kobling av XTZ W10.16 sub til Yamaha RX-465 receiver

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 30
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    kobling av XTZ W10.16 sub til Yamaha RX-465 receiver

    Hei

    Jeg har nylig gått til innkjøp av Dynavoice S-5 + C-5 m/ XTZ 99 W10.16 Matt Med Sub 5.1 høytalere og en Yamaha RX-V465 Black Yamaha receiver.

    Jeg har koblet høytalerene til reciveren, men hvordan kobler jeg til subben? hvilke/hvilken kabel trenger jeg? På reciveren er det "en" subwoofer tilkobling og på subben er det to "line in" tilkoblinger.

    Har overhodet ingen peiling på anlegg eller kabler så håper på gode svar.

    Mvh Erling Kolbjørn

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    1,196
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du søker så finner du MANGE svar på dette.

    det du gjør er å koble en subkabel ut fra receiveren og inn i subben. Du kan bruke enten begge 2 eller bare 1 på line inn på subben. Skal du bruke begge må du ha en Y-split å koble til begge. Dette gjøres for å få en +3db forsterkning på signalet. (kan like gjerne gjøres ved å justere opp gain litt ekstra istede).

    Dårlig forklart, men håper det hjelper

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for raskt svar! Har du link til en slik kabel? Gjerna på Clas Ohlson, Biltema eller Jula.

    Mvh Erling Kolbjørn

  4. #4
    Intermediate DiFontaine sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    1,331
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Husk å stille fronthøytalerene på small i Yamaha forsterkeren slik at delefrekvensen til subben blir rett.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hæ? Nå er ikke jeg helt med:P

  6. #6
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,645
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja de lengdene passer fint. Takk.

  8. #8
    Intermediate DiFontaine sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    1,331
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av erlingkolbjorn
    Hæ? Nå er ikke jeg helt med:P
    Siden du har stativhøytalere og sub, trenger ikke fronthøytalerene dine spille så mye bass, det tar subben seg av. På Yamaha forsterkeren kan du gå inn på innstillingene til høytalerene, sett frontspeakert til small, ikke large!

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok da forstår jeg. Skal gjøre det.

  10. #10
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ikke for å være frekk nå, men jeg tror alt du trenger av informasjon til å kobble dette sammen står i brukermanualene.

  11. #11
    Intermediate DiFontaine sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    1,331
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av erlingkolbjorn
    Ok da forstår jeg. Skal gjøre det.
    Lykke til og gratulerer med nytt anlegg :-D

  12. #12
    Intermediate DiFontaine sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    1,331
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Truls
    Ikke for å være frekk nå, men jeg tror alt du trenger av informasjon til å kobble dette sammen står i brukermanualene.
    Den er jo ofte på engelsk og avansert. Her på forumet er det kanskje noen som kan komme med enkle og gode råd. Det er det vi har AVforum til :wink:

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Pappa kom med en slik RCA kabel nå. Jeg koblet det til men får alikevell ikke lyd i subben. Må jeg endre noen innstillinger, som å velge at det er koblet til sub for eksempel? Eller er kabelen deffekt?

  14. #14
    Intermediate DiFontaine sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    1,331
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av erlingkolbjorn
    Pappa kom med en slik RCA kabel nå. Jeg koblet det til men får alikevell ikke lyd i subben. Må jeg endre noen innstillinger, som å velge at det er koblet til sub for eksempel? Eller er kabelen deffekt?
    I innstillingene på Yamahaen må du sette sub-out on... eller noe i den duren...

  15. #15
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok, skal prøve det.

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Finner ikke ut av det "sub out" innstillingene. Jeg har lest litt i manualen men ser ikke ut til å finne ut av det. Skal lese videre, men hvis noen har et lignende oppsett kan de gjerne hjelpe meg.

    Mvh Erling Kolbjorn

    Edit: Ser ut til at jeg har det slikt som det skal ifølge manualen og min tankegang.. Men kommer ingen lyd fra subben..

  17. #17
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er siden det står "LFE bass out", sett den på innstillingen "BOTH"

    så stiller du "SUR. L/F SP" og "FRONT SP" til "SMALL" og "CROSSOVER" til "80HZ"

  18. #18
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er slik jeg har koblet det.. Men får alikevell ingen lyd. Er det RCA kabelen som er deffekt da?

  19. #19
    Intermediate Truls sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,838
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    aner ikke, test den mellom en kilde og reciver hvisdu har mulighet.

    Å eller sjekk om du har koblet kabelen mellom reciverens Pre out subb og til subbens line in/pre inn. Så sjekker du at subben er påslått(doh).

  20. #20
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2009
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kabelen er koblet rett og kabelen virker. Men fortsatt ingen lyd.

    Mvh Erling Kolbjørn

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •