instilling av svs sub.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 5 1 2 3 4 5 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 84
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    instilling av svs sub.

    hei. nå har jeg bestilt meg den nye svs 10" subben.

    jeg lurer på hvoran jeg skal stille inn anlegget.

    oppsettet jeg har nå er
    Sony strdb 840qs
    Rotel 1075
    Klipsch rf63
    klipsch rc62
    klipsch sf-2


    på forsterkeren kan jeg velge small/large høytalere. hva bør jeg ha?
    så står det noe med frekvens på forsterkeren og. ?

    hvordan bør dette stilles? stor på frontene og resten på small eller?!

    og hvordan bør det bakpå subben stilles?! står crossover osv der.

    lit usikker på dette. takk for all hjelp på forhånd!

  2. #2
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Delefiltret settes til: Disabled (delefilter er da avslått)
    Og da har reciver kontroll på x-over.

    X-over 80hz eller 60hz ( høytalere satt i Smal)

    Phase settes til 0

    Gain volum holdes under 50%

  3. #3
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,269
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av space-ace
    hei. nå har jeg bestilt meg den nye svs 10" subben.

    jeg lurer på hvoran jeg skal stille inn anlegget.

    oppsettet jeg har nå er
    Sony strdb 840qs
    Rotel 1075
    Klipsch rf63
    klipsch rc62
    klipsch sf-2


    på forsterkeren kan jeg velge small/large høytalere. hva bør jeg ha?
    så står det noe med frekvens på forsterkeren og. ?

    hvordan bør dette stilles? stor på frontene og resten på small eller?!

    og hvordan bør det bakpå subben stilles?! står crossover osv der.

    lit usikker på dette. takk for all hjelp på forhånd!
    Stort sett det di fleste gjør, er å sette fronter på smal med 80hz deling på forsterkeren.
    Det følger en cd med subben med mye forklaringer på. Bør se gjennom den.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hei igjen

    nå har jeg fått subben.

    jeg satte den framme, mellom høyre front og tvn.

    jeg satte alle høytalerene til small og prøvde delinga for forsterkeren på 60 og 90hz (store steg ja).

    men likevell spiller subben ALT for høye frekvenser. man hører stemmer osv i den. så hvorfor fungerere ikke delinga i forsterkeren min?

    når jeg slår på delefilteret på subben og justerer meg fram der så blir det bra.


    hvilken plassering anbefaler dere egentlig?
    og finnes det noen kalibrerings dvder?


    takk er svar: )

  5. #5
    Intermediate Kane sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    3,247
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av space-ace
    hei igjen

    nå har jeg fått subben.

    jeg satte den framme, mellom høyre front og tvn.

    jeg satte alle høytalerene til small og prøvde delinga for forsterkeren på 60 og 90hz (store steg ja).

    men likevell spiller subben ALT for høye frekvenser. man hører stemmer osv i den. så hvorfor fungerere ikke delinga i forsterkeren min?

    når jeg slår på delefilteret på subben og justerer meg fram der så blir det bra.


    hvilken plassering anbefaler dere egentlig?
    og finnes det noen kalibrerings dvder?


    takk er svar: )
    Høres rett å slett ut som du har koblet SUB'en på feil utgang. Du er sikker på den er koblet på SUB utgangen på recieveren?
    Yamaha CX-A5000, Sherbourn PA 5-200, Arendal Sound 1723 Tower, Arendal Sound 1723 Center, 3 x Arendal Sound 1723 SUB3, SVS SSS-01

  6. #6
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    1... sjekk hvilken utgang du bruker til subw.
    høre ut som du har koblet til center eller front...

    Pre out Subw skal benyttes.

    2... Hvilke innstillinger finnes angående subw/LFE i sonyen ?

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    subben er koblet til sub på pre-out ja. de andre utgangene går til rotelen.

    på forsterekeren kan jeg velge:
    -høytalere: small/lagre. small velgt på alle.
    -speaker sp. 60,90,120,150,180. står på 60hz nå.
    -subwofer on/off står på on
    -sub nivå -10 -+10. står på 4 nå.



    syns detter er veldig rart. det var ikke slik når jeg hadde sub sist. da hadde jeg en liten klipsch sub

    bør alle høytalerene deles til samme frekvens? frontene spiller jo mye dypere enn center f.eks...


    og hvordan kan man sjekke at fasen er riktig? synes bassen forsvinner når den står på 0". syns det er best rundt 180". men hvorfor er den trinnløs, hvordan finner jeg hvor det er best?!

  8. #8
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det skal ikke være stemmegjenngivelse når den står på 60hz.

    Så er delefiltret på pb10 avslått ?

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    delefilteret på svsen er avslått ja. men det høres ut som den spiller 150hz++ eller noe sånn.

    lurer på om det kan være noe galt med forsterkeren min?

    hvordan bør jeg gjør det om jeg skal bruke delefilteret i svsen da?!

  10. #10
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Dersom du er helt sikker på at du har koblet den til pre-out subwoofer, og koblet den til rett inngang, så er pre-out på din reciver ødelagt. Det du beskriver får du KUN dersom du kobler subwooferen til en ordinær pre-out utgang. Sjekk en gang til...

    Jeg sier dette fordi jeg testet dette litt kreativt tidligere i uka. Fikk samme fenomen som du beskriver.

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    her er subben koblet inn. den hvte monstercable`n der. jeg har ikke klart å tatt feil her vell?

    http://avforum.no/forum/attachment.p...1&d=1252257258

  12. #12
    Newcomer zesnok sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2008
    Poster
    71
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du har vel ikke koblet til "5.1 Channel INPUT"?

  13. #13
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av space-ace
    her er subben koblet inn. den hvte monstercable`n der. jeg har ikke klart å tatt feil her vell?
    Ser jo riktig ut, men har du prøvd subwooferutgangen rett under den øverste? Er det noe du må sette i menyen siden du har 2 utganger til subwoofer?

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    er ikke koblet til 5.1 INNGANG nei.
    det er koblet til pre out. de andre monstercablene der går rett til rotelen.

    har og prøvd den nederste subpluggen. samme signalet der også.
    virker som subwooferen får et fulltonesignal.

    har ikke funnet noen valg i menyen angående de to sub utgangene.


    unnskyldning til å bytte forsterker? er jo uansett på tide!!



    her har dere bilde av forsterkeren bakom. preout er øverst til høyre.
    SONY STR-DB840 QS AMPLITUNER D.DIGITAL DTS + PILOT (685837624) - Aukcje internetowe Allegro

  15. #15
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så de bildene tidligere i dag. Det var der jeg så 2 utganger til sub´n. Kanskje bytte, ja. "5.1CH DOLBY DIGITAL READY!!!" ser jeg er en nyhet i oversikten.

  16. #16
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Slå på delefiltret i suben da og sett det til 60hz.

    Mulig Sonyen er ræva til og hente ut sub/lfe signalet

  17. #17
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    691
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg ser ikke hvorfor man ikke skal bruke delefilteret til sub-ampen? Det vil jo da fikse problemet, og er ingen ulemper såvidt eg kan se heller. Er godt mulig at XO til recieveren er 12db\ct elns, du vil da fortsatt ha en del output lenger oppe i frekvenseområdet.

    Hvis du bruker systemet mest til film, så vil jeg anbefale på det sterkeste å sette fronter og senter til "Large". Og bass-> LFE (ikke bass-> LFE + front ht).
    Så stiller du volumet på subben så høyt som den klarer når du har på maks volum på resten av systemet. Subben skal helst være stillt en god del høyere enn resten, når de er koblet på denne måten.

    Anbefaler å ihvertfall teste dette oppsettet med en film. Du vil aldri gå tilbake

  18. #18
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2008
    Poster
    644
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Skogs
    Jeg ser ikke hvorfor man ikke skal bruke delefilteret til sub-ampen? Det vil jo da fikse problemet, og er ingen ulemper såvidt eg kan se heller. Er godt mulig at XO til recieveren er 12db\ct elns, du vil da fortsatt ha en del output lenger oppe i frekvenseområdet.

    Hvis du bruker systemet mest til film, så vil jeg anbefale på det sterkeste å sette fronter og senter til "Large". Og bass-> LFE (ikke bass-> LFE + front ht).
    Så stiller du volumet på subben så høyt som den klarer når du har på maks volum på resten av systemet. Subben skal helst være stillt en god del høyere enn resten, når de er koblet på denne måten.

    Anbefaler å ihvertfall teste dette oppsettet med en film. Du vil aldri gå tilbake
    Been there, done that, ALLTID gått tilbake:-D

    Nå gikk jeg ut og satte til large på fronter og center. OG both på LFE. :-)
    Så et spørsmål uavhengig om jeg går tilbake igjen. Når man setter frontrekka til large og lfe til both-->Hva da med fase? Da må man vel inn på distance og sette rett avstand. Her setter auto calibreringen alltid sub lenger bort! Skal man da inn og sette på riktig avstand eller skal man bruke ørene for og høre at elementene i frontene slår likt med subben? Det siste er slikt jeg har gjort det. Jeg flytter avstanden på sub til bassen høres fin ut. Er dette en grei framgangsmåte?

  19. #19
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    691
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Distance påvirker ikke fasen. Men subben har vel justerbar fase? Auto cal setter sikkert subben lenger bort pga forsinkelsen i det ekstra delefilter-leddet.

    Å sette front-ht til large forutsetter da at front høyttalerne klarer å gjengi skikkelig bass. Hvis de gjør det, er det ingen grunn til at en subb skal hjelpe de til vanlig, bortsett fra under voldsomme spesialeffekter. Tror kanskje front høyttalerne til trådstarter er mer en gode nok til å takle den "vanlige" bassen alene.

  20. #20
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Skogs
    Distance påvirker ikke fasen. Men subben har vel justerbar fase? Auto cal setter sikkert subben lenger bort pga forsinkelsen i det ekstra delefilter-leddet.

    Vel, distance påvirker fase og INGENTING annet! Endres distance, legges det inn en forsinkelse i hver kanal relativt til de andre, slik at signalet skal nå frem til hver høyttaler til riktig tidspunkt slik at lyden treffer lytteren samtidig fra hver høyttaler. Om en høyttaler som står 1 meter unna spiller samme lyd på samme tid som en høyttaler som står 2 meter unna, er det jo fasen som blir fucked up. Derfor har man mulighet til å endre distance for å kompensere for faseforskyvningen mellom høyttalere i ulik avstand til lytteren....

    Grunnen til at Auto cal setter suben lenger unna er nettopp forsinkelsen i det ekstra delefilterleddet i suben ja. Enkelte produsenter, som f.eks. Focal, oppgir dette i databladet i x antall ms, slik at man kan regne seg frem til hvor mange centimeter ekstra det skal legges til på sub distance slik at fasen blir korrekt.

    Og angående det å forbigå delefilteret i suben og la recieveren ta seg av delingen: 12 db/oct som de fleste recievere har er i de fleste tilfeller altfor lite for å få til en vellykket integrering med frontene, ihvertfall har det alltid vært sånt i mitt oppsett. Lykke til med integreringen!

Side 1 av 5 1 2 3 4 5 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •