M-Audio Mobile Pre med REW, ARG!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 19 av 19
  1. #1
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    M-Audio Mobile Pre med REW, ARG!

    noen som kan gi meg en liten guide på hvordan få dette til å fungere?

    sliter med å få kalibert lydkortet, har
    6,3mm jack til 6,3mm jack fra output1 bakpå, og til framsiden der det står inst/line, er dette riktig?

    Får nemlig ikke kalibrert saken, det lyser grønt som at den får signal, men skal ikke snurre mye på knotten før man for rødt clipping lys, samt at målingene ikke viser noe på verken left eller right baren?

    Har følgende utstyr:
    laptop
    M-Audio Mobile Pre USB eksternt lydkort
    Behringen ECM8000 målemic
    9m XLR mic kabel
    en 3m 6,3mm-6,3mm kabel (for kalibering av lydkortet)

    kobler jeg totalt feil eller er det noe galt med saken?
    kjøpte M-Audio tingen brukt

  2. #2
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    var ikke mye info å finne når jeg søkte etter Rew guide med m-audio heller. så frusterende at den snart går gjennom vinduet...

  3. #3
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm virker som det hele var en bug,
    måtte velge 44,1khz for å få "låst" opp saken, for når jeg gjorde det
    begynte plutselig begge barene å danse, selv om jeg tok til 48khz igjen nå funket alt.

    legger ved bilde av følgende oppsett?
    er det godt nok resultat på de grafene?

    blinket litt clipping lyset på M-Audioen under målingen...

  4. #4
    Intermediate norcad sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    3,641
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kurven så jo meget bra ut. Bare juster ned volumet litt i M-Auido kontroll panelet, og la knappene på lydkortet stå der de er. Du har allerede funnet ut hvor følsomme de er skjønner jeg

    Ta en titt på Arta Software også, kjempefint program som er ganske enkelt å komme igang med, og har en haug av muligheter. Demo versjonen er fullt funksjonell med unntak av lagring/åpning av prosjekter.

  5. #5
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av norcad
    Kurven så jo meget bra ut. Bare juster ned volumet litt i M-Auido kontroll panelet, og la knappene på lydkortet stå der de er. Du har allerede funnet ut hvor følsomme de er skjønner jeg

    Ta en titt på Arta Software også, kjempefint program som er ganske enkelt å komme igang med, og har en haug av muligheter. Demo versjonen er fullt funksjonell med unntak av lagring/åpning av prosjekter.
    om jeg justerer ned volumet der, må jeg kalibrere på nytt da`?, fant ut av denne=) at den ikke skulle det=)

    fant etter lenge kalibreringsskisse for ECM8000,
    vet du om denne også skal være haket av for C weight?

    blir nok mye leiking framover med forskjellige program, skal sjekke ut arta, men må først føle jeg mestrer REW=)

  6. #6
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm kalibrer spl, hva skal stå her, får veldig lite reading på micen,
    ligger på rundt -60 uansett hva jeg skriver på den popup saken

    er skjeldent jeg føler meg så dum som jeg gjør nå=P

  7. #7
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    må jeg bruke en radioshack for å få lest av SPLen?
    har en liggende så det er ikke noe problem.
    men er det nødvendig?

  8. #8
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm får bare level is low når jeg tar check levels...

    og når jeg måler står det headroom 90,3 db
    trykker start measure, da går sinus sveipen,
    med utslag på out baren,
    men verken left eller right bare registrerer noe, lyser heller ikke grønt fra lydkortet som skal indikere signal inn.

    etter jeg har valgt dette får jeg ikke trykke start measure igjen og baren står bare ready to measure....
    cancel er eneste valget jeg får...

    HJELP=P

  9. #9
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    fikk det til tror jeg
    problemet var dårlig kalibrert lydkort i utgangspunktet.
    nå får jeg målinger osv.

    så er det bare å bli klok på alle tingene programmet inneholder da =)

    EDIT!

    haha, glemte å fjerne signalkabel mellom linje inn og ut, samt koble til mic

    har fremdeles ikke fått det til.
    når jeg måler er det bare såvidt det er noe reaksjon på mic målingen og jeg får beskjed om at høyeste
    målte verdi er bare -38,5dbFS

    nå spiller jeg ikke så høyt (57db) pga det begynner å bli sent, men kan dette være problemet?

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Akershus
    Poster
    258
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Heisann,

    Fant du ut av problemene ved måling? Jeg har nettopp kjøpt samme måleutstyr og sliter litt med kalibrering. Jeg mistenker at kalibrering av M-Audio må skje med loopback kabel som benytter XLR-inngang, kan noen bekrefte om dette stemmer før jeg isåfall må ut og kjøpe kabler? Jeg har kalibrert med minijack-minijack loopback-kabel, men da får jeg alt for lave nivåer ved måling med mic...

  11. #11
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av sorzy
    Heisann,

    Fant du ut av problemene ved måling? Jeg har nettopp kjøpt samme måleutstyr og sliter litt med kalibrering. Jeg mistenker at kalibrering av M-Audio må skje med loopback kabel som benytter XLR-inngang, kan noen bekrefte om dette stemmer før jeg isåfall må ut og kjøpe kabler? Jeg har kalibrert med minijack-minijack loopback-kabel, men da får jeg alt for lave nivåer ved måling med mic...
    jeg fikk ikke til med minijack -minijack da det blir feil inngang.

    Du trenger 6,5mm til 6,5mm som du kobler fra ene mic utgangen og til linje inn.
    Så er det bare å kalibrere.
    Det som også er viktig er at man har valgt M-audio lydkortet i innstillingene. om der står use default funker det ikke...

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Akershus
    Poster
    258
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for svar, da må jeg ut i morgen og kjøpe ny loopback-kabel. Mistenkte at det var noe med ulike innganger her siden kalibrering forsåvidt gikk ok men måling med mic måtte jeg skru opp gain ganske mye for å få fornuftig lydnivå i REW...

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Akershus
    Poster
    258
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei igjen,

    Tror jeg begynner å nærme meg nå men er ikke helt i mål enda. Har gjort følgende for å kalibrere M-Audio lydkortet:

    - Loopback kabel (jack - jack) fra "2/R Output" til "Ch2 inst/line input"
    - REW, Settings, Soundcard. Trykk Measure.
    - Juster channel 2 gain på M-Audio til "Right ch" lydnivå i REW matcher Output. Gjorde også samme for channel 1, begge pots ca. kl. 11.

    Resultatet ser helt likt ut den grafen du fikk over:
    M-Audio Mobile Pre med REW, ARG!-audio-jpg

    Deretter kobler jeg ut loopback-kabel og kober mic til channel 2, slår på phantom power og bruker kabel fra line out minijack og til receiver. Når jeg så går til Measure og trykker "Check Levels" får jeg beskjeden "Level is Low -26.2dB". Har da receiver volum på 0dB i Pure Direct modus. Hvilket nivå skal receiver stå på, og må jeg kjøre SPL kalibrering før jeg starter målinger?

  14. #14
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har du satt Wave på ca 100% og master volum på ca 50% i kontrollpanelet på pcen??

  15. #15
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    vær også oppmerksom på at jeg får ca -0,8 på toppen i kalibreringen
    og 2,8-3,0 db i forskjell på nederste delen.
    Det er vel det nærmeste man kommer, når man tar kalibreringen skal ikke det røde clipping lyset flimre... det er en hårfin stilling på det lydkortet på det som blir riktig, og om det klipper...

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Akershus
    Poster
    258
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av svennand
    har du satt Wave på ca 100% og master volum på ca 50% i kontrollpanelet på pcen??
    Ja, dobbeltsjekket dette.

    må jeg bruke en radioshack for å få lest av SPLen?
    har en liggende så det er ikke noe problem.
    men er det nødvendig?
    Ser at du også stilte dette spørsmålet lenger opp, og svaret er vel at dette må gjøres for å få riktig avlesninger på grafen? Jeg brukte default verdier i REW og når jeg stilte receiver volum på 0dB tror jeg kurven havnet utenfor skalaen. Jeg prøvde deretter å kalibrere SPL og får plutselig noen kurver her nå. Spennende, da blir det å lese mer om hva de ulike grafene forteller meg før akustiske tiltak iverksettes :???:

  17. #17
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av sorzy
    Ja, dobbeltsjekket dette.



    Ser at du også stilte dette spørsmålet lenger opp, og svaret er vel at dette må gjøres for å få riktig avlesninger på grafen? Jeg brukte default verdier i REW og når jeg stilte receiver volum på 0dB tror jeg kurven havnet utenfor skalaen. Jeg prøvde deretter å kalibrere SPL og får plutselig noen kurver her nå. Spennende, da blir det å lese mer om hva de ulike grafene forteller meg før akustiske tiltak iverksettes :???:
    trykk på kalibrer og se hva db nivå man får, bør vel ligge på rundt 75-85db under måling. jeg har 85 selv...

    Høres veldig rart ut at du ikke får bedre målinger.
    har du lagt inn kalibreringsfila til mikrofonen?

    Når du kjører testen, får du da en kraftig brumling? om det står 0db på recieveren skal det bli latterlig høyt! (ved de fleste recievere) som i at du får forvrenginger med en slik sveip...

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Akershus
    Poster
    258
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei igjen,

    Er ganske sikker på at ting er kalibrert riktig nå og at målinger er ok. Fiklet litt rundt med innstillinger i Windows og riktig kalibrering av SPL og kurvene ser nå bra ut. Det vil si bra er vel ikke riktig ord i min hjemmekino preget av harde leca-vegger, men nå har jeg ihvertfall noen målinger som blant annet viser impuls-etterslep og kan sammenligne før og etter noen kvadratmeter med akustikkplater henges opp senere i uken. Mange takk for hjelpen svennand

  19. #19
    Intermediate svennand sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    1,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ingen problem.
    Du får gi beskjed om du trenger noe hjelp med tolking av grafer=)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •