Skjermet CAT5 FTP/STP (nettverkskabel) som RGBHV-kabel (VGA) - Side 4

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 4 av 8 FørsteFørste 1 2 3 4 5 6 7 8 SisteSiste
Viser resultater 61 til 80 av 151
  1. #61
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av yannz
    hifil: genialt. takk - vet du om disse er vanskelige å installere? må sjekkes ut. iallefall når det kommer til vinkler..
    De festes med skruer (en skrue pr. 50 til 70cm er mer enn nok).
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  2. #62
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    146
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    kat5

    Tenkte på en liten ting. vist dere alikevell skal lodde om kabelen.
    Kjøp da heller noen meter med Belden datakabel. Markesføres av Jørgen Holmefjord i Norge. Dette er en Kjempe datakabel.8 Leder skjermet kabel. Vi bruker dette I adgangskontollsystemer der den vanlige datakabler blir for dårlige. Den har en veil pris på ca 18 kr meteren men dette er det verdt ! I denne kablen er det utrolig liten motstand.

    bare et tips. De har foresten også egenutviklete kat5 kabler i hvit uten noe ekkel skrift på. slik at dette blir litt finere og legge opp.
    http://www.holmefjord.no/

  3. #63
    Newcomer Digimaster sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    88
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kansje "litt" offtopic dette men men.

    Har en prosjektor med 5bnc (sony 722qm)
    Står R G B sync/HD VD på den.

    skal koble 5bnc til scarten fra xboxen.(macrovision fjerna)

    Hvordan skal jeg gå fram for å lage en sånn kabel?

    trenger jeg bare å bruke 4bnc da ?

    Håper på mange fine svar


    er newbie innen dette faget

  4. #64
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei

    Har et problem.. har laget meg en 11 meter lang VGA-VGA kabel som beskrevet i denne tråden, testet den med skjerm, der funket det helt fint, og satte i gang med å koble til min X1, startet pc`en fikk så vidt bilde helt i begynnelsen av oppstart før windows logo kommer opp (WinXP), da blir bildet hvitt med svarte striper over og slik er den når pc`en er ferdig med oppstarten og. Tar kabelen over til skjerm igjen og der er det bra bilde, bare når jeg kobler til projektoren det blir krøll. Har og prøvd med VGA kabelen som følgte med X1, da virket det bra.

    Noen som har peiling på hva dette kan komme av?

  5. #65
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har tatt et bilde av hvordan det ser ut når den har startet opp og er i desktop`en. Noen som har peiling på hva som er galt?

  6. #66
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    prøv å kjør en vanlig reset mens bildet er slik.

  7. #67
    Newcomer splatt sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    130
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    JT, jeg tipper at du kjøer for høy oppdateringsfrekvens på grafikkortet. Ser vedlig slik ut. Koble kabelen til skjerme igjen, og still ned denne. Om du ikke vet hvor, så ligger de under avansert der du velger oppløsning

  8. #68
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Oppdateringsfrekvensen er på 60 Hz. Det får jeg og opp når jeg bruker vanlig skjermkabel og projektoren kjenner igjen signalet. står da 800*600 og 60 Hz men jeg kan jo prøve å med andre frekvenser for å se om det endrer seg.

    prøv å kjør en vanlig reset mens bildet er slik.
    Skal prøve dette når jeg kommer hjem i dag, men jeg mener å ha prøvd dette.

    Noen som vet om X1 må ha sterkere signal enn en skjerm? Kan nesten ikke forstå det heller. Det må vel følge standard det og.

  9. #69
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har nå prøvd å restarte pc når skjermbildet er som det var slik som Burre sa. Og prøvd med frekvensene 56 Hz, 65 Hz og 70 Hz. Men ingenting hjelper. Noen flere forslag?

  10. #70
    Intermediate Burre sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2003
    Poster
    3,071
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    mente reset på projektoren. hjelper ikke det, prøv factory reset.
    hjelper ikke det, kan det være at noen av pinnene er for korte.

  11. #71
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    1,168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    For meg ser det ut som noe er feilkoblet i kabelen, eller at det er en kortslutning mellom to loddinger kanskje.

  12. #72
    Newcomer
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    26
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva med å bruke en CAT 7 kabel i stede for CAT 5 kabelen?
    Mye bedre skjerming da hvert par er skjermet individuelt pluss
    skjerm rundt alle parene.
    Denne kabelen har større tversnitt også..

  13. #73
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av tahustvedt
    For meg ser det ut som noe er feilkoblet i kabelen, eller at det er en kortslutning mellom to loddinger kanskje.
    Jeg har sjekket om det er kortslutninger på kabel, men kan ikke finne noe, og hvis det hadde vært det så burde vel bildet vært slik på vanlig pc-skjerm og? men det er det jo ikke En annen ting er at når jeg har det bildet så kommer jeg ikke inn i menyen på projektoren, så det virker som om projektoren "henger" seg når den kommer til desktop`en

    Har prøvd å fabrikk resette projektor og oppgradert software, men det er akkurat likt. Har et flimrende bilde når logoen med WinXP viser på skjermen under oppstart nå men går bort når den kommer til desktop.

    Har og prøvd med ferritkjerne (tror det er det det heter) i begge ender av kabelen for å ta eventuelt støy, men det hjalp heller ikke.

    Hva med å bruke en CAT 7 kabel i stede for CAT 5 kabelen?
    Jeg kommer nok ikke til å kjøpe ny kabel for å lodde da kjøper jeg heller en ferdig kabel.

  14. #74
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen som har noen siste forslag før jeg gir opp og kjøper meg en ferdig kabel?

    Begynner å bli litt lei av å vente på å få pc`en opp på projektor nå :shock:

  15. #75
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    756
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei
    Takk Tahustvedt for en fin tråd
    Har nå bestilt cat5 FTP og skal lage en komponentkabel med VGA i ene enden og komponent (3 stk RCA plugger) i andre,så da er spørsmålet:
    VGA enden er grei,men hvilke kabler skal til RCA pluggene?
    Er det disse?: RCA 1 : rød+ (orange ledning) og rød jord (orangestripet)
    RCA 2 : grønn+ (grønn) og grønn jord (grønnstripet)
    RCA 3 : blå + (blå ledning) og blå jord (blåstripet)

    Skal en ha noe ekstra skjermledning til RCA pluggene?
    På forhånd takk for svar
    Mvh Jan I

  16. #76
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    1,168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det ser riktig ut som du skriver.

    i tillegg kan du koble skjermlederen (den som ligger i kontakt med skjermen) sammen med alle tre jordlederene (stripede ledere) på RCA-pluggene.

    Du kan kanskje prøve først uten skjermlederen tilkoblet og så lodde det på senere hvis det ikke blir helt bra. Det ville jeg gjort.



    Jeg bruker selv en 12m lang CAT5E FTP med VGA-plugger på min HT1000 nå.

  17. #77
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    756
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei Tahustvedt
    Har bestilt en spiller med komponentutgang,og må lage flere kabler...
    Koblet ikke alle jordingene i lag sist,men kan en lodde fast pinne nr 9 også til jordingene(sammen med 6 til 10). Eller må denne være fri (selv om den ikke er i bruk)
    Mvh Jan I

  18. #78
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    1,168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Pinne 9 er definert som "+5V", men det gjelder nok bare på kildesiden. For sikkerhets skyld ville jeg latt den være i fred. Jeg løste dette ved å ikke lodde sammenføyningstråden (den som kobles sammen jordingene) på pluggen, men i stedet på ledningene som stakk ned i pluggen. Dette kan jeg gjøre etter at pluggen er ferdig loddet. Jeg tror man kan se hvordan den er loddet i det på det siste bildet i den første posten min (med litt godvilje).

  19. #79
    Newcomer ok sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2003
    Poster
    194
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tenkte bare jeg skulle nevne at jeg har akkurat samme problem med X1'en min som JT tidligere i tråden, helt ned til identisk bilde på veggen... Laget en
    20m (!) VGA over FTP kabel som beskrevet. WinXP booter med et lett hoppende oppstartsbilde og blir bare striper når den er ferdig bootet. Jeg ser ca 30-40
    ok linjer på toppen av skjermen, tydeliggjort ved noen halve ikoner. Resten er som JT sitt bilde. Oppløsning er garantert 800x600x62Hz.

    Jeg har også en 15M vanlig VGA kabel, og bytter jeg med denne fungerer det som toget. Min Første Kabellodding [TM] til tross, tror ikke det er
    noen kortslutninger. Har også målt mellom samsvarende pinner i hver plugg og det er god kontakt (~2ohm motstand, mindre på jord/retur).
    VGA-kabelen har forøvrig dobbelt så høy motstand.

    Første gjetning er vel at X1'en er litt hårsår i sync-avdelingen, men at det muligens kan hjelpe å eksperimentere litt med hvilke jord-varianter som
    kobles sammen. Forslag her? Første test var 6,7,8,10 koblet sammen, det var helt klart på kanten av det projjen likte. Så jordet jeg folien også til
    plugg-skjermen, så jeg nå har 6,7,8,10,skjerm koblet sammen. Marginalt bedre. Uprøvde alternativer inkluderer å bruke lederene til 6,7,8 til også å
    jorde 10, slik at skjermlederen/folien bare brukes til plugg-skjerming. Evt. kappe tversoveren mellom 8 og 10. Evt kappe tversoveren overalt.

    Ah well, har ihvertfall lært litt om lodding. :-)


    OK

  20. #80
    Newcomer JT sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    101
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hehe.. godt å se at det ikke er bare meg som sliter

    Jeg prøvde meg og på å kople til skjermfolien uten at det hjalp, og mitt siste desperate forsøk var å klippe vekk laskene på jord, meeeen samme resultat, så nå har jeg bestilt en kabel på avconnection.dk, håper jeg får den denne uken 8)

Side 4 av 8 FørsteFørste 1 2 3 4 5 6 7 8 SisteSiste

Lignende tråder

  1. VGA kabel?
    By Rusty in forum Kabler
    Svar: 12
    Siste melding: 07-19-2004, 10:29
  2. Riktige kabler!
    By lygren in forum Kabler
    Svar: 0
    Siste melding: 12-14-2002, 20:36
  3. NEC HT-1000 nå tilgjengelig i Norge!
    By lygren in forum Digitale projektorer
    Svar: 0
    Siste melding: 12-14-2002, 20:21
  4. Sanyo PLV-Z1 (LP-Z1)
    By lygren in forum Digitale projektorer
    Svar: 0
    Siste melding: 12-14-2002, 20:18

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •