Hei!

Jeg har nylig kjøpt et surroundsystem av type Pioneer RCS-LX60D.

Systemet består av følgende komponenter:
· SX-LX60D: Subwoofer / surround receiver
· SSP-LX60D: Høyttalersystem (6 høyttalere)
· RCS-LX60D-AV: HDD/DVD-opptaker


(klikk for link til Pioneer's produktside)

Jeg har tidligere hatt et annet Pioneer 5.1 surroundsystem i stua (receiver / dvd-spiller: XV-DV505, høyttalersystem: S-DV505), og for å få best surroundlyd valgte jeg å monterte bakhøyttalerne oppe på veggen bak i rommet. Jeg har lyst til å montere opp bakhøyttalerne i dette nye systemet på samme sted som de gamle hang, og iom. at jeg har latt kablene tilhørende det gamle systemet henge tenkte jeg at jeg kunne bruke disse på de nye bakhøyttalerne slik at jeg slapp "morojobben" med å fjerne de gamle kablene og henge de nye kablene opp under taklisten atter en gang.

På det gamle systemet skulle høyttalerledningene ("standard" tynne doble høyttalerledninger *) festes til receiveren med "klammer", slik at man bare tvinnet den uisolerte enden på ledningene, åpnet klammen, stakk kablene inn og slapp opp klammen slik at kabelen satt fast. Problemet er at på det nye systemet er den enden av kabelen som skal inn i høyttaleren uisolert og festes med klammer, men den enden som går inn i subwooferen / receiveren ender i en plugg, så jeg får ikke brukt kabelen som er festet langs taket iom. at den kun ender i 2 uisolerte kabeltupper.

* = Jeg er ikke så altfor bevandret i høyttalerkablenes verden, så vet ikke hva kabeltypen egentlig heter..

Spørsmål:
1. Er det noen som vet hva slags plugger dette er og evt. hvor man får kjøpt slike? Jeg har kikket litt på diverse AV-sider (bl.a. HiFiklubben), men finner ikke disse pluggene noe sted..
2. Trenger man verktøy for å feste kablene i disse pluggene? Evt. hvor kjøpes dette?

Jeg har tatt noen bilder av kablene (brukte mobilkamera, så beklager at kvaliteten er dårlig).. Er det noen som har noen gode råd?

Bak på subwoofer / receiver:

(klikk på bildet for å forstørre)

Selve kabelpluggen:

(klikk på bildet for å forstørre)