Subkalibrering: Blue Diamond og XTZ 12

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Subkalibrering: Blue Diamond og XTZ 12

    Hallois,

    har fronthøyttalere bestående av gode gamle AudioPro Blue Diamond V1 med aktive 10" subber innebygd. Tradisjonelt har jeg brukt subbene koblet til sub-kanalen. Dette har fungert ganske bra.

    Nå har jeg flyttet til en større stue og har spandert på meg to stk XTZ w99 12.16 som skal integreres med eksisterende anlegg når stua er ferdig oppusset. Og etter å ha lest her om subkalibrering, lydmåler, utfasing, etc etc, så har jeg blitt litt svett på overleppa.

    Dessuten har jeg en slik fryktet L-stue. Det blir vel noen flere spm her etterhvert, men jeg begynner med følgende:

    Hvordan skal jeg sette opp de integrerte aktive subbene i Blue Diamond høytalerene:

    1) Koble de på sub-kanalen
    2) Sette frontene til fullrange uten delefrekvens/xover. Eventuelt på 20hz eller no
    3) annet?

    Har forøvrig en Onkyo 805 i midten av det hele.

    Takker for hjelp!

    Bobb

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm, var dette feil forum? Var ikke så mye aktivitet her...

  3. #3
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Enkleste er da vel og sette subene hved frontene.

    Kjøre bassene og subene på Sub/LFE pre out bruke x-over på 80hz + -

  4. #4
    Intermediate unified86 sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2009
    Poster
    1,678
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    1) Ja
    2) Prøv deg på deling 60-80hz.
    3) Lurt å få tak i en lydtrykksmåler og få xts'ene i fase med frontene og med hverandre. Litt kalibrering må til.

    Jeg var nylig ganske ny på kalibrering selv, noen timer med research på avforum, litt testing hjemme, og man er fort blitt litt klokere på greiene

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    13
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Akkurat takk for svar. Så det er ikke så mye sub å hente ut av frontkanalene slik at det er greiest å sette alle 4 subbene til LFE kanalen.

    Må selvsagt prøve begge deler, men greit med litt retningslinjer. Og en Radioshack-sak må jeg vel anskaffe. Blir interessant det her :-)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •