Jeg blir gal av å skjønne alle forskjellige lyd- og bildeformater og hvordan man oppnår best kvalitet på de. Jeg har mange spørsmål ang innstillinger og tilkoblinger og håper at noen kan hjelpe meg. Jeg er helt grønn når det kommer til innstillinger av bilde og lyd siden jeg tidligere kun har forholdt meg til et billig 8 år gammelt alt-i-ett system fra Sony og en ell-gammel 28" CRT-tv. Here we go

Jeg har dette oppsettet:

Tv: Philips 7403
Receiver: Yamaha v-663
PS3
Get-boks HD Pvr

Jeg bruker antennekabelen som fulgte med Get-boksen, jeg har et galvanisk skille koblet direkte i uttaket og deretter går kabelen direkte til Get-boksen.

Get-boks og PS3 er koblet via HDMI til receiver, og derifra har jeg en HDMI-kabel til tv'n.

To av hdmi-kablene er av den litt dyrere sorten, den tredje er fra Claes Ohlson (kan ikke skjønne at det skal være relevant, men tar med det alikevel). Ingen av kablene er over to meter.


1. Det mest irriterende problemet er at jeg har store forstyrrelser i tv-sendingen. Det merkelige er at det kun gjelder visse kanaler. Dette er et problem som dukket opp nylig, men jeg er usikker på hva årsaken er, da jeg kjøpte ny tv og receiver samtidig som jeg oppgraderte fra vanlig Get-boks til Hd Pvr. Kanalene det gjelder er hovedsaklig de "norske", dvs TV2, NRK, TvN etc. Jeg har ingen problemer med kanaler som Discovery, Nat. Geo., og heller ikke med HD-kanalene.

2. Lyd ute av sync. Dette gjelder alle kanaler. Har eksperimentert med lydforsinkelsen i get-boksen uten å løse problemet. Lyd er foran bilde i sync. (leste om at andre har denne utfordringen på forrige side). Jeg hadde det samme problemet i noen dager før jeg fikk kjøpt ny receiver også. Da hadde jeg koblet hdmi til tv, og lyd via vanlig "stereo-kabel" direkte fra boksen til receiver.

3. Hvordan vet jeg at tv'n spiller av "riktig" bildeformat? Dvs det originale formatet? Jeg vet jo ikke om jeg ser på 1080p/720p/1080i siden jeg ikke har noe å sammenligne med hjemme. I butikken var dette greit å se, men der var jo kildesignalene koblet rett i tv'n og ikke via en receiver som jeg har gjort.

4. Hvordan vet jeg at forsterkeren spiller av "riktig" lyd? Dvs, hvis man i en film på blu-ray har forskjellige lydspor å velge mellom (f.eks DD, True-HD, DTS etc), velger forsterkeren automatisk det beste lydformatet eller er dette noe jeg må gjøre selv?

5. Hva må jeg velge hvis jeg ønsker at forsterkeren ikke skal farge lyden? Dvs jeg vil ikke at den skal legge til effekter for å oppnå en annen lyd enn det som kommer fra kildesignalet.

6. Hvordan kan jeg få forsterkeren til å ikke oppskalere bildet? Jeg vet ikke om det er riktig, men jeg innbiller meg at det må være bedre å la tv'en håndtere bilde-behandling da den bør være mer egnet til dette? Finnes det en funksjon som lar bildet passere ubehandlet til tv'n?

7. Vil det gi noen forandring i lyd og/eller bilde ved å koble annerledes? F.eks PS3 og Get boks via hdmi inn i tv'n og derfira ut til receiveren?

8. Hvordan kobler dere de forskjellige komponentene til hverandre?


Mange spørsmål, og jeg forstår at dere sannsynligvis ikke kan svare på alle, men jeg håper at noen kan hjelpe meg med å forstå noen av problemstillingene mine. Tusen takk på forhånd!