Dalis Entusiaster - Side 227

Sponsorer:
Takk Takk:  4
Like Like:  40
Side 227 av 743 FørsteFørste ... 87 97 107 117 127 137 147 157 167 177 187 197 207 217 223 224 225 226 227 228 229 230 231 237 247 257 267 277 287 297 307 317 327 337 347 357 367 727 ... SisteSiste
Viser resultater 4,521 til 4,540 av 14855
 1. #4521
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2009
  Poster
  505
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av MaW

  men hvilken forsterker har du hørte du Mentor på? De er jo rimelig kresne på hvor de får maten fra...
  Det var med NAD M3 siste gangen. Hvilken forsterker jeg hørte dem med første gangen husker jeg ikke, men det må ha vært med en av Hifiklubben sine, siden det var der jeg hørte dem.

  Jeg bytter ikke ut min egen forsterker for å tilpasse meg Mentor. Duger de ikke med Marantzen min, så er det Mentor som må ut, ikke forsterkeren.

 2. #4522
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jaja folkens.... Testen er rett rundt hjørnet nå og holder på med litt finpussing så det er bare å holde ut. Den er ute før klokken 3 så da slipper dere å lure på når den kommer på "trykk".

  Ikke slakt meg for mine skriverier da folkens...... Oki ?

 3. #4523
  Newcomer Mania sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  233
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jada vi skal være snille

 4. #4524
  Newcomer Mania sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  233
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Å bruke plugger eller ledninger direkte i høytaleren. hva anbefales ?

 5. #4525
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mania
  Å bruke plugger eller ledninger direkte i høytaleren. hva anbefales ?
  Jeg sverger til bananplugger

 6. #4526
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Dali Mentor 6 Test
  Elektronikk:

  Parasound NC 2100
  Parasound NC 2250
  Marantz SA-7001


  Testplater:

  Ambiance Demo Jan 2009 (Vokaler)
  Allan Taylor - Colour To The Moon (Akustisk)
  Dire Straits - Brothers In Arms SACD (Dynamikk)
  Flageborg Demo (Bass og sinustoner)
  Metallica – The Black Album (Tung dynamikk)
  Opeth - Damnation (Lydbildetsuvikling med musikk i variert stil)
  Pink Floyd – The Wall CD 2 (Elektriske gitarer, hammond osv)
  Within Temptation – The Heart Of Everything (Kvinnevokal og trøkk)


  Innledning:

  I dag er det den 18.3.09 og fikk disse på døren i dag rundt vel 12 tiden på formiddagen, disse er ikke helt 100% innspillt enda men det er ikke noe problem. Jeg fikk plassert disse høytalerne mellom mine Ikon 8 så det ikke noe galt med plasseringen i hvertfall, omsider fikk jeg koblet opp Dali Mentor 6 på min egen elektronikk og fikk satt på Brothers in arms plata. Nå er vi i gang og endelig Mentor spiller i eget hjem, det er noe annet enn å lytte på høytalere i butikk. Det blir noe helt annet med lydbilde dvs at den spiller mer kompakt og fast, har jo alltid vært spent på hva som lever i disse høytalerne og var spent om elektronikken min holdt mål. Jeg har jo hørt at disse kan være litt spisse og litt frempå, men det vil jeg ikke si når man parrer dem med Parasound. De farger lyden så det blir en ren nytelse å høre på dette spille, når det er snakk om farging så er det bare godt ment i denne forstand. Dette gir en virkelig lytterglede og rocke foten er med, hvem våger å si at Dali er noe dårlige greier da?. Vi snakker om en par til 23.000 Norske fjelldollar og her får man en skikkelig deilig lydpakke, man får virkelig en høytaler som spiller høyt, raffinert, stålkontroll på alle elementer, det er ikke noe som blir "griset" til. Dette spiller med en stor fylde tross de 6,5" tommerne som sitter i disse, alle detaljer og kruttet blandes over til en ren dynamisk dynamitt. Man kan ikke sammenligne disse med Mentor 8 for den har mye mer av alt


  Ikon 8 VS Mentor 6:

  Jeg har selv Ikon 8 og har hatt disse siden dem kom ut på markedet for første gang, med tiden som har gått har jeg blitt veldig glad i disse. Hele lydbilde forandret seg etter jeg fikk inn Parasound effekten som var en super match. Når det kommer til egenskapene til Ikon 8 så er jo den vesentlig ”bøsere” med tanke på 2x8” basser i hvert kabinett, trøkk og dynamikk kommer jo hardere frem jo størrre elementer man har i kabinettene. Mine høytalere opplever jeg som ganske energiske som tilsier at dem er god på trøkk, de har en litt roligere diskant og noe tilbakelent mellomtone. Dette er bare gode egenskaper som kommer til mitt favør, her kan jeg høre på hva jeg vil uten å bli sliten i ørene uansett hva jeg ville høre på. Når det kommer til Mentor 6 så er dette et godt steg videre i riktig retning. Her får du en skikkelig fantastisk høyttaler som virkelig drar deg ut på en musikalsk reise, dette er en vesentlig mindre høyttaler enn Ikon 8 så man får ikke dens ”brutale” bass osv. Mentor 6 er en perfekt høyttaler som har det lille ekstra forhold til Ikon serien. Når man går opp et hakk på en serie så er det ingen vei tilbake sies det, dette er så godt gjennomført at man blir betatt. Det har blitt nevnt før at denne er en mer musikalsk sak med tanke på dens åpenhet og penere flyt i lydbildet, dette er virkelig en høyttaler som gir så mye av seg selv at man får bare lyst til å kjøpe noe nytt. Skummel tanke og tør ikke å snakke om hvordan Mentor 8 hadde vært her hjemme, er rett og slett blitt betatt av Mentor serien for lenge siden og det er bare ren lytterglede fra ende til annen.


  Litt testing og lytteinntrykk:

  Når Dire Straits blir matet inn i spilleren så kommer det toner som man KUN kunne høre i sine drømmer, alt er så klokkerent og man får følelsen at man står foran og mottar musikken fra bandet. Man får nesten følelsen om lyden stemmer 100%, det er den helt uten tvil så her er bandet i stua di og drar en strofe. Alle kjenner til Dire Straits og vet de leverer skikkelig bra rock, her får du den råeste dynamikken, feite trommer og syke gitarer som freser over hele lydbildet. Mark Knopflers vokal glir bare pent igjennom og alt blir en vakker flyt hvor det hele bare pøses på med rå dynamikk ut av det fjerne.

  Allan Taylor kom inn og satt seg ned med sin flotte akustiskegitar og gjorde en liten konsert for meg, denne mannen spiller kun akustisk gitar og synger men har med litt piano og slik i bakgrunnen. Dette er akustisk musikk på sitt beste, klokkeklar lyd og et enormt lydbilde og hans mørke stemme som kommer ut fra det fjerne som gjør det hele meget behagelig å høre på. Platene fra Stockfish Records har et enormt bra lydbilde og lyden er på toppnivå, sjelden å oppdrive så god kvalitet som det er på deres plater. Om man liker slik musikk så er det bare å ”Google” det opp, så finner man en del slike musikalske kvaliteter.

  Etter et par platers spilling så kom de svenske gutta fra Opeth på banen og la igjen en liten salve med lyd i stuen her, dette er et band som baserer seg mest på prog-metall og beste i sitt slag. Damnation plata skiller seg ut fra deres tidligere utgivelser. Her kommer Michael Åkerfelt med sin stemme og fyller opp lydbildet så det monner. Her åpner dem med et pent spill der stemmer glir over det hele, lyden av deilige Paul Reed Smith gitarer bare flyter sammens med flott trommespill med et snev av keyboard lyder for å toppe nirvana. Bassen fylles i lydbilde og dette gjør det meget flott for å fylle opp bunnen i det hele. Vi snakker om knall sound så det holder her.

  Metallica kjører sin faste stil med kjappe riff og trommeslag som går vegg-i-mellom, denne type musikk funker også utmerket på denne høytaleren. Alle riff og trommeslag satt der det skulle samt bassen bare trøkka på, rett og slett en skikkelig givende plate som har krevende dynamikk. I dag har jeg kjørt igjennom en del plater med variert musikk og synes den klarer det meste med glans, man savner kanskje litt av råskapen som bor i 8’ern. Jeg er vant til 8” elementer og er vant til harde slag, men denne slår jammen godt fra seg så dette er ikke noen pusling. GO MENTOR!

  Within Temptation var den siste platen som ble satt i spilleren før testen ble publisert, når jeg slo på den plata så svatt jeg skikkelig for her kom et slag som røska godt. Når dem takler denne type musikk er det virkelig en skikkelig all-rounder uten like, dette var platen som slo hardest i dag under testingen og disse er ikke helt innspilt engang. Jeg tror vi sitter med en høyttaler som klarer de fleste musikksjangre uten å blunke.Skremmende bra saker, ble litt satt ut av denne plata og stemmen til Sharon Den Adel fløy over det hele og dro deg ned i dybden av dynamikk og endte opp i eksplosjoner av trøkk… Hvem sa det ikke var farlig å leke med dynamitt? Sharon I love you…


  Konklusjon:

  Det er slik det skal låte av høytalere i denne prisklassen, her man får en ren lytterglede som gir virkelig ”boost” forhold til rimeligere høytalere. Er det ikke deilig sier jeg bare, litt sånn entusiastisk sagt på min besjedne måte. Det ryktes at denne høytaleren kan være spiss i toppen men det er bare å matche den med riktige komponenter som har en mørkere klang. Parasound funker utmerket til dette formålet og det sier litt om merket i hvertfall, selv har jeg ikke hørt mange gode matcher på Dali men dette er bare helt rått. Alt er så klart og nydelig og her blir det hele servert på et lekkert gullfat, her snakker om vi om "Hellstrøm Bagatelle" kvaliteter. Vi har jo høytaler med en skikkelig "High-End" lyd, dette er en høytaler som du ikke skal la deg lure av når det kommer til musikalske evner med tanke på dens størrelse. Denne høytaleren passer dem fleste som elsker god musikk, du kan mate den med hva du vil og den gir deg bare mer og mer glede. Tror det er stor eierglede på disse også, men det blir nok en nedtur å tilbake til hverdagen med Ikon 8 igjen. Det er ingenting negativt å si om den heller høytalern, men når man går opp en klasse så er det ingen vei tilbake. Det finnes jo allerede tester ute på nettet om denne høytalern fra før,Men hadde lovet dere en ”egen” test på den elektronikken jeg har selv. De som liker deilig og detaljert lyd med god fyldig bass er dette en perfekt høytaler, denne leverer i bøtter og spann uansett hva du slenger i cdspilleren. Vi snakker om et produkt som holder til ”kresne” lydentusiaster som krever mye av en høyttaler, her har du alt du kan tenke deg av musikalske egenskaper. Om man virkelig skal ha de råeste egenskapene så må man over på Mentor 8, men prisdifferansen på 15000kr synes jeg er litt for stor til å forsvares. Jeg kunne pent slått meg til ro med denne høytaleren uten problemer, den har rett og slett alle egenskaper en lytter kan ønske seg. Trenger jeg å si mer ?


  Gode egenskaper:

  Perfekt all-rounder
  Spiller fantastisk bra og åpent
  Klokkerent lydbilde
  High-End kvaliteter
  Nydelig design og finish


  Dårlige egenskaper:
  Det mangler 8” basser for å ut råskapen
  Oppgraderingssyke oppstår

 7. #4527
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2009
  Poster
  505
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Roger Waters
  Oppgraderingssyke oppstår
  Svarte, Roger, hvorfor måtte du gjøre den sykdommen så fordømt smittsom?

  Glimrende test, som gjør at jeg må gi disse en ny sjanse. Takker og bukker!

 8. #4528
  Newcomer Mania sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  233
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Alef
  Svarte, Roger, hvorfor måtte du gjøre den syken så fordømt smittsom?

  Glimrende test, som gjør at jeg må gi disse en ny sjanse. Takker og bukker!
  Gi disse en ny sjanse ????????
  WHAT !

 9. #4529
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Alef
  Svarte, Roger, hvorfor måtte du gjøre den sykdommen så fordømt smittsom?

  Glimrende test, som gjør at jeg må gi disse en ny sjanse. Takker og bukker!
  Tusen takk, dette overraska meg veldig også og selv får jeg bare nyte den tiden jeg har disse på lån. Dette er sinnsyke høytalere og tør ikke åssen dem ville låt på Parasound Halo elektronikk. Skremmende tanke, knekke kortet....

 10. #4530
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2009
  Poster
  505
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mania
  Gi disse en ny sjanse ????????
  WHAT !
  Ja. Den har allerede hatt sine to. Veiet og funnet for lett, men så skal det altså noe mer til for å knekke min beundring for Dali, som med sine Ikon 6 har overbevist meg om at de kan lage gode høyttalere. Rogers fine anmeldelse gjorde det dessuten ikke lettere å avskrive Mentor – tvert om.

 11. #4531
  Newcomer Joppa:D sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2008
  Poster
  85
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  meget bra anmeldelse venter på et par Mentor 6 .. gleder meg fryktelig..

  har en liten rotel som sluttrinn, som eg må bytte, muligens det blir en parasound.. eller kanskje bytte alt av elektronikk :cry:

 12. #4532
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Joppa:D
  meget bra anmeldelse venter på et par Mentor 6 .. gleder meg fryktelig..

  har en liten rotel som sluttrinn, som eg må bytte, muligens det blir en parasound.. eller kanskje bytte alt av elektronikk :cry:
  Du har meget god grunn til å glede deg, de er knallbra og du vil få masse rock n roll stunder med dem.

 13. #4533
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Joppa:D
  meget bra anmeldelse venter på et par Mentor 6 .. gleder meg fryktelig..

  har en liten rotel som sluttrinn, som eg må bytte, muligens det blir en parasound.. eller kanskje bytte alt av elektronikk :cry:
  Parasound er bra saker, men Vincent sine produkter passer også meget godt til Dali.

  www.vincenet-tac.de

 14. #4534
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kanskje Ikon løper sin veg...... Det er ikke godt å si nå altså, dette fikk meg på andre tanker som gjorde meg mere gira enn før.

 15. #4535
  Newcomer Mania sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  233
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  @ daniel

  Fikk du sjekket noe om oppgradering til nad ?

 16. #4536
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mania
  Fikk du sjekket noe om oppgradering til nad ?
  Rakk ikke det
  Skal sende en mail nå jeg, butikken er oppe til kl 2000 i dag.

 17. #4537
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Roger Waters  Elektronikk:

  Parasound NC 2100
  Parasound NC 2250
  Marantz SA-7001


  Testplater:

  Ambiance Demo Jan 2009 (Vokaler)
  Allan Taylor - Colour To The Moon (Akustisk)
  Dire Straits - Brothers In Arms SACD (Dynamikk)
  Flageborg Demo (Bass og sinustoner)
  Metallica – The Black Album (Tung dynamikk)
  Opeth - Damnation (Lydbildetsuvikling med musikk i variert stil)
  Pink Floyd – The Wall CD 2 (Elektriske gitarer, hammond osv)
  Within Temptation – The Heart Of Everything (Kvinnevokal og trøkk)


  Innledning:

  I dag er det den 18.3.09 og fikk disse på døren i dag rundt vel 12 tiden på formiddagen, disse er ikke helt 100% innspillt enda men det er ikke noe problem. Jeg fikk plassert disse høytalerne mellom mine Ikon 8 så det ikke noe galt med plasseringen i hvertfall, omsider fikk jeg koblet opp Dali Mentor 6 på min egen elektronikk og fikk satt på Brothers in arms plata. Nå er vi i gang og endelig Mentor spiller i eget hjem, det er noe annet enn å lytte på høytalere i butikk. Det blir noe helt annet med lydbilde dvs at den spiller mer kompakt og fast, har jo alltid vært spent på hva som lever i disse høytalerne og var spent om elektronikken min holdt mål. Jeg har jo hørt at disse kan være litt spisse og litt frempå, men det vil jeg ikke si når man parrer dem med Parasound. De farger lyden så det blir en ren nytelse å høre på dette spille, når det er snakk om farging så er det bare godt ment i denne forstand. Dette gir en virkelig lytterglede og rocke foten er med, hvem våger å si at Dali er noe dårlige greier da?. Vi snakker om en par til 23.000 Norske fjelldollar og her får man en skikkelig deilig lydpakke, man får virkelig en høytaler som spiller høyt, raffinert, stålkontroll på alle elementer, det er ikke noe som blir "griset" til. Dette spiller med en stor fylde tross de 6,5" tommerne som sitter i disse, alle detaljer og kruttet blandes over til en ren dynamisk dynamitt. Man kan ikke sammenligne disse med Mentor 8 for den har mye mer av alt


  Ikon 8 VS Mentor 6:

  Jeg har selv Ikon 8 og har hatt disse siden dem kom ut på markedet for første gang, med tiden som har gått har jeg blitt veldig glad i disse. Hele lydbilde forandret seg etter jeg fikk inn Parasound effekten som var en super match. Når det kommer til egenskapene til Ikon 8 så er jo den vesentlig ”bøsere” med tanke på 2x8” basser i hvert kabinett, trøkk og dynamikk kommer jo hardere frem jo størrre elementer man har i kabinettene. Mine høytalere opplever jeg som ganske energiske som tilsier at dem er god på trøkk, de har en litt roligere diskant og noe tilbakelent mellomtone. Dette er bare gode egenskaper som kommer til mitt favør, her kan jeg høre på hva jeg vil uten å bli sliten i ørene uansett hva jeg ville høre på. Når det kommer til Mentor 6 så er dette et godt steg videre i riktig retning. Her får du en skikkelig fantastisk høyttaler som virkelig drar deg ut på en musikalsk reise, dette er en vesentlig mindre høyttaler enn Ikon 8 så man får ikke dens ”brutale” bass osv. Mentor 6 er en perfekt høyttaler som har det lille ekstra forhold til Ikon serien. Når man går opp et hakk på en serie så er det ingen vei tilbake sies det, dette er så godt gjennomført at man blir betatt. Det har blitt nevnt før at denne er en mer musikalsk sak med tanke på dens åpenhet og penere flyt i lydbildet, dette er virkelig en høyttaler som gir så mye av seg selv at man får bare lyst til å kjøpe noe nytt. Skummel tanke og tør ikke å snakke om hvordan Mentor 8 hadde vært her hjemme, er rett og slett blitt betatt av Mentor serien for lenge siden og det er bare ren lytterglede fra ende til annen.


  Litt testing og lytteinntrykk:

  Når Dire Straits blir matet inn i spilleren så kommer det toner som man KUN kunne høre i sine drømmer, alt er så klokkerent og man får følelsen at man står foran og mottar musikken fra bandet. Man får nesten følelsen om lyden stemmer 100%, det er den helt uten tvil så her er bandet i stua di og drar en strofe. Alle kjenner til Dire Straits og vet de leverer skikkelig bra rock, her får du den råeste dynamikken, feite trommer og syke gitarer som freser over hele lydbildet. Mark Knopflers vokal glir bare pent igjennom og alt blir en vakker flyt hvor det hele bare pøses på med rå dynamikk ut av det fjerne.

  Allan Taylor kom inn og satt seg ned med sin flotte akustiskegitar og gjorde en liten konsert for meg, denne mannen spiller kun akustisk gitar og synger men har med litt piano og slik i bakgrunnen. Dette er akustisk musikk på sitt beste, klokkeklar lyd og et enormt lydbilde og hans mørke stemme som kommer ut fra det fjerne som gjør det hele meget behagelig å høre på. Platene fra Stockfish Records har et enormt bra lydbilde og lyden er på toppnivå, sjelden å oppdrive så god kvalitet som det er på deres plater. Om man liker slik musikk så er det bare å ”Google” det opp, så finner man en del slike musikalske kvaliteter.

  Etter et par platers spilling så kom de svenske gutta fra Opeth på banen og la igjen en liten salve med lyd i stuen her, dette er et band som baserer seg mest på prog-metall og beste i sitt slag. Damnation plata skiller seg ut fra deres tidligere utgivelser. Her kommer Michael Åkerfelt med sin stemme og fyller opp lydbildet så det monner. Her åpner dem med et pent spill der stemmer glir over det hele, lyden av deilige Paul Reed Smith gitarer bare flyter sammens med flott trommespill med et snev av keyboard lyder for å toppe nirvana. Bassen fylles i lydbilde og dette gjør det meget flott for å fylle opp bunnen i det hele. Vi snakker om knall sound så det holder her.

  Metallica kjører sin faste stil med kjappe riff og trommeslag som går vegg-i-mellom, denne type musikk funker også utmerket på denne høytaleren. Alle riff og trommeslag satt der det skulle samt bassen bare trøkka på, rett og slett en skikkelig givende plate som har krevende dynamikk. I dag har jeg kjørt igjennom en del plater med variert musikk og synes den klarer det meste med glans, man savner kanskje litt av råskapen som bor i 8’ern. Jeg er vant til 8” elementer og er vant til harde slag, men denne slår jammen godt fra seg så dette er ikke noen pusling. GO MENTOR!

  Within Temptation var den siste platen som ble satt i spilleren før testen ble publisert, når jeg slo på den plata så svatt jeg skikkelig for her kom et slag som røska godt. Når dem takler denne type musikk er det virkelig en skikkelig all-rounder uten like, dette var platen som slo hardest i dag under testingen og disse er ikke helt innspilt engang. Jeg tror vi sitter med en høyttaler som klarer de fleste musikksjangre uten å blunke.Skremmende bra saker, ble litt satt ut av denne plata og stemmen til Sharon Den Adel fløy over det hele og dro deg ned i dybden av dynamikk og endte opp i eksplosjoner av trøkk… Hvem sa det ikke var farlig å leke med dynamitt? Sharon I love you…


  Konklusjon:

  Det er slik det skal låte av høytalere i denne prisklassen, her man får en ren lytterglede som gir virkelig ”boost” forhold til rimeligere høytalere. Er det ikke deilig sier jeg bare, litt sånn entusiastisk sagt på min besjedne måte. Det ryktes at denne høytaleren kan være spiss i toppen men det er bare å matche den med riktige komponenter som har en mørkere klang. Parasound funker utmerket til dette formålet og det sier litt om merket i hvertfall, selv har jeg ikke hørt mange gode matcher på Dali men dette er bare helt rått. Alt er så klart og nydelig og her blir det hele servert på et lekkert gullfat, her snakker om vi om "Hellstrøm Bagatelle" kvaliteter. Vi har jo høytaler med en skikkelig "High-End" lyd, dette er en høytaler som du ikke skal la deg lure av når det kommer til musikalske evner med tanke på dens størrelse. Denne høytaleren passer dem fleste som elsker god musikk, du kan mate den med hva du vil og den gir deg bare mer og mer glede. Tror det er stor eierglede på disse også, men det blir nok en nedtur å tilbake til hverdagen med Ikon 8 igjen. Det er ingenting negativt å si om den heller høytalern, men når man går opp en klasse så er det ingen vei tilbake. Det finnes jo allerede tester ute på nettet om denne høytalern fra før,Men hadde lovet dere en ”egen” test på den elektronikken jeg har selv. De som liker deilig og detaljert lyd med god fyldig bass er dette en perfekt høytaler, denne leverer i bøtter og spann uansett hva du slenger i cdspilleren. Vi snakker om et produkt som holder til ”kresne” lydentusiaster som krever mye av en høyttaler, her har du alt du kan tenke deg av musikalske egenskaper. Om man virkelig skal ha de råeste egenskapene så må man over på Mentor 8, men prisdifferansen på 15000kr synes jeg er litt for stor til å forsvares. Jeg kunne pent slått meg til ro med denne høytaleren uten problemer, den har rett og slett alle egenskaper en lytter kan ønske seg. Trenger jeg å si mer ?


  Gode egenskaper:

  Perfekt all-rounder
  Spiller fantastisk bra og åpent
  Klokkerent lydbilde
  High-End kvaliteter
  Nydelig design og finish


  Dårlige egenskaper:
  Det mangler 8” basser for å ut råskapen
  Oppgraderingssyke oppstår
  Som sagt så er det M6 som imponerte meg mest under lytteseansen hos Dali. Meget bra test Raymond. Du begynner å bli meget flink til å skrive

 18. #4538
  Newcomer Mania sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2009
  Poster
  233
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av da-ty@online.no
  Rakk ikke det
  Skal sende en mail nå jeg, butikken er oppe til kl 2000 i dag.
  Takker. skjønner det er mye å gjøre. pluss lett å glemme

 19. #4539
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  @Da-ty@online.no

  Tusen takk Daniel, har virkelig lagt vekt på denne testen og folk er fornøyd og det er den beste takken man kan få.

 20. #4540
  Expert da-ty@online.no sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  5,595
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mania
  Takker. skjønner det er mye å gjøre. pluss lett å glemme
  Er ikke ofte i butikken, så det tar tid å sjekke ut ting til tider. Men mail er iallefall sendt

Side 227 av 743 FørsteFørste ... 87 97 107 117 127 137 147 157 167 177 187 197 207 217 223 224 225 226 227 228 229 230 231 237 247 257 267 277 287 297 307 317 327 337 347 357 367 727 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •