XTZ - Room Analyzer. - Side 16

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 16 av 18 FørsteFørste ... 6 12 13 14 15 16 17 18 SisteSiste
Viser resultater 301 til 320 av 344
  1. #301
    Intermediate Denonbuster sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    2,513
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Room Eq Wizard, også kaldt REW, kan brukes sammen med RS

  2. #302
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    779
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har en radio shack digital , og mener og ha lest at man kan bruke den i kombinasjon med program for å oppnå samme fremgangs måte som XTZ room analyzer?

    Noen som har en oppskrift på hva jeg trenger av kabler osv ?

  3. #303
    Intermediate Denonbuster sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    2,513
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Se svar over, og søk i forumet etter REW.

  4. #304
    Expert tols1 sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    6,026
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  5. #305
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    66
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen som har prøvd dette med win 7? Fungerer det?
    Er det testtoner i softwaren eller må man ha dette separat

  6. #306
    Intermediate Protet sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2007
    Poster
    946
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    @neccer
    jepp, jepp og det følger med.

  7. #307
    Active Sonic_ sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    309
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kjøpte det for 1.5 mnd siden og har fungert perfekt helt til idag. Tok noen målinger igår kveld, men idag når jeg skulle fortsette så kommer det knitrelyd ut av høyttalerne ilamme sinussveipen. Kjører win xp.

    Har prøvd:
    - koble mikrofonen rett i pc
    - lastet ned programvaren på ny pc, med win vista.
    - byttet ut kabelen fra mikrofon til receiver.
    - kontrollert inngangen på receiver med annen kilde.
    - kontrollert at volumet på pc står på maks.

    Pga knitringen som kommer i tillegg så fullfører ikke XTZ RA målingen, men slår inn med ei feilmelding om at målevolumet er for lavt og at jeg må sjekke koblingene. Men skjønner ikke at volumet skal være for lavt, for det jeg hører av sinussveipen så høres den normal høy ut. Bare at knitringen overdøver den en god del.
    Når jeg trykker på windowslyder så kommer dette ut til høyttalerne via XTZ RA, også med knitring.

    Noen som har vært borti noe lignende?

  8. #308
    Intermediate heanwi sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    674
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja. Identisk problem her. Har desverre ingen løsning.

  9. #309
    Active Sonic_ sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    309
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av heanwi
    Ja. Identisk problem her. Har desverre ingen løsning.
    Har du kontaktet surround.no? Har sendt de en mail så får se hva som skjer. Håpet det kunne være en bagatell.

  10. #310
    Intermediate eMTea sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fint program dette!
    Nå kan jeg virkelig se hvor godt Antimode'n faktisk fungerer.

    Men jeg ser at jeg liker et bassfett oppsett, hvor mye pleier dere å justere opp sub-nivå etter at romkorreksjonen er ferdig?
    Jeg syntes en "flat" kurve blir dritkjedelig å høre på.

  11. #311
    Intermediate Denonbuster sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    2,513
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg legger på 4-6db på sub. Hvor mye la du på da?

  12. #312
    Intermediate eMTea sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er litt usikker egentlig, her er kurven jeg måler nå, med antimode i "flat"

    Men har ikke tid til dette nå, skal på julebord, kommer sterkere tilbake i morgen

  13. #313
    Intermediate eMTea sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da var jeg igang!
    Slik ser fullrange målinger ut nå, etter litt småjusteringer på avstand og peq.

    Fronter er Klipsch RB-81, og mine DIY Audiopulse Epic 12" subber.
    Delefrekvens på 80hz, samt en oppjustering av subkanalen med 5dB etter YAPO hadde gjort sin jobb.

    Noen som vil kommentere denne? Hva forteller de røde søylene meg? Er det noe jeg må jobbe med akustisk?

  14. #314
    Intermediate Denonbuster sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    2,513
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    De røde stolpene er etterklangstiden. Hos meg ligger dette på 0,19-0,22 sek.

    Fra ca 5khz og oppover, så får du en del kamfiltereffekt. Har mic'n stått litt nært en vegg?

    Når du har fått orden på de røde stolpene, så kan du jo jobbe videre med de 2 store dipene du har.

  15. #315
    Active Sonic_ sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    309
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Sonic_
    Kjøpte det for 1.5 mnd siden og har fungert perfekt helt til idag. Tok noen målinger igår kveld, men idag når jeg skulle fortsette så kommer det knitrelyd ut av høyttalerne ilamme sinussveipen. Kjører win xp.

    Har prøvd:
    - koble mikrofonen rett i pc
    - lastet ned programvaren på ny pc, med win vista.
    - byttet ut kabelen fra mikrofon til receiver.
    - kontrollert inngangen på receiver med annen kilde.
    - kontrollert at volumet på pc står på maks.

    Pga knitringen som kommer i tillegg så fullfører ikke XTZ RA målingen, men slår inn med ei feilmelding om at målevolumet er for lavt og at jeg må sjekke koblingene. Men skjønner ikke at volumet skal være for lavt, for det jeg hører av sinussveipen så høres den normal høy ut. Bare at knitringen overdøver den en god del.
    Når jeg trykker på windowslyder så kommer dette ut til høyttalerne via XTZ RA, også med knitring.

    Noen som har vært borti noe lignende?
    Ser ut som at jeg har funnet årsaken nå. Når jeg ikke har strømforsyningen i den bærbare pc`en så kommer knitrelyden og feilmeldingen, så fort jeg setter strømforyningen i så er alt i orden. Skjønner ikke helt hvorfor dette skjer, men nå vet jeg ihvertfall hva som forårsaker knitringen.

  16. #316
    Intermediate eMTea sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Denonbuster
    De røde stolpene er etterklangstiden. Hos meg ligger dette på 0,19-0,22 sek.

    Fra ca 5khz og oppover, så får du en del kamfiltereffekt. Har mic'n stått litt nært en vegg?

    Når du har fått orden på de røde stolpene, så kan du jo jobbe videre med de 2 store dipene du har.
    Etterklang = Ekko rett å slett?

    Lytteposisjonen min er inntil bakvegg ja.
    Ugunstig sånn sett, vinduer rett bak meg, men de er uten gardiner, så kan nok hjelpe litt å få opp noen grove gardiner.

    Jeg måler kun for å se hvordan rommet oppfører seg i bassen, og hvor god jobb antimoden faktisk gjør, det er morro å se..

  17. #317
    Intermediate Denonbuster sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    2,513
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ser ut for at antimoden gjør en veldig bra jobb hos deg. Har du målinger med/uten for sammenlignngen sin del.

    Ekko er nok et like riktig ord å bruke.

  18. #318
    Intermediate eMTea sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg skal legge ut en måling senere som viser med antimode og bypass.
    Den gjør en veldig bra jobb, jeg har en partypukkel på rundt 36-40hz en vei, å den er dempet masse

    La ut et bilde av lytteposisjon på minHjemmekino profilen.

  19. #319
    Intermediate heanwi sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    674
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvordan ser dette ut?

    Vedlegg 73802

  20. #320
    Intermediate Denonbuster sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    2,513
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av heanwi
    Hvordan ser dette ut?

    Vedlegg 73802
    Hvis du ser på det lille bildet oppe til høyre, så ser du at det er veldig lang etterklangstid rund 30hz. Dette er nok mest sannsynlig noe som kan fikses litt ved hjelp av plassering.

    Hvis du tar 3 målinger (alle i samme vinduet);
    Fronter alene.
    Sub alene.
    Fronter og sub sammen.

    Da kan du fint se om du kan rette ut kurvene ved hjelp av fasejustering eller x-over justering.

Side 16 av 18 FørsteFørste ... 6 12 13 14 15 16 17 18 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •