MgrBuddha: Strømrens, kabler og rack...

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 22
 1. #1
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  MgrBuddha: Strømrens, kabler og rack...

  Hei alle sammen, ny på forumet og ny på bilde med lyd.

  Sitter i disse dager og tråler dette og andre fora for info og inspirasjon da jeg har tenkt til å sette sammen et lyd- og bildeanlegg hjemme i min lille stue. Den delen av stua som skal romme anlegget er ca 4 x 3 meter hvor frontrekka vil bli stående på 3 meters veggen. Lytte og se posisjon vil bli ca 2,5 - 3 meter fra denne veggen, altså med litt luft bak til den andre kortveggen.

  De siste åra har det stort sett bare gått i pc/data hva gjelder investeringer, så det gode gamle stereoanlegget mitt har stått uforandret i ca 15 år. Kjøpte meg en 26" Samsung R7 sammen med XBox 360 for snart 3 år siden, og har i grunnen vært fornøyd med bildet på den fra en Get pvr (ikke HD). Men nå har jeg altså bestemt meg for å choppe opp betydelig (i alle fall betydelig for min lommebok).

  Jeg ser for meg at jeg benytter deler av mitt eksisterende anlegg; nemlig min kjære gamle Electrocompaniet ECI-1 som effektforsterker for mitt par med Celestion 300 transmisjonslinjehøyttalere som frontoppsett. Er så vant med den søte, myke, rike klangen fra denne komboen (som jeg også har koblet til pvr'en), og håper at dette kan la seg vellykket kombinere med en god receiver, en sub, en front og et par surroundhøyttalere. Veldig åpen for betraktninger om dette. Har høyttalere og forsterkere blitt himla mye bedre i løpet av de siste 15 åra, slik at dette bare vil forringe noe som kunne blitt mye bedre innenfor mitt tenkte budsjett?

  Tv'en jeg sikler på er en 46" Samsung LE46A796 (eventuelt 786) som jeg kikket lenge og vel på her om dagen på HiFiKlubben. Fabelaktig! Hadde egentlig tenkt på en 656, men ble aldeles forgiftet av det jeg så der. Synd de bare selger 796 der for denne har mpeg4 dekoder jeg ikke vil ha bruk for. Kommer til å kjøre signaler fra Get HD pvr. En så dyr sak har jeg lyst til å kjøpe i fysisk butikk med kyndig betjening i tilfelle noe skulle oppstå. Resten av stuffet regner jeg med å handle på nett.

  Receiver regner jeg med å betale 7-10k for. Kikker på Yamaha, Onkyo og Denon som jeg regner som mest aktuelle. Front, sub og satelitter for kanskje 5-7k tilsammen, og en PS3 for spill og BD. Innkjøp vil skje i løpet av januar.

 2. #2
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Når det gjelder receivere er det 3 stk jeg vurderer for øyeblikket:

  Denon AVR-2809
  Onkyo TX-SR806
  Yamaha RX-V1900

  Disse blir alle vurdert i Lyd og Bilde: Test av Yamaha RX-V1900 Surroundreceiver - Tester - Lyd og Bilde og blir vurdert ganske så jevnt. Jeg heller vel i øyeblikket ørlittegrann til Yamaha'en med Denon hakk i hæl. I og med at Denon er noe billigere vil det jo kunne brukes litt mer på penger på høyttalere f.eks. Valgets kval...

  Av reviews og tester jeg har sett ellers på nettet får jeg inntrykk at flere sliter med litt småkluss med både Onkyo'en og Denon'en enn med Yamaha'en. Skal bli spennende å se hvilke priser man kan få disse for en uke ut i januar.

 3. #3
  Intermediate Kriller sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2007
  Poster
  2,332
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei. Yamaha har vunnet alle tester mot Onkyo og Denon.

  Jeg hadde kjøpt Yamaha 3800 til 10k om jeg var deg.

 4. #4
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Kriller
  Hei. Yamaha har vunnet alle tester mot Onkyo og Denon.

  Jeg hadde kjøpt Yamaha 3800 til 10k om jeg var deg.
  Det er definitivt også en mulighet. Så i denne tråden at prisen på 3800 var satt ned helt til 1900-nivå. Men da lurer jeg på om det er forbedringer / nyheter ved 1900 som likevel gjør den mer aktuell. Er det noe annet enn nettverksoppkoblingen som taler til 3800's fordel?

 5. #5
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det har blitt mye AV-surfing i romjula, og konturene av en litt heftigere investering enn først planlagt begynner å tegne seg. Sikkert ikke et helt uvanlig sykdomsforløp. :-o
  Er fortsatt oppsatt på å få meg 46" LED TV fra Samsung. Hvis ikke Elkjøp gir meg et saftig tilbud på 796'en + receiver, blir det vel helst til at jeg benytter meg av pakketilbudet til AVshop på 786 med veggfeste, kabel etc.
  Har fundert mye på receiver, men har falt ned på Yamaha RX-V3900. Både tester og folks tilbakemeldinger her og på AVForums.com har fått meg til å tenke på den. Vurderte også 3800, men vil jo helst ha den nyeste når jeg først kjøper da. Blir sikkert en god stund til neste gang. Vurderte også konkurerende modeller fra HK, Onkyo, Pioneer og Denon men samlet sett synes Yamaha å være det riktige valget for meg. Håper jeg kan få en god pris, eventuelt samlet tilbud med TV eller høyttalere.

  Ja for høyttalere var noe jeg egentlig ikke hadde sett for meg å bruke masse kroner på. Men skjønner nå at det må fleskes til litt her også. Har levd med Celestionene mine i mange år nå, tror nok det er på tide å vurdere noe helt nytt. Av omtalene synes XTZ å være særdeles gode valg til riktig pris. Tenker på å ta en tur til Surround til uka for å lytte litt. Magefølelsen sier at jeg kommer til å dra derfra blakk men lykkelig. Er spent på hvordan et oppsett med f.eks 99.26 + 99 W10.17P i front med drahjelp fra min egen ECI-1 og en XTZ Sub Amp 1 vil lyde. Ellers vil vel 99.26 i senter og 93 WMT bak komplementere dette ganske bra vil jeg tro. Spent

  Utsetter PS3 kjøp inntil videre. Ingenting som frister før GT5 i alle fall. Går heller for en Sony BDP-S550 tenker jeg. Lyd ellers får min gode gamle Denon DCD-S10 ta seg av. Blir nok bra ja 8)

 6. #6
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Tester Meridian 557

  Hadde nesten glemt jeg starta denne tråden om eget anlegg en tid tilbake. Fra januar/februar har jeg kjørt med følgende oppsett:

  Fronthøyttalere: XTZ 99.36 pianolakk. De er for tiden satt ca 60 cm fra bakvegg, bassplugger i de to nederste hullene, tweeter på +0db, bass på +0db. Har vridd dem ca 10 grader inn, og de står i omtrentlig likesidet trekant med sweetspot.
  Senter: XTZ 99.25 pianolakk.
  Sub: XTZ 99 W12 DSP. Alle XTZ'ene kjøpt på Surround i år.
  Bakhøyttalere: Celestion 300. Gamle stereooppsettet mitt. Tar litt mye plass og blir kanskje byttet ut med noe nettere, men det har ingen hast. Kjøpt på Hifiklubben ca. 93/94.

  TV: Samsung LE46A786. Kjøpt på AVshop i januar. Beste TV som går (gikk) an å få til den prisen vil jeg tro. Helt suveren.

  Blue-Ray: Sony BDP-S550. Gjør jobben. AVshop hadde grei pris på denne i vinter.
  CD: Denon DCD S10. Kjøpt på Hifiklubben i 95. Solid sak, klar og fin men noe vel skarp lyd. Passet fint i oppsettet mitt da, men nå er tiden moden for å tenke litt DAC. Har også en hederlig gammel Rega Planar som står og støver ned et ellere annet sted. Må få somla meg til å kjøpe ny strikk.

  Receiver: X3MHC ga hyggelig pris og herlig kundeservice på en Yamaha RX-V3900. Flott maskin som gjør god jobb som hjerte i lyd/bilde oppsettet.
  Fronteffekt: Jeg kjøpte denne Electrocompaniet ECI-1 på klubben i 95, og selv om det er en integrert forsterker har den nå stått koblet fra Yamahaens pre-out til frontene. Den gjør en flott jobb, selv om den sikkert kunne blitt løfta enda et hakk opp hvis jeg hadde kjørt oppgradering på den. Åpent spørsmål om hva jeg kommer til å gjøre nå.

  Til TV og filmtitting holder oppsettet i massevis for meg, men til musikk kjenner jeg at dyret klør. Vil ha, vil ha. Tre ting står på agendaen, og det kan være at den ene er i boks nå:

  1: Effektforsterker. Jeg kommer sikkert til å leve med XTZ høyttalerne en god stund framover. Disse er etter hva mange erfarer småsultne på krefter. ECI-1 har ekte 100W muskler og har gitt meg masse herlig lyttetid. Men jeg er spent på hva som er mulig å hente ut av oppsettet med et rent effekttrinn. En vakker dag har jeg kanskje råd til en DP forsterker, men foreløpig må jeg legge lista litt lavere. Ikke noe særlig vits før jeg har høyttalere i en annen vektklasse heller.

  2. DAC. Til den litt mørke myke EC lyden passet det himla bra med Denonen. Men nå finnes det så mye bra på markedet at jeg er nødt til å teste noe nytt. Benchmark DAC-1 frister, men det er sikkert rimeligere typer som også vil gjøre flott jobb.

  3. Forforsterker. Er veldig i tvil her. Mange påstår at man må ut med så steike mye for å få en riktig god en. Nå bruker jeg Yamahaen på "Pure Direct", og det låter absolutt akseptabelt, og det er selvfølgelig praktisk i og med at jeg er nødt til å leve med musikk-lyd/bilde hybridløsning pr. i dag.

  Så i dag tok jeg turen ut til Asker og plukket opp en Meridian 557 hos forumfrende Duplex. Har denne på test i 2 dager før jeg bestemmer meg. 27 kg engelsk kvalitet, 2x200 W i 8 Ohm.

  Førsteinntrykk: Tja... Er det slik at etter 15 år med EC har jeg fått hamra så ettertrykkelig inn at lyd skal være akkurat sånn... hmmm. Joda, lav mellomtone og bass ble stramma ettertrykkelig opp, og dette har vært det største savnet. Helheten er tight og riktig liksom, men noe hardere enn det jeg er vant med.

  Etter en time med 4-5 forskjellige CD'er: Føler at anlegget blir avkledd. Hører så tydelig at det trengs en bedre DAC enn den som sitter i Denon'en. Og Yamahaen, hvor god er nå egentlig den når det kommer til stykket? Synd at jeg ikke får kjørt med balansert signal. Mange sier at Meridianen blir betydelig bedre da. Noe som taler for pre ja.

  3 timer: Har den blitt varmere i trøya? Er jeg i ferd med å få "nye" ører? Lyden bare vokser og vokser. Hører også veldig mye mer forskjell på innspillinger nå. Mari Boine og Steely Dan blir skikkelig porno-lyd

  Fortsettes...

 7. #7
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Musikken ruller på, har gått igjennom det meste fra trance til kammermusikk. Blir nok kjøp ja Eneste lille savnet er "snillheten" til EC'en mot innspillinger av ikke så god kvalitet. Det ble liksom glattet litt ut på en pen måte. Nå blir det nådeløst hengt ut til spott og spe.

  Spøsmålet er jo selvfølgelig hva en balansert pre, og evt en annen DAC kan bidra med. Var forrsten på Hifihuset på Nesbru og pratet med Andre som i sin tid solgte 557'en. Han hadde en 502 pre på utlån som jeg da muligens får prøvd senere hvis den ikke blir solgt.

  Har også testet og sammenlignet DAC'en i Denon-spilleren og den som sitter i Yamahaen. Klar seier til den snart 15 år gamle Denon'en gitt. Litt ovveraskende at det skulle være så klar forskjell. Blir spennende å se hva andre DAC'er kan utrette.

 8. #8
  Expert Gurba sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2009
  Poster
  8,327
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har mindre utgaver av gammel Denon CD-spiller og ny Yamaha receiver og det er meget stor forskjell på lyden i dac'ene. Denon åpner opp lyden og toppen blir mer frampå. Den passet egentlig godt sammen med Yamaha'en siden den igjen er litt mørk. Men siden jeg har alle musikken på PC så har Denon blitt satt bort.

  Til musikk så blir en dedikert pre bedre enn en receiver, uten tvil. Men det finnes prosessorer som kanskje kan være interessante. Rotel RSP-1570 har fått bra kritikk på både film og musikk. 18.500kr er jo endel, men hadde kanskje vært verd å prøve. Onkyo PR-SC886, tror jeg at den heter, har balansert ut på alle kanaler. De vil sikkert ikke kunne måle seg med en stereo pre i samme prisklasse, men det kommer jo an på resten av utstyret hvor mye det er å hente på pre i forhold til prosessor.

 9. #9
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gurba:
  Ja jeg ble ordentlig overrasket av at en 15 år gammel DAC kunne hamle opp med en som sitter i såpass anstendig utstyr som Yamaha RX-V3900. Så din Denon har ikke digitale innganger slik at du kan bruke DAC'en som sitter i den da? S-10 modellen min har coax og optisk både ut og inn, samt både balanserte og ubalanserte analoge utganger.

  Ellers tar jeg sikte på å etterhvert separere musikk og lyd/bilde så jeg funderer mest på å skaffe dedikert forforsterker til musikken.

 10. #10
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vi ble enige om en sum vi begge kunne leve med, og nå står Meridianen på sin plass i stua mi :-D Det som er så kult nå er at jeg kan pløye igjennom hele platesamlinga og høre alt "på nytt". Så mye detaljer og småting som jeg ikke ante fantes på mange av skivene. Dessverre skinner det gjennom at mange av av dem er presset på sent åtti-/ tidlig nittitall, og lyder ganske så syntetisk. Jeg har så mye skiveinnkjøp å ta igjen etter et tiår i dvale. :-?

  Nå jakter jeg på en Benchmark DAC som jeg har lyst til å prøve, samt at jeg tenker på å teste noen forforsterkere etterhvert. Gjelder å finne match, og da kan det bli litt prøving og feiling så klart.

 11. #11
  Expert Gurba sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2009
  Poster
  8,327
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av MgrBuddha
  Gurba:
  Ja jeg ble ordentlig overrasket av at en 15 år gammel DAC kunne hamle opp med en som sitter i såpass anstendig utstyr som Yamaha RX-V3900. Så din Denon har ikke digitale innganger slik at du kan bruke DAC'en som sitter i den da? S-10 modellen min har coax og optisk både ut og inn, samt både balanserte og ubalanserte analoge utganger.

  Ellers tar jeg sikte på å etterhvert separere musikk og lyd/bilde så jeg funderer mest på å skaffe dedikert forforsterker til musikken.
  Det er en billig spiller, DCD-1015, så den har bare utganger. Men mye av forskjellen som vi har opplevd kommer nok av den enkle grunn at Denon og Yamaha har forskjellig lyd-filosofi. Denon er lyd og åpen og Yamaha mørk og smalere hvis du skjønner hva jeg mener.

 12. #12
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En Benchmark DAC-1 - grunnversjonen - er på flyttefot fra vakre Vestlandet til Oslogryta Blir sannsynligvis sendt i morgen. Er spent som en unge på lille julaften. Nå som lyden har fått et slikt løft med Meridian forsterkeren blir det superspennende å se hva den kritikerroste Benchmarken kan diske opp med i mitt anlegg. Prøver å dempe egne forventninger så jeg ikke skal bli for skuffa hvis det ikke innfrir, men... <sikle sikle> Hvis bare den litt harde edgen i toppen som Denonen har blir rundet ørlittegrann av så skal jeg erklære meg fornøyd.

  Faren er selvfølgelig at enda mer avkledning av manglene ved anlegget finner sted - strømmen min er sikkert møkkete som bare f..., kabler har jeg ikke lagt allverdens penger i, rommet er langt fra optimalt, og høyttalerne er riktignok gode til prisen, men et godt stykke fra high-end.

  Ja ja, blir jeg ikke nøgd er det vel bare å selge igjen. Er det ikke sånn det funker dette gamet da? :-D

 13. #13
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Benchmark'en er i hus. Får tid til å høre skikkelig på den først i helga. Men jeg har fått satt den inn og fyra'n opp, så litt inntrykk har jeg fått.

  Ikke noe sånn umiddelbar WOW-dette-ut-av-stolen reaksjon akkurat. Forkjellen er subtil, og kan tyde på ett av to. Enten er DAC'en i Denonen svært god alder og pris tatt i betraktning. Eller så er anlegget belemret med andre svakheter eller flaskehalser som gjør at det ikke klarer å bringe signalet fra kilden godt nok fram.

  Men jo, forkjell kan jeg ane. Diskanten er litt mykere, mer melodiøs og med høyere oppløsningen. Mellomtonen vet jeg ikke helt, kanskje også noe mer åpen og klar. Bassen har det skjedd lite med. Kan ikke ikke si at den er noe særlig strammere i alle fall. Kanskje heller en liten smule mykere hvilket jeg ikke er så umiddelbart begeistret for.

  Men når sant skal sies - jeg har nesten ikke hørt på musikk jeg kjenner godt, mest på kliss nye skiver. Dessuten er DAC'en koblet til CD-spilleren med en 15+ år gammel Audioquest optisk kabel jeg ikke vet helt hva er god for. Og den kjører ubalansert mot Yamahaen som forforsterker. I helga skal jeg prøve den rett på effekttrinnet, kanskje jeg får lånt noen balanserte kabler for å teste.

 14. #14
  Intermediate Ulf-B sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  1,698
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har 3 stk. Benchmark DACer - de utmerker seg ved en total mangel på lyttetretthet. Som du sier: ikke noe WOW!, men mine tre er kommet for å bli. Famous last words - hehe.

  Et lite tips hvis du skal kjøre balansert: Det kan være verdt et forsøk å justere dempingen på XLR-utgangene ved å flytte på fire små jumpere. Jeg har gjort dette på de to av Benchmarkene mine som jeg kjører balansert - den ene reduserte jeg dempingen fra 20dB demping til null, og den andre fra 20dB til 10. Jeg har beskrevet operasjonen nærmere i Benchmarktråden på Hifisentralen. Selvfølgelig må (for)forsterker tåle det kraftigere inngangssignalet dette fører til.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 15. #15
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Okei, litt mer WOW nå i ettermiddag. Var innom Hifihuset på Nesbru på vei hjem fra jobb og plukket med meg at par brukte Nordost Black Knight balanserte signalkabler for en rimelig penge. Har nå koblet Benchmarken direkte på effekttrinnet. Dette blir jo i og for seg en midlertidig ordning da jeg på denne måten har ekskludert frontene fra surroundoppsettet. Mest som en referanse til bruk senere når jeg skal teste forforsterkere. Denne DACen er jo også en pre, men jeg får jo ikke koblet fra pre-out på surroundreceiveren til den.

  Og lyden, jo rikere, tjukkere men enda mer oppløst, brer seg mye mer ut i stua - det begynner å høres ut som hifi. Har tråklet meg igjennom skiver av Tom Waits, Mari Boine, Røyksopp, Gorgol Bordello og Antonio Carlos Jobim så langt og gliset blir feitere og feitere

 16. #16
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Ulf-B
  Et lite tips hvis du skal kjøre balansert: Det kan være verdt et forsøk å justere dempingen på XLR-utgangene ved å flytte på fire små jumpere. Jeg har gjort dette på de to av Benchmarkene mine som jeg kjører balansert - den ene reduserte jeg dempingen fra 20dB demping til null, og den andre fra 20dB til 10. Jeg har beskrevet operasjonen nærmere i Benchmarktråden på Hifisentralen. Selvfølgelig må (for)forsterker tåle det kraftigere inngangssignalet dette fører til.
  Ja jeg har lest det du har beskrevet der. Husker også at noen anmeldere mente dette var helt nødvendig for å få mer fylde i lavere mellomtone og bass. Nå er Meridian forsterkeren ganske sensitiv, og jeg kan av hensyn til naboer osv ikke kjøre mer enn enn på kl. 12 på volumet nå. Kommer nok til å prøve i alle fall på 10 db etterhvert. Takk for påminnelsen ;-)

 17. #17
  Intermediate Ulf-B sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  1,698
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Man må bare prøve seg frem. Vi prøvde det samme hos broren min - men vi endte opp med at fabrikkinstillingen ga den beste lyden i hans oppsett.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 18. #18
  Moderator Kokken sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,576
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg hadde i sin tid en nokså tilsvarende opplevelse da jeg koblet min Benchmark direkte på effekten kontra da jeg hadde recieveren mellom. Hos meg degraderte recieveren lyden såpass mye at jeg fant ut at en pre med prosessorinngang var eneste fornuftige løsning for å få god tokanals lyd sammen med flerkanal. Jeg kan anbefale den veien å gå dersom du ikke konverterer fullstendig til to-kanals.

 19. #19
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har lovet min svenske flickvän at vi skal ta en ferietur i år så jeg kan ikke brenne hele sommerbudsjettet på ljudprylar. Jeg blir nødt til å utsette forforsterkerkjøp :-|

  Men en hendig løsning på problemet med å få surroundreceiveren og Benchmarken direkte inn på samme effekttrinn har jeg da funnet. Var en tur på lydstudiosjappa Multima i dag og plukket opp en demobrukt slik en til en grei pris:  SM Pro Audio M-Patch2

  Den hadde akkurat det jeg trengte - balansert inngang til Benchmark DACen og ubalansert inngang til Yamahaen. Den har to balanserte utganger, så her er det muligheter for enda et effekttrinn også.  Så fulgte jeg Ulf-B sitt råd og prøvde meg fram med jumperne for de balanserte utgangene på DAC'en. Satte dem på -10db (fra -20db default) og det ga lyden et løft kan det virke som. Så klart det ble høyere volum, men også litt mer trøkk - hår på brøstet liksom, uten å bli buldrete og upresist. Veldig fornøyd

 20. #20
  Newcomer MgrBuddha sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  218
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hadde et lite røkk her om dagen, og bestemte meg for å sjekke hvilken effekt det kan få ved å bedre forholdene mhp strømtilførsel til anlegget. Jeg vet at jeg burde bytte ut alle strømkablene til elektronikken, men jeg har ikke penger til å kjøpe skikkelige greier nå, så det får vente. Men noe tenkte jeg kunne bedres ved å investere i en skikkelig padde med strømrens, så jeg bestemte meg for å prøve en Monster HTS 1000:  Og forskjellen var faktisk merkbar. Øvre mellomtone synes jeg spesielt ble bedre - litt mindre innestengt liksom. Det var kanskje i dette området det var en viss bakgrunnsstøy tidligere som påvirket lydbildet. Fornøyd med kjøpet

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •