hørt Triton ved flere anledninger og den har imponert meg stort hver eneste gang.

 7. #367
  Intermediate ElDuce sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2009
  Poster
  966
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Noen som har erfaring med Ayon Typhon til Palladium?
  Er hylende fornøyd med McIntosh MA7000, for all del... men alltid hatt litt lyst å prøve rør!

  Evt. fordeleer/ulemper med rør?

 8. #368
  Newcomer Della sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Sted
  Vigrestad
  Poster
  266
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Heisan,

  Om du tenker på noen brukte Typhoner som ligger ute på brukten kan jeg opplyse om at jeg er han eieren som var mye på reise :-D

  Brukte Typhon sammen med Ayon CD-2 og Audiovalve Eklips på VA Die Musik. Det var helt magisk, og sammenlignet med EC Nemo ble jeg flau over å være norsk.. Litt flåsete sagt, men kjære kyrkjefolk for en forskjel!
  Men, til ulempen jeg opplevde med Typhon: paret sammen med Gemme Audio Katana skar det seg fullstendig for meg. Diskanten kunne skåret stein. Vi snakker VM i overdrevet analytisk klang. Med Gemme Audio Tanto derimot var det igjen helt kanon, det var kun de Katana'ene som ble skivebom.

  Har ikke hørt noen forsterker som har spilt så kraftfult og oppløst i noe anlegg.
  En gang jeg satt og lyttet til Tori Amos dukket jeg nesten under bordet da hun plutselig ble fryktelig sint midt i en sang, kan banne på at stemmen hennes var centimetre fra ansiktet mitt, og den stemmen var kraftfull...og SINT :shock:

  Om jeg blir voksen noengang skal jeg ha Ayon i anlegget mitt, men det blir en stund til, er jeg redd ops:
  Della
  TV : 50PFL5008T
  Kilder : Pioneer BDP-LX55 - Airport Express - Violectric V800 DAC
  Forsterkeri : Primare SP32 - Primare A30.7 -Ayon Spark mkii - Orpheus II og 2x Orpheus III Mono
  Høytalere : Piega Coax 70,2 - Piega Premium 5 - Piega Premium 3
  Styrt av: Ipad2/Iphone5

 9. #369
  Intermediate ElDuce sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2009
  Poster
  966
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Della
  Heisan,

  Om du tenker på noen brukte Typhoner som ligger ute på brukten kan jeg opplyse om at jeg er han eieren som var mye på reise :-D

  Brukte Typhon sammen med Ayon CD-2 og Audiovalve Eklips på VA Die Musik. Det var helt magisk, og sammenlignet med EC Nemo ble jeg flau over å være norsk.. Litt flåsete sagt, men kjære kyrkjefolk for en forskjel!
  Men, til ulempen jeg opplevde med Typhon: paret sammen med Gemme Audio Katana skar det seg fullstendig for meg. Diskanten kunne skåret stein. Vi snakker VM i overdrevet analytisk klang. Med Gemme Audio Tanto derimot var det igjen helt kanon, det var kun de Katana'ene som ble skivebom.

  Har ikke hørt noen forsterker som har spilt så kraftfult og oppløst i noe anlegg.
  En gang jeg satt og lyttet til Tori Amos dukket jeg nesten under bordet da hun plutselig ble fryktelig sint midt i en sang, kan banne på at stemmen hennes var centimetre fra ansiktet mitt, og den stemmen var kraftfull...og SINT :shock:

  Om jeg blir voksen noengang skal jeg ha Ayon i anlegget mitt, men det blir en stund til, er jeg redd ops:
  Jeg sendte deg PM =)

 10. #370
  Newcomer pedja sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2007
  Poster
  17
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer Johnny med konge kjøp ;-) Jeg ble og proud eier ( en gang til) av triton III noen dager siden... Kan bare si at jeg prøvde og prøvde ( andre anlegg) men gikk IGJEN tilbake til triton...

 11. #371
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pedja
  Gratulerer Johnny med konge kjøp ;-) Jeg ble og proud eier ( en gang til) av triton III noen dager siden... Kan bare si at jeg prøvde og prøvde ( andre anlegg) men gikk IGJEN tilbake til triton...
  Takk så mye, hyggelig lesning. Det morsomme er at jeg ser du muligens skal bruke Triton imot dine Dali MS4 ? Jeg har på vei noen Helicon 400 i svart pianolakk. Har du prøvd denne kommbinasjonen tidligere, Altså Dali-Triton ?

  Gratulerer så mye forresten, fantastisk byggverk og lyd fra disse skulpturene

 12. #372
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Johnnygrandis
  Takk så mye, hyggelig lesning. Det morsomme er at jeg ser du muligens skal bruke Triton imot dine Dali MS4 ? Jeg har på vei noen Helicon 400 i svart pianolakk. Har du prøvd denne kommbinasjonen tidligere, Altså Dali-Triton ?

  Gratulerer så mye forresten, fantastisk byggverk og lyd fra disse skulpturene
  Jeg har faktisk hatt Ayon Triton mono på Helicon. Låter fantastisk bra. Helt rå dyp, stram bass. Enormt oppløst og fyldig lydbilde. Har hørt mange kombinasjoner den siste tiden, men med Ayon så får du ut det meste i høyttalerne.
  Har skrevet litt i tråden min ang lytteerfaringer med Ayon. Du får ta en titt

 13. #373
  Newcomer pedja sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2007
  Poster
  17
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  jeg hadde helicon før jeg fikk triton II hjemme men som da-ty sa, det er bra match...og jeg hørte det selv, låter helt sjef jeg mener at dali+ayon er konge kombinasjon...

 14. #374
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Høres bra ut, gleder meg til alt er på plass.

 15. #375
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Enig med pedja over her, Ayon Dali en svært heldig kombinasjon.


  -dsc_0270-copy-png

 16. #376
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Johnnygrandis
  Enig med pedja over her, Ayon Dali en svært heldig kombinasjon.


  -dsc_0270-copy-png
  Det låter bra ja. Har selv hatt Helicon på Triton mono. En meget bra kombo.

 17. #377
  Intermediate Johnnygrandis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  684
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tipper de monoblokkene du har ikke låter så allerverst de heller ^

 18. #378
  Intermediate Kriller sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  2,332
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Johnnygrandis
  Enig med pedja over her, Ayon Dali en svært heldig kombinasjon.


  -dsc_0270-copy-png

  Tøft. Du er vel ikke en av de som inviterer til demo

 19. #379
  Intermediate b3nd1k sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2009
  Poster
  2,256
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  gratulerer så mye!
  ayon og dali er en kombo jeg ønsker selv!
  Min tråd

 20. #380
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Johnnygrandis
  Tipper de monoblokkene du har ikke låter så allerverst de heller ^
  De funker sykt bra Er faktisk noe av det beste som har vært i hus hos meg. Hvilken Triton har du? Ser du har en med andre enn de orginale effekt rørene på Triton 2 og 3.

Side 19 av 22 FørsteFørste ... 9 15 16 17 18 19 20 21 22 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •