Jonia's hjemmekino... nå med nanoDSP for musikk EQ - Side 11

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 11 av 13 FørsteFørste ... 7 8 9 10 11 12 13 SisteSiste
Viser resultater 201 til 220 av 256
 1. #201
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg kunne nesten ikke vente med å få av pappen og avsløre pakkens innhold....

  Men det var endel å pakke opp.... for inni esken var det... ja, nettopp, en eske til...???

 2. #202
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg fortsetter med skjelvende fingre å pakke opp, ikke flere esker nå vel???

  Neida, nå avsløres pakkens innhold!

  Det er min svært så etterlengtede PARASOUND A21 effektforsterker! Og hvilken skjønnhet dette er!!!

  Jeg satte den på stuebordet slik at jeg skulle få studert den skikkelig....

  Jeg fikk meg et og annet sjokk i oppakningsprosessen.... for jeg hadde ikke ventet at forsterkeren var så til de grader tung....30 kg er heftig for en to kanals effektforsterker.... dessuten er den jo rimelig svær!

 3. #203
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg hadde ikke tid til å spise middag...... dette måtte jeg koble til og få testet så fort som mulig....

  Jeg var rimelig kjapp med å koble bort den gamle, men dog så trofaste, NAD effektforsterker, og koblet til min nye Parasound. Jeg kontrollerte grundig alle innstillingene bak og forvisset meg om at alt var klart.

  Jeg var mildt sagt spent..... hadde de konvertert strømforsyningen som de sa de skulle? Hvis ikke vil i såfall dette si POFF! Jeg skulle til å koble på strømkabelen, da jeg oppdaget at denne selvsagt har amerikansk kontakt.... også den fete strømkabelen da.. og så får jeg ikke brukt den...

  Jeg var jo strengt tatt forberedt på dette, så jeg hadde på forhånd skaffet meg en grei kabel, så jeg koblet til denne istedet.

  Alt klart.....

  Rock n' roll baby, nå får vi la det stå til....

  Jeg satte strøm på, og det sa IKKE poff....
  So far so good...

  Jeg kikket på fronten, og en svak blå HALO (lyse blå ring) kom til syne rundt standby knappen. Det er et godt tegn...! Jeg klikket på knappen, og så var det helt stille et øyeblikk, deretter kom et overraskende høyt KLIKK, og så dukket det opp to nye blå dioder som begynte å lyse. Jeg har lest meg til at dette er indikatorer for at forsterkeren er på og at begge kanalene fungerer slik de skal!

  JIPPI, alt funker!

  Jeg lyttet så grundig til høyttalerne for å høre om den støyet, har hørt at store forsterkere kan forårsake noe mer brum i anlegget enn de mindre gjør. Dette gjelder iallfall ikke Parasounden, det er fjetrende stille. Ikke noe støy overhodet, kun en meget svak susing som faktisk er LAVERE enn fra den gamle NAD'en... BRA!

  Så var det bare å fyre opp med musikk og la forsterkeren spille seg varm.....

 4. #204
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Da gjenstår det for meg å si, HJERTELIG VELKOMMEN i mitt oppsett, til min Parasound, og så vil jeg komme tilbake med en omtale så snart jeg har tid til det.... og det er nok ikke så lenge til...


 5. #205
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer

 6. #206
  Intermediate geiri sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  2,108
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hver gang jeg ser slikt får jeg så innmari lyst til å bestille selv...
  Skjønner ikke hvorfor??... Gjør du
  ?
  Gratulerer med ny dame

 7. #207
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ja, takk skal dere ha!

  Dette er knall!

  Har lagt ut en omtale under nye omtaler på forumet.
  Legger den ut her også jeg....

  Jeg har lenge drømt om dette produktet. Det var liksom det helt store å kunne kjøpe denne effektforsterkeren. Det har en design som jeg synes er innertier, og en eksklusivitet som gjør at den fremstår som en mye dyrere forsterker. På bakgrunn av dette er det meget vanskelig å være nøytral og objektiv, jeg kan like godt si det med en gang. Dette blir en omtale som er farget av min personlige smak og følelser for produktet.

  Ja, da er du advart.

  For å starte med førsteinntrykket:
  Det er kolossalt, for følelsen av kvalitet lyser lang vei, allerede fra den meget grundige innpakkingen (doble esker og skumgummibeskyttelse)til forsterkeren skinner i mot deg i all sin prakt. Den er TUNG, veier 30 kg, og er derfor et skikkelig beist å bære på. Den har heldigvis bærehåndtak bak på forsterkeren som gjør at du får et godt tak, det trenger du!

  Utseendet forøvrig er i børstet aluminium, altså det som gjerne omtales som sølvfarget. Forsterkeren har store og kraftige kjøleribber på sidene, disse gir forsterkeren et nærmest dyrisk og brutalt utseende, som på mange måter balanseres med en front som bare ser herlig ut. En stor aluminiumsfront i børstet utførelse, med logoen skrevet inn på midten øverst. Nederst er det frest inn et avrundet spor som inneholder standby knappen, og de ulike diodene som idikerer forsterkerens status.
  En ring rundt standby knappen lyser svakt blått når denne står i standby, dette kalles en HALO, hvilket også er navnet på produktserien. Når du skrur på forsterkeren, lyser den blå Halo'en sterkere, samtidig som to små blå dioder tennes som indikerer normal drift på hver kanal, i tillegg tennes "P"'en som står over logoen med en svak rød farge. Dette må bare sees, for det er stilig!
  I tillegg finnes en siste diode lengst borte til høyre, den indikerer overoppheting, og skal helst ikke lyse. Det har jeg heller ikke opplevd enda.

  Når enheten skrus på, så går det noen sekunder før det høres et klikk, dette klikket er igrunnen ganske høyt, mye høyere enn jeg er vant med fra andre effektforsterkere, men det har jo ingen praktisk betydning.

  Av muligheter hva gjelder oppstart, finnes 3 alternativer.
  1. Manuell, klikk på standby og du skrur på, klikk en gang til og du skrur av.
  2. Koble til med en ledning fra 12 Volt trigger ut fra kontrollenheten, en forforsterker eller surround receiver, og inn i 12 volt inngangen bak på forsterkeren. Da vil forsterkeren skru seg på når du skrur på forforsterkeren/receiveren.
  3. Sette forsterkeren til å slå seg på ved innkommende signal. Her kan du videre regulere hvor sensitiv forsterkeren skal være for innkommende signal. Jeg har testet dette, og det fungerer greit til vanlig bruk, men den skrur seg av hvis det blir for lavt signal i 5 minutter. Dette er normalt ikke noe problem, men det kan være det. For jeg har erfart at denne forsterkeren er ganske strøm-hungrig... Forsterkeren skrudde seg av i går kveld, når jeg så på tv (mesteparten av lyden kom fra centeren), og når det plutselig kom lyd i frontene, så skrudde forsterkeren seg på igjen, og da trekker den uhorvelig mye strøm, så sikringen tok kvelden pga. overlast.... Det er sjokket som gjorde dette, for er forsterkeren først på, så går det greit. Derfor kommer jeg til å basere meg på manuell av/på inntil videre... har nemlig bare 10 ampere kurs til stua... sukk..

  Anyway, den negative siden til forsterkeren slik jeg opplever det nå, er nettopp strømforbruket. I standby trekker den 25 watt, og det er ikke mulig å skru forsterkeren HELT av, uten å trekke ut strømledningen.

  Videre finnes endel innstillinger som jeg ikke har vært vant med tidligere. Forsterkeren har noe som kalles gain-control, hvilket vil si at du kan regulere volumet til hver kanal separat. Dette har jeg ikke brydd meg med, jeg har satt de opp på maks og latt de stå der, regulering av lydnivået i hver kanal gjør jeg i min receiver.

  Andre ting er en ground-lift, som kan benyttes ved problemer med støy og jordings-loop, jeg har den stående i normal posisjon og kan ikke registerer noen støy fra forsterkeren.
  Forsterkeren har også mulighet til å videresende signalet som sendes inn videre til en anne effektforsterker, dette har jeg heller ikke testet og føler heller ikke behov for denne funksjonen.

  Forsterkeren har balanserte inn-ganger, og ubalanserte. Jeg har ikke noen receiver som kan kjøre balansert, så jeg bruker de ubalanserte. Inngangene er meget solide (aldri vært borti noe så heftig som disse inngangene, ser ut til å være laget for å vare evig...) Høyttalerterminalene er mer standard, ikke noe negativt å si her heller.

  Forsterkeren kan brokobles ved å vippe en bryter på baksiden og koble om på høyttalerne (bruker begge de positive høyttalerutgangene). Har ikke testet dette heller.

  Så til lyden....

  Jeg merket ikke noen stor endring i lyden fra tidligere til å begynne med. Men etter å ha lyttet igjennom noen kjente og kjære spor, ble det klart for meg at advarslene jeg på forhånd hadde fått, ikke stemte med virkeligheten. Flere har sagt at denne forsterkeren vil låte spisst på mine høyttalere. Dette er ikke tilfelle.

  Den låter slett ikke spisst, og til min store overraskelse ble spor 10 på Kari Bremnes's Månestein aldeles praktfull å lytte til. Denne har tidligere hørt veldig skarp ut, og vært lite behagelig selv på ikke altfor høye lydnivåer. Med Parasound tilkoblet, så er det ikke lenger ubehagelig. Det låter riktig, rett og slett totalt avslappet og kontrollert. Dette var meget positivt. Jeg forsøkte å finne ut om forsterkeren av en eller annen grunn låter mindre detaljert siden den ikke låt skarpt på denne låta. Men den gang ei, den låter faktisk MER detaljert enn med den gamle NAD'en (ikke at DET i seg selv er ovverraskende), men jeg får det ikke til å stemme med at forsterkeren likevel låter mer behagelig...

  Så altså, lyden er detaljert, diskanten er meget oppløst og krystallklar, men likevel ikke så slitsom som den ble med NAD'en.
  Jeg ble faktisk oppmerksom på flere nye detaljer i lyden som jeg tidligere ikke har merket meg. Jeg koblet tilbake til NAD'en for å se om det var hukommelsen eller en eller annen psykisk effekt som gjorde meg i stand til å oppdage dette.... men da ble det klart at NAD'en også spiller de samme detaljene, men de fremstår så subtilt at jeg ikke evnet å merke dem. Når jeg visste de var der, så hørte jeg dem også. MEN, når jeg koblet til Parasound'en, så ble jeg OPPMERKSOM på dem med en gang. Det er altså en nyanseforskjell her som gjorde meg oppmerksom på detaljene.

  I mellomtonen kan jeg ikke si at jeg har merket andre endringer enn at jeg føler musikken fremstår noe mer "klart". Katie Meluha synger med en skjør stemme på sangen Belfast og det har aldri hørtes bedre ut enn nå... uten at jeg kan sette fingeren på hva det er.

  Bassen kan jeg ikke uttale meg om, da jeg har innebygde forsterkere i bassen, slik at Parasounden ikke påvirker denne i særlig grad. Lyden totalt sett oppfattes roligere, med mer kontroll og bedre separasjon av instrumentene, det er mer behagelig å høre på til tross for at detaljene fremkommer tydligere enn før.

  Og så til det siste punktet da... kraft....

  Dette er rett og slett en skikkelig power-pack. Her er krefter i overflod, forsterkeren har stålkontroll på elementene. Der mellomtonene flakset frem og tilbake med NAD'en, er det nå kun ekstrem dirring i elementene når volumet dras opp.

  Og jeg tror forsterkeren fint kan kjøres hardere enn jeg har gjort... for jeg har ikke vært over
  -5dB på forsterkeren, da blir det HØYT!
  Så De Utrolige på dvd her om fredagen, og da spilte vi høyt i 2 timer, forsterkeren var knapt nok lunken å ta på.

  En siste ting, forsterkeren blir ganske varm når jeg ikke kjører hardt.... jeg mistenker bakgrunnen for dette skyldes klasse A drift. Denne forsterkeren kjører i klasse A når den ikke presses så hardt, dette kan også bidra til at forsterkeren låter bedre i diskant og mellomtone (men dette har jeg ikke kunnskap eller erfaring til å uttale meg om).

  Så, dette var min omtale, klart farget av entusiasmen min for dette produktet, og helt klart ikke objektiv.... sånn er det... Kom gjerne med innspill til omtalen, kanskje er det noen som har noe negativt å si også? Jeg klarer ikke å komme opp med noe særlig negativt, annet enn at prisen jo er stiv... men kanskje ikke i forhold til de kvalitetene man får?

  Jeg gir 9 av 10 poeng, litt trekk fordi livet har vist at det alltid går an å gjøre det bedre.. selv om jeg ikke akkurat nå klarer å se hva det skulle vært... :-)

 8. #208
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  200
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer med nytt utstyr. Kjenner til "hoppe over middagen" når noe nytt er i hus ja..
  Effektforsterkeren virker fet, nesten synd at du har aktive basser nå
  All effekten kommer vel til nytte uansett i stålkontroll og ro i lydbildet.

 9. #209
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er sant som du sier.... skulle nesten hatt passive høyttalere hele veien, så forsterkeren kunne hanskes med bassen også... for den er jo adskillig kraftigere enn de innebygde forsterkerne....

  Men det hele låter jo fett nok nå egentlig.... akkurat slik det er nå kan jeg ikke se at det blir særlig bedre... kommer til å kjøre NAD'en på bakkanalene, da blir det kun centeren som Marantz-receiveren må drive, og da kan jeg jo spille nærmest ubegrenset høyt... har aldri vært over -10 dB på film, da blir det så høyt at det ikke er levlige forhold i stua..

  Hovedgrunnen til at jeg gikk for en så kraftig forsterker er jo ikke bare for å spille høyt, men for å få skikkelig kontroll også i dynamiske partier i musikken og filmen, og så har jeg jo tenkt litt fremover også, kanskje vil jeg en gang i fremtiden gå for noen store passive fronthøyttalere, da er det greit med skikkelig power....

 10. #210
  Intermediate sollie sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  522
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tok deg i hånden på fredag gutt, men gratulerer igjen, skjønner ikke at fruene kan dubbe av under de utrolige, hehe.. Artig når de snakker sammen om at vi er litt snåle som lytter til alle mulige nyanser og plinger og små ting som gjør en sang/plate komplett..

  Anyway

  Gleder meg til en ordentlig lytte runde med kjente plater…Bare så sat… kjiipt å komme hjem igjen etterpå a gitt…

 11. #211
  Intermediate Mr. Gadget Man sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  660
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av jonia
  Da gjenstår det for meg å si, HJERTELIG VELKOMMEN i mitt oppsett, til min Parasound, og så vil jeg komme tilbake med en omtale så snart jeg har tid til det.... og det er nok ikke så lenge til...

  Grattis Jon

  Dette låter nok helt knall og sist men ikke minst ser den skikkelig porno ut hmmm, har vi fått blå lysdiode fetish?

 12. #212
  Intermediate Nemesis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  705
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer! Velkommen i Parasound Halo Klubben


  MVH

 13. #213
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mange takk for det!

  Dette har vært helt knall altså.... er rimelig opprømt over at en effektforsterker er så knall....

  NAD'en fremstår jo som en liten pingle i forhold, og ikke minst anonym.... den har jeg alltid sett på som en stor forsterker... jeg må nok revurdere dette.....
  Hva for Parasound er det du har da, Nemesis?

 14. #214
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Var inne på anlegget ditt og sjekket...

  Du har jo både A52, A23 og C2 controller.... det er jo vannvittig bra da!

  Kjøpt alt i Norge?

 15. #215
  Intermediate hamtor sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  621
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gratulerer, Parasound Halo er en virkelig gjennomført produktlinje med veldig bra lydkvalitet.

 16. #216
  Intermediate Nemesis sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  705
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei. Har kjøpt de i Norge,men til USA priser 8) A23'en var demobrukt.
  A52 og C2 var det en som måtte selge fordi han mistet jobben like etter
  at han kjøpte de.Var ikke brukt en gang! Kjøpte alt gjennom NAT.
  Veldig fornøyd C2'en er oppgradert med nyeste software med PL2x
  og lipsync.

 17. #217
  Intermediate Mr. Gadget Man sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  660
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Begynner du å få plassproblemer snart nå??? he,he

 18. #218
  Intermediate jonia sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  696
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mr. Gadget Man
  Begynner du å få plassproblemer snart nå??? he,he
  He he, ja... det gjør jeg faktisk. :shock: .. som du ser på bildene jeg har lagt ut så har jeg blitt nødt til å ommøblere en hel del. Parasound'en går jo ikke inn i TV-benken min da den er altfor dyp, så den måtte jeg sette på siden av tv'n. Der hadde jeg NAD'en før, men den var jo såpass liten at jeg fikk CD-hylla foran... det går ikke nå når Parasound'en står der...

  Dessuten ville jeg ikke gjemme denne vakre saken bak en CD-hylle.....

  Sitat Opprinnelig postet av Nemesis
  Hei. Har kjøpt de i Norge,men til USA priser A23'en var demobrukt.
  A52 og C2 var det en som måtte selge fordi han mistet jobben like etter
  at han kjøpte de.Var ikke brukt en gang! Kjøpte alt gjennom NAT.
  Veldig fornøyd C2'en er oppgradert med nyeste software med PL2x
  og lipsync.
  Det var jo flaks da! En gang i fremtiden er drømmen å kjøre bare HALO serien hele veien... men de koster jo så mye at det nok ikke blir med det første.... Da er det C1, A51 sammen med A21 som utgjør surrounddekoding og kraft til en full 7.1 kino! Så blir det vel kanskje noen nye høyttalere også en gang i tiden? Må ha noen som er enda større tror jeg.. men dette blir langt frem i tid skulle jeg tro... Akkurat nå koser jeg meg bare med A21...

  Men dette med strøm-problemene er blitt åpenbare...
  I går gikk sikringen igjen, og det er alltid A21 som er innblandet.... Hver gang den skrur seg av og på så går sikringen hvis jeg allerede har på resten av anlegget... (når jeg har A21 i auto-standby og den f.eks. slår seg av...) Jeg bruker derfor kun manuell av/på heretter.. ops:
  Derfor, jeg må skru på A21 først, og deretter resten av anlegget, og når jeg skal skru av så må jeg skru av alt det andre først, og så A21 til sist. Da bevares sikringen... :shock:

  Sånn er det bare, blir vel et sjokk å koble inn A21 for kursen når den allerede er tungt belastet fra før. (har hele anlegget inkl. tv på en kurs på bare 10 ampere...)

 19. #219
  Intermediate Mr. Gadget Man sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  660
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Aldri pent å herme etter noen, men har seriøst begynt å sikle litt på denne løsninge (altså Parasound). Har du lyst til å dele med oss andre hvor din er importert fra (nettsted)....og evt. hvor mye fattigere du ble? Evt. sende meg en PM på det?

  Ble mye "evt." her, men det er fordi jeg ikke vil pushe for mye da vet du :wink:

 20. #220
  Intermediate hamtor sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  621
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kjøpte du den av Brent Huskins?

Side 11 av 13 FørsteFørste ... 7 8 9 10 11 12 13 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •