Den store Dynaudio-tråden

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 32 1 2 3 4 5 11 21 31 ... SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 621
 1. #1
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Den store Dynaudio-tråden

  Jeg fant ingen offisiell Dynaudio-tråd på forumet... Nå er det sannelig på tide at også Dynaudio får sin egen tråd! :-D

  Har trålt de trådene jeg har kommet over om Dynaudio og funnet mye interessant, men det er mye mer oversiktlig når alt står på samme plassen. La dette være tråden for inntrykk, spørsmål, råd og erfaringer med Dynaudio.  Det står litt om Dynaudio i disse trådene også:

  http://avforum.no/forum/hvilket-utst...-rom-mkii.html

  http://avforum.no/forum/hvilket-utst...jem-igjen.html

  http://avforum.no/forum/receivere-fo...mponenter.html

  http://avforum.no/forum/receivere-fo...cus-220-a.html

  http://avforum.no/forum/hoyttalere/2...rmeninger.html

  http://avforum.no/forum/hoyttalere/6...ence-52se.html  Limer inn et par lytteinntrykk:

  Sitat Opprinnelig postet av pahf
  Alt for tidlig på en Lørdagsmorgen dro en liten og en stor lydfreak til Trondheim for og ta et par høytalere og en forsterker eller to i nærmere øyesyn.

  Vel fremme hos Soundgarden ble ble jeg plassert i det midterste 'rommet' av min kundebehandler for dagen Tom, mens resten av de ansatte sprang og hentet både Hegel og Jbl så nå kunne duellen begynne.

  Jeg vil bruke starten av testen til og takke de ansatte ved Soundgarden avd Trondheim, de har en service som er i ypperste klasse og det er regelrett morr og besøke de. Her er det tydelig at det er entusiaster som jobber, ypperlig kaffe lager de jaggu meg og.

  Utstyret som ble brukt var:

  pahf's stuekino - Permitert-img_0474-jpg
  • Hegel Cd2pa
   Hegel H200
   Dynaudio Focus 22
   JBL LS80
   og Nordost kabler

  pahf's stuekino - Permitert-img_0470-jpg
  Dynaudio Spesifikasjoner:

  * Sensitivity (2.83 V/1 m) 87 dB
  * IEC Long Term Power Handling >250 W
  * Impedance (nominal) 4 Ohms
  * Weight 18,7 kg
  * Dimensions (W x H x L in mm) 205 x 980 x 295  pahf's stuekino - Permitert-img_0481-jpg
  Jbl spesifikasjoner:
  * Frequency Response (–10dB) 35Hz – 40kHz
  * Frequency Response (–3dB) 46Hz – 38kHz
  * Power Handling (Continuous/Peak) 100W/400W
  * Maximum Recommended Amplifier Power 200W
  * Sensitivity (2.83V @ 1m) 90dB
  * Crossover Frequencies 400Hz; 6dB/octave; 2.5kHz; 8kHz; 24dB/octave
  * Nominal Impedance 6 Ohms
  * Low-Frequency Transducer Dual 8" (200mm) with cast-aluminum frames
  * High-Frequency Transducer 2" (50mm) Pure-titanium compression driver; Bi-Radial horn
  * UHF Transducer 3/4" (19mm) Polyester-film ring radiator; neodymium magnet; EOS waveguide
  * Dimensions (H x W x D) 1104mm x 259mm x 418mm
  * Weight per Speaker 35.6kg


  Jeg startet med Dynaudio, siden de allerede var påkoblet, ingen grunn til og kaste bort mer tid enn nødvendig.

  Første sang ut var Bjørn Berge - Testify. Det gikk ca 5sec før jeg ble sittende og direkte måpe, snudde jeg meg på siden for å se om subben var tilkoblet noe den ikke var. De er ikke store, men du verden hvor stort de spilte.
  12 strengern til Berge spiller så uanstrengt at jeg blir låst fast i stolen, jeg snur meg mot kameraten for å høre hans mening og smilet og ansiktsutrykket taler for seg selv, vi svinner inn i en annen dimensjon, det er så nydelig at hadde jeg hatt hår på hodet hadde det antagelig stått rett opp nå, for gåsehud faktoren er ekstrem.

  Det første som slo meg var helheten denne høytaleren serverer, den spiller utrolig sømløst og oppløst. Diskanten er detaljert og silkemyk, selv på uhyggelig volum blir den aldri slitsom, Mellomtonen er helt i min gate, den er regelrett knallbra, med full overbevisning blir vokaler gjengitt slik de skal gjengies. Bassen må bare oppleves, så små men samtidig så stramme og overbevisende bass elementer er det lenge siden jeg har opplevd, men det kan godt være at jeg ikke har hørt rett høytaler før nå. Jeg skal ikke gi noen inntrykk om hvor dypt den går da jeg ikke testet med slik musikk, men jeg vil tro den går dypt nok for de fleste.

  Vel vel over til litt flere lytteintrykk.

  Keath don't go med Niels Lofgren har gått sine runder hjemme hos meg, så det er naturlig at denne blir med på lytterunde. I det gitar riffene virkelig tar av sitter både jeg og kameraten og ler for det skal ikke være mulig! Det var som om godeste herr Lofgren sto fremom oss og hadde minikonsert. På høye volum så kan det partiet der han spiller på de lyseste strengene bli litt slitsomt på noen høytalere, det var ikke tilfellet her. Det var bare samme lyd, men høyere verken mer eller mindre. Den ble aldri slitsom uansett volum.

  Tool - The pot er også en slager på testrunder, og selvsagt måtte denne til pers, jeg setter det jeg mener er et bra volum, "nei spill opp du" får jeg beskjed om av gutta på Soundgarden, mens de rocker seg videre i lokalet og spiller luftgitar. Som sagt så gjort, jeg drar opp til et uanstendig volum og automatisk starter rockefoten og trampe når introen begynner, her er det driv og engasjement til tusen! Den spiller nydelig, men har samtidig evne til og engasjere meg på samme måte som Klipsch har! Bassen har faktisk nok punch til at jeg bryter ut i manisk latter og en eldre dame som går forbi antageligvis lurer på hvilken galing som er på tur nå.

  Dynaudio har klart og feste seg på samme måte som Array og Klipsch har gjort, bare at denne gangen så er det ikke fordi den gir meg rockefot elle gåsehud. Det er en helhet jeg sjelden har hørt maken til, den spiller så genialt i mine ører at jeg vurderer faktisk og gå over til ren stereo, for når jeg hørte på focus så merket jeg hvor mye god musikk gjengitt på en god måte har og si for meg.
  Det er regelrett naturstridig at en slik liten fuglekasse skal spille så stort, jeg er fortsatt forundret over hvordan de har klart det, men det kan vel ha noe med de voldsomt store magnetene de bruker bak elementene sine.  Så over til JBL!

  Denne har jeg virkelig sett frem til og bli kjent med, lest artikler og anmeldelser gang på gang. Når jeg sa til gutta på Soundgarden at jeg skulle høre Dynaudio og LS80 formelig lyste de opp, alle mann satt igjen med et stort smil så det var tydelig at her skulle jeg få lov til og spille tilgangs!

  Selv om de er fysisk store så har de en finish som er så pen at de kan faktisk klemmes inn i de fleste stuer, eller... I min stue kan den ihvertfall klemmes inn.

  Vi starter likegodt med godeste Lofgren igjen,forsterkeren er ikke rørt, men de ekstra 3db i følsomhet gjør sitt for placebo effekten, så det tar noen sekunder før jeg får summet meg.
  Det er en helt annen musiker som står foran meg denne gangen. Isted var det tydeligvis den behagelige versjonen av Lofgren, mens denne gangen har han tatt på seg naglehalsbåndet og skinnjakken for silkemyk det er han ikke, men råtøff!


  Det tar ikke lange tiden før jeg kjenner igjen den klumpen i magen jeg fikk da jeg hørte Array for første gang, disse to har endel til felles selv om det er langt opp til storebror. Men LS80 er i mine ører flere lengder bedre enn TL260.
  Diskanten er detaljert, men samtidig kan den bli litt skarp på høye volum, jeg ble sliten av og høre på denne karen over lengre strekk, men da snakker vi volum på slike nivåer at det er på smertegrensen.
  Mellomtonen er bra, for all del den er bra, men det er endel igjen før den når opp til Dynaudio. Stemmene er råere og tøffere, det virker som om den gjør de råere enn de egentlig er, men for all noe rett gjør den for det er rått og høre på!
  Bassen er spinnvill på LS80, Dynamikk er og blir et nøkkelord som går igjen når jeg tenker på LS80.

  jøssenavn hvor det hamra og slo i brystkassa når The pot fikk komme i spilleren igjen.
  Denne høytaleren får meg til og smile og le, for den er utrolig gøy, hele butikken er i storstemning i det Bjørn Berge får prøve seg, 12 strengern er så utrolig levende i rommet, jeg ser for meg den slitne bluesgitaristen i det han drar ivei en av sine ekstreme riff!

  Jeg liker denne høytaleren utrolig godt, den rocker meg helt inn i en annen verden, jeg smiler og ler så tårene triller etterhvert som vi forer den med musikk på uanstendige volum, nykonfirmerte gutter står utenfor og ser på en gjeng mannfolk som ser ut som et par apekatter på utdrikkingslag!

  Jeg har aldri i mitt liv hatt så lyst til og lære meg og spille gitar som jeg har når både Lofgren og Berge drar ivei i det lille avlukket vårt.

  Alt er ikke bare lykke og fromme med LS80, for den har sine små svakheter i mine øyne for Samtidig som den er steikrå, så blir det også dens problem,for alt blir for rocka med LS80, uansett hva du forer den med så skal den dra fram skinnjakka og rocke deg utav stua, jeg klarer ikke helt og se for meg hvordan Sarah Mclachlan ser ut i skinnjakke og pigger over hele linja, men jeg tror ikke det er et pent syn.
  Jeg vil ikke på død og liv rocke hele tiden, den må ha evner til og spille pent og pyntelig til tider også, selv om den prøver så godt den kan når den aldri helt opp til de danske smykkene som står i vinduskarmen og overhører seansen.


  Som dere sikkert skjønner så har jeg valgt min favoritt, Focus har alt jeg er ute etter, den spiller med stor overbevisning og gir meg stor gåsehudfaktor.
  Den spiller riktignok ikke like høyt som LS80, men når sant skal sies så er jeg husløs hvis jeg prøver meg på samme lydnivå som vi gjorde på Soundgarden så det er vel kanskje like greit.

  I den prisklassen så vil jeg påstå at du trår ikke feil hvis du velger en av disse, til slutt så er det hver enkelt sine ører som avgjør, i mitt tilfelle så har jeg vel blitt en gammal mann på 25 som tydeligvis har rocka litt ifra meg siden jeg avskriver jbl, men hvem vet jeg har skiftet mening før, dog tviler jeg på at jeg gjør det denne gangen!

  Jeg anbefaler alle og ta en lytt på disse to, for de er utrolig morro og høre på!
  Både jeg og kompisen klarer ikke få denne seansen utav hodet, hver gang jeg hører musikk så smiler jeg litt og prøver forestille meg hvordan dette ville ha vært på de to lydformidlerne vi prøvde i går. Ahh, livet som lydentusiast er et godt liv, litt dyrt, men godt....

  Sitat Opprinnelig postet av Egon
  Siden det var du som satte meg på testing av Dynaudio vs JBL poster jeg det i tråden din... :twisted:

  Da har jeg vært på en relativt omfattende lytterunde...

  Disse deltok:
  JBL LS40
  JBL LS80
  Dynaudio Focus 140
  Dynaudio Focus 220
  Dynaudio Contour S3.4
  System Audio 1750
  Hegel H200
  Esoteric S10
  Quad ESL2905 tilkoblet Electrocompaniet-elektronikk.

  Siden jeg ikke er så bevandret innen denne lydverdenen, skal jeg ikke begi meg ut på de mest omfattende utbroderingene..

  Jeg fant ut to ting i dag:
  1: Man skal ikke undervurdere stativhøyttalere!
  2: Elektrostater har noen veldig gode kvaliteter!

  Jeg ankom Soundgarden rett etter åpningstid kl. 1000 og forlot de kl. 1330.. og tiden gikk fort! Hadde to hyggelige karer til min disposisjon som bærte rundt på forsterkere og høyttalere.. ble til slutt noget fullt inne i "båsen" min..

  Først ut var Hegel H200, Esoteric S10 og JBL LS40.. Det første som slo meg var hvor stor denne høyttaleren var utseendemessig - mye større enn mange andre stativhøyttalere. Støtter deg i at LS-serien er litt "rock n' roll"-høyttalere. Diana Krall var først ut. Absolutt en veldig bra høyttaler med god bass. Ekstra morsomt var det når vi byttet høyttalere til Focus 140. Bassen ble enda et hakk dypere, men like viktig bedre! "Smattingen" til Diana Krall ble tydeligere, fikk med meg en som hostet i salen og en stol som ble furet på... Diana tok også en del steg fram på scenen og det ble lettere å plassere hvor de forskjellige instrumentene var. Hadde jeg vært blind og hørt Focus 140, hadde jeg trodd de var MYE større. Utseendemessig veldig stilrene, men litt mere "kasseform" enn JBL LS40. Neste høyttaler ut var storebror Focus 220, samme Diana Krall fikk spille om igjen.. og joda, mye det samme som Focus 140, et hakk bedre bass, men oppover i registeret syns jeg de var ganske like. Størrelsesmessig er Focus 140 med stativer og Focus 220 omtrent like høye.

  Neste høyttaler ut var JBL LS80.. Diana Krall havnet her lenger bak på scenen igjen, og det ble vanskeligere å plassere instrumentene. Fikk umiddelbart en følelse at dette ikke var en høyttaler for Diana Krall, så min mann for dagen fikk rotet fram en cd med mere party-musikk(les: dance).. Og her kom LS80 virkelig til sin rett... gud bedre som bassen slo i brystkassa, fikk plutselig en følelse av å være på diskotek.. enormt underholdende - og for et lydtrykk! Her var virkelig LS på hjemmebane.

  Mtp at jeg skal ha høyttalerne i en liten leilighet(etter hvert) og at jeg hadde blitt kastet ut på dagen om jeg hadde spilt med det lydnivået som vi hadde på LS80.. var valget ikke særlig vanskelig: jeg helte mot Dynaudio. LS80 hadde også blitt dominerende pga størrelsen!

  Vi gikk tilbake til Focus 140 igjen, denne gangen med Niels Lofgren.. og jeg fikk med en gang samme følelsen som med Diana Krall.. lett å plassere instrumentene, en utrolig god diskant som aldri ble slitsom, og ikke minst en vanvittig bass til å være fra en så liten høyttaler! Mellomtonen var også meget god. Focus 220 opplevde jeg ganske lik. Ble etter hvert nysgjerrig på hva man fikk mere av om man økte budsjettet enda mer... Contour S3.4 ble bært fram... Samme Lofgren begynte å spille igjen.. kjente med en gang igjen mye fra Focus, bare at alt var løftet på et enda høyere nivå.. Syns også Countour er penere enn Focus da den er slankere og mer høyreist. Focus er litt mere "liten og lubben"..

  Da hadde det gått nesten tre timer... og både jeg og mine menn for dagen hadde glemt av kaffen.. :-D Hele seansen ble avsluttet med den sykeste komboen jeg har hørt... System Audio 1750 koblet på McIntosh i mange-tusenkroners-klassen.. Joda, helt ok, hverken mer eller mindre... Jeg følte jeg hadde fått svar på mine spørsmål om hvilken sound jeg skal gå etter og hadde fått en klar favoritt!

  På vei fra Soundgarden stakk jeg innom Tonart og havnet i kjelleren alene med en, for meg, merkelig høyttaler-konstruksjon - en fulltone? elektrostat som var tilkoblet elektronikk fra Electrocompaniet. Satte på gode gamle Mark Knopfler med "Sailing to Philadelphia". Sto først rett ved siden av høyre høyttaler og tenkte: "joda, ok dette" - men så satte jeg meg ned i stolen som var plassert midt på gulvet... Og du store min! For et ENORMT lydbilde.. måtte fram og se om det var noen høyttalere som spilte sammen med de.. men det var det ikke.. Hørte tydelig hvor alle musikerne sto, og jeg ble mildt sagt svært forbauset over hvor luftig og lett alt var - rett og slett deilig å høre på. Eneste aberet var størrelsen og prisen(70000,-)... Jeg oppfattet den også som en egoist-høyttaler, hvis man ikke satt i stolen var lyden ikke mer enn ok. Men i stolen var det helt vilt! Nå har jeg aldri hørt elektrostater før, så dere får unnskylde min barnslige fascinasjon

  Når jeg først var i gang, gikk turen videre til Hifi-klubben. Hadde tenkt å høre på Mentor 2. I tillegg sto det et par svært hyggelig prisede Helicon 300 der.. men det var ingen som hadde tid å hjelpe meg, så jeg gikk derfra med uforrettet sak.

  Kursen ble satt til Solsiden for inntak av god mat med dertil passende drikke - fornøyd med at jeg hvertfall hadde blitt litt klokere. Det gjenstår nok fortsatt en del prøvelytting og evt hjemlån i ny leilighet, men etter runden min sto det igjen en ganske klar favoritt: Dynaudio Focus 140. I forhold til størrelsen syns jeg den spiller helt rått! Focus 220 er litt bedre, spesielt i bunn, men ikke nok til at jeg ville valgt den foran Focus 140 mtp prisforskjellen(selv om man regner med stativer).

 2. #2
  Active Zcum sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  399
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ja det var på tide!
  Flott gjort Egon Dynaudio er noen råtasser!

 3. #3
  Expert pahf sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  5,908
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Lurt initiativ Egon! Smiler litt for meg selv hver gang jeg ser bilder av dynaudio
  Sikkert fler enn oss som er nysjerrig på dette merket som kan hente informasjon og erfaringer herifra, forøvrig helt greit at du limte inn lytteinntrykkene mine

 4. #4
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pahf
  ...forøvrig helt greit at du limte inn lytteinntrykkene mine
  Sorry, glemte å spørre i iveren her... ops:

 5. #5
  Expert pahf sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  5,908
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Egon
  Sorry, glemte å spørre i iveren her... ops:
  Det var det da ingen grunn til eller, når jeg har lagt den ut i tråden min så er den da like offentlig som den ligger her! Var ironisk ment så ingen grunn til bekymring, bare morro hvis folk ser nytte i mine skriblerier!

 6. #6
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ble fantastisk fascinert over Focus 140... at så små høyttalere kan spille så stort! Syns Hegel H200 gjorde en god jobb på de. Vet ikke helt hva alternativet skulle være... Skrytes jo av Abrahamsen.. Vincent har vært nevnt, SV-234 kanskje? Arcam leverer jo en del strøm, FMJ A32? Tror jeg kunne tenkt meg en integrert forsterker, for ikke å fylle stuen med komponenter.

 7. #7
  Expert BGuarden sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  7,813
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har enda ikke vært borti en dårlig Dynaudio ht...

  Favoritt? Focusene er utrolig gode... men, setter en finger på 3.4'ene, selv om confidence har det lille ekstra, men da må man riktignok ut med det dobbelte

 8. #8
  Expert pahf sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  5,908
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BGuarden
  Har enda ikke vært borti en dårlig Dynaudio ht...

  Favoritt? Focusene er utrolig gode... men, setter en finger på 3.4'ene, selv om confidence har det lille ekstra, men da må man riktignok ut med det dobbelte
  Ikke hørt 3.4 enda, men må en tur tilbake anyways, er jo så mye mer snacks og sjekke ut på Soundgarden, blant annet Spl-R serien til Velodyne, og hva passer bedre enn å testet med mer dynaudio!

 9. #9
  Expert BGuarden sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  7,813
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av pahf
  Ikke hørt 3.4 enda, men må en tur tilbake anyways, er jo så mye mer snacks og sjekke ut på Soundgarden, blant annet Spl-R serien til Velodyne, og hva passer bedre enn å testet med mer dynaudio!
  3.4 har god dybde i lydbildet og er perfekt for de som liker roligere musikk..
  Ikke det at de er så dårlige på rock, bare det at det finnes se som har mere "smell".

 10. #10
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BGuarden
  3.4 har god dybde i lydbildet og er perfekt for de som liker roligere musikk.. Ikke det at de er så dårlige på rock, bare det at det finnes se som har mere "smell".
  Syns det jeg hørte av de var helt utrolig! Har egentlig aldri helt skjønt dette med plassering av intrumenter og store og små lydbilder... Men på siste lytterunde falt alt plutselig på plass! Utrolig morsomt!

  Ser enkelte mener at Contour er mer nådeløs ovenfor "ikke-optimale" innspillinger enn Focus. Leste på et svensk forum at noen syns av lydbildet på Contour var mindre enn Focus, men at Contour ellers var hakket vassere på det meste.

 11. #11
  Active RimJob sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  389
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg vurderer å gå over til stativhøyttalere i disse dager, og hadde egentlig tenkt at B&W 805s skulle overta etter mine B&W 703. Men etter å ha lest om Dynaudio Focus 140, må jeg seriøst revurdere. Skal ta turen ned til Soundgarden i morgen for en seriøs lytterunde.
  Har noen av dere testet disse høyttalerne mot Parasound elektronikk? Har NC2250 og NC2100.

 12. #12
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RimJob
  Har noen av dere testet disse høyttalerne mot Parasound elektronikk? Har NC2250 og NC2100.
  Dessverre, hadde håpet på å få gjort det i helga, men hadde ikke plass i bilen til NC2250.. :evil: Det er stor fare for at jeg sleper med meg NC2250 og tester i løpet av sommeren..

 13. #13
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Noen som har noen formeninger om hvordan Excite-serien står seg mot Focus-serien?

 14. #14
  Newcomer Frxta sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  59
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RimJob
  Jeg vurderer å gå over til stativhøyttalere i disse dager, og hadde egentlig tenkt at B&W 805s skulle overta etter mine B&W 703. Men etter å ha lest om Dynaudio Focus 140, må jeg seriøst revurdere. Skal ta turen ned til Soundgarden i morgen for en seriøs lytterunde.
  Har noen av dere testet disse høyttalerne mot Parasound elektronikk? Har NC2250 og NC2100.

  Jeg har akkurat den komboen. Og synes ikke de passer så utrolig bra sammen, er masse trøkk og krefter, men mangler litt oppløsning og detaljer. Så vil etterhvert selge Parasound komboen.

  Men Focus 140 er knallhøyttalere som trenger litt mer nøytral spillende forsterker. Jeg vurderer vel enten Hegel eller Primare, men hvis noen har noe og annbefale så takker jeg for innspill.

 15. #15
  Active RimJob sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  389
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Frxta
  Jeg har akkurat den komboen. Og synes ikke de passer så utrolig bra sammen, er masse trøkk og krefter, men mangler litt oppløsning og detaljer. Så vil etterhvert selge Parasound komboen.

  Men Focus 140 er knallhøyttalere som trenger litt mer nøytral spillende forsterker. Jeg vurderer vel enten Hegel eller Primare, men hvis noen har noe og annbefale så takker jeg for innspill.
  Hmmmm, det var litt dårlige nyheter egentlig
  Var nemlig på Soundgarden i dag og ble fullstendig frelst over hva den høyttaleren fikk til. Så da bestilte jeg den i Rosewood med Stand 4. Håper uansett jeg ikke blir for skuffet...

 16. #16
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RimJob
  Hmmmm, det var litt dårlige nyheter egentlig
  Var nemlig på Soundgarden i dag og ble fullstendig frelst over hva den høyttaleren fikk til. Så da bestilte jeg den i Rosewood med Stand 4. Håper uansett jeg ikke blir for skuffet...
  Tror ikke du blir skuffet.. Hører de trenger en del innspilling, så du får gi de litt tid. Har kun hørt Focus 140 på Hegel H200 jeg, og den er vel mer "nøytral" i forhold til Parasound. Det går vel litt på lydpreferanser dette.. Hegel spiller det som er på plata på godt og vondt, mens Parasound avrunder diskanten litt og kjører på med litt "loudness"(les: moro)-faktor?

  Tiger foretrakk Abrahamsen i forhold til Hegel på sine Focus 140... Abrahamsen er vel heller ikke helt nøytral?

  PS: Skulle du bli skuffet over Focus 140(noe jeg tror du ikke blir), får du sende meg en PM... :twisted:

 17. #17
  Intermediate JKJK sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  533
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Man er ikke årntli rørt før man står på kne bak kassa og griner og spør om det tilfeldigvis ikke har seg slik at de har finansieringsordning!

  Men har vannvittig lyst på dynaudio! Synd det koster alt for mye for min lommebok. Fås det under 10k i det heletatt? Brukt?
  Stua:
  Dynaudio C2. Hegel H300. Hegel HD25. Elac 2030.
  Nordost Red Dawn MKII. Nordost Blue Heaven.

  Bil:
  Front: Gladen Aerospace 165.2 m/ekstra midbasser.
  Bak: Focal 130VR.
  Sub: Gladen SQX 15
  Mosconi DSP 6to8 lydprosessor.
  Mosconi AS200.4, Zero 3 og Zero 1 amper.

 18. #18
  Newcomer Frxta sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  59
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av RimJob
  Hmmmm, det var litt dårlige nyheter egentlig
  Var nemlig på Soundgarden i dag og ble fullstendig frelst over hva den høyttaleren fikk til. Så da bestilte jeg den i Rosewood med Stand 4. Håper uansett jeg ikke blir for skuffet...
  Du blir nok ikke skuffet i det hele tatt! låter meget bra med Parasound, men jeg kunne tenkt meg litt mer nøytral lydsignatur enn det Parasound gir meg.

  Gratulerer med kjøpet. Disse høyttalerne kommer iallefall til å bli stående i min stue lenge.

 19. #19
  Intermediate Egon sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2008
  Poster
  716
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JKJK
  Man er ikke årntli rørt før man står på kne bak kassa og griner og spør om det tilfeldigvis ikke har seg slik at de har finansieringsordning!

  Men har vannvittig lyst på dynaudio! Synd det koster alt for mye for min lommebok. Fås det under 10k i det heletatt? Brukt?
  Hva med disse? Stativ/bak | Høyttalere | Soundgarden Nedsatt for tiden, da Audience er på vei bort til fordel for Excite etter det jeg forstår... Meget gode i forhold til prisen! Å gå fra Cerwin Vega til Dynaudio... Det er en rimelig stor forandring i lydsignatur

 20. #20
  Expert
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  5,563
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  spent på excite med tanke på hva de skriver:
  "sheer entertainment with any music, any amp, at any volume"

  stereophile skrev at focus har en glimrende flyt som gjør at man glemmer alle hifi kriterier. sikkert noe slikt de prøver å få til med nye serien..

  no koster de en del mer enn audience da, får satse på at diskanten også er oppgradert..

Side 1 av 32 1 2 3 4 5 11 21 31 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •